Menu
 

Topic:

sorry kom ik weer pff

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 01-03-2013 23:01:59
sorry meiden zal dit topic aanhouden om het wel en wee te gebruiken om van me af te typen en ook de goede dingen te melden.
vandaag of ja eigelijk liep ik er al langer mee maar de moeilijkste beslissing genomen. mijn lieve hond gaat morgen weg ze wordt opgehaald door 2 damens ze zijn vanavond wezen kijken naar der en zowel taica als de damens waren helemaal gek van der. taica is een engelse staffordje maar zon hond krijgen we nooit meer pfff.
 waarom brokken kosten 4 euro per week de goedkoopste van de aldi en daarmee kan ik 6 broden halen bij de appie. als er iets gebeurde met haar dan was het een spuitje want geld om haar te behandelen is er niet.
ik ben er even helemaal kapot van. maar wetende dat dit echt het beste is. ben alleen bang voor de reactie van de jongens (lees autisme) ze wisten het wel dat het ging gebeuren maar nu gaat het dan in 1 keer gebeuren.
het volgende wat ik meemaakte de kleine man heeft een dubbele ooronsteking ligt nu hier op de bank te slapen was er vanmorgen mee naar de huisarts gegaan. kom je bij de apotheek wordt er verteld ja mevr die moet je zelf betalen ik zei ja maar kan ik het niet op rekening krijgen krijg woensdag weekgeld. nee kan niet ik janken want ja het ging om druppels voor de oren en druppels voor het neusje voor joris daarna naar de voedselbank vragen ze vaak hoe het gaat etc tja en aangezien ik door mijn slaapgebrek en het gebeuren bij apotheek liepen de tranen volop over mijn wangen.
werd naar het kantoortje gehaald man ging verder met langs de tafels zo doen ze dat hier de baas van de voedselbank was er ook ik weer janken hij en nu weer pffff maar goed pakte zijn portemenee en gaf mij zo 20 euro voor de medicijnen  ik keek hem aan en ja hij zei meis je blik zegt genoeg ga maar.
al met al een bewogen dagje en morgen weer met mijn hond. zal dit topic gebruiken om mijn verhaal kwijt te kunnen op facebook schrijf ik weleens wat maar niet zo in deze woorden omdat je daar toch oud klasgenoten erop heb staan en familie ja van mijn man zijn kant die niet elk detail hoeven te weten meschien dat het jullie ook niks uitmaakt maar ben ik het wel kwijt hahahaha meiden bedankt wer voor het lezen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende
RE: sorry kom ik weer pff
Jen9  schreef op: 03-03-2013 20:31:55
Het is gewoon ene feit dat er veel meer wrkzoekenden zijn dan banen, en dus ook een feit dat niet iedereen aan een baan kan komen, hoe vervelend ook.. betekent niet dat je niet moet solliciteren natuurlijk.
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:32:04
de banen liggen echt niet zomaar meer voor het oprapen zoals sommige van jullie denken.
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jen9  schreef op: 03-03-2013 20:32:48
Nee hoor, t land is niet kapot aan t gaan, helemaal niet, ik vind dat mensen verdraagzamer worden, vriendelijker.. ik debk echt dat de crisi ergens goed voor is...
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-03-2013 20:37:09
oh maar dat gebeurt hier ook hoor ik wordt nu een beetje verdrietig van alle berichten het lijkt net of het onze eigen schuld is nee verdomme het bedrijf is falliet gegaan man stond op straat ww aangevraagd ging 3 maand overheen ondertussen moet je maar rond zien te komen en een heel gat betreft het salaris wat hij kreeg en we redde het maar net om net altijd wij zijn niet van de luxe ooit is anomiena hier geweest om potjes op te halen ik schaamde me eerlijk gezegd heb een jaar gevochten om alle rekeningen te betalen eigelijk was er niet eens geld om van te leven maar dan betaalde je de ene maand die rekening maar dan stapelde die zich weer op. en nee hier zijn geen wehkamp of een flatscreen nee ook geen comfardkaarten of wat dan ook het enigste van waarde hier is de wij voor de jongens en die hebben ze al dik 2 jaar en dan moet je het doen met de ene week 40 euro en de andere week niks bijv. september kwam ik en mede door de igb-er van de jongens dat het zo niet meer kon kregen brieven van incassokantoors aangemeld bij kredietbank en echt waar het is pas nu gaan lopen en nog niet hoor als de schuldeisers niet accoord gaan dan krijgen we dus wsnp en dan duurt het weer langer nee ik gun dit niemand mijn man had zijn hart en ziel in het bedrijf we zijn er zelf voor naar breda verhuisd met zijn tweetjes alles achtergelaten hij werkte er 9 uur op een dag soms zelfs snachts pfff en nu hoor je verhalen dat de directeur al een baan heeft maar ook geld achterover heeft gedrukt met drukwerk die koperen platen noem maar op zag hem een half jaar geleden lopen in ons winkelcentrum ik wou naar hem toe gaan en zeggen bedankt he meneer merkx dat u ons leven naar de klote heb geholpen  en dan iedereen nu spreekt over solliciteren pff hij doet niks andersen geloof me maar als men mag kiezen bij bijv inpakwerk dan kiezen ze echt niet iemand over de 30 nee dan nemen ze het liefst een goedkope kracht 
sorry ben even wat boos hierom het is vechten elke dag weer elke dag weer voor je kids om te zorgen dat ze fruit mee naar school krijgen want dat is verplicht jurre en stijn zitten op een speciaal onderwijs dus blijven over dat betekent beker lim 2 x 3 bammetjes en een appel maar echt wij zitten echt niet stil hoor en proberen er alles aan te doen maar nee he bah weer heel verhaal geworden.
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-03-2013 20:37:29
Worden nog steeds mensen aangenomen.

