Menu
 

Topic:

Waarom zeg ik nooit nee????

Mamavonn  schreef op: 05-06-2013 16:37:45
AARRGGHHH waarom kan ik geen nee zeggen? Uurtje geleden gaat de bel. Kinderen hadden allebei iemand hier om te spelen staat het buurmeisje op de stoep. Haar zusje moest sporten en ze heeft geen zin om mee te gaan of ze hier kan blijven.

Haar moeder weet het heel goed dat ik geen nee kan zeggen als ze haar kind stuurt. Heel gehaaid. Dus ik zeg weer ja. Kwartiertje later gaat de bel.... buuf zelf, met de sporttas van buurmeisje. Of ik haar om half 6 even bij haar sport kan afzetten want ze is niet op tijd terug. En wat zeg ik? Ja is goed. En ik denk: uitgekookte trut, zo zie je me niet staan, altijd commentaar op mijn kinderen maar als je niemand anders kunt vinden ben ik goed genoeg.

Maar dat zeg ik dan niet. Hebben jullie dat ook?

Andere buren hebben ook een kind. Een kleintje nog. Regelmatig moet ik op de babyfoon letten s avonds omdat ze allebei wat hebben. De een sporten, de ander borrelen. Of ik komend weekend een hele dag wil oppassen want zij willen gaan wandelen. Ja hallo, je hebt een kind, pas je aan zou ik zeggen. En hij maar steeds zeggen o ja maar ik wil 4 kinderen. Ja zo kan ik het ook.

Tips, herkenning???
 
Quote
Navigatie
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Vikki  schreef op: 05-06-2013 16:43:39
O wat erg!
Ik heb het ook wel eens gehad dat het buurjongetje even hier aan het spelen was, zijn oma komt en vraagt aan hem: Wil je mee boodschappen doen of blijf je hier spelen? Ik heb gelijk gezegd dat dat niet kan, want wij moesten ook weg. DAG!
Vraag het dan gewoon even aan mij! Dus nee geen tips, wel verbazing dat sommige ouders dit doen.
Echt gewoon eens nee zeggen(maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan)
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2013 16:43:47
Aan de ene kant en aan de andere kant kan ik ook heel goed nee zeggen als ik zo gebruikt word. 

Je buurvrouw heeft wel lef zeg.. wat brutaal!!
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Onsjanneke  schreef op: 05-06-2013 16:46:12
Uuuuhm eerder nee zeggen.

Het buurmeisje dat aanbelt om te spelen had ik ook binnen gelaten. maar ik ga geen taxi spelen met al 5 kinderen in huis.

Ook een babyfoon 's avonds geen probleem als ik al een avondje bankhangen gepland had. Maar een hele zaterdag er door laten beinvloeden. NEEEE.

ik heb het ook moeten leren hoor.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Femke  schreef op: 05-06-2013 16:51:49
tja sommige mensen vinden het heel moeilijk om iemand anders teleur te stellen en nee te zeggen...tja hier wordt het ook geprobeerd...ook opvallend door vaak dezelfde ouders...maar nu je het weet dan zeg je toch de volgende keer nee. Ik heb het soms ook nog weleens als ik overvallen wordt, maar ook ik weet nu precies wanneer de broer van een vriendinnetje naar logopedie moet en ik weet ook welke oma liever niet op de dinsdag van vriendje past...op die momenten ben ik dus nu bedacht en zeg ik gewoon nee, en soms voor de goede orde met een smoesje...
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Slabbertje  schreef op: 05-06-2013 16:58:18
vreselijk zulke mensen, Nee zeggen moet je leren...je weet dat ze misbruikt van je maakt, volgende keer voet bij stuk houden en zeggen dat je geen tijd hebt hoor, is van de gekke toch zoiets
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Blauwtje  schreef op: 05-06-2013 17:17:11
Ik moet lachen om je laatste stukje:
Regelmatig MOET ik op de babyfoon letten etc etc

Bedoel het niet negatief hoor!
Maar je houdt het zelf in stand.

Van wie MOET je oppassen?
Krijg je ervoor betaald?

