Menu
 

Topic:

Afscheidskado juffen/meester

Mama-van-aimy  schreef op: 06-06-2013 14:52:28
Het einde van het schooljaar nadert weer.

Ik vroeg mij af of en wat jullie je kindje meegeven aan de juf/meester als afscheidskado.

 
Quote
Navigatie
RE: Afscheidskado juffen/meester
Krumelke  schreef op: 06-06-2013 15:00:09
wij hebben toevallig net een mailing uitgezet om van elk kind een omtrek vcan het handje te krijgen. deze knippen we uit en verwekren we tot een bloem. om zo de juf een boeket handjebleomen te geven. hier mogen geen kados gekocht worden.
sry voor de spelfouten. dl van 12 mnd zit op schoot.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Emilie  schreef op: 06-06-2013 15:13:16
Ik doe niet meer mee met de cadeautjes. Het liep echt de spuigaten uit. Ouders leken elkaar steeds te willen overtroeven. Ik doe het niet omdat ik het werk van de juf of meester niet belangrijk vind (ik sta zelf voor de klas ). Maar ik denk dat ze van een tekening of dankjewel evenveel plezier hebben. Dat vind ik zelf ook. Eerlijk ik zit echt niet te wachten op al die pakjes.
Ik wil mijn kinderen ook leren dat zij niet steeds een cadeau moeten verwachten als ze iets (goed) doen. Ze moeten leren blij zijn als iemand gewoon zegt "dat is leuk, dat vind ik lief, leuk dat je mee afruimt,...", dus ga ik niet een cadeau kopen omdat de juf iets leuk gedaan heeft. Ik vraag wel aan onze kinderen (5 en 10 jaar) dat ze eraan denken dat het de laatste dag is. Dat het wel leuk zou zijn als ze iets zouden zeggen of laten merken dat ze het leuk vonden of zo. Onze zoon (10) zei: "oke, ik ga een kaartje maken voor meester Stan dat het leuk was dit jaar. En juf Sanne wens ik wel een goede vakantie, want zo leuk vond ik haar niet." Onze dochter (5) vroeg of ze een tekening mocht maken. Dus dat gaat ze doen.
Emilie
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mikmvg  schreef op: 06-06-2013 15:32:50
Bij de wereldwinkel hebben ze altijd recepten, waarvan (een gedeelte van) de ingredienten daar te koop zijn. Ik zoek een lekker recept uit en koop 1 of 2 vvan die ingredienten en dat geef ik met een kaartje erbij om te bedanken voor alle goede zorgen. In groep 1/2 deed ik dat trouwens alleen bij het afscheid in groep 2 en als mijn dochter volgend jaar dezelfde juf zou krijgen. zou ze nu iets kleins krijgen en volgend jaar dus zoiets.

