Menu
 

Topic:

Bestaan echt ' slechte' kinderen?

Falcor  schreef op: 10-07-2013 21:36:31
Nou meiden ik doe dit maar even anoniem om privacy redenen van dat andere kind.


Deze vraag had ik tot enkele maanden geleden echt nooit gesteld, maar ik doe het nu toch even.
Persoonlijk ging ik er altijd van uit dat geen enkel kind echt slecht kon zijn. Hooguit -als volwassene- slecht kon worden door leed dat hem vele jaren is aangedaan, maar eerlijk gezegd begin ik daar een beetje over te twijfelen.

Het gaat om een kindje van dik 6 jaar, maar dat er eerder uit ziet als max. 4 jaar.
Toen wij hier bijna 5 jaar geleden kwamen wonen kwam ik in contact met een buurvrouw, met een kindje dat een paar weken ouder was dan ons jongste kind.(toen anderhalf dus)
Ik kende de buurvouw toen natuurlijk niet goed, maar elke keer dat ik haar zag kloeg ze over hoe lastig en stout haar kind wel was. En dan zei ik wel elke keer zoiets van , ja 't is een vermoeiende leeftijd he en toen reageerde ze altijd heel duidelijk in een niet te misverstaanbare taal dat haar kind niet gewoon typisch dreumes-ondeugend was, maar echt stout.

Drie jaar lang bleef onze vriendachap eerder oppervlakkig ook al zaten onze kindjes bij elkaar in de klas. Een jaar geleden zat de buurvrouw er echt door. Zo erg dat ze eigenlijk niet verder wou leven. En toen ben ik dus nauwer contact met haar gaan zoeken.
En steeds beter begreep ik wat de buurvrouw bedoelde wanneer ze haar kind stout noemde.
Hij slaat zijn oudere zus en zijn ouders niet gewoon een klets of zo maar echt raken met zijn vuist om echt pijn proberen te doen. Heeft zijn zus in zo'n bui al verwond met een vork dat hij gewoon in haar been probeerde te steken omdat hij boos op haar was. 
Wanneer hij iemand dan ook echt pijn heeft kunnen doen zie je geen schuldgevoel ofzo maar begint hij met twinkelende oogjes te schaterlachen.
Laatst  reden we samen met de auto en hij was erbij. Ik had een doosje mee voor haar om haar voor iets te bedanken. Hij had dat gezien en MOEST dat hebben, dus zei ik tegen hem dat hij het niet kreeg omdat het voor zijn mama was.
Hij heeft drie kwartier zitten krijsen, met alles naar haar hoofd gegooid met alles dat hij kon pakken, op de achterkant van de zetel zitten schoppen. haar op het hoofd zitten slaan (en later doen ik zijn handen tegen hield naar mijn armen en haar hoofd zitten schoppen) dit allemaal terwijl ze aan het rijden was.
Gisteren was ik daar en wou hij een ijsje en hij kreeg er geen (hij had er al twee zomaar genomen net ervoor) dus nam hij alles wat hij kon pakken en smeet het naar de buurvrouw. Op een gegeven moment smeet hij doodleuk een baksteen tegen haar hoofd.

Dit gedrag toont hij overal. Op school staat hij doodleuk een hek kapot te trappen terwijl de directrice erbij staat. Als je hem straft staat hij je doodleuk uit te lachen in je gezicht en doet gewoon verder.
Toen het moederdag was had hij het cadeautje dat ze gemaakt hadden op school voor de buurvrouw haar voeten op de grond gegooid en erbij gezegd: hier ge verdient dat toch niet, maar als ge het toch moet hebben zult ge het maar van de grond moeten oprapen!

