Menu
 

Topic:

vervroegen bmr

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 22-07-2013 09:47:00
Ook in ons dorp is de mazelen uitgebroken.
Jim is 14 maand en krijgt pas 19 augustus de bmr.
Net gebeld, in eerste instantie zaten zij vol. Een spuit is twee minuten werk... mijn kinderen zitten niet op die school. Maar die spelen wel op straat, je komt bij de husiarts en in de winkel.

Wil geen risico lopen. Jammer dat zij niet preventief alles eerder oproepen. Je moet zoiets toch uitbannnen. Gelukkig na een hoop gekletst toch een plekje ;-)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: vervroegen bmr
Bettie  schreef op: 22-07-2013 22:22:10

Quote moossie33:
ouders die hun kind niet inenten zouden ook zelf voor de kosten op moeten draaien als ze wel ziek worden.
En idd een polsband om ofzo...



Zullen we dan ook maar alle rokers een polsbandje geven én als ze luchtwegklachten of longkanker hierdoor krijgen de kosten zelf laten betalen. Enne....iedereen die regelmatig veel alcohol drinkt ook een andere kleur polsband om én ze voor de kosten op laten draaien bij nierproblemen etc. Om dan nog te zwijgen over alle mensen met vele kilo's te veel. Geef hen ook een polsbandje en laat hen opdraaien voor de kosten van afvallen, gewrichtsproblemen, hart-en vaatziekten etc.

Sorry.....ik geloof dat ik nu ga doorslaan maar ik merk dat ik een beetje  word van dit soort opmerkingen.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Mamsie  schreef op: 22-07-2013 22:23:50

Quote jen9:
Polsband niet, de kinderen kunnen er niks aan doen, zelf de kosten betalen, tja, gedeeltelijk wel vind ik, t kost de maatschappij enorm veel geld....  Waarom mag er wel rotxooi in je kind als t al ziek is.. zie t verschil niet goed....

Mijn kind was trouwens niet extra vatbaar ofzo, ontiegelijk gezond jong, maar werd ziek, omdat anderen niet enten... althans, dat si de meest waarschijnlijke reden...



Gaan we rokers dan ook laten opdraaien voor de gemaakte kosten?
Gaan we mensen met een eetstoornis en nu een mega BMI ook maar aansprakelijk maken?

En de omgekeerde werels, mijn kinderen worden ziek van de entingen, dus enten we hier anders, minder en minder geconcentreerd.
Ik ben overal voor ingeent, maar heb alle kinder ziektes gehad, ergens klopt er bij ons iets niet....
Moet ik daar maar voor opdraaien?

En mensen die veel sporten en veel letsel hebben, laten we die ook maar opdraaien voor de kosten?
Mensen die door rood licht heen rijden...en een ongeluk veroorzaken, tja die moeten ook maar zelf betalen.

Allemaal dingen die meer voorkomen dan iemand besmetten van een kinderziekte.
Er zijn inmiddels al veel onderzoeken dat enten helemaal niet zo goed voor ons is, en zeker niet de manier zoals we in Nederland enten.
Wij krijgen hier een overdosis, waardoor kinderziektes juist de kans krijgen iets te vervormen waardoor we massaal weer een ander type krijgen, zoals met kinkhoest en de bof en de mazelen al is gebeurd.

Pas in het AD nog een stuk over ingestaan...

Hier hebben beide kinderen dood ziek gelegen na enten, met ruim 3 weken ziekenhuisopname, bij de eerste, bij de tweede hebben we al anders ge-ent, maar nogmaals heel ziek...

Maar nee laten we inderdaad er maar vanuit gaan dat ik sprookjes loop te vertellen....
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:24:07
Tja, ik krijg korting op de verzekering omdat ik niet rook, zo gek is dat niet....  Heb er op zich wel moeite mee hoor, maar mensen die niet enten weten dat ze anderen ook ziek kunnen maken en dat vind ik heel heel kwalijk....
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Bettie  schreef op: 22-07-2013 22:24:12

Quote Boterbloem:

En ik denk dat wanneer kinderen geen contact meer willen met de ouders dat het ergens anders al fout is gegaan. Als mijn ouders mij uitleggen waarom ze keuzes hebben gedaan zou ik wel een grote egoist zijn om het contact te verbreken omdat ze het zo goed mogelijk voor mij wilden.
Verschrikkelijk als er nare gevolgen zijn en dat lijkt me loodzwaar, maar kijk naar die persoon die hier zei dat haar kind gehandicapt was of overleden was door de vaccinatie. Zij heeft gekozen niet te enten op basis van haar ervaringen. Het is hoe je er naar je kinderen mee omgaat en de persoonlijkheid van je kind hoe het contact daarna is.

