Menu
 

Topic:

Mugcake

Onsjanneke  schreef op: 20-02-2013 15:13:15
Mijn nichtjes van 12 en 14 hebben een blog. Meestal puberkletspraat over make-up en kleding. Maar af en toe zetten ze er recepten op. Die van gisteren is echt briljant. Ik moet hem gewoon ff delen.

Een mugcake is een cake die je maakt in een grote mok. Je gebruikt gewoon ingrediënten zoals je voor een echte cake zou gebruiken, maar je hoeft de mok maar 2 minuten in de magnetron te doen! Klinkt raar? Yup, dat dacht ik dus ook.

Nutella Mugcake:

Ingrediënten:


- 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 1 ei
- 3 eetlepels cacao
- 3 eetlepels nutella (wij hadden geen ‘echte’ Nutella, maar gewoon chocolade pasta kan ook)
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloem olie

Bereiding:
Mik alles bij elkaar, even goed roeren (gewoon volhouden, je komt er wel)
En dan ongeveer 2 minuten op 800 watt in de magnetron. Dat verschilt per magnetron, dus kwestie van proberen

Even laten afkoelen, toefje slagrom er op en klaar.

 
Quote
Navigatie
RE: Mugcake
Onsjanneke  schreef op: 20-02-2013 15:14:59
En nog voor choclate chip mugcake:

- 1 ei
- 3 eetlepels bruine suiker (ik heb witte gebruikt, want de bruine was op)
- 40 gram bloem
- 1 eetlepel boter (zacht)
- handje mini chocolate chips/smeltchoco

Hiervoor geld ook. In een magnetronbestendige mok, goed roeren en 2 minuten in de magnetron.

 
Quote
RE: Mugcake
Myself  schreef op: 20-02-2013 15:22:02

Huh? Nog nooit van gehoord, maar wel interessant om te onthouden, maar die naam??

 
Quote
RE: Mugcake
Liva  schreef op: 20-02-2013 15:22:09
Heeft mijn dochter laatst ook gemaakt, heerlijk!
 
Quote
RE: Mugcake
Liva  schreef op: 20-02-2013 15:23:37
Ja, de naam, haha... dacht eerst even aan mug in de zin van dat irritant zoemend beestje .
 
Quote
RE: Mugcake
Ikke  schreef op: 20-02-2013 15:24:29
een mug is gewoon engels voor een mok..maar klinkt lekker zeg mmm
 
Quote
RE: Mugcake
Onsjanneke  schreef op: 20-02-2013 15:24:35
Haha, nee tis engels. Had het ook kunnen vertalen: Mok-cake. Maar dat klinkt ook behoorlijk chagerijnig.
 
Quote
RE: Mugcake
Onsjanneke  schreef op: 20-02-2013 15:26:40

Met slagroom" class="img-responsive">

 
Quote
RE: Mugcake
M&j  schreef op: 20-02-2013 15:32:04
Ach zo. Ik had er al over gehoort, leuk.
 
Quote
RE: Mugcake
Mikmvg  schreef op: 20-02-2013 15:35:27

Quote :
Wel der bij zetten dat het niet geschikt is voor zwangere en kleine kinderen hihi.



waarom als ik vragen mag, of ben ik nou heel dom???
 
Quote
RE: Mugcake
Jennifer77  schreef op: 20-02-2013 15:51:23
volgens mij is het ei wel gaar hoor!
Ik heb ook een ei-kook ding voor in de magnetron, dan heb je binnen 1 minuut een hardgekookt ei!
 
Quote
RE: Mugcake
M&j  schreef op: 20-02-2013 15:53:47
Even thermometer er in, de cake moet in het midden een temperatuur hebben van 65 graden celsius, 70 graden is nog mooier.
 
Quote
RE: Mugcake
Jennifer77  schreef op: 20-02-2013 16:08:31
ik zal even kijken! Gekocht bij het tuincentrum...logisch he
 
Quote
RE: Mugcake
Krumelke  schreef op: 20-02-2013 16:09:24
als je ei mengt met suiker geeft dat hetzelfde effect als het koken. het rauw van het ei is dan weg. dus ook met 2 minuten magnetron hebt, is je ei niet meer rauw.

maar wat een super recept zeg. ga het zo meteen proberen (maar dan ei en melkvrij)
 
Quote
RE: Mugcake
Mitch  schreef op: 20-02-2013 16:09:54
Wij hebben een eierkoker maar ding duurt ook eeuwen voor hij ene keer uitgeborrelt is!
Ben ook wel benieuwd naar de ping eierkoker



Mugcake klinkt wel lekker, volgens mij alleen mierzoet of niet.
 
Quote
RE: Mugcake
Mikmvg  schreef op: 20-02-2013 16:10:30

Quote :
Omdat het ei natuurlijk niet echt gaar is.



Niet aan gedacht, maar ik denk idd ook dat met 2 minuten op 800 watt het wss wel gaar is.

