Menu
 

Topic:

roken.minderen en uiteindelijk stoppen

Patricia  schreef op: 07-03-2013 10:24:16
hoi
ik.zet het maar onder slap omdat ik niet weet waar ik het het beste neer kan zetten.
nadat onze jongste begin deze week met ernstige benauwdheid door een.virus is opgenomen in het ziekenhuis (inmiddels wel weer thuis) heb ik besloten (en.mijn vriend ook) dat we willen gaan stoppen.met roken.
ik ben een echte stress roker. en rookte bijna een.pak shag per dag. nu heb ik.me dat in 2 dagen.tijd al kunnen beperken tot 1 sigaret in het uur. 
zo wil ik het steeds minderen en uiteindelijk wil ik proberen om binnen 3 maanden helemaal te stoppen.
ik merk nu wel dat ik echt elke.keer op de klok kijk of er alweer een uur voorbij.is. maar dat zal hopelijk met de dagen.wel minder worden.
zijn er nog meer mensen die eerst zijn gaan.minderen voor het stoppen?
en hebben.jullie.misschien.nog tips?
 
Quote
Navigatie
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Senna  schreef op: 07-03-2013 10:34:07
Ja ik. Rookte ook veel en ben eerst gaan minderen tot een "acceptabel" aantal. Was bij mij iets van 8 sigaretten per dag. Toen ben ik helemaal gestopt want verder minderen maakt het naar mijn idee alleen maar moeilijker.
Uiteindelijk 1 maand helemaal niet gerookt maar toen ben ik weer gezwicht helaas.

Succes!!
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Bloemblaadje  schreef op: 07-03-2013 10:39:44
Ik heb dat wel geprobeerd, maar is nooit gelukt. Ik ben alweer heel wat jaren terug in 1x gestopt met roken en dat is wel gelukt. Dan is het gewoon doorzetten, maar heb je niet dat je zit uit te kijken naar die ene sigaret die je van jezelf mag hebben 1x per uur. Je mag gewoon niks. Maar zoals alles moet je er wel zelf achter staan, want anders lukt het echt niet.
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Bepje  schreef op: 07-03-2013 10:45:15
Dan voorlopig even houden op 1 sigaret per uur en dan na volgende week, dus maandag 19-3 naar een per anderhalf uur, dan weer naar 1 per 2 uur enz.
Ik weet niet of je in huis rookt maar als julllie dat doen dan daarmee meteen ophouden en naar buiten. Als het minder aantrekkelijk weer is heb je al minder zin. Bovendien roken jullie kinderen mee als je het in huis doet, het trekt toch overal heen en je huis wordt helemaal fris.
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Bepje  schreef op: 07-03-2013 10:47:20
O, nou vergeet ik wat ik ook wilde zeggen. Mij heeft de zin uit het boekeje van Allen Carr geholpen dat ik niet meet hoef te roken.
Dat is echt iets anders dat niet meer mogen. Ik hoef niet meer te roken, ik hoef niet mee op te letten of ik ze wel bij me heb, hoef niet meer op te letten of ik ze nog genoeg heb enz..
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Patricia  schreef op: 07-03-2013 11:01:55
we roken.idd buiten. 
en ik ga nu momenteel met de jongste ook nog even nergens naar toe waar wel binnen gerookt word (shoonouders. vader en moeder)
ik kan hun slechts zeggen.dat ze in hun eigen huis niet mogen.roken snapje. 
ik wil echt binnen 3 maanden stoppen. 
zo ben ik het ook van plan. om elke keer wat langere tijd ertussen te doen. vanochtend a 1x bijna 2 uur ertussen kunnen laten. 
in 1x stoppen is een.te grote stap ineens. daarom doe ik het nu zo. 
en ik ga alles.op alles.zetten.dat het gaat lukken.op deze.manier.
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Anne Mv 3  schreef op: 07-03-2013 15:40:30
'k Heb geen ervaring, die paar keer dat ik gerookt heeft leidde bij mij niet tot een verslaving.
'k Vind het wel ontzetten knap dat je nu aan het afbouwen bent! Doe het op je eigen manier.
Heel veel suc6, zal soms best moeilijk zijn!

