Menu
 

Topic:

Is dit alles?

Mv E.l.s  schreef op: 20-02-2013 23:47:01
Denken jullie dat ook wel eens? Dat liedje van Doe Maar is me momenteel op het lijf geschreven. Ik heb  een hele lieve man, leuke kinderen, mooi huis, leuk werk, zijn gezond, hebben genoeg geld, echt alles wat je je maar kunt wensen en toch denk ik regelmatig........is dit alles?

Het benauwd me wanneer ik me bedenk dat ik zo, wanneer het zo doorgaat, nog makkelijk 50 jaar door kan gaan. Aan de andere kant denk ik, wat ben ik een verwend nest, wat wil ik nog meer????
 
Quote
Navigatie
RE: Is dit alles?
Dano  schreef op: 21-02-2013 00:29:49
Jazeker. Ik werk maandag dinsdag en donderdag of zaterdag. Als ik zaterdag werk ben ik donderdag thuis. Woensdag en vrijdag werk ik nooit en ben ik er voor de kinderen. Mijn man heeft zijn eigen drukke bedrijf en geld hebben wij genoeg. 

" een kind ( 2) een auto ( 3) en elkaar...... Is dit alles? " 

En dus ja denk ik ok vaak is dit alles. Was dit het nou? Vroeger had ik nog dromen van later ga ik trouwen en later krijg ik kinderen. Dat is allemaal gebeurt. En nu? 

Stom hè!!!!!!!!!! Ik heb alles . Echt alles. Jongetje, meisje, goed huwelijk, eigen huis en geld genoeg. Maar ja soms...... Wil je gewoon meer. Anders. Uit de ban springen.

 
Quote
RE: Is dit alles?
Mirella  schreef op: 21-02-2013 00:43:20
Hier geen geld genoeg zal mijn rek. nr geven haha.

Ik denk dat als later gekomen is zoals Dano schrijft dat je wellicht nieywe doelen moet gaan bastreven.
Als jong vokwassene werk je toe naar een goede baan en kinderen.
Als je dit dan hebt is het plaatje compleet en kan dit gevoel de kop op steken.
Probeer te genieten van wat je hebt en kijk vooral ook om je heen hoe slecht sommige anderen het hebben, 
en tek je zegeningen.
 
Quote
RE: Is dit alles?
Chloe  schreef op: 21-02-2013 06:07:43
Is ook een fase die je op een bepaalde leeftijd doormaakt. Zo begin dertig hebben veel vrouwen dat. Ik heb het ook gehad, heb er ook echt mee geworsteld eerlijk gezegd. Maar op een gegeven moment besefte ik echt dat je toch nooit in de toekomst kan kijken en dat het leven nooit loopt zoals je denkt. Dus saai wordt het uiteindelijk toch nooit.iedere dag gebeurt er wel iets wat je niet had verwacht uiteindelijk.
 
Quote
RE: Is dit alles?
Liefje  schreef op: 21-02-2013 08:52:59
Hier ook geen geld teveel maar wel genoeg om van rond te komen. En nee ik denk dit niet maar ben dan (gelukkig) ook niet meer samen met iemand maar lekker alleen met mijn kids.
En nog genoeg dingen die ik wil gaan doen.
 
Quote
RE: Is dit alles?
Liefje  schreef op: 21-02-2013 08:53:47
En ik zou zeggen zoek een uitdaging het lijkt me afschuwelijk dat je dat denkt en dat het dus gewoon saai en eentonig is.
 
Quote
RE: Is dit alles?
Mafkees  schreef op: 21-02-2013 08:58:18

Quote Liefje:
En ik zou zeggen zoek een uitdaging het lijkt me afschuwelijk dat je dat denkt en dat het dus gewoon saai en eentonig is.



Lijkt me heerlijk! Is niet afschuwelijk, is een rijkdom

Maar ik hoor het vaker om me heen...Moet dan altijd denken aan het liedje van Stef Bos "is dit nu later?"

Zelf geen last van, ik snak naar een saai en eentonig leven
 
Quote
RE: Is dit alles?
M&j  schreef op: 21-02-2013 09:00:30
Het is een fase, ik heb 'm ook gehad. Het hielp mij om nieuwe doelen te stellen, wat wil ik over tien jaar? Vrijwilligerswerk doen, opleiding volgen etc
 
Quote
RE: Is dit alles?
Liefje  schreef op: 21-02-2013 09:03:38
Saai en eentonig kan prima zijn als je daar naar snakt of van houdt. Maar als je er de balen in hebt nee gelukkig ken ik dat gevoel niet.
Maar zeker als je geld genoeg hebt dan kun je je toch makkelijker doelen stellen? En dingen ondernemen? Of een cursus volgen?
 
Quote
RE: Is dit alles?
Anna28  schreef op: 21-02-2013 09:14:48
Nee, ik denk dat nooit eigenlijk.... Ben altijd wel gelukkig en blij met wat ik heb. 
En als ik me even rot of verdrietig voel dan is dat na een uurtje ofzo wel weer weg. 

Ik ben juist dankbaar met alles wat er is in het leven, ik geniet echt van mn gezin. De natuur, de dieren in de natuur, de vrijheid die we hier hebben in dit land... gewoon al die dingen. 

En ja, ik ben het echt wel zat om nog steeds thuis te zitten!! Maar nee, nog nooit gedacht: is dit het? 
Er komt nog zoveel op onze weg, je weet helemaal niet wat de toekomst brengt. 
 
Quote
RE: Is dit alles?
Jessiemv3  schreef op: 21-02-2013 09:21:36
Ik begrijp je gevoelens wel, heb het zelf ook af en toe. Je zit zo in die regelmaat, kinderen, werk en huishouden dat er vaak maar weinig tijd overblijft voor de echt leuke dingen. Daar baal ik ook wel eens van. Ik zou wel nog meer uit het leven willen halen.
En ook ik ben oprecht gelukkig, prachtige man en kinderen, financieel niets te klagen dus daar ligt het niet aan.

 
Quote
RE: Is dit alles?
Bepje  schreef op: 21-02-2013 09:57:08
Veel mensen hebben dat weleens denk ik. Daar is ook niets mis mee want zo kun je bedenken wie er allemaal om je heen leeft en wat je hebt. Over het algemeen hebben we het goed in dit land en we hebben keuzes te over en daar zit het hem in denk ik. Als je leven dan een beetje voortkabbelt ga je je dat afvragen en meestal is dat tijdelijk.
Als het blijvend is moet je jezelf afvragen of je iets moet veranderen als de mogelijkheid er is, bijv. een studie, (vrijwilligers)werk of iets anders. Soms hoort het ook een beetje bij de fase an je leven en gaat het weer over.

Ik had het wel eens voor ik kinderen kreeg en nu heb ik weer veel te veel, kinderen, huishouden, werk,bedrijf van mijn man, vrijwilligerswerk, een vereniging etc. Ik moet wat kwijt om meer rust voor mezelf te krijgen dus zo heeft iedere fase weer wat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Is dit alles?
Naam
Bericht