Menu
 

Topic:

Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?

Boterbloem  schreef op: 08-02-2013 10:04:56
Ben wel eens benieuwd naar jullie mening hierover.

Nu waren hier gister weer 2 aardbevingen. Dit komt door de gaswinning in dit gebied. Nu hoor je veel mensen in de omgeving zeggen: draai die gaskranen dicht, het wordt gevaarlijk, onze huizen gaan kapot, ons gevoel voor veiligheid verdwijnt enzovoort.

Maar daartegenover hoor je argumenten als: het gas hebben we gewoon nodig, levert geld op enzovoort enzovoort.

Wat zeggen jullie?

Zolang er geen doden vallen zoveel mogelijk gas winnen uit dit gebied met ongemak voor de mensen die er wonen? Of weegt de mening van de mensen in het gebied zwaarder? Tot hoe ver mogen ze gaan? Tot er een huis instort? Of moet er eerst een dode vallen? Of denken jullie dat het allemaal wel mee zal vallen?

Ben wel eens benieuwd naar jullie mening
 
Quote
Navigatie
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 08-02-2013 17:01:55

Quote SismvNick&Demi:
Dus jij vind het niet de schuld van onze generatie dat onze aarde naar de klote gaat?
Of wil je gewoon niet horen dat je daar zelf ook mee werkt?

Ik snap het geloof ik niet helemaal.

Dat dit gebeurt is de schuld van ons allemaal, omdat wij allemaal zo nodig een auto moeten rijden ect.. Daar kun je toch niet omheen of wel?


Waarschijnlijk vat ik je anders op als wat jij bedoeld. Ik vatte het op als dat ik er zelf de schuld aan heb dus niet zeuren dat ik nu die aardbevingen meemaakt. Terwijl jij in een gebied woont waar het niet is en de nare gevolgen niet ondervind maar even schuldig bent.

Ik ben het op zich, in het algemeen, zeker met je eens dat we daar allemaal schuld aan hebben. Ik gebruik ook gas, we zijn er van afhankelijk geworden helaas.

Maar dat ik daarom maar moet accepteren dat mijn huis kapot gaat en dat anderen met angst rondlopen... Nee dat vind ik niet. Ik vind dat mensen best angst mogen hebben en mogen klagen dat ze moeten stoppen. Want niet iedereen is bereid dat anderen er onder leiden. Dan maar wat minder gas.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 08-02-2013 18:01:14
Ik vraag me trouwens af of het niet scheelt als ze minder snel gas uit de aarde halen. Dat de bodem dan minder snel zakt. Het was inmiddels iets van 30 cm gezakt, wat de huizen prima aankunnen, en naar wat ik begreep zou het, tot het op is, nog meer dan 50 cm moeten zakken. Maar als je dat nou rustig doet, dat alles meezakt in een rustig tempo... Maar goed, dan verdien je een stuk minder natuurlijk. Of het is te simpel gedacht, zou ook kunnen.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
M&j  schreef op: 08-02-2013 18:32:38
Ik denk niet dat zomaar de kraan dicht kan maar wel dat er heel snel overgegaan moet worden op andere energie voorziening. Goed, gedegen onderzoek is nodig naar de gevolgen van de aardbevingen en aan de hand daarvan het 'aardbevingsproof' maken van huizen in die omgeving en dat moet zeker gebeuren vanuit de aardgasbaten, er mag wel eens wat terug richting groningen.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 09-02-2013 08:10:46
We zakken lekker  hoorde net dat er vanochtend weer een aardbeving is geweest. Zelf niet gevoeld overigens, ik lag nog heeeeeeeeeerlijk te slapen.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Mama Van Drie  schreef op: 09-02-2013 08:26:09
Steek je wel een vlaggetje uit boterbloem.....dan kunnen ze je vinden als je nog verder zakt

Overigens las ik in een ander topic dat er serieus mensen zijn die hun frietpan gewoon wegdonderen als hij vies is omdat ze te lui zijn om hem schoon te maken, die mensen zullen vast nu op dit topic niet zeuren over de wegwerp-maatschappij en wat dat doet met het milieu.

