Menu
 

Topic:

Ongelooflijk

Meanne  schreef op: 08-03-2013 19:14:41
Van de week was er in het nieuws dat er een meisje mee zou zijn genomen door een kinderlokker wat gelukkig niet waar was.

Ik reageerde daar op dat het bij ons, in mijn woonplaats gaande is.

Natuurlijk dacht ik ook ja ja zal wel 1 kind begint en de rest volgt maar toen ik de politie zag en verhalen op fb en de lokale tv zender zag vond ik het toch wel geloofwaardig worden.

vanmiddag wordt ik gebeld.....de kinderlokker heeft geprobeerd een kind mee te nemen van onze school, het is 200 meter van mijn huis gebeurd.

Volop politie maar de vogel is natuurlijk gevlogen, het jongentje wist zich los te rukken.

Maar nu hoorde ik, ja we staan als ouders natuurlijk met elkaar te praten, dat ze die man afgelopen dinsdag hebben op gepakt en na een uur was hij weer vrij!!!

hij heeft niets strafbaars gedaan, hij spreekt kinderen aan en vraagt of ze een koekje willen of naar zijn puppy willen kijken.

Het jongentje van vanmiddag heeft hij bij de arm gepakt maar ook dat is niet strafbaar....


Ik vind dit echt ongelooflijk....moeten we nu gaan wachten tot deze man wel de kans krijgt om een kind mee te nemen???

( ik ben erg nieuwsgierig en heb het aan net jongentje gevraagd, komt hier ook wel eens over de vloer.....ik wilde zijn verhaal horen.....hij vertelde wat er was gebeurt en zag de angst in zijn ogen, dit kan een kind toch niet verzinnen!!)


 
Quote
Navigatie
RE: Ongelooflijk
Saskia70  schreef op: 09-03-2013 11:10:30
O bah wat een gekken zijn er toch op de wereld....
 
Quote
RE: Ongelooflijk
Mitch  schreef op: 09-03-2013 11:16:57
Wat idioot dat er pas wat gedaan word als het te laat is!
Ik vind beetpakken van een vreemd kind ondanks dat hij niet wilde al "te laat"  dus een rede om zo iemand straf te geven.

Ik ben toen ik kleiner was achtervolgt door een man op een fiets, hij siste allemala gore dingen naar mij en kwam steeds dichterbij.
Ik heb toen bij het eerste het beste huis aangebeld en ben daar naar binnen gelopen... gevraagd of ik mijn mama mocht bellen.
Nooit meer wat van gehoord erna.

Bij school stonden we met 3 vriendinnen buiten (13 jaar) in de pauze toen er een kerel in een bmw langs reed, die vroeg of we hem konden helpen.
Eerst nee, maar hij zei dat hij verdwaalt was dus zijn we naar die auto gelopen daar zat hij in zijn blote kont te rukken en vroeg of we het lekker vonden.
Heb gezegt dat hij het kreng eens water moest geven dat ie misschien dan wel zou groeien, en zijn toen weg gerend.
Politie en alles kwam erbij en weken later is hij opgepakt omdat hij voor een kleuterschool in Amsterdam (1,5 uur verderop) stond te leuren.
 
Quote
RE: Ongelooflijk
Moossie33  schreef op: 09-03-2013 11:28:47

Quote mama van drie:
Jomi dat klopt idd.....een kind kan simpelweg niet tegen een volwassen iemand op die doortrapt is.
Je kan je kind niet beschermen tegen dit soort dingen en dat is angstig.
Van alles kan je ze vertellen en oefenen maar je wilt ze ook niet bang maken...trouwens....een kind heeftgeen idee hoe verrot de wereld in elkaar kan zitten, daar is het een kind voor, gelukkig!

Daar komt nog extra bij dat het vaak bekende zijn uit je omgeving waardoor het kind er al helemaal geen kwaad in zit.
En als het geen bekende is dan kan het ook zo zijn dat ze gewoon in de auto gesleurd worden, daar begint een kind echt niks tegen.
Ik denk er niet teveel over na want anders heb je geen leven meer.
Mijn dochter is 8 en komt ook af en toe alleen op de fiets uit school, net als haar andere klasgenootjes.....onderweg kan er van alles gebeuren, als je daar aan gaat denken dan kan je niks meer.

Moossie heftig zeg!!!
Hoe  ga je hiermee om bij je eigen kinderen? Ben je extra alert of bang of hoe gaat dat?...