Je moet enthousiast zijn en opvallen.

De tijden worden nog slechter. Vut regeling zou verstandig zijn!
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Maris1974  schreef op: 03-03-2013 20:37:47

Quote Fransje72:
Onze hypotheek en levensverzekering zijn afgesloten voordat bekend was dt ik  afgekeurd werd. Nu kan ik ook geen levensverzekering meer afsluiten. We hebben het niet slecht. Het bedrijf waar ik werkte had voor zijn medewerkers een goede wia + excedent verzekering afgesloten. Nu, na 3 jaar, zit ik weer op 100% van mijn toenmalige inkomen. Maar ik besef dat ik daar ook geluk ( niet helemaal et juiste woord) heb gehad. Ja, ik solliciteer ook, mag vaak op gesprek maar zodra het woord uwv ter sprake komt, is het afgelopen. En ik snap dat wel vanuit een werkgever maar toch. Wij onen ook in limburg. Daar zijn de huizenprijzen ook lager. Weet alleen niet of dan ook de lonen lager zijn?



De lonen in Limburg liggen beduidend lager dan in de Randstad.
Ik heb 7,5 jaar bij een antwoordservice gewerkt, in midden Nederland. Verdiende daar best redelijk, zeker voor het werk wat we deden. Telefoon ging altijd voor maar tussendoor zaten we de hele dag op internet, konden honderduit kletsen met elkaar, al ging ik zitten breien, geen probleem, zolang de klanten waar we voor werkten er maar geen last van hadden. Kwam ook nog wat administratie bij kijken, maar was een ideale baan.
Sinds 1,5 jaar wonen we aan de grens van Zuid- Limburg. Een baan vinden was niet makkelijk en wat ik vond verdiende net boven het minimumloon, was ruim 3 euro per uur minder dan ik gewend was. Maar goed, was allang blij iets te hebben.
Inmiddels heb ik een leuke baan bij een Limburgs bedrijf op de afdeling Verkoop Binnendienst. Verdien hier hetzelfde als in Midden Nederland, maar ben dan de hele dag " hard" aan het werk. Uiteraard wordt er op de afdeling ook gewoon gekletst en gelachen
In Limburg liggen de banen nog minder voor het oprapen, maar kennelijk heb ik iedere keer geluk gehad.
Ben eigenlijk schoonheidsspecialiste. Heb verder geen diploma's op administratief gebied, maar wel voldoende werkervaring inmiddels.