Met inenting had je ook dood kunnen zijn. Ik vind dat hier best kortzichtig wordt gedacht.

Doet me denken aan die mexicaanse griepprik.

Mijn zoon was een grote kanshebber op dood kunnen gaan zonder prik volgens de overheid, die het gebeuren flink opklopte en mening moeder die widle veroordelen hoe fout je bezig was met als je het wel gaf of niet gaf.

Wat maken wij elkaar het leven moeilijk met zo lelijk te doen en elkaar dingen te verwijten in plaats van de luisteren naar de meningen en proberen te begrijpen waarom een ander het doen.



We roepen liever dat het je eigen schuld is dat je kind dan dood gaat en dat je dan niet moet janken en zelf de kosten maar moet betalen dan dan we begrip hebben voor de keuzes die gemaakt worden.

Wat een nare maatschappij worden we zo langzamerhand bleeeeeggghhhh daar moeten ze een vaccinatie voor hebben (en ik merk vaak genoeg dat ik er even stom in meedoe. Daar baal ik van!)




Wat supergoed verwoord. Ik volg je helemaal in deze 
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:25:44
Ik denk dat als je kind wel wat krijgt als je niet ent je je ook niet schuldiger voelt als andersom als je keuze weloverwogen is geweest.

Toch vind ik dat je nog teveel problemen hoort hoor met toch naar het ziekenhuis toe, verlammingen enzovoort. Kijk nu naar de mazelen. Dan wordt gedaan of elk kind met de mazelen overlijdt terwijl ik later hoorde dat de griep gevaarlijker is en daar enten we ook niet allemaal tegen... Ze kloppen het ook wel heel erg op elke keer.

Welke keuze wij als ouder ook maken, de kinderen hebben daarin niet de vrije keuze. 
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:26:20
Hah ik zat weer eens op de eerste pagina te lezen *zucht*
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Bettie  schreef op: 22-07-2013 22:28:11

Quote jen9:
Bettie, t gaat me er met name om, dat als je je kind niet besluit in te enten, dat ook gevolge heeft voor andere kidneren, en daar heb ik heel veel moeite mee...



Dat snap ik wel dat je daar heel veel moeite mee hebt maar toch blijf ik er vast van overtuigd dat wij niemand iets dwingend mogen opleggen waar hij/zij niet achter kan staan. Om wat voor reden dan ook.

Tenzij....je dit ziet als een delict en dan moet de rechter er maar een oordeel over uitspreken 
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:29:33
Haha als ze daar nou ook van die leuke armbandjes voor maken, die leuk kleuren bij elkaar hebben we er weer een mooie accesoire bij ;-) Ga je nog roken ook omdat je die blauwe graag wilt hebben bij die en die kleren.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Bettie  schreef op: 22-07-2013 22:30:15

Quote SmvN&D:
[...]

Zou ze eerder voor de kosten van lever problemen op laten draaien



ook goed....ik zei toch al dat ik aan het doorslaan was 
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:30:32
Sis, Dat lemmingen zelfmoord plegem met honderden tegelijk als er teveel kwamen.... werd heel wetenschappelijk verteld.. t bleek jaren later een metafoor voor meelopers.. ;-)  Dat bedoel ik dus ook, mensen roepen wat, geloven t eerste en t beste omdat het er heel wetenschappelijk uitziet, maar helaas,,, niks van waar.. En de nare gevallen blijven hangen...


Mamsie, je leest mijn berichten niet goed, ik zeg er moeite mee te hebben, dat niet-enters anderen bewust risico laten lopen, dus daarom maar gedeeltelijk opdraaien voor de kosten.

laten we eerlijk zijn, risicovolle sporten en roken, overgewicht.. daarvoor moet je toch veelal al voor betalen dmv je verzekering.. Die is hoger dan.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:30:39
Oh nee, dan ben ik een lemming hha.

Sis volgensmij is het idee van de Lemming dat mensen denken dat ze zich zo met z'n allen in de afgrond storten de dood tegemoet (zelfmoordactie dus) terwijl dat helemaal niet zo is.
Maar mensen blijven het geloven. 

