Menu
 

Topic:

kunnen jullie nog 'niets doen'?

Boterbloem  schreef op: 13-03-2013 10:35:16

Nou ja... kom nu toch tot een rare ontdekking!

ik probeer altijd de zondag als vrije dag te houden. Ik ga dan leuke dingen met de kinderen doen, samen bakken, kleuren, knutselen, wandelen enzovoort. Zodat ze echt 1 dag de aandacht krijgen. Zijn zij aan het spelendan lees ik even maar dat is vaak maar kort, dan zijn ze er weer.
(dit als voorstukje, want hierdoor dacht ik dat ik dus prima niets kon doen, ookal was ik veel met de kinderen bezig).

Nu merk ik dat het mij wat overloopt. Ik ben elk dagdeel bezig: kinderen, huishouden, studeren, vrijwilligerswerk, activiteiten voor school en kerk enzovoort enzovoort.


DUS: ik had besloten gisteravond: morgenvroeg doe ik niets van 8:45 tot 12:15 uur. Gewoon tijd voor mijzelf. Lezen, tv kijken enzovoort...


 


En ik doe echt mijn best maar jongens, wat is dat moeilijk! Ik zie de was liggen, hoor dat de wasmachine klaar is, wil de afwas doen, stofzuiger erdoor halen, weet dat ik verder moet met de studie.

Wie van jullie kan dat echt gewoon aan de kant leggen en ontspannen? Wie weet hebben jullie tips?

Nooit gedacht, was altijd een luiwammes en voel me soms nog zo, maar dit laat alweer zien dat ik moeilijk stil kan zitten (al geloof ik dat het nu echt nodig is dat ik wat rust erin breng)

 
Quote
Navigatie
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Flower  schreef op: 13-03-2013 10:38:53
ja hoor, ik kan dat prima.
ik zit nu al vanaf dat de kids naar school zijn te "luiwammesen" op het www.
gisteren en eergister heb ik gewerkt, dus nu ff niets.
de "plicht" roept straks wel weer.
ik heb ook nog genoeg te doen, maar dat doe ik nog wel.
ik vindt het ook heerlijk om lekker lang in bad te gaan, heerlijk ontspannen.
of een hallf uur onder de douche.....

ik was altijd heel druk, en altijd met anderen bezig, maar heb dat inmiddels afgeleerd.
ik doen nog nog voor anderen hoor, maar soms liep ik mezelf voorbij
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Senna  schreef op: 13-03-2013 10:40:30
Ik kan dat te goed, niks doen. Kan zo een hele dag verlummelen en alleen het hoognodige doen.
Vaak word ik actief als ik telefoon heb, als ik een uur met mn zus aan de foon hang pak ik allerlei klusjes aan.
En dat bellen met zus is de laatste tijd vaka, dus wie weet... Wordt het hier ooit nog schoon
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Caithy  schreef op: 13-03-2013 10:41:07
Ik kan dat echt goed laten liggen hoor! hahahahaa al herken ik het wel. Misschien zou je juist in het weekend (als je man thuis is) eens wat  my time nemen, is dat niet makkelijker?

Bij mij komt de troep niet zo binnen, al ren ik 's ochtends ff het huis door en ja dat moeten er nog dingen opgevouwen worden en de was aangezet. Meestal doe ik de ontbijtspullen en daarna de keuken, ff stofzuigen en dan ren ik het huis door om wat op te ruimen en was te verzamelen en daarna ga ik even lekker zitten met koffie en ml!

 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Son  schreef op: 13-03-2013 10:43:55
Ik kan dat wel ja !
Maar alleen als ik niet al achter de feiten aan loop...Als er 2 wasmanden staan die hoognodig gewassen moeten worden, of er een laag stof ligt dan zit dat me steeds irritant aan te staren
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Blauwtje  schreef op: 13-03-2013 10:44:09
Nee, ik kan dat niet.
Ik kan pas ''niets doen'' totdat alles aan de kant is waar ik me aan erger. En als het dan aan de kant is, komt er vaak wel iets tussendoor weer waardoor het ''niets doen'' niet meer door kan gaan.

maar ik ben ook geen nietsdoener hihi, ben liever bezig.
Ben een vrij onrustig type wat dat betreft
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Krumelke  schreef op: 13-03-2013 10:44:31
ik kan dat prima....heb een hele tijd geleden dat hoofdstuk al afgesloten. ligt er nog was, die ligt er vast morgen ook nog wel.
voor de komst van ons 2e kindje heb ik mezelf die tijd al gegeven. heerlijk. moeilijk hoor om die stap te zetten (heb er ook 2 jr over gedaan). maar nu is het half uur dat onze baby slaapt overdag echt voor mij en voor neits anders. de was doen we savonds, weekend of samen met de kinderen erbij (zolder waar ook speelruimte is dus ik de was, kinderen spelen).

