Menu
 

Topic:

Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?

Liefje   schreef op: 21-02-2013 09:10:00
Oke ik wil meningen van andere van wie de kinderen afgelopen 5 jaar op zwemles hebben gezeten. Mijn zoon zit er sinds oktober op en ik zie nog niet echt dat hij ook maar iets van zwemmen kan.

Daarbij vind ik dat de juf het totaal niet overzichtelijk houdt aan de kinderen vraagt of iedereen geweest is (en mijn zoon steekt dan mooi niet zijn vinger op). Bij oefeningen zegt ze bv tegen mijn zoon en nu dit doen en draaid zich dan meteen om naar een ander kind waardoor mijn zoon het bv niet doet als hij het niet wil en de juf het al niet meer belangrijk vind.

Tijdens de zwemles zwemmen de kinderen maar een beetje om haar heen en dan moeten ze haar na doen ze houdt het groepje niet echt bij elkaar.

Kortom we mochten afgelopen week weer een x 20 min kijken (normaal kun je niet kijken) en ik was eigenlijk heel boos.

En nu wil ik dus weten hoe de zwemlessen bij jullie kids verlopen, en hoeveel vorderingen er binnen bepaalde tijd worden gemaakt. (en nou weet ik dat ieder kind anders is maar gewoon om een gemiddeld beeld te krijgen)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Ikke  schreef op: 21-02-2013 11:04:26

Quote Jill1234:
Ik snap nooit waar die verhalen vandaan komen dat zwemles duur is...
Ik betaal 50 euro per kwartaal, dus zeg 17 per maand, is nog geen eens 4,50 per week....



Dat ligt eraan, mijn oudste 2 zaten op een particuliere zwemschool en daar betaalde ik in 2003 al 42 euro per maand voor. Dat zal onderhand nog wel een stuk meer zijn. Voor mijn andere 2 die op een gewone zwemvereniging zitten betaal ik 64 per kwartaal dus dat is een stuk goedkoper.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Cmvr  schreef op: 21-02-2013 11:17:38
wij betalen 6.50 per keer en zwemmen 2 keer per week een halfuur.Dus 13 euro per week.
Hier is de norm 24 lessen per badje en er zijn 4 badjes voor dat ze afzwemmen.
Zijn nu sinds september bezig en zoon zit in badje 2 en gaat over een paar weken naar badje 3.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Valorei  schreef op: 21-02-2013 11:21:45
Hier 55 euro per Maand, voor 2 lessen van 45 minuten per week.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Cindy  schreef op: 21-02-2013 11:29:32
hier 48 euro per 6 weken of zo 2 x per week hoort 3 kw te zijn van kw voor 5 tot half 6
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Femke  schreef op: 21-02-2013 11:31:35
Hier 38,50 voor 1x per week een uur. Mijn oudste ging net voor haar 5e verjaardag beginnen, met 1 jaar A, met 3 maanden B. Jongste wilde ook zo graag, is met 4 j en 4 maanden begonnen via de niewue diepwater methode, met drijfpakjes. Had met 8 lessen zijn walvisdiploma( oa. omdraaien en 5 meter heen en terug in het diepe zonder pakje, naar  speelgoed van de bodem rapen en 8 tellen drijven op de buik met gezicht in het water ) Hier zitten ze nu op de kant voor een instructie van een slag (groepje 2 van de 5 zit hij nu) Leert nu voor het eerst de slagen . Juf legt het uit, ze gaan het oefenen en juf pakt elke keer een kindje om even extra instructie te geven. In het eerste groepje gaan ze alleen maar speelsgewijs door de hoepel, speelgoed oprapen, drijven en bijv dolfijnen sprongen maken, leren drijven op de rug allemaal en op de buik, gezicht in het water houden, in het water springen etc. Ze letten hier ook erg goed op de voet motoriek, krijg ook oefeningen voor thuis mee dat zodat ze goede kikkervoeten maken..
Ik zou zeggen bespreek je mening met de juf en vaak klaart dat al zo erg de lucht...
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
K  schreef op: 21-02-2013 11:33:48
Hier is er veel verschil in prijzen. Als je via het zwembad zwemt, dan is het circa 9,- per les. Maar via zwemverneingingen is het veeeeeel goedkoper (42,- per kwartaal). Wel zijn de tijden van de zwemles dan (in mijn ogen) ongustiger, aan het begin van de avond ipv na schooltijd/weekend
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Suus  schreef op: 21-02-2013 11:34:12
Mijn zoon ismet 4,9 begonnen en heeftmet 5,9 A gehaald, nu bezig voor B. 
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Xxx  schreef op: 21-02-2013 11:37:28
Mijn zoon is in oktober begonnen metzwemles hij was toen 4,10 jaar.