Ik ben zelf juf en een kleinigheidje vind ik altijd erg leuk. Uiteraard ben ik net zo blij met een kaart/ tekening/ hand!
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Anitaleonora  schreef op: 06-06-2013 15:42:55
Een tekening, zo ook bij verjaardag.. Vindt het onzin om kadootjes te kopen.. 
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
M&j  schreef op: 06-06-2013 15:50:14
Eind groep 2 heeft mijn zoon zelf een bakje versiert en daar hebben wij een vergeet-mij-nietje in gedaan.
De meesters en juffen vieren vaak aan het eind van het jaar hun verjaardag en dan geven we wel een kleinigheidje.
We zoeken gezamelijk iets uit waarbij ik een bepaald bedrag in mijn hoofd heb meestal onder de 10 euro, liefst nog minder want met 4 juffen wordt het mij te gortig.
Mijn kinderen gaan zelfstandig naar school dus ik krijg geneens te zien wat andere ouders meegeven en de kinderen zien het er ook niet aan af.
Vorig jaar ben ik wel een beetje uitgeschoten bij de groep 3 juf, ze heeft allebij mijn kinderen heel goed geholpen terwijl ze bepaald niet gemiddeld zijn, ze had er erg veel tijd ingestoken, dus ik kon het niet laten
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mar80  schreef op: 06-06-2013 16:03:54
Hier krijgen ze helemaal niets! (behalve dan een fijne vakantie gewenst...)
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mieps01  schreef op: 06-06-2013 17:31:11
Ik geef wel altijd iets. Meestal een doos ferrero rocher ofzo of een mooi bloembakje voor de tuin ... En een handgeschreven kaart van mijn kinderen die juf ( en ook assistent) bedanken voor het lesgeven/ helpen etc. Voor mij is het erg belangrijk dat mijn kinderen er ook even bij stilstaan dat die meester/ juf/ assistent hun best doen voor hun. En ik vind het zelf ook een mooie afsluiter voor de juf/meester. Die hebben het dan toch maar weer een jaar volgehouden met al die lieve rouwdouwertjes! Ik ben geen juf, maar kan me voorstellen dat je fijn je vakantie ingaat als je je gewaardeerd voelt en dat je dan met goede zin het jaar erop weer begint.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Beetje  schreef op: 06-06-2013 17:39:52
Bij de action verkopen ze leuke doosjes in een vorm van een hart(echt stevig met magneetsluiting) voor 0,99 cent, deze heb ik gekocht en laat ik even door mijn zoon beschilderen! Kaartje erbij of foto
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mariska Mv Dcm  schreef op: 06-06-2013 17:46:32
ik doe er niet aan ik laat de kids wel wat kleuren. Mijn kinderen hebben alle 3 2 juffen in de week en mijn zoontje heeft om de woensdag nog een meester dan moet ik 7 dingen gaan kopen nou helaas daar doe ik niet aan mee.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Sammy  schreef op: 06-06-2013 17:58:46
Vorig jaar heb ik niets gegeven, wat mij betreft mocht de leerkracht van mijn zoon in de allerhoogste boom gaan zitten! Dit jaar zal ik de leerkracht zeker iets geven. Omdat ze van een rotklas echt een leuke klas heeft gemaakt en ze mijn zoon een flinke boost zelfvertrouwen heeft gegeven het afgelopen schooljaar.
Wat ik geef weet ik nog niet, maar het blijft zeker bij een aardigheidje.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mafkees  schreef op: 06-06-2013 19:19:50
Nog niet over nagedacht, maar er komt zeker een cadeautje voor beide meesters!

Ik doe altijd iets geven, maar ook met kerst, pasen, dag vd leerkracht, etc.
vind ik attent. ze zetten zich het hele jaar met zoveel enthousiasme in, ik ben zo intens gelukkig met deze 2 heren, en dat vertel ik ze regelmatig, maar soms vind ik het leuk om ze te verrassen

kan met iets kleins zijn, bijv. met kerst een kerstol van een lekkere bakker of een zak drop, maar ik vind het leuk om kracht achter mn woorden te zetten

ze krijgen genoeg shit over zich heen, een waardering mag ook wel eens!

maar ik ga eens nadenken
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mafkees  schreef op: 06-06-2013 19:20:49
de meesters gaan trouwens mee naar de volgende klas!
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mama Van R  schreef op: 06-06-2013 20:13:58
Er is een webshop met button's of magneetjes met een tekst van bedankt juf bijv. 
 
Ik zal even moeten kijken hoe hij heet.... kom ik op terug
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Marie8  schreef op: 06-06-2013 20:37:21
Hier wordt er collectief wat gemaakt en middels de ouderbijdrage is er een kleinigheidje wat verzorgd wordt door de klasseouder namens de klas. Maar toch vinden ouders het ieder jaar nodig nog wat te doen, waardoor ik het gevoel heb dat ik (mijn kids) dat ook moeten doen. En de een nog mooier/ groter en leuker dan de ander. Ik wil daar niet aan meedoen eigenlijk.
Ik vraag dit jaar aan de kids of ze nog iets willen doen. Mijn zoon denk ik niet, die heeft 2 dozen voor de klas gehad. Die kleine meid misschien nog een roosje. Ik zie wel.

 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mama Van R  schreef op: 06-06-2013 20:39:55
Ik weet niet of ik een link mag plaatsen.. zo niet, sorry alvast...

http://www.ikkedesign.com/c-1740073/tekst/ 
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Myself  schreef op: 06-06-2013 20:50:46
Ik heb net repen chocolade gekocht, hier halen we de wikkel af en ik laat m'n dochter zelf een nieuwe wikkel maken.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Bepje  schreef op: 06-06-2013 22:57:14
Ik koop meestal een kleinigheidje voor in de tuin, een kaars of een plantje.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Pup78  schreef op: 06-06-2013 23:06:42
Ik doe een kleinigheidje voor de juf en ook voor de twee juffen van de psz van mijn dochter. Mijn manier om mijn waardering te laten blijken en ze te bedanken en een fijne vakantie te wensen.
Zelf werk ik op een kdc en krijgen, we soms ook kadootjes met kerst, zomer ofzo. Dat waardeer ik ontzettend
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Debbel79  schreef op: 07-06-2013 10:31:56
ik heb deze stenen gemaakt.
bij de xenos heb ik zo'n houten doosje gekocht. die mogen ze zelf versieren en.daar gaat een dot watten in. steen erop en klaar.

niet duur en toch origineel vind ik.
het is een blijk.van waardering waarvan ik vind dat ze die wel verdiend hebben.