Je laat het gebeuren waar je bij staat meis..

Zet de knop om, zeg nee. Kom voor jezelf op.
Je zult zien, dat mensen je ook meer waarderen!

Nu lachen ze erom, vraag mamavonn maar want ze zegt toch nooit nee..
en nu is het al zo ver dat er misbruik van je gemaakt wordt.

Dat wil je toch niet??

Kom op, je kunt het!!!
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Anne Mv 3  schreef op: 05-06-2013 17:17:36
Bedenk voor jezelf waar je grens ligt en ga 'nee' zeggen, en VERONTSCHULDIG JE NIET! (want dat is de volgende valkuil).
Het kan wel óf het kan niet, daar hoef je geen reden bij op te geven!

Ik vind het ook onbegrijpelijk dat ouders dit soort keuzes maken, maar zolang ze er mee weg komen blijven ze dat ook zo doen (en mag je vervolgens klaag-verhalen aanhoren hoe triest het is dat niemand 'even' op hun kinderen wil passen)
Echt, ga voor je eigen rust, je eigen gezin en laat je niet gebruiken! (want dat gebeurd nu), maar blijf wel je behulpzame-zelf - want dat ben je volgens mij ook!
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Lisje  schreef op: 05-06-2013 17:26:55
Als iemand teveel over mijn grenzen heen gaat, heb ik er niet zo'n moeite mee. Als je altijd maar ja zegt maken anderen daar misbruik van. En een hele dag oppassen in het weekend!! Tja als ik er wat voor zou krijgen en ik vind oppassen leuk waarom niet, maar voor niets, nee dan absoluut niet. Maar aangezien dit regelmatig gebeurt, kun je toch een antwoord klaar hebben, dan wordt je toch niet meer overdonderd?!
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Mamavonn  schreef op: 05-06-2013 17:28:03
Weet je wat het is? Het gaat me niet om het kind, want ik heb er geen last van. Maar wel om de uitgekooktheid van de moeder. En het feit dat ze me normaal niet ziet staan/me zwart maakt/ rotopmerkingen maakt over mijn kinderen. Daar heb ik moeite mee. Dat als ze niemand heeft ik goed genoeg ben.

en die andere buren zijn van het soort: geef ze een vinger en ze rukken je hele hand eraf.

Ik heb idd moeite met nee zeggen. Ook op het werk. Ben via het werk nu bij een therapeute die me hiermee helpt.

Ik ga dit weekend dus niet oppassen op het buurmeisje van 1. Ik heb gezegd dat het me niet uitkomt. Kreeg de vraag overigens ook gewoon via facebook. Ze gaat nu naar de overbuurvrouw (ja die andere buuf hier in het verhaal) maar die reageerde pas toen ik nee had gezegd. Vervolgens ben ik een week niet aangekeken door de buren. Dus nee zeggen wordt ook niet gewoon geaccepteerd.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Mafkees  schreef op: 05-06-2013 17:28:28
was jij mn buurvrouw maar.......
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Mamavonn  schreef op: 05-06-2013 17:31:38
en dan?
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
C.  schreef op: 05-06-2013 17:33:01
dan hag jij geen oppasprobleem meer de 13de Mafkees

Ik denk dat het inderdaad een kwestie is van leren nee zeggen, en je dan niet gaan lopen verontschuldigen of redenen geven waarom het niet kan. Zolang je gen nee zegt houd je het zelf in stand dat er ebruik/ misbruik word gemaakt van je goedheid.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2013 17:34:56
en dan accepteren ze maar geen nee. Daarmee hebben zij een probleem. Jij niet.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Xsara  schreef op: 05-06-2013 17:36:07
jeetje wat knap van je!! dat is ook een kunst, ja blijven zeggen terwijl je weet hoe ze over je kletst enz..