Ik ben 6 weken werkloos geweest, maar werd erg lui van het thuis zijn. Was drukker met van alles dan wanneer ik werk, maar bij alles dacht ik; ach kan morgen ook wel....nee, niets voor mij. Laat mij maar lekker 2 à 3 dgn werken.

Mijn inkomen gebruiken we voor de boodschappen, tanken( 2 auto's), sporten van kinderen (paardrijden en zwemmen) en extra's. Ruim 250 euro per week, maar vind zelfs dat soms lastig. Ben gewend "ruim" te leven. Minimaal 1 keer per week halen we wat, pizza, Turks, Surinaams enz.
Hoewel we vorig jaar minder hadden en toen lukte het ook.
Dus als het echt moet, kan het wel met minder.
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Senna  schreef op: 03-03-2013 20:38:33
Als er van de 1000 sollicitanten 900 mensen enthousiast zijn en opvallen maak je nog weinig kans.
Vind dat je hierin wel heel simpel denkt Deborah.
Sander had veel geluk met zijn baan, helaas hebben heel, heel veel anderen dat niet!
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-03-2013 20:38:40
Sis nu vul jij iets in.
Wat jij wilt.
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jen9  schreef op: 03-03-2013 20:38:52
Tuurlijk worden er mensen aangenomen, maar laten we eerlijk zijn, je kansen zijn zeer miniem! Ook al ben je enthousiast en val je op, er zijn er nog honderden met je op dezelfde vacature!!!
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:41:31

Quote Sismvnick&demi:
[...]

Zo werkt dat dus niet deborah, denk je niet dat deze meiden hier niet liever wat uurtjes werken, dan zien dat ze hun kids net aan eten kunnen geven.. Dat is echt geen kwestie van ergens in blijven hangen hoor.

Er zullen zat mensen zijn die wel zoiets hebben van, laat maar, maar jij doet nu alof iedere langdurig zoekende op hbo functies soliciteren met een vbo diploma, en dat is natuurlijk niet zo.
Ik weet zeker dat de meiden hier die kunnen werken, morgen nog zouden beginnen als ik ze een baan aan zou bieden.



Graag Sis.. hoe laat bel je??
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jen9  schreef op: 03-03-2013 20:43:15
Dat klopt, dat is niet waar, dat er werk is.. smpel rekensommetje.....

ICT is hier absoluut geen werk trouwens, t is maar waar je woont.. Onderwijs heeft zelfs een wacttijd van pak m beet 5 a 6 jaar voordat er weer externe vacatures komen..
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Made  schreef op: 03-03-2013 20:44:59
ik heb zelfs gekleurde brieven en cv's opgestuurd...puur om op te vallen...helaas ik ben 33 en afgeschreven op de arbeidsmarkt
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Inky69  schreef op: 03-03-2013 20:46:03
Mijn man is bouwvakker en 26 april is zijn laatste werkdag, zitten we ook allebei thuis en hij heeft echt geen zicht op ander werk hoor!

Hij heeft altijd in de bouw gewerkt, dus iets anders kan hij niet, en de bouwbedrijven vallen bij bosjes neer, de huizenmarkt ligt op z´n gat. Hier in de straat staan 2 huizen al 4 en 5 jaar te koop

Dus nee, de wereld wordt er niet beter op, het gaat een zooitje worden, want het wordt nog veel erger, er gaan nog veel mensen hun baan verliezen.
 
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:46:45

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
Worden nog steeds mensen aangenomen. Je moet enthousiast zijn en opvallen. De tijden worden nog slechter. Vut regeling zou verstandig zijn!