 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mamavan2boysi  schreef op: 07-06-2013 10:44:20
 Had al een bericht geplaats maar die is weg, hier ook 7 juffen/klasse assistente/stagiares dus ik weet het nog niet. Vind zo een steen erg mooi, maar ik bedenk me dan als ik juf was en ik kreeg die steen wat zou ik ermee doen? En stel dat alle 30 kinderen een steen geven en een doosje waar laat je dat... ? Ik vind het dus altijd erg lastig iets te bedenken.. Dus als ik iets geef is het meestal of een bloementje/plantje of chocolade. 
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Cora38  schreef op: 07-06-2013 13:09:27
Ik ben zelf juf en het maakt mij echt niet uit of de kinderen wel of niet iets geven. Wat ik iig erg leuk vind is een tijdschrift waar ik dan in de vakantie lekker in kan duiken. Verder is een strijkkralen knutsel, tekening, zelfgemaakte tekening ook altijd leuk om te krijgen.

ik heb weleens van alle kinderen een echte zonnebloem gehad. Wat een mooit bos had ik toen staan. maar wel een dure aangelegenheid, dus dat zou ik niet verwachten.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Jen9  schreef op: 07-06-2013 14:14:32
Gewoon een blijk van waardering doe ik, een euro of 5 tot 7.. Vroeger liet ik ze zelf wat maken Versierde bloempot met bloemen erin, hoten plantenbak beschilderd etcetera..., maar daar worden ze nu te groot voor.

Bloemetje doe ik niet, veel juffen gaan gelijk op vakantie.. doe meestal iets voor in de tuin of iets lekkers.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Rina  schreef op: 07-06-2013 14:16:17
Hier hebben we als ouders allemaal 1,- aan de klasseouder betaald.
Zij koopt dan iets voor de leerkracht.
Prima hoef ik er zelf niet achteraan...en het had me anders ook meer geld gekost.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Pup78  schreef op: 07-06-2013 14:44:17
Super leuk debbel! Ik zou er blij van worden!
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Minnie Mouse  schreef op: 07-06-2013 16:22:40
Onze zoon heeft vorig jaar ( en geef het ook weer dit jaar) voor zijn meester een notitieblokje in een doorzichtige houder gegeven en hier met div. Kleuren markers erop gezet bedankt voor het leuke schooljaar.
Het was niet zo extreen duur ( action), maar eens wat anders, wat ook dit jaar op zijn buro stond
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Channy81  schreef op: 07-06-2013 23:29:31
Ik wil dit graag maken voor de juffen van mijn kids
http://knutselfreak.blogspot.nl/2010/06/afscheidcadeautje.html?m=1
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Pup78  schreef op: 07-06-2013 23:37:46
Heel erg leuk zo'n doos zeg! Ben heel erg benieuwd wat je er van maakt! Plaats je foto's? Maar wat mij betreft is dat niet nodig zo'n groot kado, maar ieder voor zich natuurlijk.
Ik heb kleine glazen potjes gehaald bij de action, chocolade hartjes in een rood papiertje erin (ook action) en een rood kadolint met witte hartjes aan het potje. Verder nog een leuk zelfgemaakte label eraan.
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Channy81  schreef op: 08-06-2013 07:41:25
Het duurt alleen wel nog 4 weken voor ze vakantie hebben hihi
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Mamavan2boys  schreef op: 08-06-2013 08:43:35
Hier zelfs nog 6 weken! Maar wel handig misschien vind ik nog iets leuks tussen alle tips!
 
Quote
RE: Afscheidskado juffen/meester
Evelyne  schreef op: 08-06-2013 09:49:19
Ik heb vorig jaar een bon van de plaatselijke ijszaak gegeven zodat ze voor zichzelf een ijsje kon kopen en een tekening erbij met "Fijne vakantie".

Dit jaar wil ik zeker iets geven omdat mijn zoon de juf twee jaar gehad heeft en zij heel veel voor hem gedaan heeft! Maar wat dat weet ik nog niet. Ik heb nog zo'n 5 weken om er over na te denken gelukkig!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Afscheidskado juffen/meester
Naam
Bericht