Caithy schreef op: 23-05-2013 12:12:50 |
Kom ik zo een leuke site tegen: http://kook-zonder-e.nl/kookboek/ Als je bij Tips kijkt; zie je alle produkten zonder E-nummers! (en dat terwijl ik op zoek was naar een citroenkwarktaart!) |
Quote |
Melissa schreef op: 23-05-2013 12:15:11 |
hahaha, dus de titel moest eigenlijk zijn 'koken zonder e-nummers'. Ik dacht echt al 'koken MET
E-nummers, trek een zakje knorr mix open, voeg water toe, kook pasta en mik het erin" eet smakelijk
hahahaha |
Quote |
Caithy schreef op: 23-05-2013 12:22:41 |
hahahahahaa Chaos in mijn hoofd omdat ik nog niet zonder kook!! |
Quote |
M&j schreef op: 23-05-2013 15:20:31 |
Ze heeft de e-nummers vervangen voor de (nederlandse) stofnaam, dat is alles. Die lijst met
zogenaamde e-nummer vrije producten, zitten producten tussen die wel degelijk stoffen bevatten die
een e-nummer hebben gekregen. In haar eigen recepten gebruikt ze ze ook, het eerste recept dat ik zag was een taart met bakpoeder, dat zijn al twee e-nummers. De titel van dit draadje klopt dus gewoon ![]() |
Quote |
Caithy schreef op: 23-05-2013 16:03:31 |
M&J kan je dat verder uitleggen? Zijn er kookboeken echt zonder? |
Quote |
M&j schreef op: 23-05-2013 16:32:48 |
Nee, je kan niet zonder e-nummers koken dus kookboeken zonder e-nummers kan ook niet. Deze mevrouw schrijft in een recept zout maar zout heeft ook een e-nummer. Ze gebruikt wijnsteenzuur en pectine en dat zijn ook allemaal e-nummers. Vitamine c en water hebben ook een e-nummer. De titel van haar boek is dus misleidend. Haar eerste boek bevat een recept voor brood en daar gebruiks ze zelfs broodverbeteraar waar ze zelf bij staat dat het e-nummers bevat ![]() Meer info over e-nummers: http://www.food-info.net/nl/e/e000.htm http://www.mkatan.nl/radio-en-tv/144-e-nummers.html |
Quote |
Caatje schreef op: 23-05-2013 21:48:39 |
Je hebt natuurlijk E-nummers zoals bijvoorbeeld het rood van tomaat en je hebt synthetische
E-nummers. De synthetische worden bedoelt met slechte E-nummers. |
Quote |