Menu
 

Topic:

vakantie uren uitbetalen

Ffzo  schreef op: 20-07-2013 01:13:19

Mijn man heeft nog behoorlijk wat uren/dagen staan.

Nu zeiden zij op het werk dat het gunstiger is om wekelijks de uren aan te vullen tot 50 uur. Hebben jullie hier ervaring mee?

Baal er wel van. Je werkt hard voor deze uren, die je nooit fatsoenlijk kunt opnemen en je mag er nog voor betalen ook ...

Hij kan op normale feestdagen nooit geen vrij krijgen. En als vader van een gezin hoeft hij geen vrij wanneer de kinderen naar school gaan. Voor de zomer kon hij max 2 weken krijgen en dat op een heel jaar werken. Maar extra hard van genieten.

 
Quote
Navigatie
RE: vakantie uren uitbetalen
Marjolein1976  schreef op: 20-07-2013 04:32:56
Heb geen flauw idee of dit belastingtechnisch voordelig is. Maar waarom dan geen dagen opnemen tijdens mei of herfstvakantie? Hij heeft er gewoon recht op.

 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Ff Zo  schreef op: 20-07-2013 06:48:37
Als je ze tot 50 uur lat aanvullen betaal je het normale tarief (mits je daardoor niet in een hogere belastingschaal terecht komt). Als je de uren in een keer laat uitbetalen dan betaal je bijzonder tarief dat is veel hoger. Je man heeft wettelijk recht op 144 uur, uitspraak geldt voor heel europa.
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Ff Zo Gast  schreef op: 20-07-2013 06:49:26
of sorry to, bebruik dezelfde naam als jij ik ben de ff zo gast.
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Corine86  schreef op: 20-07-2013 08:53:03
Hier werd geadviseerd het niet te doen,maar opnemen was ook geen optie........

Dus nu toch maar uitbetalen omdat mijn man er niet meer werkt. Hopelijk komt het deze maand binnen, zou wel lekker zijn zo'n extraatje in de vakantie.
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Moniquemvjent  schreef op: 20-07-2013 09:14:47
Het is niet meer zo dat als je de vakantie-uren in een keer laat uitbetaeln dat ze dan extra belast zijn. Waar je rekening mee moet houden is of je aan het einde van het jaar niet in een andere tariefschijf van belastingen terecht komt. Hierdoor moet je over het gedeelte dat je in de andere schijf terecht komt meer belasting betalen. 
je zou dus moeten uitrekenen wat de extra uren je oplevert en dan bekijken wat je totale inkomen op jaarbasis zou zijn. Daarmee kun je dan zien in welke belastingschijf je terecht komt. 
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Jen9  schreef op: 20-07-2013 11:32:21
Je mag niet maar 2 weken vrij, wettelijk geregeld.....

Of t voordelig is , geen idee, daar heb ik geen verstand van....
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Mam Van Twee  schreef op: 20-07-2013 11:48:35
Soms is het ook zo dat belasting ingehouden wordt tegen bijzonder tarief (42% geloof ik), maar dat je aan het eind van het jaar als je totale inkomen in een lagere belastingschijf valt het teveel betaalde terug krijgt.
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Ffzo  schreef op: 20-07-2013 12:21:16
Spook bericht.

Hij heeft een normaal gemiddeld inkomen. Dus het normale tarief. Omdat hij na 3 verlengingen er 3 maand eruit zal vliegen willen wij de uren niet teveel laten oplopen. Omdat je dan alles moet uitbetalen. Er staat nu zo'n 350 uur.

Voor ons zijn 2 weken erg weinig. Maar plezier in zijn werk is voor ons ook veel waard.
Hij kan weleens een vrije dag krijgen op een woensdag. Maar wat heb je aan zo'n vrije dag midden in de week?

In zijn eerste contract stond maximaal 2 weken. In het nieuwe contract er niks over kunnen vinden. Maar qua bezetting is het gewoon enorm krap zeker met zieken. Ook is het een recht, het is ons niet waard om hier oneinigheid over te krijgen. Want hij heeft nu zoveel plezier in zijn werk die hij eerder nooit had. Anders was de oplossing 17 maand ww natuurlijk de makkelijkste geweest .

De vakantie wilden zij ook nog van zondag tot zondag laten lopen.
Nu heeft hij de vrijdagochtend de laatste dienst en maandagavond de eerste dienst. Zo kunnen wij toch 2 dagen langer weg. Loonsverhoging in januari en mei zonder dat hij hierom heeft gevraagd. Waardering is er dus wel. Alleen hebben wij niks aan extra loon. Wij vinden tijd met elkaar veel belangrijker.

Dus het kan best gunstiger zijn om weken van 50 uur te maken?
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
K  schreef op: 20-07-2013 17:12:37
Ja!
je man heeft recht op 4x het aantal uur dat hij per werkt aan wettelijk verlof. Wanneer hij maar 2 weken kan opnemen, dan blijven er dus 2 weken staan. Deze uren komen te vervallen in het jaar erop. Wanneer hij die niet opneemt, is het dus handiger aan te vullen tot 50 uur. Dan heeft hij in elk geval datgene waar hierachter op heeft en vervallen de uren niet! 

zoek maar eens op verlofwetgeving per 1 Jan 2012 ( toen is dit voor alle werknemers in Nederland veranderd) en pak dan zijn verlofjaren erbij en bekijk wat er van de voorgaande jaren aan rusturen staan en hoe deze uren worden genoemd: wettelijk verlof, bovenwettelijkverlof, etc. 

wel balen dat hij zijn verlof verder niet kan opnemen, maar af en toe door de week vrij is ook prettig! Bijv. Als je kind ziek is, ofzo. 

Succes!
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Ffzo  schreef op: 20-07-2013 20:02:20
Een kind word spontaan ziek ;-).

Daarnaast willen wij de dagen zelf bepalen bv maandag of vrijdag ;-).

Wij laten ze maar aanvullen. Eigenlijk te gek maargoed.
 
Quote
RE: vakantie uren uitbetalen
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 20-07-2013 20:20:58
dat de gewerkte uren per week aangevuld worden tot 50 uur.
dus hij werkt er 38 en dat word met 12 vakantie uren aangevuld.



 
Quote
Navigatie


Reageren op vakantie uren uitbetalen
Naam
Bericht