Menu
 

Topic:

Te snel..

Alice  schreef op: 25-02-2013 21:32:02
Je hoort wel 's dat je niet te snel weer op de benen moet na een bevalling.. maar waarom eigenlijk? Wat zijn eigenlijk de risico's? En als je je gewoon goed voelt, kan 't dan ook kwaad? 

Heb alleen net na de bevalling nog in bed gelegen, maar de dagen erna niet meer. Doe alles zelf eigenlijk, de was, koken, de jongens verzorgen. Enige waar ik last van heb, is dat ik moe ben, maar dat komt meer door de nachten dan door de bevalling denk ik. 
Ben ik echt dom bezig of valt dat wel mee?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Te snel..
Ikke  schreef op: 25-02-2013 21:33:43

Dat werd tegen mij ook altijd gezegd, ik was ook altijd snel op de been


Volgens mij heeft het te maken dat je een verzakking kan krijgen, dat is wat mijn schoonmoeder altijd zei maar of dat waar is geen flauw idee.. en sowieso waarschuwen ze je ervoor dat je nog een terugklap kan krijgen na de bevalling dus dat je dan oververmoeid raakt.


Ik had altijd energie voor 10 na de bevalling, werd gewoon gek van mezelf

 
Quote
RE: Te snel..
Liefje  schreef op: 25-02-2013 21:34:13
Nou dat deed ik hier ook wel hoor na beide keizersnedes gewoon thuis en de draad meteen weer oppakken je lijft geeft echt wel aan wat je wel en niet kunt vind ik
 
Quote
RE: Te snel..
Wanouk  schreef op: 25-02-2013 21:34:45
Ik heb dan geen vaginale bevalling gehad, maar een keizersnede, maar ik was na 3 dagen uit het ziekenhuis en liep na 5 dagen rond in huis en verzorgde de kinderen (niet tillen natuurlijk) 
Ik denk dat je zelf wel goed kan inschatten wanneer het teveel word, goed luisteren naar je lichaam.

Dus nee, ik vind niet dat je dom bezig bent.
 
Quote
RE: Te snel..
Minou  schreef op: 25-02-2013 21:34:57
Geen idee, ik deed alles zelf en lag niet in bed ( had ook geen ks, bij Amber knip en vaccum en Stella ingeeleid en scheurtjes)

maar kv zei dat ik moest liggen en ikke lekker eigenwijs..niet.

Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr er is een maarrrrrrrrrrrrrr ik deed ECHT teveel en denk dat ik nu het moet bezuren met ongewenst urineverlies bij hoesten/niezen/trampospringen/sporten..


 
Quote
RE: Te snel..
Worteltje  schreef op: 25-02-2013 21:35:00
Ik heb het ook gehoord maar ik had na de bevalling energie voor 10. Heb alleen dag van bevalling op bed gelegen en voor de rest niet. Ik heb geen terugslag of iets gehad maar weet ook niet wat de risico's zijn,
 
Quote
RE: Te snel..
Minou  schreef op: 25-02-2013 21:35:30
Mijn zusje kon daarentegen bijna niks na haar ks..
 
Quote
RE: Te snel..
Maris1974  schreef op: 25-02-2013 21:36:13
Nog gefeliciteerd!

Ik was na de geboorte van de tweede ook na 1 dag weer op de been. Zo anders dan bij de eerste.
Maar doe idd maar rustig aan. Ik neem aan dat je kraamzorg hebt. Zij zijn er voor je, maak daar ff gebruik van. Ook al voel je je goed, je hebt een hele prestatie moeten leveten. Straks mag ( moet) je alles weer zelf doen.
 
Quote
RE: Te snel..
Sammy  schreef op: 25-02-2013 21:36:54
Bij de tweede was ik ook veel sneller op de been dan na de bevalling van de eerste. Mijn kraamverzorgster zag dat ik niet de persoon was die je weer terug in bed stopt en dat ik me beter voelde als ik een beetje bezig kon zijn. Zolang ik goed naar mijn lijf luisterde, niet te gekke en zware dingen ging doen en ook mijn rust in acht nam... vond ze het geen probleem.

