Menu
 

Topic:

van 2 walletjes eten of niet?

Undercover  schreef op: 05-05-2013 10:44:34
ik doe dit even anonime, omdat ik niet wil dat via via mijn vriendin herkent wordt..

mijn vriendin en ik hebben een meningsverschil..

zij en haar vriend zijn zo goed als uit elkaar, wonen  nog wel onder 1 dak, maar dat is helaas even niet anders ivm het nog niet toegewezen hebben van een huurwoning en ivm financiele kwesties. ze hebben samen 2 kindjes, hebben geen ruzie, en laten elkaar vrij. ze hopen op zeer korte termijn allebei een eigen woning te hebben. volgende week krijgen ze daar uitsluitsel over.

nu heeft zij al jaaaren een goede vriend met wie ze 2 jaar geleden al een affaire heeft gehad. toen was ze nog wel gewoon met haar vriend samen. heeel fout natuurlijk, maar dat is destijds uitgesproken, en mede daardoor zijn ze erachter gekomen dat ze niet bij elkaar passen en hebben ze besloten uit elkaar te gaan.
inmiddels zijn ze dus praktisch uit elkaar en heeft ze die vriend weer tegen het lijf gelopen. (die ik hier verder J. noem)

om 1 of andere reden is het heel heftig tussen die 2. die klik die ze hebben is enorm. het lijkt erop of die 2 voor elkaar gemaakt zijn.

maar nu heeft J. dus een vriendin "met voordelen" zoals hij dat zelf benoemt. met andere woorden, ze doen veel leuke gezellige dingen samen, maar ze gaan ook met elkaar naar bed. Ze stellen geen eisen aan elkaar, gen verplichtingen, gewoon "friend with benefits".
deze meid (hier verder te noemen als M) kent J. al een jaar of 1,5, en deze vorm van relatie hebben ze ook al zolang.
J. zegt zelf dat hij haar een leuke meid vind, maar niet zijn type. gewoon gezellig en wat voor hem heel belangrijk is:, lekker ongecompliceerd. ze gaan ook samen op vakantie en zien elkaar zo'n 2x per week.

maar nu is hij mijn vriendin (hier verder te noemen als D.) weer tegen het lijf gelopen, en de aantrekkingskracht is wederom enorm.
mijn vriendin vind zijn relatie met M, uiteraard niet leuk, maar zoalng er tussen welke partij dan ook niks echt serieus is, kan zij hier niks over zeggen natuurlijk.

nu heeft J. de liefde aan mijn vriendin verklaart. hij zegt (en mailt, en watsappt) dat zij de enige vrouw in zijn leven is, en dat hij zo graag oud wil worden met haar. Mijn vriendin heeft hier over nagedacht en wil de gok wel wagen.
ze wil wel rustig opbouwen en zien hoe het gaat lopen, vooral gezien ze toch nog in een roerige periode zit.

ze heeft tegen J. gezegd dat ze dit zeker wel wil, maar dat ze dan verwacht dat hij stopt met de benefits relatie met M.
vriendschap vind ze prima, maar samen op vakantie, en sex vind ze te ver gaan.

hij heeft gezegd dat hij dit moeilijk vond en er over na wilde denken, omdat het ongecompliceerde met M. hem wel aanstond.

mijn vriendin vind hem de moeite waard, en heeft gezegd prima. ik geef jou de tijd om na te denken wat je wilt. ze heeft gezegd:

of je gaat voor mij, de echte liefde (zoals hij zelf zegt) die wat meer haken en ogen met zich mee zal brengen ivm de kids, het nog meoten vinden van ee huis etc.

of je gaat voor M.  het makkelijke.. lekker makkelijk, geen liefde, wel gezelligheid, ongecompliceerd,sex, maar wel het risico dat het gaat knagen dat je nooit gekozen hebt voor de liefde.

M. wist trouwens af van het bestaan van mijn vriendin, maar J. heeft haar nooit verteld dat D. eigenlijk de liefde van zijn leven is.

mij vriendin verwachte dus dat J. tijdens het nadenken hierover even wat afstand van M zou nemen, maar niks is minder waar.

hij blijft meerdere malen per week naar M. gaan, gezellig bij haar op de bank doen, bij haar blijven slapen etc.

nu is dat mijn vriendin in het verkeerde keelgat geschoten, en ze heeft hem na een paar weken iritatie voor de keuze gezet.

of je gaat nu eerlijk erover nadenken, en dat betekend dat je je losmaakt van M. want er zijn 3 schakels hier, en de middelste schakel moet kiezen aan welke schakel hij wil gaan zitten, maar hij kan daar niet eerlijk over nadenken als hij al/nog vastgeschakeld zit aan 1 schakel.

of je gaat nu kiezen en knopen doorhakken. want tegen mijn vriendin zegt ie dat zij haar alles is en dat zijn leven om haar draait, maar teglijk zit ie nog steeds leuk te doen op de bank bij M.