Hij kan nu bijna zonder drijfmiddelen op zijn rug zwemmen en drijven en flipperen zo der drijfmiddelen op zijn buik.

Hij is heel prestatiegericht. hij heeft al een paar keer een laniekaanval gehad omdat hij bang was dat het hem niet ging lukken (hij had wat moeite met de beenslag).
De juffen pikken dat heel goed op en hij voelt zich dan heel vertrouwd en even ,ater gaat het weer heel goed.

Hij zit in een zwembad waar maar twee groepjes tegelijk zwemmen. Meestal 8 kinderen in totaal in het zwembad en 2 juffen.
45 min les.
Als hij een keer niet kan of ziek is kan je een inhaalles plannen.
de scores worden bijgehouden via internet "zwemscore". 

Het is wel een dure zwemschool (particulier? Ik weet iet of iemand hem kent, de zwemschool heet "Akwaak" en zit door heel Nederland.

Ik betaal maandelijks 49,-. Het is zo'n 11,50 per les!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
3prachtkinders  schreef op: 21-02-2013 11:55:56
Hier in de buurt, 3 zwembaden, die van Goes, was bij mijn beiden kinderen (oudste 2) meer dan een jaar wachtlijst. Dus week ik uit naar Kapelle, Mijn oudste had een goede, ging mee in het water, enkel het gat ging voor geen meter, heb heel wat vrije zaterdagen ingestoken, na het zwemles, het duiken ging gewoon moeilijk.

Ook veel zwemlessen moeten missen ivm looporen, ondanks dat ze oordopjes had. Heb haar leren duiken ouderwets, kikkerstand, hurken dus, want daar moest ze gelijk staand...Wel leuke taferelen, maar het lukte maar niet... Toen ze het eindelijk kon, hoppa kon ze op voor haar A...B, iedere keer een andere juf, tot ze een juf kreeg, die het leuk vond om haar de grond in te trappen, mij de schuld geven dat ze niet kon zwemmen...Pardon, stak er tijd in, en het was haar taak, om de kinderen leren zwemmen...Naar een andere juf, binnen een week kon ze afzwemmen, waren ze haar vergeten, dat we moesten komen...Dus op een andere dag (vertelden ze dat de post nooit was aangekomen, zeg nou gewoon eerlijk dat je haar vergeten bent....)

Die zwemjuf zou mijn zoon ook krijgen, terwijl ik om vroeg haar niet, ze gingen ook niet meer in het water, doordat mijn zoon bijna verzoop in het water...Vroeg om een andere dag, kon niet (hij zat eerst op de maandag van kwart voor 4 tot half 5, best lang als je net uit school komt), wilde graag naar de vrijdagmiddag, zaterdag, konden ze me niet garanderen, nou ik wist genoeg, heb toen Vlissingen gebeld, kon hij voorzwemmen, ging goed, stip rood, en vanaf daar begonnen de problemen...
Hij heeft echt van voor of aan moeten beginnen, goed leren drijven buik, rug ging goed, arm slag maakte ie een zooitje van, beenslag ook, hij zwom als een puppie, duiken, gilde die moord en brand.
En het bleek ook dat hij de badmeester totaal niet begreep, ook afgesproken met de badmeester als hij weer ging huilen, dat wij weggingen, heb dat vaak moeten doen hoor...Op den duur vroeg de badmeester, wat hij nou mankeerde, latere onderzoeken bleek hij ook avp te hebben, maar dat terzijde, wij verteld, bleek die man veel leerlingen van het andere zwembad te krijgen...Hij kreeg prive zwemles, kostte mij geen cent extra, moest er wel zijn om 8 uur, tot kwart voor 9, op zaterdag....Maar dat noem ik service...Voor hij 6 was had hij A en B...Als ik hem daar liet zwemmen waar we eerst zaten, was ie waarschijnlijk nog bezig.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Kyla  schreef op: 21-02-2013 12:02:08
Mijn oudste heeft 1,5 jaar over zijn A gedaan, was ruim 5,5 jaar toen hij begon, 8 weken later had hij zijn B en na 16 weken mocht hij nog steeds niet op voor C, omdat hij niet consequent door het gat heen zwom, terwijl hij het wel kon. Verder voldeed hij prima aan de diploma eisen, dus vond ik het wel welletjes. Ik heb begrepen dat 1,5 jaar gemiddeld is voor het behalen van het A-diploma.