Pas wel op met zwaar tillen en stofzuigen en dergelijke. Dat waren dingen waarvan ze zei dat ik echt nog even uit mijn hoofd moest laten
 
Quote
RE: Te snel..
Senna  schreef op: 25-02-2013 21:38:52
Na de bevalling van Yenthe had ik verplichte rust, de hraamhulp was een secreet. Ik vond t vreselijk maar ging er in mee.
Na de bevalling van Thomas had ik de rust echt nodig maar kwam er niet aan toe. Maar dat had ik vooral nodig door het bloedverlies en de impact van alles. We hebben toen een bed in de woonkamer gezet zodat ik tussen de ziekenhuisbezoeken door wel even kon rusten zonder echt afgezonderd te zijn.
 
Quote
RE: Te snel..
Alice  schreef op: 25-02-2013 21:40:49
We hebben hier geen kraamzorg (kun je eventueel wel regelen als je echt wilt)
En tja.. in dit geval was de bevalling niet echt een hele prestatie. Alles bij elkaar een uur en een kwartier, waarvan ik het laatste half uur pittig vond. Dus ja... denk dat even naar de sportschool een grotere prestatie is. 


 
Quote
RE: Te snel..
Miesje  schreef op: 25-02-2013 21:43:19
ik kreeg vaak te horen in die tijd na bevalling dat zwaar tillen, teveel trap lopen,te hard persen op wc en stofzuigen ebeter ken laten..vanwege verzakking.(en ook opengaan ks wond als ej die hebt)

ik heb 3 ks gehad, bij eerste stond ik na nachtje slapen weer naast me bed, en deed alles wat betreft verzorging en na 5 dagen  zkh ook thuis weer koken en kleine dingetjes.
bij de 2e pas na 2 weken dat ik wat meer lipe, eop was en wat deed in huis.deed in die eerrste weken alleen verzorging van de kleine.
bij de derde was ik na klein weekje weer aardig op de been, wel erg moe nog en snel lage bloeddruk,
 
Quote
RE: Te snel..
Minou  schreef op: 25-02-2013 21:43:25
Had je niet enorm last van naweeen? Had ik wel na de bevalling van Stella ( ingeleid en 3 uur later was ze er)
 
Quote
RE: Te snel..
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 25-02-2013 21:43:27
ik was de volgende dag ook mijn huishoudenweer aan het doen in mijn spijkerbroek
en boodschappen enz.

voordat de kraamzorg binnen was,had ik alles alweer gedaan.
en de afspraak was,dat als zij er was,
zij voor mijn zoontje zorgde,en dan had ik even mijn handen vrij.
voor de rest een aantal keren heerlijk wezen winkelen in mijn kraamweek
met de kraamverzorgster.
en papa was dan thuis.

ik heb ook nooit ergens last van gehad of een terug slag.
ik ben gewoon geen geschikte vrouw om zwanger te zijn,zodra het kind eruit is.
ben ik tip top fit en na 9 maanden eindelijk mezelf weer.

het enige nadeel is het gezeur van iedereen,want je hoort op je bed te liggen
en de kraamzorg hoort voor jou te zorgen ipv jij voor haar.
 
Quote
RE: Te snel..
Alice  schreef op: 25-02-2013 21:46:18

Quote Minou:
Had je niet enorm last van naweeen? Had ik wel na de bevalling van Stella ( ingeleid en 3 uur later was ze er)



Ja! 
Vandaag is de eerste dag dat ik ze niet meer heb. 
Af en toe gewoon een vuurbal in mn buik en die blijven duren gewoon! Soms wel 10 minuten! Zeker als ik mn zoontje de borst gaf.. yikes! 
 
Quote
RE: Te snel..
Nathaliemv3  schreef op: 25-02-2013 21:52:51
Na mijn tweede bevalling stond ik de dag erna weer bij de bakker  en idd meteen weer spijkerbroek aan
 
Quote
RE: Te snel..
Chloe  schreef op: 25-02-2013 21:54:10
Ik snap nooit zo goed, dat sommige vrouwen meteen na de bevalling weer alles kunnen. Ik ben echt niet kinderachtig en heb een goede conditie etc., maar na de eerste bevalling ging ik al knockout als ik alleen maar even mee kwam kijken hoe de kraamhulp mijn dochter in bad deed. Na de tweede-wat minder heftige bevalling- was de uitputting wat minder hevig, maar was het al heel wat dat ik na een week naar de supermarkt kon lopen zonder zwart voor mijn ogen te worden.
Dat je rustig aan moet doen heeft inderdaad met risico op verzakking te maken.
 