(klopt dat Jen9? met je mooie moooooooooooie voorbeeld hahaha)
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:31:19
(en dat wil ik niet eens...., nogmaals t gaat me om t risico wat mensen anderen bewust laten lopen..., medische uitzonderingen absoluut daargelaten)
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Ma Dalton  schreef op: 22-07-2013 22:31:38
Ik ook. en helemaal kom je er nooit uit. Ik denk nu gewoon op basis van wat ik gelezen heb. Dat er vast een genetische aanleg of gevoeligheid is en dat er meerdere ongevingstriggers zijn. ik heb weleens gehoord dat jongensbreintjes bv meer gevoelig zouden zijn omdat ze in bepaslde opzichten minder " af" zijn bij geboorte. voefing speelt een rol als je die obesitad link meepakt. Je zou kunnen denken dat het niet geven van bv een deel uit lan maken.. Maar dan zou he die enorme golf omhoog al een generatie eerder hebben moeten zien.
We eten ongezond bespoten montesanto en bayer spul, we eten vlees wat gevoedert is met gmo mais.. We eten teveel. we hebben hormonen in ons drinkwater zitten .. Ik denk dat er gewoon heel veel speelt.. En ik ben geen geitenwollen sok
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Ma Dalton  schreef op: 22-07-2013 22:32:17
Dat was voor alice dr laatste post
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 22-07-2013 22:32:29
verplichten geeft alleen maaar weerstand
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:32:38
Nee, boterbloem.. t is meer t gedrag.. de 1 roept wat, t lijkt wetenschappelijk en t wordt jaren geloofd, latere onderzoeken doen er niet meer toe.....  
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 22-07-2013 22:33:06
zelf laten opdraaien is onmogelijk want bewijzen kun je niet.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:34:12
maar bewust niet enten is gemakkelijk te bewijzen.... Ik snap dat t niet kan, maar vind t verdomd oneerlijk.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:34:41
Ik denk dat de media ook een groot aandeel hierin heeft. Eerlijke berichtgeving heb ik geen moeite mee, gewoon de feiten. Maar oooh we worden zo bang gemaakt en die biblebelt toch... Maar hoe vaak hebben we gehoord over de mensen die om andere redenen niet inenten? Stomme is dat toen ik een interview daarover luisterde mesnen daarvoor respect konden opbrengen, maar die gelovigen op de biblebelt die allemaal de dominee achterna lopen, dat was verschrikkelijk!

Terwijl velen het ook wel overwogen doen (en ongetwijfeld ook een aantal omdat ze denken dat het niet hoort, net als dat er heel wat mensen wel inenten zonder er over na te denken omdat het zo zou horen).

Maar we kloppen het flink op, gooien een paar keer dood en onvruchtbaar in 2 minuten nieuws en hoppa, heel nederland op de kop.

Stel je voor dat ze elke dag alle ongelukken gaan behandelen op het nieuws, van kleine aanrijdingen tot de grote gevallen en alle kansen die we hadden kunnen lopen enzovoort. Dan gaat er niemand meer de straat op. 
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:36:13
Google maar eens Sis, kijk t filmpje en je snapt dat zovelen dat geloofden, ik ook... en nog steeds komt t op veel pagina's terug a;s waarheid...  T werd nb in het onderwijs getoond, als dierlijk gedrag! (wel als intuitie uiteraard...)



http://www.youtube.com/watch?v=VWuiGWkd7mM
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:36:19

Quote jen9:
Nee, boterbloem.. t is meer t gedrag.. de 1 roept wat, t lijkt wetenschappelijk en t wordt jaren geloofd, latere onderzoeken doen er niet meer toe.....  


Jaaaaaa las het idee net in je berichtje erboven.

Maar andersom zie je het ook weer. Nu komt er onderzoek uit waarbij toch verband zou zijn gevonden tussen vaccineren en inenten en hoor je hier al: jaaa daar geloof ik niet in hoor...

Soms zou ik best mijn kop in het zand willen steken. We vinden het een voorrecht dat we alles kunnen weten, maar soms vind ik het geen voorrecht meer...
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Alice (phone)  schreef op: 22-07-2013 22:37:55
Wel eten is net zo goed lemminggedrag natuurlijk. Ik zou ze de kost niet willen geven.. Die er nog nooit over nagedacht hebben.

Maar nu ga ik slapen.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:38:16

Quote jen9:
Google maar eens Sis, kijk t filmpje en je snapt dat zovelen dat geloofden, ik ook... en nog steeds komt t op veel pagina's terug a;s waarheid...  T werd nb in het onderwijs getoond, als dierlijk gedrag! (wel als intuitie uiteraard...)



http://www.youtube.com/watch?v=VWuiGWkd7mM




Dat is toch net zoiets als met die tekening voor de evolutietheorie? Die staat nu nog in sommige onderwijsboeken terwijl al heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang bewezen is dat dat niet echt zo eruit zag, maar dat ermee gesjoemeld was. Maar het wordt nog steeds als bewijs gebruikt (ik moest het ook leren terwijl het toen al bekend bleek te zijn dat het niet klopte.)

Moeilijk als er dan zo aan vastgehouden wordt. Maar iedereen kent het, van de lemmingen ook hihi al wst ik niet dat het lemmingen waren. 