naar mijn idee strookt dat niet, maar mijn vriendin wil hem nog wel het voordeel van de twijfel geven.

tevens vind ik het heel erg oneerlijk voor M. zij weet van niks.
ik denk als zij zou weten dat J. over haar zegt dat ze eigenlijk niet zijn type is, maar gewoon lekker ongecompliccerd, en nog altijd beter dan alleen thuis op de bank te zitten, en dat ie ook sex kan hebben wanneer ie zin heeft ze niks meer met hem te maken wilt hebben.

nu is mijn vriendin door alle emoties vorige week zo ontzettend boos op J. geworden en heeft ze hem voor het blok gezet, daar heeft ie op gereageerd dat hij de knoop door ging hakken en (nog) niet ging kiezen voor haar. als rede gaf ie aan dat ie bang was omdat 2 jaar eerder tijdens hun affaire ze uiteindelijk ook weer terug ging naar haar toenmalige vriend.

mijn vriendin is nu heel boos, en heeft gezegd, prima, maar dan zeg je eerlijk tegen M. hoe het zit voor je weer gezellig bij haar op de bank leuk gaat zitten doen terwijl je haar eigenlijk gebruikt als afeleiding om maar niet alleen te zijn.

hij heeft beloofd dat ie dat ging doen, maar hij heeft nog steeds niks gezegd.

ik vind dat ze het moet laten rusten, J. is blijkbaar te scheiterig om te kiezen voor de echte liefde (want echte liefde is het echt tussen die 2, dat is overduidelijk, maar teglijk complex ivm de situatie eromheen)

en zij wilt M. een mail sturen met haar verhaal erin. zij heeft zoets van, als M. het accepteerd dat ze 2e keus is prima, dan is het haar eigen beslissing, maar nu weet ze van niks en gaat ze ervan uit dat J. oprecht iets voor haar voelt.

wat vinden jullie?....






 
Quote
Navigatie
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Cir  schreef op: 05-05-2013 10:59:51
Hij is duidelijk (nog) niet toe aan een serieuse relatie anders was hij er wel vol voor gegaan.

Ik zou M niets melden. Zij weet vast ook wel de status van hun relatie. Los en ongecompliceerd. Wie weet houdt zij er ook wel meer relaties op na?
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Mrtj  schreef op: 05-05-2013 11:08:58
Waarom wil D het aan M zeggen? Ik kan me daar twee motieven in voorstellen: 1) ze denkt dat M niet met deze situatie akkoord zal gaaan, en dat M dus J los gaat laten, en dat daarmee D meer kans maakt op een serieuze relatie met J. 2) D heeft te doen met M, en wil zonder enige andere motieven aan M duidelijk maken dat J  niet voor haar deugt (zonder dat D daarna iets verder met J wil).
Mij lijkt optie 1 de meest logische. Maar ik ben bang dat als M inderdaad breekt met J, dat de relatie tussen D en J niet sterker zal maken. Want... zoals Cir ook zegt, hij lijkt nog niet klaar voor echte commitment.
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Undercover  schreef op: 05-05-2013 11:14:42
nee, mijn vriendin heeft zich er bij neergelegd dat J en zij niet smane gaan komen.
ze wil dat hij voor 200% voor haar gaat, en dat heeft ie niet gedaan.

het feit dat J. erover moest denken, heeft haar doen beseffen dat ze daar geen genoegen mee neemt. ze wil alles voor iemadn zijn, en andersom,en geen twijfel geval.

haar motief is dus echt jouw 2e optie. dat is overduidelijk, ook al zou J. daarna met hangende pootje komen, hij haaft haar tot op het bot gekwetst, daar gaat ze echt zeker niet meer op in..
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Mama Van Drie  schreef op: 05-05-2013 11:35:55
Hij vind het losse en het niet echt gebonden zijn  nu nog even fijner en belangrijker als echte liefde, want echte liefde betekent dat je er geen losse flodders meer op na kan houden, althans...die relaties heb je natuurlijk ook maar voor de meeste geldt dat niet.

Ik zou als ik je vriendin was het niet zeggen tegen M, wat zou ze daarmee willen bereiken? Dat M dan J loslaat zodat J gaat kiezen voor D?....dan is het nog geen echte keuze van J.
Vandaar dat ik het niet zou zeggen, hij moet echt zelf zijn keus maken.