Maar wat me nog meer verontruste: hij speelt heel graag hier. Dus gisteren had ik hem na dat baksteen incident meegenomen naar hier om de buurvrouw tot rust te laten komen. Hij heeft hier vier uren gespeeld samen met mijn kinderen, en hier gegeten .... Echt dan moet ik de hele tijd erbij blijven want ik durf hem eerlijk gezegd niet alleen te vertrouwen in de buurt van mijn kinderen, hij heeft onlangs op school nog maar een kind van een klimrek geduwd (twee meter hoog) omdat dat kind in zijn weg hing.
En toen kwam zijn moeder hem halen. HIj begon meteen te schreeuwen dat hij niet mee ging, gebruikte f woorden, noemde haar een oud lelijk wijf en een rotmoeder en nog een heleboel andere woorden die ik echt nog nooit gehoord had van zo'n jong kind (mooi vb voor mijn kindjes hé.
Hij smeet al het speelgoed van mijn kindjes naar ons hoofd, of gewoon kapot op de grond. We hebben de hele tijd proberen op hem in te praten, hem positief te benaderen maar niks hielp.
We hebben hem uiteindelijk na een uur met twee volwassenen moeten oppakken om hem uit de boomhut van onze kindjes te krijgen. Hij schopte en beet naar iedereen, en toen we hem er endelijk uitkregen gaf hij zijn moeder een keiharde kopstoot op haar wenkbrauw. 
Normaal laat ik het straffen aan zijn moeder over wanneer zei erbij is , want ik wil natuurlijk haar gezag niet ondermijnen. Maar ik was zo geschrokken van die kopstoot dat ik zei: als jij je elke keer zo gedraagd tegen je mama weet ik niet of ik nog wil dat je hier komt spelen hoor. En toen schreeuwde hij naar me: jij rotmens, later pak ik een mes en dan ga ik je killen. Hij deed zo'n teken met zijn duim die hij over zijn keel liet glijden en zei nog eens ik snij zo je hoofd eraf!

Nou meiden dit is toch echt geen normaal gedrag meer hé? Echt ik zei altijd slechte kinderen bestaan niet,  en elke keer als ik hem zie betrap ik mezelf erop dat ik echt alles (tot in het overdrevene) doe om hem verbaal te belonen. Geef de hele tijd complimentjes ...   Berisp mijn kindjes wanneer ze dat kind een stout kind noemen (eigenlijk willen mijn kinderen niet meer met dat kind spelen maar ik leg hen altijd uit dat dat jongentje niet kan leren hoe het wel moet als mijn kindjes het hem niet voordoen....)
Maar eerlijk gezegd de toekomstige versie van dat kind jaagt mij wel schrik aan.
 
Quote
Navigatie
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Jen9  schreef op: 10-07-2013 21:40:56
Ja, ik denk t wel.. hoe erg ik dat ook vind.... Wel de vraag wat er misschien ooit gebeurd is.. daar ga ik niet over speculeren.

Slechts een voorbeeld, een sexueel misbruikte baby kan soms zeer ernstig gedrag gaan vertonen, dat soms ook echt niet meer goedkomt. Sommige kinderen hebben geen gewetensopbouw... en ga zo maar door.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Juulmvjens  schreef op: 10-07-2013 21:42:22
Dit klinkt wel heel erg extreem.

Heeft je buurvrouw al eens hulp gezocht? Want daar lijkt me de tijd al lang en breed rijp voor.

 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Dasejomi  schreef op: 10-07-2013 21:43:35

Ik schrik ervan! Is hier al hulp aanwezig? Heb er even geen woorden voor, maar dit is geen normaal gedrag
En school? Doen die er ook iets mee?
Vind het wel fijn om te lezen dat je de buurvrouw blijft steunen, er zijn genoeg mensen die haar hierom in de steek zouden
laten.

 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
El64  schreef op: 10-07-2013 21:43:46
Er zijn kinderen die geen geweten hebben. Waarom zit deze jongen niet op speciaal onderwijs en is er geen hulp voor de moeder/ouders.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Jen9  schreef op: 10-07-2013 21:46:27
Ik heb een aantal jaar les gegeven op een school waar dit soort kindeeren kwamen.. Dit gebeurde elke dag, ben blij dat ik ermee ben gestopt, t ging me een beetje opbreken....  Maar hierdoor denk ik ook dat er slechte mensen bestaan, hoe dat dan ook gekomen is..
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Annie  schreef op: 10-07-2013 21:47:10
Is er hulp in dat gezin? Dit is geen normaal opstandig gedrag en het lijkt mij op basis van jouw verhaal dat hoe sneller er echte hulp komt hoe beter.