Quote
RE: Te snel..
Minou  schreef op: 25-02-2013 21:55:17
Herkenbaar! Ik had de hele nacht naweeen tot braken aan toe. Mijn baarmoeder was die nacht alweer naar zijn originele grootte gegaan

Blij dat je er nu ( zo das lang) er vanaf bent
 
Quote
RE: Te snel..
Jomi  schreef op: 25-02-2013 21:56:00
Ik was bij allebei gelijk weer op de been. ik voelde me goed dus waarom niet? Het enige wat ik deed was vroeg naar bed gaan rond zeven uur, zodat ik wat slaap pakte voordat er de hele nacht gevoed moest worden
 
Quote
RE: Te snel..
Bettie  schreef op: 25-02-2013 22:04:13

Quote Minou:
Mijn zusje kon daarentegen bijna niks na haar ks..



Ik ook niet. Bij de eerste ks ben ik de 9e dag voor het eerst weer beneden geweest. Kon na 4 weken pas weer zelf iets doen in huis, alleen naar buiten etc. Bij de 2e ks de 7e dag beneden en met 14 dagen wel weer redelijk op de been. Maar echt niet zo fanatiek als ik hier in dit topic lees.

Wat verstandig is weet ik niet. Het enige dat ik wel weet is dat je verdraaid goed naar je lichaam en signalen moet luisteren. Doe je dat niet, kom je jezelf later 1000x erger tegen. (uit eigen ervaring)
 
Quote
RE: Te snel..
Suusmv3  schreef op: 25-02-2013 22:10:12
bij de eerste duurde het een week! voor ik weer naar de brievenbus kon lopen...en die stond ong 20 m van de voordeur af....( was wel een lange bevalling van in totaal 65 uur)

bij de tweede (bevalling 2,5 u) kwam ik thuis uit het zhuis ( drie u later) en tsja toen moest de oudste nog gedaan worden want die was nog niet gedoucht en payama aan want tsja mama kwam thuis met de baby dus gingen hij en zen tante eerst het huis versieren 
bij de derde ( bevalling van drie uur) was ik de dag erna al boodschappen wezen doen.... ( helaas moesten we toen een nachtje blijven....)
 
Quote
RE: Te snel..
K  schreef op: 25-02-2013 22:17:38
Ik voelde me prima en wilde alles doen. Eigenwijs als ik ben deed ik dat ook..... Bij de eerste ging dat goed, maar bij de tweede niet, want toen sprongen de hechtingen. Die konden niet opnieuw worden gehecht, dus 2 maanden met een wond gelopen die van binnenuit moest gaan helen. In een snikhete zomer..... Niet echt leuk. Daarnaast heb ik inderdaad ook last van verzakkingen, niet heel ernstig, maar dat zou op termijn nog wel kunnen komen. Had ik maar nooit al die trappen gelopen en mijn oudste getild om baby te kijken.... 
 
Quote
RE: Te snel..
Angelique  schreef op: 25-02-2013 22:21:30
knap hoor zou gewoon vooral goed naar je lijf luisteren

bij de eerste bevalling van 18 uur was ik vooral doodop ik was zoo moe sliep veel lag ook veel op bed zeer de eerste weke daarna veel nog op de bank gehangen maar langzaam op gang gekomen

bij de twede wel iets sneller maar ook eerste week nog rustig aan gedaan heb zeker 4 dagen flinke naweeen gehad na bevalling van krap 4 uur
had toen iook wat meer pijn van ondere maar einde van de eerste week was ik wel weer aan rond wandelen en meer aan doen
 
Quote
RE: Te snel..
Suus  schreef op: 25-02-2013 22:23:01
Ik was na de geboorte van mijn eerste snel op de been en dat heb ik flink moeten bezuren. Ging meteen ook wandelen enzo en heb blijvende schade aan mijn bekken over gehouden. Mijn tweede zou ik heel anders doen. Hij is na ruim een uur geboren en ik had niet het idee bevallen te zijn... ik ben dus in dezelfde valkuil gestapt en ik merk dat mijn lijf daar echt een optater van heeft gekregen.