ik heb juist het tegenovergestelde... als iemand mij overvalt dan zeg ik juist altijd NEE.. dan denk ik later, ach had best gekund eigenlijk... ik ben meer iemand die liever gewoon wat langer van te voren afspreekt enz. nu met de kinderen vind ik het moeilijk om dan zo 123 spontaan ja te zeggen als weer eens eentje aan de deur staat of vanuit school mee wil... misschien moeten we elkaar een beetje geven.. jij geeft mij een beetje ja en ik geef jou een beetje nee.... hihi

ach al doende leert men en zoals ik het aan mijn water voel denk ik dat jij binnenkort vaker nee gaat zeggen... misschien moet je om het af te leren gewoon met jezelf afspreken dat je de komende 2 keer nee gaat zeggen, wie het je ook vraagt... bedenk dan van te voren gewoon al iets dat je gaat zeggen.. ik zeg vaak iets van, "och lieverd wat leuk! maar dat doen we volgende week en dan bel ik je mama of je mama belt mij" ik bel dan trouwens wel als ze nog en keertje vragen hoor... anders vraagt niemand straks meer natuurlijk...
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Mamavonn  schreef op: 05-06-2013 17:39:21
Ik heb het ook liever van te voren aangekondigd, dan kan ik me er op instellen. Hou er niet van om voor het blok gezet te worden.

Heb 2 goede vriendinnen en voor hen doe ik alles, andersom ook . We weten wat we aan elkaar hebben.

En ik ben eigenlijk blij dat de ene buurvrouw het op fb heeft gevraagd. Zo kon ik makkelijker nee zeggen. Nee ik ga geen weekenddag opofferen omdat zij met hun 2en iets willen gaan doen. Was het nou iets belangrijks geweest als een begrafenis oid dan had ik ja gezegd. Maar na mijn nee heeft ze een week niks tegen me gezegd. En dan voel ik me weer schuldig.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2013 17:41:36
Moet je echt niet doen lieverd.. het is echt hun probleem. Zij zijn zo bekrompen.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Cora38  schreef op: 05-06-2013 18:41:56
Misschien moet je heel uitgekookt gelijk regelen dat zij dan een dagje op jouw kind(eren) passen en ook lekker met je man wat gaan doen.

Hier is het van twee kanten, dus dat is wel fijn. Niet altijd de ene die voor de andere klaar "moet" staan.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Emv3  schreef op: 05-06-2013 19:21:07
Ik moiet een klein beetje grijnzen bij jou opmerking als je nee zegt dat je een hele week genegeerd word en dat jij je dan schuldig voelt...
Ik zou echt zeer zwaar pissed zijn ennne ik ebn ook een ja zegger!!

Goed dat je naar therapie gaat!
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Bepje  schreef op: 05-06-2013 19:26:30
Nee zeggen moet je leren. Ik doe het tegenwoordig soms en dat bevalt goed. Als ik dat niet zou doen zit ik ook iedere woensdag met een buurkind en als ze niet spelen zijn ook nog de andere 2. Incidenteel elkaar over en weer helpen vind ik geen probleem, dat is meestal een kleine moeite en daar worden we allen beter van maar om als parkeerplaats voor kinderen gebruikt te worden is iets anders. Zeker als het gaat om uitjes e.d. die zijn niet echt nodig.
Voor dit soort mensen maakt het ook niet uit of je ja of nee zegt in beide gevallen kletsen ze over je dus dat is het niet waard om je druk over te maken.
Zorg dat je een aantal antwoorden klaar hebt die toepasbaar zijn op allerlei vragen en klaar ben je.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Natasja  schreef op: 05-06-2013 19:31:56
Gewoon ja blijven zeggen maar dan: JA GRAAG dat kost dan 50 euro vooraf betalen
Ik ben ook zo'n sjap daarin, kan miepie spelen?
En als ik dan ja zeg: Fijn, dan breng ik haar om 9 uur want ik moet tot 19u werken, nou doeiiiiiiiiiii!
Maar gelukkig gebeurd dit niet wekelijks en geeft het mij een goed gevoel, meisje is onderdak en ouders geholpen en mijn karma een beetje bijgevuld.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Mamavonn  schreef op: 05-06-2013 19:38:51
Ik moet stiekem een beetje lachen. Mijn buurvrouw met de 2 perfecte kinderen is altijd heel pedagogisch. Altijd commentaar op mijn kinderen enz.