Om antwoord te geven op je vraag: Ja ik denk dat dat kan. Ik ken zelf 1 kindje waarvan ik vermoed dat hij gewetenloos is. Of zo'n kind zo geboren is of geworden is in de vroege kinderjaren/babytijd dat zal lastig te zeggen zijn. Maar dat alle kinderen 'goed' zijn gaat er bij mij al niet meer in.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mar80  schreef op: 10-07-2013 21:48:12
Ik vraag me ook af hoe hij aan die ideeen komt? Dat moet hij toch ergens gezien hebben? Een kind van 6 verzint dat toch niet zelf?
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Inky69  schreef op: 10-07-2013 21:49:09
Is er nog een vader in beeld?
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Jo  schreef op: 10-07-2013 21:51:45
Een oud collega van mij had een dochter die was "bodemloos" en was precies zoals jij beschrijft.
Totaal geen geweten en kickte erop andere pijn te doen.
Volgens mij word het ook wel eens een hechtingsstoornis genoemd.
Ik snap alleen niet waarom er nog geen hulp is voor dit kindje.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 10-07-2013 21:51:48
Nee er bestaan geen slechte kinderen in mijn ogen
of er is wat gebeurd ,want waar is de vader?
of de moeder kan de opvoeding niet aan.
of er is gewoon wat met dit kind en er moet gewoon snel hulp komen
en ik vraag me heeeeeel erg af,waarom dat er nog steeds niet is.
dat zegt ook iets over de moeder/vader en school.

 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Suus  schreef op: 10-07-2013 21:58:29
Ik vraag mij 2 dingen af.... Wie pakt dit kind aan en waar hoort en ziet hij dit?
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Made  schreef op: 10-07-2013 22:00:58
ik kan het natuurlijk mis hebben, maar wat ik zo lees is dat de buurvrouw veel laat gebeuren. 3 kwartier tegen een autostoel schoppen en krijsen. ik had allang die rem ingetrapt en t kind ff buiten de auto neergezet om ff af te koelen.
Geeft ze wel haar grenzen aan? Het lijkt erop of hij steeds verder de grens opzoekt, wat logisch zou zijn als zij geen ho zegt.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Falcor  schreef op: 10-07-2013 22:04:47
Er zijn al verschillende instanties geweest in dat gezin. Maar na verloop van tijd zegt de mama die hulp zelf op. Of omdat ze vindt dat het geen verschil uitmaakt, of omdat de hulpverleners hebben benoemd dat er effectief iets mis is met haar kind.
Ze ging met haar kind naar de psychiater, maar zodra die benoemde dat het kind moet onderzocht worden zet ze opeens alles stop. Toen ging ze naar een neuroloog, tot hij ook weer zei dat er een stoornis moet achter zitten. Toen wou ze die dokter niet meer zien (want die sprak slecht over haar kind)... Toen weer naar de kinderarts , weer zodra ze zeggen dat er wat is met dat kind wil ze die dokter niet meer horen of zien, idem thuisbegeleiding...

Zelf weet ze heel goed dat er iets is met dit jongentje. Ze vind hem zelf ook heel stout en zelfs gemeen. Ik mag ook benoemen wat ik niet goed vindt, maar zodra iemand proffesioneel letterlijk benoemd dat dit kind moet onderzocht worden en dat dit niet normaal is kapt ze de boel af , want ze willen toch alleen maar slecht over haar kind kunnen spreken. 

De papa is gewoon in beeld, en tegen de vader is het kind net zo. Tegen iedereen eigenlijk.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mamami  schreef op: 10-07-2013 22:05:19
Klinkt als ODD (oppositioneel opstandige gedragsstoornis) of CD (anti sociale gedragsstoornis) de twee meest heftige stoornissen.
Kinderen worden niet zo geboren, het is een samenspel van dingen (aanleg, sociale factoren, IQ.)

