Menu
 

Topic:

vouwagen of caravan

Aukie  schreef op: 01-07-2013 12:28:56
hoi,
wij hebben op dit moment een vouwwagen maar willen volgend jaar naar een caravan. vooral omdat je dan niet zoveel opzetwerk hebt en je er toch wat meer spullen in mee krijgt.
toch hoor ik steeds meer mensen die een vouwwagen kopen. ook vooral omdat je zoveel ruimte hebt. (dat hebben we nu idd ook.) en als we een caravan zouden kopen dan zouden de kinderen ook niet allemaal in de caravan kunnen slapen. we zouden we dan een extra aanzetstuk bij de voortent zetten. ik laat ze niet buiten in een tent slapen. wat zpuden jullie doen. we beginnen steeds meer te twijfelen om een andere vouwwagen te kopen die misschien makkelijker op te zetten is.
 
Quote
Navigatie
RE: vouwagen of caravan
Caithy  schreef op: 01-07-2013 12:32:34
Het hangt er vanaf wat je wilt.

Als je in een lekker bed wilt slapen, weinig tijd met opzetten, wc bij de hand en alles op eigen plekjes wilt, dan zou ik een caravan doen! (wel zou ik dan een caravan kopen waar alle kids in kunnen slapen, al is het maar 1 nachtje!)
Bij een vouwwagen heb je meer ruimte en slaapplaatsen en is meer opzet werk, tenzij je een snelle klapper hebt (trigano odysee of jametic of camplet).

 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Senna  schreef op: 01-07-2013 12:38:06
De voortent van een caravan opzetten kost ook wel even hoor, vergis je daar niet in!

Ik ben een caravanmens, heerlijk! Eigen toilet, lekker bed met normaal matras en wat luxer dan een vouwwagen.

Denk dat het heel persoonlijk is
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Fruitsalade  schreef op: 01-07-2013 12:39:52
Wij zijn van een vouwwagen naar een kleine caravan gegaan en nu inmiddels een wat grotere caravan.
Wij zijn enorme rommelkonten en ik vind het erg fijn om dingen in kasten te kunne stoppen, anders blijft het maar rondslingeren. Dat is de voornaamste rede dat wij naar een caravan zijn gegaan.


Hoe oud zijn je kinderen? Die van ons zijn 3 en 4 en zij vroegen laatst om een eigen tentje. Nu vind ik ze nog wat te jong, maar wat mij betreft mogen ze over een jaar of 2 best in een eigen tentje.

 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Kwebbel  schreef op: 01-07-2013 12:48:35

Wij zijn heel blij met onze caravan, ik vind het heerlijk beetje extra luxe, lekker bed en een eigen toilet.

Het opzetten van de voortent kost inderdaad ook best veel tijd, maar voor overnachten en dergelijke is het echt ideaal. Van tevoren thuis pakken we alles in, alles heeft al een plekje dus en de bedden zijn klaar.

 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Bartje  schreef op: 01-07-2013 13:43:01
wij hebben weer een vouwwagen gekocht. we zijn begonnen met een vouwwagen,die verkocht en caravan gekocht 2 jaar mee weggeweest en nu gaan we dit jaar weer met een vouw wagen,wij vinden een vouwwagen fijner en dat opzetten valt toch ook wel mee???wij hebben ook een chemisch toilet bij voor 's nachts.en lekker bed dat hebben wij ook met gewoon matras.
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Boterbloem  schreef op: 01-07-2013 13:59:24

Aaaah 's nachts naar de wc gaan is juist 1 van de leukste dingen van kamperen!
Lekker spannend, samen met de kinderen, zo bijzonder. Als die even wakker worden moeten ze altijd AHUM. Maar het is zo gezellig hahha.

Toch zou het mij weinig uitmaken, caravan lijkt me ook heerlijk, vouwwagen voel ik me helemaal op mijn plek. Je hebt idd lekker de ruimte.