Wel een hele vlotte manier van cakejes bakken, handig voor deze luie huisvrouw
 
Quote
RE: Mugcake
Son  schreef op: 20-02-2013 16:11:45
klinkt lekker ga het ook proberen !

Ik heb alleen geen zelfrijzend bakmeel...moet ik vandeweek maar even regelen dan
 
Quote
RE: Mugcake
Myself  schreef op: 20-02-2013 16:12:23

Quote :
een mug is gewoon engels voor een mok..maar klinkt lekker zeg mmm



Ooooh.......... - momentje..........sorry
 
Quote
RE: Mugcake
Jennifer77  schreef op: 20-02-2013 16:19:11

Quote :
[...]

serieus? Dat is handig! Hoe heet dat?
Mijn zoontje eet graag smiddags een eitje, en dan moet ik altijd water opzeten enzo, dus zo'n ding lijkt me wel heel handig.



http://m.goeievraag.nl/vraag/369802

http://www.megagadgets.be/microwave-boiley.html
 
Quote
RE: Mugcake
San  schreef op: 20-02-2013 17:02:44
Ik zou het ook even maken.. zet het keurig in de magnetron.. 
Ik kon kiezen tussen 630 watt of 900 watt.. 

Dus ik dacht, ik doe 900 watt en hou het goed in de gaten. 

En toen.. toen ben ik lekker wat gaan rommelen en ineens piepte de magnetron. 

1 grote bende.. mok overstroomt.. het lijkt wel oorlog in de magnetron. 

*zucht*

Even opruimen nu dus! Het is overigens wel lekker! 
 
Quote
RE: Mugcake
Channy81  schreef op: 20-02-2013 18:00:24
Haha sorry hoor, lach je niet uit
 
Quote
RE: Mugcake
M&j  schreef op: 20-02-2013 18:16:27

Quote :
als je ei mengt met suiker geeft dat hetzelfde effect als het koken. het rauw van het ei is dan weg. dus ook met 2 minuten magnetron hebt, is je ei niet meer rauw.

maar wat een super recept zeg. ga het zo meteen proberen (maar dan ei en melkvrij)



Dan is weliswaar het ei gestold maar de salmonella niet dood en daar is echt verhitting voor nodig, anders kunnen we zwangeren, baby's en oudjes gerust aan de bavarois zetten, zit suiker genoeg in


Ei stolt vlak onder de 70 graden dus al een ei gestold is door verhitting is het heet genoeg geweest om salmonella te doden.


 
Quote
RE: Mugcake
Caithy  schreef op: 20-02-2013 18:42:49
Hij was lekker zal straks even wat foto uploaden, het is gewoon cake, niets rauw!
 
Quote
RE: Mugcake
Alice  schreef op: 20-02-2013 18:45:03
Overigens kan een salmonella besmetting tijdens een zwangerschap geen kwaad voor 't kindje. 
Erg vrolijk word je er niet van trouwens, maar dat geldt voor niemand. 
 
Quote
RE: Mugcake
Caithy  schreef op: 20-02-2013 18:51:25
De bovenstaande hoeveelheid past precies in 4 kopjes! 

voor




Na



Ze rijzen bijna tot de rand en dan nemen ze deze hoogte aan!
Lekkerder met slagroom!!!
 
Quote
RE: Mugcake
Juulmvjens  schreef op: 20-02-2013 18:55:07
Net gemaakt en ze hebben hier gesmuld van een heerlijk toetje!
 
Quote
RE: Mugcake
Jo  schreef op: 20-02-2013 19:43:26
Ik wil het morgen ook gaan proberen, lijkt me lekker
 
Quote
RE: Mugcake
Jennifer77  schreef op: 20-02-2013 20:00:48

Quote :
[...]

Dan is weliswaar het ei gestold maar de salmonella niet dood en daar is echt verhitting voor nodig, anders kunnen we zwangeren, baby's en oudjes gerust aan de bavarois zetten, zit suiker genoeg in


Ei stolt vlak onder de 70 graden dus al een ei gestold is door verhitting is het heet genoeg geweest om salmonella te doden.




mogen die dat dan niet??
 
Quote
RE: Mugcake
Spatje  schreef op: 20-02-2013 20:04:38
ik snap dat stukje btw niet

eerst staat er dat als het ei gestold is de salmonella niet dood is, en in het tweede stukje staat dat als het ei gestold is het heet genoeg is om salmonella te doden

of ben ik
 
Quote
RE: Mugcake
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-02-2013 20:08:56
Ach, zoals ik al eerder zei mijn kids likken ook de gardes vd mixer af als ik een cake maak. Een kleine hoeveelheid maakt niks uit. En ik denk dat het idd gewoon gaar is, ik denk dat een magnetron zelf schadelijker is met al die straling.
 
Quote
RE: Mugcake
Spatje  schreef op: 20-02-2013 20:16:11
ja nina, hier krijgen ze ook allebei altijd de mixlepels, vind het zelf ook lekker
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mugcake
Naam
Bericht