 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 05-05-2013 11:42:14
Waarom weer allerlei nieuwe probelemen op de hals halen terwijl je je vorige relatie nog niet geheel hebt afgesloten? Ik zou er echt mee kappen, leuk voor de kinderen ook als hun moeder zo'n vriend heeft en daar dan weer allerlei zorgen over heeft, terwijl de kinderen nu door een moeilijke periode gaan. Dus ga eerst eens je leven opbouwen alleen met je kinderen voor je hierin te storten denk ik dan...
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Diedoes  schreef op: 05-05-2013 11:45:23
He is just not that in to her, laat hem los! (en dus ook de mensen met wie hij omgaat)
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Bepje  schreef op: 05-05-2013 13:57:08
Ik sluit me aan bij Nina. Laat gaan en concentreer je op de toekomst alleen met de kinderen en denk in de 1e plaats aan hen. Voor die kinderen is uit elkaar gaan al moeilijk genoeg.
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Zus Van K  schreef op: 05-05-2013 14:52:13
Ik reageer hier nooit. Pas op de kinderen van mijn zus, zij is hier lid en ik lees zo af en toe wat. Na dit verhaal gelezen te hebben, heb ik het vermoeden dat ik deze mensen ken. Als dat klopt, dan heeft J meerdere liefdes van zijn leven maar door bindingsangst of iets dergelijks loopt het mis en komt hij altijd weer terug bij M terwijl hij tegen zijn liefdes zegt dat M niks voor hem betekent.
Afkappen dus en verder met haar leven, J is geen man voor de toekomst.
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Mama Van Drie  schreef op: 05-05-2013 14:58:18
Straks hebben we het hele alfabeth
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Nimmie  schreef op: 05-05-2013 16:04:15

Quote :
Straks hebben we het hele alfabeth



Daar gaat t wel op lijken.

Verder sluit ik me bij nina aan
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Heleenmv2  schreef op: 05-05-2013 16:45:52
Het is niet aan D. om aan M. te vertellen hoe J. over hun relatie (die tussen J en M) praat!
M. is neem ik aan oud en wijs genoeg om zelf met J. bespreekbaar te maken wat hun relatie voorstelt, hoe ze de toekomst voor zich zien en hoe serieus het wel of niet is tussen hen.
D. heeft haar keuze nu toch gemaakt? Ze wil niks meer van J. dus snap niet waarom ze zich dan toch nog met hem of zijn vriendin wil bemoeien.
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Undercover  schreef op: 05-05-2013 21:37:53
@zus vanK, nee, zowel van mij als van mijn vriendin schrijven hier geen familei en/of vrienden mee, dus het zijn niet de D,J, en M die jij kent haha. en sindsdien J, M kent heeft hij nog niks met een ander gehad.

ik ben blij dat jullie er hetzelfde over denken als ik. ik zeg ook dat ze het moet laten rusten en dat ze eerst haar zaakjes op orde moet hebben.

als het idd echte liefde is, dan komt dat in de toekomst wel goed, maar eerst focussen op een eigen stekkie krijgen samen met haar knullen.

ik zal haar dit laten lezen, wellicht krijgt ze er wat meer rust van. al heeft ze nu al wel zoiets van, hij zoekt het maar uit. ze vind het alleen heel erg oneerlijk voor M. zij denkt een leuke eerlijke knul aan de haak geslagen te hebben, maar niets is minder waar....
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Jessiemv3  schreef op: 06-05-2013 09:22:05

Quote Nina_mv_Owen_en_Quinn:
Waarom weer allerlei nieuwe probelemen op de hals halen terwijl je je vorige relatie nog niet geheel hebt afgesloten? Ik zou er echt mee kappen, leuk voor de kinderen ook als hun moeder zo'n vriend heeft en daar dan weer allerlei zorgen over heeft, terwijl de kinderen nu door een moeilijke periode gaan. Dus ga eerst eens je leven opbouwen alleen met je kinderen voor je hierin te storten denk ik dan...



Niets meer aan toe te voegen? Ik snap eerlijk gezegd nooit dat mensen meteen weer in een nieuw avontuur stappen. Probeer eerst en rust en een stabiele situatie voor de kinderen te creëeren! Die hebben hier niet om gevraagd!
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
M&j  schreef op: 06-05-2013 13:53:49
Ik ben zelf een 'J' geweest maar zodra ik mijn man tegenkwam stond achter die relatie een dikke, vette punt, ongevraagd. 
Dat hij twijfelt maakt wel duidelijk hoe diep de liefde gaat.
 
Quote
RE: van 2 walletjes eten of niet?
Mieps01  schreef op: 06-05-2013 17:20:44
Die andere dame kent ze niet. ik zou me daar niet mee bemoeien. Je vriendin is hier te goed voor. Uit de ene relatie die niet goed is op naar de andere die niet goed is?? Waarom genoegen nemen met iemand die niet weet of hij wel exclusief wil zijn? Wat zegt dat over je vriendin? Dat ze er zelfs nog over denkt en wat zegt dat over hem en zijn respect voor je vriendin dat hij durft voor  te stellen dat het gewoon zo verder moet kunnen? Dit is geen prins, maar een vieze kikker.. Er is echt beter dan dit..
 
Quote
Navigatie


Reageren op van 2 walletjes eten of niet?
Naam
Bericht