Dat met die eigen tentjes vind ik ook nog een dingetje. Wij hebben nu een los tentje gekocht maar dit jaar slapen ze beide nog bij ons in de vouwwagen, volgend jaar onze zoon misschien toch in een tentje maar vind dat wel spannend. 

 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Danna  schreef op: 01-07-2013 14:01:14
wij hebben een vouwwagen en dat bevalt prima. Nadeel van een vouwwagen is idd dat je iet even snel lales opzet voor een overnachting, of om te trekken (maar wij gaan naar een vaste camping, dus dat is niet zo'n probleem) en dat je geen toilet hebt voor 's nachts (we zouden dat kunnen oplossen met een chemisch toilet) en dat je echt wel even bezig bent met opzetten(maar na een uurtje of 3 staat hij echt wel, alleen de haringen nog niet, maar wel incl bedden, ondertenjtes, keuken ed). ook een nadeel is dat je niet met kou gaat kamperen, in een caravan kun je toch eerder weg met kou. Nadeel van een caravan vonden wij dat het een enorm gevaarte is achter je auto (we mogen nu met de vouwwagen gewoon 120 in Farnkrijk, en kunnen er een veersysteem onder laten zteten zodat we in duitsland ook 100 mogen; je kunt er prima over heen kijken als je rijdt, ik kan er prima mee rijden op de snelweg zolang ik niet achteruit hoef te steken, maar met een caravan zou ik dat echt nooit doen), we kunnen met ons hele gezin (6 pers) in de vouwwagen slapen en hebben heerlijke bedden in de deksel en op de plank (voor totaal 4 pers, de rest moet op een luchtbed), het waait lekker door 's avonds waardoor het minder warm is dan in een caravan, een caravan heeft wel een douche ed, maar je gebruikt alleen de WC denk ik, voor een caravan moet je soms een extra rijbewijs hebben, een caravan is vaak wat duurder, de stalling van een caravan is duurder, dat is wat ik nu evebn kan verzinnen.
We zijn helemaal blij met onze vouwwagen. We hebben een roadmaster family, superding!

 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Mafkees  schreef op: 01-07-2013 14:01:26
ik ga dit jaar voor het eerst met de vouwwagen.
ben erg benieuwd.
ik heb wel veel meer ruimte dan in een caravan, en dat is wel nodig met 2 jongens want we blijven in NL dus verwacht ook wel es een buitje

 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Boterbloem  schreef op: 01-07-2013 14:12:39
Mafkees, hier is de ervaring dat ze met regenbuitjes toch vaak naar buiten gaan met regenjas aan of direct na de bui weer buiten zijn.

Veel plezier alvast! Wij hebben vorig jaar met 2 weken vakantie denk ik 1 dag iets van 4 uur in de tent gezeten overdag, echt wel eens een buitje, maar dat is vaak sneller over dan je denkt.

Gewoon in Nl ;-)
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Femke  schreef op: 01-07-2013 14:15:26
Wij hebben beide gehad, wij vinden de vouwwagen fijner, wij kunnen er meer in meenemen, je zit met een caravan veel sneller aan je max. gewicht. Verder rijdt het ook gewoon een stuk makkelijker en kunnen we zeker in frankrijk er harder  mee doorrijden.    Wij klappen hem ook zo uit voor 1 nacht, dat gaat eigenlijk net zo snel als met de caravan...die moeten we namelijk altijd helemaal leeghalen als je tussendoor overnacht, de voortent en de skottelbraai enzo die lagen toch op in het looppad, ook omdat daar de as zit en je daar dus het best op kan beladen. 1 voordeel had de caravan wel dat het iets warmer is...hebben met de vouwwagen nu ook een kacheltje maar nog nooit nodig gehad...tja die in de caravan gebruikte we ook nooit, ook niet in nederland inhet voorseizoen. Verder zijn de onderhouds en stallingskosten nu veel lager. Vouwwagen staat op een kantelbeugel in de garage, caravan moesten we stallen...
Maar het blijft persoonlijk, maar denk niet dat erin de caravan meer spullen passen als in de vouwwagen...vaak kun je maar een kilo of 400 beladen, daar gaan al je accesoires nog vanaf en ook je voortent, grondzeilen, luifels stokken etc
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Femke  schreef op: 01-07-2013 14:17:35
Oja die wc's gebruikte wij nooit, want een gedoe om dat te legen zeg! Wij gaan 'savonds laat, nemen de oudste mee en de jongste mag snachts nog op een emmer mocht het nodig zijn. 's ochtends lopen we gewoon weer naar het toilet  
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Bettie  schreef op: 01-07-2013 14:22:32
Wij kiezen absoluut voor de caravan. Hebben juist dit jaar de vouwwagen verkocht. Opzetten én jezelf volledig installeren kost toch al snel een uur of 4. 