Nu mijn jongste op zwemles zit, betalen we een vast bedrag per diploma. De zwemschool is er dus niet bij gebaat om zo lang mogelijk over het diploma te doen.

 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Inky69  schreef op: 21-02-2013 12:02:26
Hier gaat het ook erg langzaam, ze blijven lang in het ondiepe bad
Maar een jaar lessen is vrij normaal voordat ze hun A diploma hebben.
Hebben ze bij jullie geen turbolessen? Dan heb je met 6 maanden het A diploma en zwem je 1,5 uur, 1x per week.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Snuitje  schreef op: 21-02-2013 12:04:38
Mijn zoontje is meteen begonnen toen hij 4 jaar werd. Achteraf is dit veelte vroeg geweest en zal ik met de middelste wachten tot hij een jaar of 5 is.

Mijn zoontje heeft er 2 jaar overgedaan om zijn A te halen en 5 weken over zijn B gedaan.

Vind het wel slordig dat ze het overzicht niet houdt. Bij ons waren er 2 juffen de ene stond voor en de ander achter. Zo konden ze elk kind helpen en hadden ze het overzicht wie er wel en niet geweest zijn. Elke week voordat de kinderen het water in gingen stond de juf met een blaadje langs de kant en moesten de kinderen iets doen. Als ze ik noem maar wat het watertrappen goed deden dan werd dat van het lijstje afgestreept en dat werd dan op hun website ingevoerd zodat je als ouder de scores van je kind bij kon houden. 

Wij betaalde trouwens 45 euro in de maand voor 1x in de week 45 minuten zwemmen.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Eefje  schreef op: 21-02-2013 12:20:16
Mijn zoon is sinds september bezig, hij werd toen 5. Ze hebben hier kleine groepjes, 5 a 6 kinderen met 1 juf (of badmeester). En dat gaat goed, ze houdt iedereen prima in de gaten, en geeft ze de aandacht die ze nodig hebben. Je mag hier kijken, maar dat doe ik vaak maar even, want mijn zoon wordt toch afgeleid en gaat dan onder het zwemmen liggen zwaaien .

Hij zit nu al in het laatste, diepe bad! Eerste bad 7 lessen, tweede bad 12 lessen, en nu 2 lessen in het diepe bad. Hij krijgt volgende week alweer de volgende sticker (zwemmen door het gat ging helemaal goed) ,dus hij gaat als een speer! Met een beetje geluk heeft hij voor de zomervakantie diploma A, altijd prettig. Wij kunnen de vorderingen volgen via internet.

Het kost hier 39 euro voor 1 uur zwemmen. Maar wat een prijsverschillen!!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mo27  schreef op: 21-02-2013 12:25:06
hier 46 euro per maand voor een les in de week a 3 kwartier
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mvl&d  schreef op: 21-02-2013 12:43:24
Mijn dochter heeft 2.5 jaar gedaan over haar A, waarvan de eerste 2 jaar twee x in de week les. Ik dacht dat ze het noooooit zou gaan leren. Wat een drama was het. Ze begon met 5 jaar en drie maanden, dus niet absurd jong ofzo.

Daarna had ze binnen twee maanden haar B, vervolgens C ook weer in twee maanden. En nu heeft ze net haar C+ gehaald. En de zwemleraar heeft gevraagd of ze op wedstrijdzwemmen komt want ze is heel snel en sterk, echt een talent- ik wist niet wat ik hoorde !

Zo zie je maar: de basis is echt het belangrijkst. En ja, daar kunnen ze heel lang over doen. Hoe frustrerend het ook is.

 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mamavonn  schreef op: 21-02-2013 13:19:03
Die van mij doen er ook lang over. Daarom heb ik een zwemscool gezocht waar je een all in pakket kunt kopen. Dan ben je er vanaf.

Ze zwemmen in groepjes van max 8 kinderen en je kunt achter glas kijken.