eens per week (op donderdag) als man ook thuis is dan is hier grote schoonmaak.
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Bettie  schreef op: 13-03-2013 10:46:58
Helaas hier geen tips voor je. Echt luiwammesen kan ik niet echt. Mijn lichaam geeft aan als ik genoeg gedaan heb en dan word ik gedwongen om te gaan zitten. Pak dan meestal mijn laptop of een boek en geef mezelf dan 10 minuten rust zodat ik daarna weer wat kan doen.

Als je slim bent....ga je snel de bedden recht trekken, de was in de machine doen en de andere was opvouwen of strijken. En daarna....echt iets voor jezelf.

Als ik graag wil naaien dan doe ik ook dat ritueel volgen. Kinderen uit bed, aankleden en eten, naar school. Bij thuiskomst snel naar boven rennen om de was aan te zetten, slaapkamers glad en woonkamer/keuken opgeruimd. Koffie zetten en dan de naaimachine op tafel. Echt het toppunt van 'even voor mezelf'. Maar....niet de hele schooltijd omdat er simpelweg nog een huishouden is dat gedaan moet worden. En als dat niet is gedaan, heb ik geen rust om wat voor mezelf te gaan doen.
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Caithy  schreef op: 13-03-2013 10:47:07
Het is wel zo, dat als ik niets kan doen (overmacht) dat ik niet stil kan zitten hahahhaaa
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Myself  schreef op: 13-03-2013 10:47:41
Ik kan dat alleen als ik, zoals nu, het www op ga, dan verlies ik mezelf wel eens daarin, van het één kom je op het ander, zoek je dit nog eens op en dan weer dat.
Maar verder lukt het me ook maar slecht moet ik zeggen.
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Indy  schreef op: 13-03-2013 10:48:10
ik kan dat heel goed
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Angelique  schreef op: 13-03-2013 10:50:00
denk dat ook wel beetje in je moet zitten
ik kan best lekker neits doen oke er moet nog was draaien moet er nog paar in de kasten gooien en een vouwen maar joh morgen ook nog maar kan ook zijn dat ik ineens opvlieg dingen ga doen en dan bijna te laat op school kom
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Boterbloem  schreef op: 13-03-2013 10:50:41
Teach me! haha.

Ik kon het echt heel goed, maar normaal zit ik bijvoorbeeld hier of op facebook tussen de bedrijven door. Dus ik studeer ondertussen en zoek opdrachten op en reageer ondertussen ff. Wat ik eigenlijk wil proberen is dat ik dat minder ga doen waardoor ik 1 a 2 dagdelen in de week vrij ben om echt niets te doen.

Echte me time, mijn man werkt om het weekend, dus elk weekend gaat niet lukken. Overdag is het beste, dan zitten de kinderne op school.

normaal moet ik nu studeren bijvoorbeeld (hele dinsdag en donderdag en de woensdagochtend en dan 1 a 2 avonden in de week erbij), maar ik ben gewoon moe en op. Zie er niet uit  moest mijn man beloven niets te doen vandaag, nou dat zegt mij genoeg.

En heb net wel een filmpje gekeken, maar ooooeeeehhh voel me zo onrustig nu. Wil graag even afwassen, opruimen enzovoort terwijl dat straks ook kan. Lekker weer, kinderen gaan dus waarschijnlijk naar buiten dus tijd genoeg. En het is hier echt niet smerig ofzo.

Ik moet het echt weer leren merk ik al, maar goed liever nu dan dat het te laat is en ik mijzelf voorbij gelopen ben.
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Jennifer77  schreef op: 13-03-2013 10:53:46
ik kan het iets té goed soms
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Angelique  schreef op: 13-03-2013 10:57:44
hihihi hier ook jennifer

moet zeggen al het ziek zijn hier is ook wel een oorzaak als ik wat fitter ben ben ik drukker en meer bezig nu benik altijd moe en niet ok en dan is leker zitten veel makkelijker dan je druk maken om de dagelijkse dingen
al houd ik alles wel gewoon bij maar soms is het lastig