De voortent van de caravan staat binnen het half uur strak gespannen. Inrichten daarvan kost max een uur en verder heb je al je spullen al lekker in de kasten zitten, is je bed al lekker opgemaakt.

Wij hebben er voor gekozen om de kinderen dit jaar nog in de caravan te laten slapen maar hebben ook een uitbouw aan de voortent die als slaapplek kan functioneren. We gaan dit jaar wel proberen of er eentje daar wil slapen.
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Caithy  schreef op: 01-07-2013 15:50:13
Tjee ik lees hier 3 en 4 uur opzetten! Tjee Wij hadden maar 1,5 uur nodig en dat vonden we al veel!!
We hadden een jamet montana, met panarama voortent. 
Neerzetten, keuken eraf. Klap/ klap stellen van de voetjes (dat had het meeste werk in aarde) en dat tent naar beneden en de haringen erin. (dit duurt nog geen 30 min) 
Stokken inelkaar, tent op het dak, aanritsen en afwikkelen. Keuken goedzetten, manlief deed de haringen en ik bouwde de vouwwagen in en ruimde op.

Nee wij gaan volgende jaar eerst een caravan huren (voorjaar) en als dat bevalt dat huren we er ook 1 voor de zomer vakantie! En anders kopen we een snelle klapper en dat zijn we binnen 30 min helemaal klaar!
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Marion  schreef op: 01-07-2013 18:54:34
he wij hebben ook een jamet montana, vorig jaar voor het eerst. erg ruim en op zich wel makkelijk op te zetten. maar wat een kolere werk om hem weer af te breken! de tent kan je niet in delen afritsen en hij heeft overal dubbele flappen onder, dus een heel werk om hem schoon te maken. wij zijn nog nooit met een caravan weg geweest, maar ik als kind wel. als ik het geld had, had ik wel voor een caravan gegaan. het is net even wat luxer en je kan er meer in kwijt. wat ik ook een nadeel vind met inpakken is dat je de voortent en zeil en stokken als laatste afbreekt, maar het moet als eerste ingepakt in je kar. je hebt al het andere dus overal liggen voordat je kan inpakken.
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Aukie  schreef op: 01-07-2013 19:00:25
wij hebben een hele oude roadmaster. voor 8 personen. voortent en zo zien er ook niet echt leuk uit.
wij slapen op de plank en vorig jaar ook nog 2 van de 3 kinderen. 1 kind gaat onder in de vouwwagen op een luchtbed.
dit jaar gaan ze met zijn 2en onderin. en aan 1 kant liggen alle koffers enz. dus helemaal geen rommel in het zicht. ik richt de voortent gewoon heel gezellig in.  
ik zou zelf voor de ruimte wel voor een vouwwagen kiezen, maar we moeten ook altijd een dag eerder weg omdat we anders niet voor 11.00 van de camping af zijn. en we gaan ook niet zo snel een midweekje of weekendje weg en dat zou ik met de caravan wel doen denk ik.
we hebben ook een potti voor snachts en het straalkacheltje hebben we toch heel wat avonden aan gehad, maar het was de 1ste week dan ook erg slecht weer hier in nl.
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Senna  schreef op: 01-07-2013 19:15:59
Als eerste inpakken? Wij pakken de voortent als 1 vd laatste dingen in hoor!