Ik merk dat het een litteken bij mij heeft achter gelaten.
Naar de kids toe merk ik het.
Ik ben heeeel voorzichtig. Loslaten kan ik bijna niet.
Andere kinderen van hun leeftijd mogen 'meer'....

Het is mischien streng maar ik kan er weinig aan doen.
Mijn oudste is heel wijs en zelfstandig. Ze is 8,5.
Liefste doet ze dr eigen zin, maar ik houd het wat tegen.

Aan de andere kant, moet ik dr loslaten, want dat heeft ze nodig.
Dr zusje van 5 was 1,5 week erg ziek en kon ik niet alleen laten.
dus heeft ze zelf naar school heen en weer gefietst .Ging super goed.


 
Quote
RE: Ongelooflijk
Meanne  schreef op: 09-03-2013 14:51:26

Quote Kimmvsemenmex:
Een vriendin van mij werkt bij de politie. 
Die kwam laatst ook met het verhaal over een man in haar regio. 
Die rijd rond in een busje, heeft achterin een matras gelegd, tv scherm en ga zo maar door. 
Ze weten van de man dat hij op kindjes uit is, houden hem in de gaten maar kunnen niks doen. 
Ze mogen pas wat doen op het moment dat hij een fout maakt. Zo krom! Lang leve de Nederlandse wetgeving. 



Jij woont toch ook in de bollenstreek????

Wit busje??? O bah laat het aub niet waar zijn!!

waarom wordt zoiets niet in de media gebracht???

zover ik weet is di man voornamelijk in mijn woonplaats actief maar hij is ook in het dorp naast ons geweest.



 
Quote
RE: Ongelooflijk
Mamsie  schreef op: 09-03-2013 15:00:00
Meanne, ik snap wel waarom de politie niets kan ondernemen ( overigens betekend dat niet dat ze niets doen, zo'n iemand wordt enorm in de gaten gehouden)
Maar 95 % van de verhalen zijn fantasie verhalen die omhoog komen bij kinderen. Kinderen maken er een heel verhaal van en halen daar zelfs gezichten, namen en personen bij om hun verhaal bij te zetten.
Dat is heel normaal, maar als ze elke man moeten oppakken waar kinderen een verhaal bij hebben dan gaat het niet goed in Nederland, dus zorgvuldigheid is geboden!
Dat is ook de reden dat ze niet alle verhalen direct de media in doen, want dan staan er inneens in de meeste dorpen een pedofiel op ( letterlijk maar ook figuurlijk) kinderen gaan aan de haal met zo'n verhaal.

Toen bij ons op het dorp het verhaal van een pedo ten ronde ging, ook daadwerkelijk bekrachtigd door de politie, heb ik mijn kinderen weer elke dag naar school gebracht en weer opgehaald.
 
Quote
RE: Ongelooflijk
Even Zo  schreef op: 09-03-2013 15:24:24
Mijn dochter is een paar jaar geleden aangesproken en een stukje meegegaan met zo'n idioot. Het was half zeven op een warme dag. Man en ik waren nog even in de tuin aan het werk. Dochter vroeg of ze met haar vriendinnetje nog even naar de speeltuin verderop mocht. Dat mocht voor deze keer. Wat bleek nu...  na  een klein poosje haalt vader van het vriendinnetje het meisje op en laat mijn dochter alleen in de speeltuin. Waarvan hij wist dat wij dat nooit doen. Na 10 minuten krijg ik een onbehagelijk gevoel en zeg tegen mijn man dat ik even  bij de meiden wil gaan kijken. In de speeltuin geen kinderen. Ga naar het vriendinnetjes huis en vraag of ze daar is. Nee hoor, onze dochter staat onder de douche.

Echt de paniek overviel me. Zoeken en roepen. Zonder een rem.............. wat bleek dat was onze redding.

Mijn dochter hoorde mij en zei: dat is mijn mamma. Op dat moment had die vent haar al meegenomen in de bosjes en zijn broek naar beneden. Ik kon haar niet zien... en maar roepen.

Hij heeft haar laten gaan.

Mijn dochter vond het allemaal maar raar. Ze vertelde mij heel rustig dat die meneer raar deed en dat hij in haar broekje wilde kijken etc. Ik heb daar zo rustig mogelijk op gereageerd.  Manlief is gaan zoeken. Ik ben mijn meisje gaan douchen en heb haar in bed gestopt. Daarna politie gebeld, verhaal gedaan, aangifte gedaan. Vent islater  op het politiebureau ontboden  ( na een tijdje , sprak hij weer een kind aan, dat is gezien, politie heeft hem toen opgepakt) en wat bleek..........

