Brabbel schreef op: 16-11-2011 14:15:43 |
Ik maak altijd dezelfde pasta. Gewoon uit een pakje. Hebben jullie lekkere recepten, zodat ik eens
wat anders kan maken? Ben benieuwd.... :d |
Quote |
Dani schreef op: 16-11-2011 14:17:04 |
hier eten de kinders graag witte macaroni men neme pasta (marcaroni , slakkenhuisjes penne of wat je wil) groente pakket of verse groente sous , carbonadasous en gehakt!! hier eten ze de vingers erbij op |
Quote |
Patriciia* schreef op: 16-11-2011 14:20:44 |
Russische Maccaroni hihi. Niet ect goed voor je cholestrol Dat is dus Schelpmaccaroni met slagroom,tomaat,tomatenpuree,ontbijtspek en wodka! Of Lekker wokken met noodles......en oostersaus met knoflook. |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 17-11-2011 21:56:24 |
Wat wij allemaal heerlijk vinden is pasta carbonara maar dan zonder vette room (het orginele recept
dus) - 3 eidooiers - 200 gram parmazaanse kaas of pecorino - 150 gram pancetta of ontbijtspek - 2 sjalotjes - 2 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook - 4 eetlepels verse peterselie - ongeveer 400 gram spaghetti Kaas raspen, sjalotjes en ontbijtspek fijn snijden. 2 eetlepels olijfolie in de pan en de sjalotjes 3min op zacht vuurtje. Pancetta erbij en ff door elkaar husselen en meebakken. Dan teentje knoflook en peterselie erbij en 1min meebakken. In een grote pan (niet op het vuur) de geraspte kaas en de eidooiers door elkaar roeren. Dan de gekookte hete spaghetti erop en heel goed door elkaar mengen. Daarna de inhoud van je andere pan erdoorheen en weer goed roeren. Gelijk serveren. Het is echt super lekker! |
Quote |
Patriciia* schreef op: 17-11-2011 22:02:56 |
Die wil ik zeker uitproberen Nina.......klinkt goed! |
Quote |
Kimmv3 schreef op: 17-11-2011 22:08:05 |
ja een lekker koud pata gerecht. ik maak het s'zomers vaak met wat stokbrood of voor bij de bbq pasta soort, targiatelle (volgens mij niet goed geschreven maar die platte sliertjes) deze koken en daarna in het vergiet met koud water erover zodat t koud word. een pak gerookte zalm in snippers snijden surimi sticks ook in stukjes snijden jumbogarnalen (ik haal meestal het zwarte uit de rug) deze drie soorten hussel je door elkaar dan hussel je de vis door de targiatlle (ik hou een beetje vis appart voor de garnering) nan maak ik een soort knoflooksaus van 3 eetlepels mayonaise, 3 eerlepels magere yoghurt en naar smaak geperste knoflook (bij ons vaak heel veel) paprika poeder en bieslook toevoegen. het merendeel van de saus door de targiatelle met de vis halen. pak een schaal, leg daar veldsla op (ook een beetje rondom) leg dan de pasta met vis en saus in het midden van de schaal meestal doe ik de vis die ik opzij had gelegd dan nog eroverheen en nog wat saus er leuk over gieten en klaar!! :d |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 17-11-2011 22:23:27 |
Oja en ook superlekker en simpel:zalmpasta - 1 prei - zalm ongeveer 300gr (ik koop zelf altijd goedkopere zalmblokjes van de Aldi (een blauw diepvries pakje) en dan ff laten ontdooien in de koelkast - 1 grote ui - 5 eetlepels verse peterselie - 1 bakje creme fraiche - tagliatelle (of spaghetti) - teentje knoflook - zout en peper naar smaak - 2 eetlepels olijfolie Tagliatelle koken volgens verpakking. Prei en ui in de pan bakken samen met de olijfolie. Zalm meebakken. vervolgens de knoflook en peterselie kort meebakken. Dan de crème fraîche erdoor en ff opwarmen. evt peper en zou toevoegen en over de tagiatelle scheppen (of erdoorheen roeren) |
Quote |
Maris1974 schreef op: 17-11-2011 22:53:31 | ||
Die maak ik ook vaak. Liefst met groene tagiatelle. Ik doe door de creme fraiche een blikje zalm en dan verse zalmsnippers er over heen. Door de cf doe ik ook nog een flinke scheut sweet chili sauce. De kinderen vinden dit ook de lekkerste pasta | ||
Quote |
Suus schreef op: 17-11-2011 22:58:57 |
Ik mik van alles door elkaar... Strikjespasta fetablokjes pijnboompitten zongedroogde tomaatjes groene olijven rode pesto tagliatelle zalmsnippers peper champignons ui spekjes room tagliatelle carbonara met ham en potje van grand italia (favo van kind 1) spaghetti gehakt en potje grand italia zongedroogde tomaat (favo van kind 2) In de zomer, Strikjespasta mais tonijn lenteuit komkommer mayo beetje maggi |