Nu weet ik natuurlijk niet of dat met rust minder zou zijn maar kan mij voorstellen van wel. Ondanks de korte bevalling is er wel enorm geweld door je lijf gegaan. Van binnen ben je wel een soort van kapot.

 
Quote
RE: Te snel..
Nellemv2  schreef op: 25-02-2013 22:48:41
Ik deed ook veel weer zelf na beide bevallingen. Luister goed naar je lichaam en pak je rust wanneer dat kan!

Nog gefeliciteerd
 
Quote
RE: Te snel..
Jen9  schreef op: 25-02-2013 22:50:48
Mijn Bi is verergert doordat ik te snel teveel wilde.. snel op de been is niet zo erg, maar teveel doen wel... Jen hebt idd ook meer kans op verzakkingen.
 
Quote
RE: Te snel..
Nelia  schreef op: 25-02-2013 22:55:58
Bij de 1e ben ik thuis op de 1e verdieping bevallen om 18.15 uur. I.v.m. de knip mocht ik van de verloskundige 's nachts niet naar beneden. Volgende dag zat ik weer beneden. Liep/zat wel iets ongemakkelijk, maar deed weer veel. Bij de jongste duurde de bevalling nog geen 6 uur. Beneden bevallen op zondag om 9.44 uur en een paar uur later zat ik, ondanks de knip, heerlijk in de kamer met de hele familie. Denk dat het heel persoonlijk is en maar net hoe de bevalling is verlopen. Ik ben geen bedligger en verplichte ruster, dus ook niet gedaan. Regelmatig de kraamverzorgster eerder weg laten gaan.
 
Quote
RE: Te snel..
Nelia  schreef op: 25-02-2013 22:55:58
Bij de 1e ben ik thuis op de 1e verdieping bevallen om 18.15 uur. I.v.m. de knip mocht ik van de verloskundige 's nachts niet naar beneden. Volgende dag zat ik weer beneden. Liep/zat wel iets ongemakkelijk, maar deed weer veel. Bij de jongste duurde de bevalling nog geen 6 uur. Beneden bevallen op zondag om 9.44 uur en een paar uur later zat ik, ondanks de knip, heerlijk in de kamer met de hele familie. Denk dat het heel persoonlijk is en maar net hoe de bevalling is verlopen. Ik ben geen bedligger en verplichte ruster, dus ook niet gedaan. Regelmatig de kraamverzorgster eerder weg laten gaan.
 
Quote
RE: Te snel..
Mafkees  schreef op: 25-02-2013 23:00:14
Dat hoor je wel vaker ja, dat je dan een verzakking zou kunnenkrijgen.

Bij de oudste heb ik wel rustg aan gedaan,niet in bed ofzo maar wel rust, bij de jongste geen tijd om kraamvrouw te zijn, met zieke man en 2 kindjes andere prioriteiten, ik heb lichamelijk geen klachten,maar geestelijk soms wel......heb soms het idee dat ik te snel ging en te weinig heb genoten

Luister naar je lijf en neem ook je rust. Deze tijd kun je niet meer over doen
 
Quote
RE: Te snel..
Jo  schreef op: 25-02-2013 23:31:15
Ik heb 1,5 dag in het ziekenhuis gelegen en daarna thuis niet meer in bed gelegen, op de nachten na, heb de kraamvisite zelf verzorgt en ben na 3 dagen boodschappen gaan doen met mijn partner, ik moest er uit.
Daar kwam ik mijn (oudere) buurvrouw tegen en die was echt boos, JIJ hoort in je bed te liggen
Na 6 dagen liep ik in de stad, even een uurtje winkelen, voelde me opgesloten, maar achteraf ben ik veel te snel gegaan en had beter gewoon in bed moeten blijven liggen, de "klap" kwam een paar weken later pas.
 
Quote
RE: Te snel..
Nina1  schreef op: 25-02-2013 23:43:24
Bij de eerste was ik 2 dagen later al weer aan het werk. Facturen maken en adm doen van ons bedrijf... Kv keek wel even heel raar. Tja moet gebeuren anders geen geld in t laatje.
Bij de tweede was ik na 3 dagen de kaartjes zelf aan het rondbrengen en bij de buuf op de koffie savonds... Voelde me prima.
Scheelt wel dat manlueg bij beide langer thuis was.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Te snel..
Naam
Bericht