ben ook geen ochtend mens moet rustig wakker worden beetje ontbijten enz tegen dat het 10 uur is dan ben ik er wle klaar voor maar liefst ga ik smiddags dff knallen of als kids op bed zijn
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Made  schreef op: 13-03-2013 10:58:17
Ben er de hele ochtend al druk mee
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Spatje  schreef op: 13-03-2013 10:58:30
ik kan dat dus ook niet, al lijkt het wel zo omdat ik soms best veel hier ben, maaaaaaaaaaaaaaar ik doe tussendoor dan wel veel, voordat het 8.30 is heb ik al was aangezet, vaak ook al opgehangen , de wc gedaan, bedden gemaakt , als de kids weg zijn loop ik met de hond en ga stofzuigen, overal met een doek overheen, vaak al aardappelen ofzo schillen en dan is het weer 12 uur, eten en en en en en, en dan ben ik vaak zooooooooooooooo jaloers op diegene dat dat allemaal niet doen

ik doe 1 ochtend vrijwilligerswerk in de bieb, zit in een werkgroep dus daar heb ik ook iedere week wel iets van, ben luizenmoeder , en dan maak ik het mezelf zo druk in huis, vraag me wel eens af hoe ik dat allemaal deed toen ik nog werkte
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Jennifer77  schreef op: 13-03-2013 10:59:15
ik werk 4 dagen in de week en die ene vrije dag is vooral de ochtend voor mij echt voor mezelf. Het huishouden doe ik wel in het weekend en vanmiddag nog wat. En mijn man doet gelukkig ook vanalles!
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Mafkees  schreef op: 13-03-2013 11:01:11
Nee, dat kan ik niet.

Ik heb de oudste bijv. vandaag naar school gebracht. Jongste hangt voor pampus op de bank. Ben begonnen met beetje internetten en een bakkie koffie.
Maar heb net mn hele slaapkamer overhoop gehaald, kasten in en uit elkaar...Pff...nu mag ik weer een bakkie en ga ik 10 minuten relaxen en internetten.

Ik heb nooit me-time. Vind het ook niet zo erg, maar soms vraagt je lijf erom he?
Meest in de avonden...jongens op tijd in bed en ik doe "wat ik wil" kan niet helemaal want ik kan niet weg, maar thuis rommelen vind ik lekker.
Ik ben verder niet gemaakt om te zitten denk ik

Maar ik zou iets inplannen voor jou als het werkt. 1 avond in de week: ga in bad, ga in bed met een boek, ga winkelen op de koopavond, ga thee drinken bij een vriendin, of 1 ochtend in de week.
Zorg er dan wel voor dat je huiskamer iig aan kant is, dan zit je lekker
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Sammy  schreef op: 13-03-2013 11:05:29
Ik kan heel slecht niets doen, moet eigenlijk altijd wel iets om handen hebben. Ben ik niet in huis bezig dan ben ik wel creatief bezig. Maak graag vilt figuurtjes, ben nu bezig om taartjes en dergelijke van vilt te maken. Of ik kruip achter het naaimachine, zit te haken. Ik zoek eigenlijk altijd wel iets om bezig te zijn. Stilzitten en niets doen... ik ben er absoluut niet goed in!
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Boterbloem  schreef op: 13-03-2013 11:10:05
Dat is het punt inderdaad... mijn lichaam vraagt erom dus ik vind ook serieus dat ik het maar moet leren. En dan heb ik echt geen moeite op zich met rommel ,dat is het probleem niet. Iedereen kan hier altijd binnenstappen of er nu broodkruimels op de grond liggen, de tafel nog vies is of niet. Dat maakt mij niet uit. Alleen zitten en een boek lezen terwijl het ligt en ik weet dat ik het op kan ruimen... dat is weer wat anders. Dat vind ik wel moeilijk. Ik denk telkens: ach die was hangt binnen een paar minuten, ach de stofzuiger duurt maar een paar minuten. Afstoffen ben ik met een uurtje mee klaar. Hoe heerlijk is het als de speelgoedkast uitgeruimd is?

Ooooh haha, heb nog veel te leren, maar het gaat me lukken hoor! Desnoods moet ik vanaf volgende week eerst gewoon maar het dorp in zodat ik niets anders kan doen. En geen portemonnee mee zodat ik ook niet boodschappen kan gaan doen. Het zal me lukken!
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Senna  schreef op: 13-03-2013 11:11:01
Zou willen dat ik een klein beetje van jou heb, stukkie ruilen?
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Boterbloem  schreef op: 13-03-2013 11:12:09
Deal Senna!
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Innie  schreef op: 13-03-2013 11:28:25
Ik kan dat eigenlijk enkel en alleen als ik in bad zit.
Voor ik kinderen had, kon ik zo gemakkelijk 2 uur tutten in de badkamer. Nu duurt mijn badritueel maar een uurtje (en dit om de 2 à 3 weken), maar wat vind ik dat heerlijk.