Ze moesten hem laten gaan. Konden niets. De agent van de zedenpolitie vond het vreselijk, maar ze mochten niets. ze rade een burgerwacht van sterke mannen aan ( onofficieel, want dat mocht ze uiteraard niet zeggen)

Ze zei ook..... dit is het meest frusterende van mijn vak. Ik weet dat ik hem ooit weer op zal pakken. Hoeveel leed heeft hij dan wel niet veroorzaakt.

Zo verdrietig word ik hier van en zoooooooo boos


 
Quote
RE: Ongelooflijk
Mafkees  schreef op: 09-03-2013 15:58:36
Evenzo....ik ben echt onder de indruk. Wat een nachtmerrie!

Hoe is het met je dochter verder gegaan? Heeft ze er last van gekregen?
Heb je het zelf een beetje kunnen verwerken, voor zo ver als dat gaat?

Pff..heel heftig en kan me zo voorstellen dat je van dit soort berichten weer dezelfde hel in gaat...

 
Quote
RE: Ongelooflijk
Even Zo  schreef op: 09-03-2013 16:08:23
Met mijn dochter is het eigenlijk best goed gegaan. Ik had direct in de gaten dat het foute boel was, manlief ook. Alleen waren wij ons er ook erg bewust van helt feit dat als wij in paniek zouden reageren mijn dochter daardoor het gevoel kon krijgen dat ze iets heel slechts had gedaan. We hebben gezegd dat wat die meneer deed echt niet mocht, heb haar goed onderzocht ( lichamelijk) maar wel op een manier die voor haar niet raar was.  Verder zo rustig mogelijk gebleven.

Ik moet er wel bij zeggen dat mijn dochter ASS heeft, en daardoor een ander gevoelsleven heeft dan andere kinderen.

Mijn dochter heeft voor zover wij kunnen zien niet echt schade opgelopen, ze is zich alleen erg bewust van slechte mensen. Maar geen nachtmerries etc. Maar door haar ass kan het ook zijn dat ze het niet onder woorden kan brengen.

Ik daarentegen heb er altijd nog veel moeite mee. Vind het erg moeilijk om haar los te laten. OOk al vanwege de ASS, waardoor ze echt een grotere kans heeft aangesproken te worden door dit soort idioten. Ik zie veel gevaar, soms teveel.

 
Quote
RE: Ongelooflijk
Marie8  schreef op: 10-03-2013 12:48:01
Jeetje even zo, wat super dat je zo bent gaan roepen en daarmee erger hebt voorgekomen. Super gereageerd zeg, echt respect voor dat je dat kan in zo'n situatie.
 
Quote
RE: Ongelooflijk
Even Zo  schreef op: 10-03-2013 15:41:17
bedankt Marie, maar het was echt gewoon paniek, instinct. Ik weet het niet. Ik ben echt blijven  schreeuwen / roepen.
Later bleek dat hij haar mee wilde nemen naar een huis, maar dat  wilde onze dochter niet.  Wj hadden haar 'geleerd' nooit verder van huis te gaan dat dat ze ons huis kon zien. Ze is ook gestopt zodra ze het niet meer kon zien. Dat is onze redding geweest.

Maar goed, de wetenschap dat zo'n idioot gewoon vrij is, en hier ergens in de buurt woont, maakt mij ontzettend angstig en bang.




 
Quote
RE: Ongelooflijk
Meanne  schreef op: 10-03-2013 16:01:00
Wat vreselijk even zo bah!!! 

Gelukkig is het redelijk goed afgelopen!!


 
Quote
RE: Ongelooflijk
M&j  schreef op: 10-03-2013 16:04:51
Vorige maand is er in onze wijk ook een kinderlokker opgepakt, hij had aan twee meisje onzedelijke voorstellen gedaan en eentje had hij ook aangeraakt. Ook hier mocht hij in eerste instantie weer vrij maar het OM is in beroep gegaan en nu zit hij voor drie maanden iig vast. Het kan dus wel.
 
Quote
RE: Ongelooflijk
Meanne  schreef op: 11-03-2013 14:21:05
Ja maar hij heeft echt aan een meisje gezeten!! Hier nog niet.


Mijn kinderen hebben een brief mee gekregen van school uit naam van de directeur en politie...ergens hoopte ik dat echt toch nog steeds verzonnen verhalen waren ondanks de angst in die ogen van het jongentje.

Het is waar!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ongelooflijk
Naam
Bericht