Onder welke steen lig jij??  was het maar zo simpel om aan een baan te komen..! dan hoeft mijn man zich niet uit de naat te werken voor ons gezin. Wat ie overigens met liefde doet.
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:47:14

Quote Made:
ik heb zelfs gekleurde brieven en cv's opgestuurd...puur om op te vallen...helaas ik ben 33 en afgeschreven op de arbeidsmarkt



Moet je nagaan.. ik ben "al" 38 
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jen9  schreef op: 03-03-2013 20:47:37
Ik in mei 40!!!!
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jaykah  schreef op: 03-03-2013 20:48:11
Hier in de zorg ook niet goed heb de opleiding niet maar zou al werkend kunnen leren of weet ik veel wat, inpakwerk niet hier hoor. Ik poets nu ik voel me echt niet te goed heb een meao opleiding heb in de verzekeringen gewerkt en daar de nodige certificaten gehaald bankwezen. Woon in de betuwe zou best appels willen plukken gaat niet hebben ze polen voor. Dus wat ik al eerder aangaf aan mijn inzet om werk te vinden ligt het echt niet en mijn horizon qua soort werk heb ik al na 1 jaar solliciteren verbreed dus ja ik solliciteer ook onder mijn niveau ook op banen die niet op mijn opleiding aansluiten maar het maakt echt niet uit. 
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jaykah  schreef op: 03-03-2013 20:48:31
Oh ja en ik ben al 36 heeeeel oud in sollicitatieland haha

 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-03-2013 20:49:15
Inky natuurlijk kan hij wat anders. Mijn man was ook 15 jaar timmerman.

Hier worden er nog steeds mensen aangenomen.

Natuurlijk is het niet simpel!
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 03-03-2013 20:49:45
Nou als mijn man over een paar weken niet voor een deel word afgekeurd.
dan krijg ik hem ook niet meer aan het werk hoor.

daarom hoop ik zo verschikkelijk erg dat hij voor een deel word afgekeurd
want dan krijgt hij een opleiding vanuit zijn CAO.

anders zie ik de bui echt hangen hoor
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:50:00
Stelletje bejaarden zijn we   
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Maris1974  schreef op: 03-03-2013 20:51:53
Ik word volgende maand 39.....had de mazzel dat ze iemand zochten die ABN sprak ( en dus niet met een Limburgs accent). Grietje van het uitzendbureau had mij alleen maar aan de telefoon gehad, was nog niet op de vestiging geweest en toch mocht ik op gesprek komen.
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:53:17
Zo'n mazzeltje zoek ik ook nog.. Helaas bij de uitzendbureau's ook niks te vinden.. ben gewoon echt te oud. Ondanks dat ik gewoon de beste ben 
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 03-03-2013 20:54:35
Hallo ik ben nog niet zo heel bejaard hoor,
ik word vrijdag 32
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-03-2013 20:55:38

Quote jen9:
Nee hoor, t land is niet kapot aan t gaan, helemaal niet, ik vind dat mensen verdraagzamer worden, vriendelijker.. ik debk echt dat de crisi ergens goed voor is...



het klinkt misschien heel stom maar hier kan ik me ook wel in vinden. Buiten dat het heel erg is als je van weinig moet rondkomen, leren de kinderen wel genieten van kleine dingen, en dat het belangrijk is om een opleiding te doen en te sparen. En dat als je het een koopt, het ander niet kan kopen.
De volwassenen van nu, dat is de generatie die vaak materialistisch is. Die niet geleerd hebben om te beginnen bij de basis. Want werk was er vaak wel, je hoefte niet erover in te zitten als je al zolang bij een baas was dat je eruitgeschopt kon worden. Nu dit allemaal gaande is, krabben mensen zich op hun achterhoofd, wat hebben ze in godsnaam gedaan, wat voor achterlijke regels komen er maar bij. En waarom is het zo dat kids van tegenwoordig een Wii, een mobieltje, een DS, merkkleding en weet ik veel moeten hebben? Waar zijn de tijden gebleven dat kinderen gewoon lopend naar school werden gebracht iplv met de auto, dat ze brood, een stuk fruit en melk dronken op school en dat dat heel normaal was. Dat je met sinterklaas een groot kado kreeg en niet tussendoor en in de schoen een handje pepernoten. Geen luxe dingen door de week maar limonade en een biscuitje. Niet om de zoveel jaar een nieuwe inrichting maar eikenhouten meubels die je kocht als je samen ging wonen en die 30 jaar meegingen.