Lees hier maar eens en ga alsjeblieft proberen professionele hulp te krijgen voor je buurvrouw en buurjongen. Heb het te vaak fout zien gaan met dit soort kinderen. (delinquenten)

http://www.balansdigitaal.nl/stoornissen/odd-cd/wat-is-odd-cd/
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Falcor  schreef op: 10-07-2013 22:07:23
P.s school dringt ook aan op verder onderzoek. Maar de mama blokt dit dus ook daar.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 10-07-2013 22:14:47

Quote falcor:
P.s school dringt ook aan op verder onderzoek. Maar de mama blokt dit dus ook daar.



Ja dan denk ik maar 1 ding,dan is mama ergens bang voor.
en is er idd wat met hem gebeurd ,als baby.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mamami  schreef op: 10-07-2013 22:14:53
Laat haar de site eens lezen, dan kan ze wellicht snappen dat de instanties het goed met haar voor hebben. Veel mensen vinden het niet fijn om op hun vingers gekeken te worden in de opvoeding of denken dat ze niet goed genoeg zijn als ouder. Daar heeft het niks mee te maken.

Als hij echt een van deze stoorninssen heeft komt er van de rest van zijn leven weinig terecht als hij niet op de goede manier begeleid wordt. Daarbij heeft school ook een grens, als hij niet meer te hanteren is mag school hem schorsen, dan ligt er snel een dossier bij jeugdzorg en worden de ouders gedwongen. Dit gedrag is buiten proportioneel.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Truuske  schreef op: 10-07-2013 22:17:27
jee wat een ellende, ik schrik er ook van. Ik weet er niet zoveel van maar wil jou en de buuf sterkte wensen, dit zal zonder meer een langdurig naar verhaal worden, maar ik denk dat de jongen echt hulp nodig heeft.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Anoniema  schreef op: 10-07-2013 22:18:12
ja er bestaan slechte kinderen.

Vele onderzoeken hebben dat al laten zien. Even heel extreem , maar seriemoordenaars / verkrachters blijken na onderzoek als kind al raar gedrag te vertonen zoals bv het opzettelijk pijn doen van anderen, het martelen van dieren enz.

Ja, ik denk dat in 7 van de 10 gevallen de slechte jeugd een oorzaak kan zijn , maar in die andere drie gevallen is het 'aangeboren " 
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mamami  schreef op: 10-07-2013 22:18:46

Quote Sabje mv JM en ??:
[...]

Ja dan denk ik maar 1 ding,dan is mama ergens bang voor.
en is er idd wat met hem gebeurd ,als baby.



Hoho dat is wel erg snel conclusies trekken ! Ik vind het als ouder ook niet leuk dat mijn kind anders is (mijn oudste heeft ASS) en zat al helemaal niet op de bevestiging te wachten. Alleen ik vond dat mijn zoon geholpen moest worden, deze moeder denkt waarschijnlijk dat ze het of zelf kan of ze steekt haar kop in het zand.

Instanties staan niet altijd even goed bekend, mensen denkn vaak dat kinderen uit huis geplaatst worden enz. Tja dan is het niet zo raar dat mensen hulp weigeren. Misschien komt deze familie uit andere cultuur ?
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mafkees  schreef op: 10-07-2013 22:18:47
moeilijk oordelen als ik alleen dit lees en verder niks weet.

ik geloof niet in slechte kinderen. die bestaan namelijk niet.
het kan wel een kind zijn met een gebruiksaanwijzing of flinke schade ergens door.
maar het kind is niet slecht.

ieder vreselijk zielig. ook voor ouders. wat zullen zij met hun handen in het haar zitten.