Wat opzetten betreft: wij hebben wel een paar uurtjes nodig om helemaal klaar te zijn. Voortent opzetten kost een uur, dan de voortent inrichten en daarna de caravan slaapklaar maken.

Maar daarna is het een paar weken heerlijk genieten!

Voor een weekendje zou ik niet snel de caravan nemen, daarvoor vind ik het opzetten teveel werk. Een lang weekend kan net voor ons.

Wij leven trouwens in de voortent, caravan is voor ons alleen slaapkamer. Koken en zitten doen we in de voortent.

Zag mezelf vroeger echt niet in een caravan zitten, maar ik ben om... Heerlijk!!
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Boterbloem  schreef op: 01-07-2013 19:39:06
Haha Senna, mijn zus en zwager waren net zo. Die gingen vroeger in luxe huisjes op vakantie.

Nu gaan we samen kamperen en vinden ze niets zo ontspannen als een tent! Echt tot rust komen.
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Senna  schreef op: 01-07-2013 19:55:52

Quote Boterbloem:
Haha Senna, mijn zus en zwager waren net zo. Die gingen vroeger in luxe huisjes op vakantie.

Nu gaan we samen kamperen en vinden ze niets zo ontspannen als een tent! Echt tot rust komen.



Ik riep altijd: "Ik ga nooooooooooit kamperen en nooooooooooooooit twee keer naar dezelfde plaats op vakantie!"

En nu zitten we voor het 6e jaar op deze camping met voor het 5e jaar een eigen caravan.
Genieten van het niks moewten, genieten van het gezellige leven om ons heen, gezellig contact met anderen als we daar behoefte aan hebben en alle vrijheid voor de kinderen.
Zelfs het eerste jaar met Thomas, waarin ik hele dagen met een huilend kind rondliep, voelde heerlijk, als een klein beetje tot rust komen.

*promoot het kamperen nog even*
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Boterbloem  schreef op: 01-07-2013 19:59:12

Weet je wat ik bijzondere momenten vind? 

Thuis ga je maar door, tv kijken, wasje wegvouwen, afwas wegwerken enzovoort.

Hier loopt je naar een plek om af te wassen, kletst met jan en alleman, gaat terug, als de kinderen tegen 21 uur ofzo liggen plof je voor de tent en soms kan ik dan ook gewoon voro me uit staren, genieten van de stilte en de rust, het vogeltje wat voorbij vliegt enzovoort. Wijntje erbij, lekker stukje kaas erbij. Of een puzzelboekje op schoot ofzo, boekje lezen.

Maar zelfs dingen als de afwas en een wasje wegvouwen zijn leuk. 

Of in alle rust de kinderen even douchen. Je hebt zo ontzettend veel tijd voor elkaar! 

Bijtanken als gezin.


De kinderen vermaken zich met alle andere kinderen op de camping, overal krijgen ze wel wat drinken of wat lekkers.

Kan niet wachten... nog 5 week!

 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Jacquelien  schreef op: 01-07-2013 20:47:04
@boterbloem, zaterdag ga ik al
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Senna  schreef op: 01-07-2013 20:47:47
Jij bent gemeen Jacq! Wij nog 4 weken geduld
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Bettie  schreef op: 01-07-2013 20:48:45

Quote Boterbloem:

Weet je wat ik bijzondere momenten vind? 

Thuis ga je maar door, tv kijken, wasje wegvouwen, afwas wegwerken enzovoort.