ps. Misschien de eerste tijd het geld wat je bespaart in een potje stoppen en daarmee wat leuks doen?
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Alice  schreef op: 07-03-2013 15:46:03
Hmm.. heel eerlijk.. ik denk niet dat het op deze manier lukt. 
Door te willen minderen, leg je alleen maar nog veel meer nadruk op het roken. Je ontzegt jezelf de sigaretten, leeft toe naar de momenten dat je wel mag roken, geeft alleen maar meer stress die je denkt op te kunnen lossen met roken. Maar eigenlijk hou je het daardoor in stand. 
Enige manier is gewoon, helemaal stoppen, dan ben je er lekker vanaf. 


 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Valorei  schreef op: 07-03-2013 15:46:38
Minderen heeft bij mij nooit gewerkt. Uiteindelijk ging ik altijd meer roken en had ik een hoop stress. Ik heb op een avond gezegd 'nu stop ik', ook geen 'laatste' nog weer opgestoken voor het ritueel ofzo, 'gewoon' knop om, ik ben een nietroker en WIL niet meer roken. Ben er dit jaar 8 jaar af. Heb trouwens mijn sigaretten destijds niet weg gegooid, ook om mezelf te bewijzen dat ze geen macht meer over mij hadden. (nu wel weg gedaan hoor)
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Jomi  schreef op: 07-03-2013 15:47:04
M'n man is 2x keer gestopt, een keer door steeds minder te gaan roken dat heeft ongeveer 9 maanden geduurd eer hij vanaf was, en een keer gewoon cold turkey.

Hij vond het langzaam afbouwen niet makkelijker in tegendeel.
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Hummeltje  schreef op: 07-03-2013 15:51:21
Hoi,

ik heb het boekje, de sport van het stoppen met roken gebruikt bij een van mijn pogingen om te stoppen met roken.
Deze methode gaat uit van het eerst minderen en daarna te stoppen met roken. De auteur is A. Raadt. 
Uiteindelijk ben ik meteen gestopt toen ik zwanger was maar het was wel fijn dat er nog maar 5 van de 25 sigaretten over waren om mee te stoppen zodat het niet zo moeilijk was!
Misschien een tip? Volgen mij hebben ze het boekje bij Bol voor € 3.90?
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Jantjemvdrie  schreef op: 07-03-2013 15:59:01
Bij mij werkte afbouwen nooit, rookte een pakje per dag. Na het afbouwen kwam altijd weer het 'opbouwen'. Ik ben (na veel mislukte stoppogingen) in een keer gestopt (wilde zwanger worden dus ik had wel een stok achter de deur). Veel succes en echt goed dat jullie dit gaan doen!
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Jantjemvdrie  schreef op: 07-03-2013 16:00:11
Oh ja, ik heb overigens wel de avond voor het stoppen mij misselijk gerookt aan mijn laastte pakje peuken. Of het heeft geholpen weet ik niet, maar ik vond het gewoon zo jammer dat ik nooit meer kon roken dat ik er een avond optimaal van wilde 'genieten'
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 07-03-2013 16:02:55
Ik ben via de huisarts aan zyban gekomen. Was wel duur maar roken is duurder. Eerst begonnen met zyban terwijl je nog rookt. Een datum prikken waarop je wil stoppen en ik heb nooit meer zin in een sigaret gehad. Ik rookte 1 pakje per dag en nu 11 jaar gestopt. Succes ermee.
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Anna28  schreef op: 07-03-2013 16:17:04
Ineens stoppen, dat werkt het beste. Minderen is niks. 
Je moet gewoon de knop helemaal omzetten en er voor gaan. 
Als je echt wilt dan lukt het. Als je rustig gaat afbouwen dan wil je niet voor 100% stoppen is mijn mening. 

Ik ben een echte roker geweest, jarenlang. Veel. Vele stoppogingen gehad, op allerlei manieren. Begon altijd weer te roken na enige tijd. Omdat ik niet echt wilde en psychisch mijn verslaving in stand hield. 