Terwijl je in bad zit, zie je de rommel niet, en je kan ook niet even opstaan om een wasje in de machine te steken ofzo. Dan neem ik er een tijdschrift bij en genieten maar!

 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Myself  schreef op: 13-03-2013 11:36:57

Quote Boterbloem:
Dat is het punt inderdaad... mijn lichaam vraagt erom dus ik vind ook serieus dat ik het maar moet leren. En dan heb ik echt geen moeite op zich met rommel ,dat is het probleem niet. Iedereen kan hier altijd binnenstappen of er nu broodkruimels op de grond liggen, de tafel nog vies is of niet. Dat maakt mij niet uit. Alleen zitten en een boek lezen terwijl het ligt en ik weet dat ik het op kan ruimen... dat is weer wat anders. Dat vind ik wel moeilijk. Ik denk telkens: ach die was hangt binnen een paar minuten, ach de stofzuiger duurt maar een paar minuten. Afstoffen ben ik met een uurtje mee klaar. Hoe heerlijk is het als de speelgoedkast uitgeruimd is?

Ooooh haha, heb nog veel te leren, maar het gaat me lukken hoor! Desnoods moet ik vanaf volgende week eerst gewoon maar het dorp in zodat ik niets anders kan doen. En geen portemonnee mee zodat ik ook niet boodschappen kan gaan doen. Het zal me lukken!



Herken met hier goed in, alleen vraagt bij mij eerder mijn geest erom en niet mijn lichaam.
Ik blijf maar malen, dit moet nog, dat moet nog.
Ik werk zelf onregelmatig en het lukt me vermoed ik daardoor niet om goed mijn rust te pakken.
Ben maar om het weekend vrij, dus de door de weekse dagen dat ik vrij ben, werkt mijn man en gaan de kinderen naar school.
Het gezinsleven gaat gewoon door op die dagen, waardoor ik ook maar doorga en te weinig rust pak denk ik.
Kan hierop echt vastlopen op momenten.
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Minou  schreef op: 13-03-2013 11:37:16
Ik kan het ook niet meer..profiteer dan van de momenten zonder kinderen om me heen en ga altijd wat doen in huis of ja..dingen die zijn blijven liggen. Maar dat geeft weer rust in het hoofd
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-03-2013 11:39:21
Ik kan het ook niet. Ik kan niet lekker voor de tv zitten of een boek lezen als het om mijn heen niet netjes en schoon is. Maar goed, als ik de woonkamer elke dag bijhoud is het niet veel werk. De was en de boel boven kan ik best even zo laten als ik wat voor mezelf doe. maar daarna moet het dan wel gebeuren
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Cora38  schreef op: 13-03-2013 11:41:00
Heb je weleens aan yoga gedaan. Is ook heerlijk. Ik ga dan zo`n 10 minuten in bed liggen of op de bank en  doe mijn yoga/ademhalingsoefeningen. Daardoor ontlaad en ontspan ik en kan ik de dingen die ik nog moet doen makkelijker loslaten. Dan ga ik of helemaal niets meer doen, of ik heb weer genoeg energie om de dingen die moeten gebeuren te doen.

Ook maak ik lijstjes van de dingen die moeten gebeuren. Dan hoeft het niet meer in mijn hoofd te blijven en kijk ik later weer op het lijstje komt het pas weer terug.

Petje af hoor dat je zoveel studeert en je hele huishouden doet!!
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Ans Mv J.k.d  schreef op: 13-03-2013 11:44:37
Ik heb het meer andersom ik kan niet aan de slag komen. haha hier is altijd wel wat te doen gis gestofzuigt en geweild kan vandaag weer opnieuw beginnen maar ik vertikt het vandaag te doen nou ok de stofzuiger zal ik wel doen maar ik wacht toto na de luch ander stofzuig ik toch voor noppes ;-)
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Ans Mv J.k.d  schreef op: 13-03-2013 11:45:30
uhum zie je zelf typen kan ik niet toto = tot
 
Quote
RE: kunnen jullie nog 'niets doen'?
Linnie  schreef op: 13-03-2013 12:22:36
Hier is het heel wisselend. Er zijn dagen dat ik van alles zie en dat ik dat makkelijk kan laten liggen. Andere keren MOET alles gewoon gedaan worden! Meestal merk ik ook aan mezelf wanneer ik ongesteld moet worden, dan krijg ik ook even een schoonmaak en opruim-woede. 

Maar ik kan heerlijk met een boekje gaan zitten hoor! Even ontspannen vind ik heerlijk!
 
Quote
Navigatie


Reageren op kunnen jullie nog 'niets doen'?
Naam
Bericht