Mijn oudste heeft lang over zijn A gedaan maar zwemt nu technisch super. Je ziet het echt hoor of kinderen er langer over doen. De tecnhiek wordt steeds beter. Hij gaat dit jaar op voor zijn 5e diploma.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 21-02-2013 13:30:17
Mijn dochters starten as zaterdag met zwemlessen. Was eerst de bedoeling dat alleen Tatum zou beginnen, zij is net 5 geworden. Maar ik werd laatst gebeld door de zwemvereniging dat Renske ook mocht beginnen, mits ze dat wilde. Renske wordt in mei pas 4 jaar, dus het is vroeg, maar we gaan het proberen. Zij wil zelf ook. We hebben anderhalf jaar peuterzwemmen gedaan en ze zijn beide heel erg watervrij. Tatum duikt al en Renske zwemt het zwembad rond met haar zwembandjes om, de beenslag doet ze al heel goed. Dus ik ga het gewoon proberen, als het niks wordt dan laat ik haar stoppen en probeer ik het over een jaartje nog eens.

Het zwemmen kost hier overigens €8,50 per maand, dat is 1x per week een les van 30 minuten en 10 minuten vrij zwemmen. Dit is elke zaterdagmiddag, best ideaal dus.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Klessebes  schreef op: 21-02-2013 13:35:34
Onze dochter heeft in 1 jaar tijd A + B gehaald; ze is begonnen in een bad van de fysiotherapie.. Aangezien de kinderen niet in dat bad kunnen staan, krijgen ze meteen bandjes om.  Het was een groepje van 6 kinderen en de juf gaf ze allemaal goed de aandacht. Omdat je voor het diploma-zwemmen bepaalde dingen moet kunnen en ook een bepaalde afstand af moet leggen, is ze net voor de zomervakantie (2012) doorgestroomd naar het 'gewone' zwembad. En heeft ze ook les gehad in de vakantie.   Haar slag is prima en zelfs mijn schoonzus vond ook dat haar slag netter en krachtiger was dan haar eigen kinderen hadden geleerd. 

 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Wanouk  schreef op: 21-02-2013 13:53:28

Quote Liefje :


Mijn zoontje was bijna 5 (op 1 maand na) toen hij op zwemlessen ging. Heeft een goede bouw met genoeg kracht. Als wij met hem gaan zwemmen houdt hij het met gemak de hele dag vol om door het zwembad heen te rennen en van alle blijbanen af te gaan dus genoeg kracht.



Dit heeft niets te maken met de kracht die ze nodig hebben om 3 kwartier goed te kunnen zwemmen. 
Het vergt erg veel van de armen en benen.

Mijn zoontje was 4,6 toen hij op zwemles ging, ook op Akwaak, en ik kan echt zien dat hij per les voorruit gaat.
Wij mogen ook gewoon kijken, en de kinderen zijn dat zo gewend, dat het helemaal niet afleid.
Hoewel het mooi meegenomen is wanneer hij snel klaar is, zie ik het ook als een sport en zetten wij er geen druk achter.

De eerste maand kwam mijn zoontje met droge haren weer thuis, omdat hij niet onder water durfde, en nu, 4 maanden later, zwemt hij door het gat (met echte schoolslag van de benen, de armen nog niet)
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Anmv3  schreef op: 21-02-2013 14:05:44
De 2 oudsten hadden A en B in 14 maanden.
daar zat ook een maand zomervakantie bij in dus eigenlijk 13 maanden.
A hadden ze met een jaar en voor B hebben ze 1 periode van 8 weken gezwommen.

Bij ons was de les 1 uur, en 1 keer in de week, wel duur, rond de 11 euro per les.
Nora is nu bijna 6 , maar op t moment ziek dus ik stel het voor haar nog even uit.
Anders zou ze in mei starten.

Hier is 1 begeleider op 9 kindjes en in het groepje voor B zitten er geloof ik 11, maar dat is
ook echt de max.
Hier is een klein diep bad, dus ze worden gelijk in het diepe "gegooid".
had er echt mijn vraagtekens bij eerst, maar zag toch al snel dat het goed uitpakte.
Voordeel is dat ze zich tijdens uitleg goed vasthouden aan de kant en er geen kans
is voor "ouwehoeren"
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Xsara  schreef op: 21-02-2013 14:07:45
mijn zoontje is met 5 jaar begonnen, 14 maart vorig jaar, grote vakantie ertussen en een ooroperatie en hij mag 16 maart afzwemmen.. wij betalen ahum 60 euro per maand, incl. 11 euro parkeerkaart... hij zwemt 2 keer per week. al met al heeft hij dan 10 maanden les gehad.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mariette35  schreef op: 21-02-2013 15:14:39
Wij moeten hier een totaal pakket (A,B,C) afnemen en die kost op een paar euro na 500 euro, het maakt dan niet uit hoelang je kind er over doet om zijn/haar diploma's te behalen
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Made  schreef op: 21-02-2013 15:20:54