Toen ik zwanger werd had ik de beste reden om te stoppen. Ben daarna nooit meer begonnen en dat zal ook niet meer gebeuren. 

Dus minderen zou ik niet aanraden, omdat het bij een verslaving gewoon niet werkt. 
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
M&j  schreef op: 07-03-2013 18:35:42
Ik wil je niet ontmoedigen maar mijn man en ik hebben meerdere keren proberen te stoppen met roken door te minderen, het is nooit gelukt (zelfs minderen met pleisters). Uiteindelijk rookte we daarna nog meer dan daarvoor.

Wij zijn vijf jaar geleden gestopt met behulp van champix maar het belangrijkste is toch de knop in je hoofd, roken niet meer nodig WILLEN hebben.

Minderen zorgt alleen maar dat je de spanning meer opbouwd naar het volgende 'genot' moment en trekt je dieper in de verslaving.. Ik kan ook het boek van Alan Carr aanbevelen, het maakt een hoop duidelijk.
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Maya  schreef op: 07-03-2013 22:40:22
Ik ben 1.5 jaar geleden gestopt d.m.v. lasertherapie, ik was een zware roker (ruim een pakje per dag, soms bijna 2) en met 1 laserbehandeling ben ik gestopt en ik moet er niet meer aan denken om nog te gaan roken.
Cold turkey kon ik echt niet en afbouwen werkte ook niet, maar op deze manier ging het wel en ik had geen afkickverschijnselen. Succes met stoppen!
 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Mamami  schreef op: 07-03-2013 23:23:26
Het is bizarre verslaving. Je moet moeite doen om jezelf te laten wennen aan een stof waardoor je je rot gaat voelen als je het niet gebruikt. Daarna ga je de stof vaker gebruiken omdat het zo lekker rustgevend is als je geen ontwenningsverschijnselen meer ervaart.

Dat is roken, niks meer en niks minder !
Roken voegt niks toe, werkt juist stressverhogend en is niet rustgevend.

Ik ben nu een maand gestopt na 28 jaar een pakje per dag te hebben gerookt. Eerdere pogingen liepen op niks uit, altijd een gevecht. Gebruik wel pleisters om de lichamelijke afkickverschijnselen te onderdrukken.

Nu ? Totaal nergens last van, af en toe een dipdag maar dat is het dan ook. Op een of andere manier heb ik de knop/klik gevonden. Het is voor iedereen anders wat de klik/knop is

Mijn tips voor jou:
- schrijf al je motivaties op !
- schrijf een brief van jezelf als roker naar jezelf als niet roker.
- schrijf je in op stoprokenblog
- besef dat die ene sigaret niet bestaat, er hangt een complete verslaving achter die ene sigaret.
- besef dat een sigaret niets toevoegt, het verandert niets en vermindert geen stress (sterker nog roken werkt stressverhogend). Je hebt jezelf wijsgemaakt dat roken ontspannend is, dat is het NIET. Je rookt de ontwenningsverschijnselen weg wat je een gevoel van ontspanning geeft (dopamine aanmaak).
- ga eens lezen op nederland stopt om te lezen wat roken eigenlijk is (niet meer dan het onderdrukken van ontwenningsverschijnselen)
- een sigaret roken gaat vaak gepaard met uitstellen van emotie (boosheid, verdriet, geluk) Probeer dit los te koppelen
Die sigaret haalt de emotie niet weg.

Succes !

 
Quote
RE: roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Esther_mv_ifmi  schreef op: 08-03-2013 10:00:18
ik hoorde ooit een manier om het roken af te bouwen en uiteindelijk te stoppen van iemand: bv een week lang 's ochtends pas om 9 uur een sigaret. Daarna een week lang om 10 uur de eerste, vervolgens een week lang om 11 uur etc.. Volgens hem had je tegen de tijd dat je om 2 uur de eerste mocht geen zin meer in een sigaret. Voor hem heeft dit goed gewerkt, wie weet gaat mij het ook ooit lukken op deze manier.

Succes in ieder geval!
 
Quote
Navigatie


Reageren op roken.minderen en uiteindelijk stoppen
Naam
Bericht