Wat is er toch gebeurd met iedereen? Waarom is iedereen zo op zichzelf, sommigen kennen de mensen in hun straat niet eens meer... Ik hoop dat doordat we door zo'n diep dal gaan, dat we eens op ons achterhoofd gaan krabben en een generatie voortbrengen die anders is zoals de meeste mensen nu zijn. Ik las tijden geleden een topic over sinterklaas, sommigen gaven wel 200 euro per kind uit... Ik denk, dat als iedereen die zoveel uitgeeft een deel zou gebruiken voor andere kindjes, iedereen sinterklaas kan vieren. Maar nee, alles is voor jezelf, hebben, hebben, hebben. Zo gaat dat in de maatschappij van tegenwoordig.

Hoeveel mensen offeren een deel van hun tijd op als vrijwilliger? Of wie geeft er regelmatig iets aan een gezin wat het kan gebruiken? Of neemt eens een kind uit de buurt mee een dagje uit? Het zou het leven zoveel mooier maken eens iets voor een'ander te doen. Gelukkig doen een boel mama's hier dat, super!

 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jen9  schreef op: 03-03-2013 20:57:15
Maar Deborah, het is toch duidelijk dat als er veel meer werkzoekenden zijn dan dat er banen zijn, de meeste mensen werkloos zullen blijven???? Niet dat je dan niet moet zoeken, natuurlijk niet.. Maar er zijn talloze mensen die honderden goede sollicitaties hebben weggedaan en nergens worden aangenomen....
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:58:06
Amen!! Nina 
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 03-03-2013 20:59:49
Nina ik ben het wel met je eens,dat we terug moeten naar de basis zoals vroeger.
en dat gaat ook zeker gebeuren hoor,daar ben ik niet bang voor.

er zijn op dit moment 600,000 werklozen 
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Spatje  schreef op: 03-03-2013 21:02:08
nou eerlijk is eerlijk, ik doe vrijwilligerswerk, maar als ik kon zou ik dat zo inruilen voor een betaald baantje, hoe leuk het werk ook is
 
Quote
RE: sorry kom ik weer pff
Made  schreef op: 03-03-2013 21:03:51

Quote :
Ik heb vorige week nog gekeken bij mijn oude werkgever, en daar waren 7 vacatures, waarvan 1tje voor flexwerkers en waar ze er dus altijd wel van aannemen, ze zoeken altijd mensen die flexibel werken. En in de flexpool kan je ook van 9 tot 3 werken zodat je kids gewoon kan halen enzo.
Nu heb ik wel een grote mond dat ik zo word aangenomen, dat kan ik natuurlijk niet zeker weten, maar ik ken mijn kwaliteiten, ik ben flexibel, heb diploma's, en kan zeer goed omgaan met mensen met psygische problemen. (jaja heb bijna kapsones ) dus ik DENK dat ik zo word aangenomen.

Oke dit moeten jullie wel even los zien van het feit dat ik ziek ben he, want ik kan natuurlijk helemaal niet werken, dus ik praat even in de "ik ben niet ziek" vorm.



maar dat roep ik ook altijd, misschien heeel arrogant, maar als een werknemer me aanneemt, kan ik mn kwaliteiten laten zien en weet zeker dat die goed zijn en dat heb ik bij deze baan wederom bewezen...ze hebben me in deze eerste maand nog niks hoeven vertellen, op regeltjes na, het gaat allemaal automatisch met 2 vingers in mn neus...maar het binnenkomen is een probleem. zodra ze mn cv zien word ik aan de kant gegooid...te oud, te weinig ervaring in deze sector
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende


Reageren op sorry kom ik weer pff
Naam
Bericht