Quote Jill1234:
Ik snap nooit waar die verhalen vandaan komen dat zwemles duur is...
Ik betaal 50 euro per kwartaal, dus zeg 17 per maand, is nog geen eens 4,50 per week....



dat betalen wij straks per maand, nouja 46 euro....1x per week zwemmen een uur
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Myself  schreef op: 21-02-2013 15:49:05
Wat ze wanneer konden weet ik niet meer, maar bij mijn zoon duurden de zwemlessen een half uur en hij deed er 11 mnd over om A en B te halen, was 5 jr toen hij begon.
Mijn dochter heeft in 9 mnd haar A en B gehaald, de lessen duurden toen 45 min per keer en zij was vier toen ze begon.
Beiden hadden 2 x pwk zwemles.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
M&j  schreef op: 21-02-2013 17:47:59
Ik heb onderhand 2 kinderen op zwemles gehad. De eerste periode duurt het langst, zwemmen leuk gaan vinden, watervrij worden, onderwater leren zwemmen en drijven leren, dat duurt even en wordt op een speelse manier gedaan. Gelijk worden ze ook sterker en kunnen ze zich al aardig redden in het water. Na deze fase kan het heel vlug gaan.
Mijn dochter heeft over die eerste fase een half jaar gedaan en daarna in vier maanden haar A diploma. Mijn zoon heeft bijna 9 maanden over die eerste fase gedaan en ook vier maanden later zijn diploma.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Suusmv3  schreef op: 21-02-2013 18:27:04
mijn oudste is met 4,9 jr begonnen met zwemmen... inmiddels ruim  drie jaar later en mag in mei eindelijk afzwemmen voor zen A diploma... ( en ook inmiddels van zwembad veranderd omdat wij bij het eerste zwembad waar hij 2 jaar heeft gezeten het idee hadden dat de zwemjuf hem gewoon niet door liet gaan naar het volgende groepje)

betaal trouwens 50,80 per 8 lessen. 
maar we hebben hier in de buurt ook een zwembad zitten en daar betaal je 65 euro per maand. dus gewoon goed zoeken en bellen doet wonderen.... 
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Ladyb  schreef op: 21-02-2013 18:58:53

Quote Blauwtje:
Mijn dochter is al ruim 2 jaar bezig onderhand. Maar dat komt ook omdat ze ondergewicht heeft en daardoor sneller moe is.
Ik hoop dat ze in april mag afzwemmen voor dr A.




Mijn dochter heeft ook ondergewicht, ze heeft met een turbo cursus in 7 maanden haar A diploma gehaald, in de 5 weken erna had de haar B en C diploma. Ze leste eerst 1,5 uur in de week Voor haar A diploma, de andere 5 weken leste zij 2 x 1,5 uur. Ze was 5,5 toen ze ging lessen . 

Oudste heeft overigens 2 jaar gedaan over a en B diploma, hij begon doet 4,5 jaar met lessen. 
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Katootje  schreef op: 21-02-2013 22:06:52
Mijn oudste heeft 2 jaar over ABC gedaan, over A heeft hij iets langer dan 1,5 jaar gedaan. Mijn jongste zit nu sinds oktober op zwemles (wordt april 6) en hij vindt het vooral geweldig samen met 2 buurjongetjes (die zijn uitelkaar gehaald  ) We hebben al even geen kijkles meer gehad maar je zag echt wel dat ze wel wat leren, drijven met en zonder plankje waren ze de laatste keer mee bezig.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Katootje  schreef op: 21-02-2013 22:07:33
O en wij betalen iets minder dan 25 euro per maand, valt best mee dus. 
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mama73  schreef op: 21-02-2013 22:10:06

Quote Jill1234:
Ik snap nooit waar die verhalen vandaan komen dat zwemles duur is...
Ik betaal 50 euro per kwartaal, dus zeg 17 per maand, is nog geen eens 4,50 per week....



Das goedkoop, wij betalen 45 euro per maand!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Naam
Bericht