Hier loopt je naar een plek om af te wassen, kletst met jan en alleman, gaat terug, als de kinderen tegen 21 uur ofzo liggen plof je voor de tent en soms kan ik dan ook gewoon voro me uit staren, genieten van de stilte en de rust, het vogeltje wat voorbij vliegt enzovoort. Wijntje erbij, lekker stukje kaas erbij. Of een puzzelboekje op schoot ofzo, boekje lezen.

Maar zelfs dingen als de afwas en een wasje wegvouwen zijn leuk. 

Of in alle rust de kinderen even douchen. Je hebt zo ontzettend veel tijd voor elkaar! 

Bijtanken als gezin.




De kinderen vermaken zich met alle andere kinderen op de camping, overal krijgen ze wel wat drinken of wat lekkers.

Kan niet wachten... nog 5 week!





Hiernet zo....nog 5 weken te gaan, pfieuw.
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Jacquelien  schreef op: 01-07-2013 20:49:22
Oké is mar een weekje  , echte vakantie is pas over 3 week......
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Marion  schreef op: 01-07-2013 21:56:52
ik bedoelde de voortent als eerste inpakken bij een vouwwagen

wat ik zo leuk vind aan kamperen draait eigenlijk om de kids. ze vermaken zich de hele dag door wel, maken contact met anderen, zijn savonds kapot van het spelen en hebben even geen tv om zich heen. lekker in de buitenlucht!
ik vind het natuurlijk ook erg leuk, maar tot nu toe blijf ik altijd druk bezig, is het niet de kids zoeken is het wel de tent opruimen
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Boterbloem  schreef op: 01-07-2013 22:05:24
tent opruimen begin ik niet aan. Wij wandelen ook lekker rond, doen wat met de kinderen, lezen een boek voor de tent, drinken wat met anderen enzovoort. En dan als de kinderen op bed liggen gaan we snel door de tent heen en klaar weer!

Niet zo druk maken joh ;-)
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Boterbloem  schreef op: 01-07-2013 22:05:24
tent opruimen begin ik niet aan. Wij wandelen ook lekker rond, doen wat met de kinderen, lezen een boek voor de tent, drinken wat met anderen enzovoort. En dan als de kinderen op bed liggen gaan we snel door de tent heen en klaar weer!

Niet zo druk maken joh ;-)
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Corine86  schreef op: 02-07-2013 11:35:50
Wij hebben de vouwwagen sneller opgezet en afgebroken dan mijn ouders de caravan met voortent........terwijl mijn ouders toch al zo'n 20jr kamperen

Wij zijn met een uurtje klaar
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Aukie  schreef op: 04-07-2013 09:47:46
corine bedoel je dan alleen de vouwwagen of met voortent en alles erop en eraan.
daar zijn wij toch wel een uur of 3-4 mee bezig.
ik twijfel nog steeds , maar neig steeds meer naar een nieuwere vouwwagen.
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Corine  schreef op: 04-07-2013 10:03:44
Mijn ouders caravan goed zetten, voortent + luifel opzetten en inrichten

Wij vouwwagen goed zetten, voortent + luifel opzetten en inrichten
 
Quote
RE: vouwagen of caravan
Corine  schreef op: 04-07-2013 10:08:43
Caravan is wel makkelijker omdat de caravan helemaal klaar is maar wij trekken niet dus dat scheelt

Ik klap voor vertrek de vouwwagen uit in de tuin, maak hem schoon, de beden op enz dus dat hoef ik ter plekke niet meer te doen.

Voordeel van de caravan dat je je spullen makkelijker meeneemt
Wij zitten altijd te puzzelen hoe we alles mee moeten krijgentafel stoelen enz
dat gooien mijn ouders zo hup in de caravan

Wij denken erover om een imperiaal op de vouwwagen te maken/kopen dan kunnen we het makkelijker mee krijgen en een keer de fietsen meenemen
 
Quote
Navigatie


Reageren op vouwagen of caravan
Naam
Bericht