 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mama Van Drie  schreef op: 10-07-2013 22:19:16
Wat een rare moeder, arm kind eigenlijk....misschien moeten ze die moeder gelijk meenemen in de behandeling.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Lisje  schreef op: 10-07-2013 22:21:53
Als ze van haar kind houd mag ze niet langer alle hulp afhouden of snel afbreken. Deze jongen heeft echt begeleiding nodig, ben bang tot wat hij anders in staat is over enkele jaren, als hij nu met 6 jaar al zo is.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mirdepir  schreef op: 10-07-2013 22:39:56
Lijkt mij geen normaal gedrag en om antwoord te geven op je vraag; ja, ik denk dat er inderdaad slechte kinderen bestaan, die niet 100%   van de tijd slecht gedrag laten zie en dat vertroebelt mogelijk het beeld bij de moeder.
Trouwens even compliment voor jou, dat je hier tijd en aandacht aan besteed!

 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Falcor  schreef op: 10-07-2013 22:57:09
Ik reageer  morgen weer meiden. Pc is niet vrij en op de fon lukt het niet goed.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
M&j  schreef op: 11-07-2013 00:07:19
Nee, slechte kinderen bestaan niet, of ze hebben een psychische ziekte of er zijn erge dingen gebeurt.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Jen9  schreef op: 11-07-2013 05:35:23
Ook met begeleiding gaat het helaas heel vaak fout met deze kinderen en belanden ze in t criminele circuit. Natuurlijk moeten ze wel hulp zoeken...
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Ano  schreef op: 11-07-2013 06:52:46
Dan ben ik even heel hard maar in dit geval wil ik niet oordelen over het kind maar wel over de moeder danwel ouders. Sorry maar als je wel kan klagen bij de buurvrouw maar weigert professionele hulp aan te pakken en het gedrag van je kind is dusdanig dan ben je voor mij een slechte moeder. Niet omdat je je kind niet goed aanpakt maar omdat je hulp weigert. TO houdt dit situatie ook ombewust in stand, door haar problemen tijdelijk op te lossen door het kind af en toe mee te nemen. Dat is natuurlijk heel lief bedoeld maar dat zorgt ervoor dat moeder even op adem kan komen en er geen behoefte is aan hulp.
School wil onderzoek, maar komt ook niet binnen. De veiligheid van dit kind en andere kinderen komt in gedrang. Dan lijkt er maar 1 oplossing en dat hadden de andere instanties ook kunnen doen: een zorgmelding. Deze moeder weigert iets heel essentieels. Zij mishandelt haar kind door hulp te weigeren.

Ik vind mensen met psychische problemen niet slecht, hun gedrag is slecht. Als je er niet naar handelt isdat slecht, maar dat wil niet zeggen dat je als mens ook slecht bent. Een kind is lief, maar doet stout. Dat is een heel groot verschil.
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
K  schreef op: 11-07-2013 07:25:26
Echt slechte kinderen / mensen bestaan in mijn ogen niet. 
Wel mensen die door ziekte, aanleg, omgevingsfactoren etc een verstoorde ontwikkeling hebben en daardoor gedrag gaan vertonen dat ongewenst is. 

In bovenstaande situatie hoop ik dat moeder eventueel onder druk van een gezinsvoogd gedwongen zal worden hulp te aanvaarden, zodat het kind kans krijgt op hulp en ondersteuning waarmee hopelijk een ombuiging in gedrag mogelijk wordt.... 
 
Quote
RE: Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Mamsie  schreef op: 11-07-2013 08:18:08

Ik vind ook niet dat er slechte kinderen zijn, wel fout gedrag natuurlijk.
In dit geval zou ik bijna neigen om het kind uit de ouderlijke macht te zetten ( tijdelijk) om de jongen eens goed onder de loep te nemen.
Kennelijk is moeder ergens vreselijk bang voor....
Maar ik denk dat als ze haar kind niet eens goed laat onderzoeken, dat haar angst alleen maar waarheid wordt.
Nu het nog jong is kun je misschien gedrag nog gaan ombuigen....

 
Quote
Navigatie


Reageren op Bestaan echt ' slechte' kinderen?
Naam
Bericht