Uurtje geleden gaat de bel weer (had beter bij de voordeur in de zon kunnen gaan zitten dan in mijn tuin) staat buurmeisje op de stoep in sportkleren. Euh mama is niet thuis en ik heb bij de sportclub gewacht maar daar was ze niet dus ben ik alleen naar huis komen lopen (20 min). kom binnen kind. Buuf een appje gestuurd dat ze hier was.

5 min later scheurt de auto de straat in. Heeft ze me dat kind er toch verbaal van langsgegeven! Zij, die  altijd pedagogisch verantwoord zegt te zijn.

Probeerde het nog te sussen dat ze haar niet heeft gezien, buiten heeft staan wachten en het op zich goed heeft opgelost door naar mij te komen maar moeders was helemaal over de zeik. Kind lag 5 min later al in bed.

 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Mirdepir  schreef op: 05-06-2013 19:59:11
Haha !
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Marie8  schreef op: 05-06-2013 20:15:01
Dat kun je oefenen, voelt heel stom...maar bedenk een paar zinnen die lekker lopen en oefen in de spiegel of bij je man. En dan niet alleen in je hoofd...je moet het echt hardop zeggen! Als je het vaker hardop zegt, wordt het een makkelijke uitspraak. Werkt echt!

Ik ben meestal niet moeilijk, maar laatst stonden we op een verjaardag, met een groep en mijn schoonzus werd door iemand ergens voor uitgenodigd. Mijn schoonzus antwoordt dat ze geen oppas had, gingen haar vriendinnen even regelen dat ik zou oppassen. Nou ja regelen...oh...dat doet zij wel. Gewoon op tijd naar haar brengen. Heb gezegd: luister, ik ben geen kinderopvang en ik hou er helemaal niet van als andere mensen mij dingen gaan opleggen..dus dat gaat mooi niet gebeuren.  
Wat een gekken zeg.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Blauwtje  schreef op: 05-06-2013 20:15:48

Quote xsara:
jeetje wat knap van je!! dat is ook een kunst, ja blijven zeggen terwijl je weet hoe ze over je kletst enz..




Ben het niet met je eens ik vind dat niet knap, ik vind dat jezelf grandioos tekort doen..
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Ladybug  schreef op: 05-06-2013 20:24:23
Ik vind dat gedrag van jou buurvrouw maar zeer kinderachtig...... als jij nee zegt negeer ik je lekkkerrrrrr
Mijn god waar slaat dit op....

ik zou echt gewoon NEE zeggen .......pfffffff
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Liefje  schreef op: 05-06-2013 20:44:52

Je moet maar zo denken ze heeft jou nodig jij niet haar dus ik zou lekker terug negeren.

 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Liefje  schreef op: 05-06-2013 20:46:01

Je moet maar zo denken ze heeft jou nodig jij niet haar dus ik zou lekker terug negeren.

 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Marly-jane  schreef op: 06-06-2013 06:38:36
o herkenbaar. Ik neem me ook altijd van te voren al voor, als ze weer vraagt zeg ik nee. En ik hoor me zelf zo ja zeggen als het toch gevraagd wordt. Want ik ben altijd bang om mensen teleur te stellen. En zit daardoor op het moment ontzettend met mezelf in de knoop. Dus weet dat ik dingen moet veranderen. En toch, het blijft een moeilijk iets. En mensen voelen dat feilloos aan en maken er misbruik van.
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Moedervan5  schreef op: 06-06-2013 07:46:49
Oh wat erg ! Dat mensen zo misbruik van je maken. 

De volgende keer zeg je, ja is goed, ik reken wel 5 euro per uur en na afloop direct betalen. 

Die zijn echt van de pot gerukt. 
 
Quote
RE: Waarom zeg ik nooit nee????
Slabbertje  schreef op: 06-06-2013 09:31:17
als je dus vaker nee zegt is het lekker rustig, negeren ze je...niet erg toch want dat zijn misbruikers geen vriendinnen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Waarom zeg ik nooit nee????
Naam
Bericht