Quote |
M&j schreef op: 17-11-2011 23:25:06 |
Tagliatelle al ragú Spaghetti aglio e olio Spaghetti carbonara, ongegeer zoals die van Nina maar zonder knoflook en de peterselie er vers op het laatst door heen geroerd. Tortellini gevuld met ricotta en tuinkruiden met tomaten room saus. Meerdere favorieten dus. |
Quote |
Caatje-4 schreef op: 18-11-2011 09:01:28 |
pasta met spinazie (wij noemen het spinetti) Spagetti koken met een bouillonblok (tuinkruiden) kipgehakt (is al gekruid) rul bakken in olijfolie met gesnipperde uien 1/2 rode paprika in kleine stukjes 2 tomaten in kleine stukjes diepvriesspinazie kort koken in appart pannetje (of verse maar dan na het koken fijn knippen) Daarna alles door elkaar roeren met een flinke scheut olijfolie (en ik strooi er op mijn bord altijd nog wat italiaanse kruiden uit zo's silvo potje overheen) Tis dat het nog een beetje vroeg is maar krijg er al weer zin in, denk dat ik het vanavond maar wweer eens klaar maak, is al een hele week geleden EEt smakelijk!!! |
Quote |
Kaki schreef op: 22-11-2011 21:29:35 |
o Caatje, dat klinkt lekker, die ga ik ook proberen. Maar waar haal je dat kipgehakt, dat hebben ze
niet bij mijn supermarkt. |
Quote |
Koelkast schreef op: 22-11-2011 22:06:25 |
verse basilicum en andere kruiden zijn mijn succes tot zalige pasta! |
Quote |
Blauwtje schreef op: 22-11-2011 22:16:05 |
Penne Groente roerbakken; champions, rode ui, paprika eventueel prei, dit op smaak brengen met italiaanse kruiden Saus; koop ik meestal kant en klaar, gepelde tomaten erdoor of ik maak saus van ketchup met chilisaus, wordt het lekker pittig van. Beetje rode pesto erdoor Ik neem zonder vlees, man heeft eht liefst gehakt erdoor nog. Groente en saus mengen Pasta opscheppen, mengsel erop, parmezaanse kaas erop (en een scheutje maggie) Kinderen eten het liefst blanke macaroni met snoeptomaatjes, hamreepjes en geraspte kaas Maaltijdsalade met penne: Rucola of babyleaf pijnboompitten even roosteren en laten afkoelen eitjes koken tomaten,(of cherrytomaatjes) komkommer en rode ui erin spekjes bakken en laten afkoelen tuinkruidenmix erover (zakje waar je 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie bij moet doen) bon apetit! |
Quote |
Stefke schreef op: 23-11-2011 06:20:36 |
Zalmsnippers bakken, er wat (veel) kruidenkaas doorheen en een scheutje melk (of kookroom mAar vind
het altijd zo zonde dat de rest van het flesje dan weg kan...). Heel veel dille erdoor en penne of
strikjes erbij en een eenvoudige salade of komkommer. |
Quote |
Marimammavanalec schreef op: 23-11-2011 09:16:52 |
Als ik een tip mag geven Woon in het land van de pasta Houd wat kookvocht over zodat de pasta niet te droog wordt. Ik herinner me van vroeger dat de spaghetti 1 grote kluit werd hahah. Je kan ook wat olijfolie in het kookwater doen. En gerbuik niet teveel smaken, das zonde. En gebruik ipv de kant en klare kruiden potjes verse kruiden, heerlijk.En het staat ook leuk in de tuin |
Quote |
Katootje schreef op: 15-12-2011 21:21:11 |
Sinds kort maak ik deze vaak; http://www.granditalia.nl/recept/5-rigatoni_met_pikante_kip_en_sperziebonen (mag dat linkjes plaatsen?) Maar wij vinden het heerlijk! |
Quote |
Anoniem schreef op: 15-12-2011 21:38:34 |
de simpelste . spagetie, ui,knoflook. tonijn en heinz saus ui en knoflook aan fruiten, daarna de tonijn erin ( blik even uit laten lekkern ) even paar min aan fruiten saus erdoor klaar ! bon appetit |
Quote |
Anoniem schreef op: 15-12-2011 21:39:21 |
ooh wel even die ui en knoflook in kleine stukjes snijden ahahaha |
Quote |
Moontje schreef op: 16-12-2011 08:37:25 |
Het lekkerst blijft de meest simpele, blikjes pelati (gep.tomaten) pureren. Knoflook en ui even bakken in de olie. Pelati erbij, zout en vlak voor het gaar is verse basilcum erdoor. (basilicum scheuren niet snijden). En lekker met verse parmezaan Pasta is een voorgerecht, dus eet ik hem het liefst zo simpel mogelijk. Helaas krijg ik de smaken in NL, niet zo lekker als mijn vader in Italie, maar kom al aardig in de buurt. |
Quote |