 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:38:43
Tuurlijk Alice.. klopt ook.

Je moet eigenlijk t filmpje eens bekijken, hilarisch dat t nog steeds door velen als wetenschappelijk gezien wordt...
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Mamsie  schreef op: 22-07-2013 22:40:09
Het erge vind ik dat christenen in een verkeerd daglicht worden gezet, omdat het gros wat niet ent, helemaal geen christenen zijn, maar mensen die bewust niet enten. Die onderzoeken hebben gelezen en daar niet vrolijk van werden en hun kinderen daar niet aan bloot wilden stellen.

Ik ben het echt met boterbloem eens, dit wordt enorm, maar dan ook echt enorm opgedikt, dat was de mexicaanse griep ook, en daarbij is ook al gebleken dat het RIVM niet zuiver was in de beoordeling, en ook niet in de keuze welk vaccin te kiezen.

Het draaid uiteindelijk toch om geld....

Ik ben blij met een groep die zich bewust laat inlichten, en welke keuze mensen ook maken, dat maakt me helemaal niet uit als het maar bewsut is!
Er zijn zoveel mensen die gewoon met de kudde mee gaan ( beide kanten, zowel enters als niet eters) en dat vind ik wel kwalijk....
Je moet je goed laten inlichten en voorlichten en dan keuzes maken.

Het is toch raar dat onze kids een ander programma hebben, nog niet eens 1 derde binnen krijgen van de hoeveelheid die ze binnen horen te krijgen, en toch het stempel krijgen dat ze volledig zijn ge-ent?
Wie zit dan wie voor de gek te houden?
Onze KA zei ook, dat we hier in nederland over doseringen, en het gevaar is dat de beestjes gewoon gaan muteren...
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Mamsie  schreef op: 22-07-2013 22:43:47
Pfff zo al mijn frustraties eruit hahaha

Weetje Jen, jij reageert vanuit jouw feiten kennis die je met je kind hebt opgedaan, en ik met die van mij.
Beiden zijn ware feiten, en daar moeten we het mee doen.
Maar mijn feit is niet meer waarheid dan de jouwe en andersom ook niet.
Maar ik moet me wel continu verantwoorden voor mijn keuze, terwijl ik in ieder geval zelf een keuze heb gemaakt, net als jij!
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jen9  schreef op: 22-07-2013 22:50:40
Nee, mamsie, maar uit wat ik daarvoor gelezen heb... ;-) En t feit dat niet-enters beslissen voor anderen..
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Jo  schreef op: 22-07-2013 22:51:00
Ik geef meteen grif toe, heb ingeent, deed het omdat iedereen het doet, had ook geen mensen in mijn omgeving die niet enten.
Noem me een kuddedier een Lemming of wat dan ook, ik wilde het beste voor mijn kind net als iedere liefhebbende ouder.
Achreraf kan ik me wel voor mijn kop slaan dat ik me niet ingelezen heb en klakkeloos het cb gevolgt heb.
Pas sinds ik op moeder fora's kwam weet ik dat het cb zelf ook maar wat aanklooit en niet naar het indiviuele kind kijkt maar algemeen.
Achteraf had ik sommige dingen anders willen doen maar achteraf kijk je een koe in zijn reet.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Debby1977  schreef op: 22-07-2013 22:52:19

Quote moossie33:
ouders die hun kind niet inenten zouden ook zelf voor de kosten op moeten draaien als ze wel ziek worden.
En idd een polsband om ofzo...



Wow volgens maak jij hier de meest stupide opmerking van dit jaar, knap hoor.

En correct me if i'm wrong, maar heb jij niet flink wat overgewicht en zelfs op het punt gestaan een GBP te krijgen die je hebt afgezegd? Zullen we eventuele medische klachten die jij door overgewicht krijgt dan ook maar door jezelf laten betalen?? Want mensen die niet enten lopen het risico dat hun kinderen ziek worden, met eventueel daarbij behorende medische kosten. Jij loopt dit risico met je overgewicht ook. Denk toch eens na voordat je wat roept zeg.

Mijn kinderen zijn wel geënt, en eerlijk is eerlijk, ik heb er geen seconde over nagedacht om te twijfelen aan die entingen.
 
Quote
RE: vervroegen bmr
Boterbloem  schreef op: 22-07-2013 22:53:01
Toch vind ik dat een nare opmerking: dat een niet enter kiest voor de ander. Jij kunt je laten vaccineren en je zou beschermd moeten zijn met al die dingen in je lichaam. Maar kennelijk i dat niet volledig waar. Dus al zou iedereen zich enten, dan nog blijven die ziektes bestaan. En dan gaat dat al niet op.



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op vervroegen bmr
Naam
Bericht