Vond de uitspraak van Alice oma wel een goeie, de geldzak of de klootzak haha...maar zit wel veel waarheid in vaak.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 09-02-2013 08:32:16

Haha yep, zie je een roze vlak dan ben ik dat, kom je me redden als ik nog verder zak?


Vandaag een trainingsdag in het gebied waar het vaak het sterkst is, kijken of we er wegtrillen ;-)

 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Mama Van Drie  schreef op: 09-02-2013 08:54:17
Ja hoor ik kom je wel redden, woon niet zo heel gek ver van je vandaan dus ben er zo, wel goed zwaaien met die vlag dan he haha.....
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Mamvan3  schreef op: 09-02-2013 14:12:18
Ik woon dus ook in het gebied en voel alles met enige regelmaat trillen.... Ik woon erg dicht bij Slochteren en zit dus met mijn gat op het gas.... Toen ik dit huis kocht, was er niets bekend van aardschokken, zo lang woon ik hier al.
Ik ben er niet zo bang voor, waar ik wel problemen mee heb, is de schade aan mijn huis.
Tja, hij wordt onverkoopbaar door deze situatie, maar ik woon hier graag. Moeten ze mij dan gaan dwingen om ergens anders in Nederland te gaan wonen?? Ik pieker er niet over!!!

Enneh... die van vanmorgen heb ik ook niet gehoord, lag nog heerlijk te slapen....
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 09-02-2013 16:16:28
Die van vanmorgen was 2,7

Was vanmorgen in de kerk, daar is het flink doorgescheurd door de 4 schokken, bij een vriendin ook een flinke scheur. Maar snel achteraan voor het dak wegwaait Maar ik denk dat deze 4 schokken de NAM veel geld gaan kosten.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 11-02-2013 10:02:25

En aardbeving nummer 4 is geweest. Schade is inmiddels enorm, oude scheuren die verder uit elkaar raken enzovoort. Hoop dat ze voor die mensen het snel regelen dat het gemaakt wordt, want als dit nog verder scheurt kun je straks je huis uit... Vind het best heftig worden zo, ben wel benieuwd of het uitmaakt dat er nu in een paar dagen 4 aardbevingen zijn, of dat minister Kamp blijft vinden dat het nut voor de rest van Nederland en de economie belangrijker is...


En ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het zelf ook een moeilijk punt vind... Stoppen ze nu dan hebben we toch nog jaren de gevolgen ervan... Alleen moet de grond tot het gas op is nog iets van 70 cm zakken... Dat is best ver... Hoop dat het zonder al te grote oneffenheden kan gebeuren. 

 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Jen9  schreef op: 11-02-2013 10:11:40
Haha.. ik vind t dus ook niet kunnen.. je frietpan weggooien vanwege gemakzucht SIS  (zo goed???? Maar iedereen doet denk ik wel eens dingen die niet kunnen..) Ik vind t miileu eigenlijk belangrijker dan een kip (ik ben geen fan van vogels haha).., maar een pofkip koop ik dus echt niet.. Met zijn allen wat minder vlees, dat is pas goed voor t milieu.. en daar oee ik inderdaad dan wel aan mee. Elke dag vlees is ook niet gezond, denk ik....

Nu de gaskraan dicht, dat kan denk ik niet, maar er moeten NU al wel oplossingen gevonden worden, gewoon heel veel windmolens neerzetten, en op elk nieuwbouwhuis zonnepanelen.. dat is alvast een stap..
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Mama Van Drie  schreef op: 11-02-2013 10:14:33
Was jij dat dan? Geen idee meer en volgens mij was jij niet de enige die dat deed toch? er waren er meerdere volgens mij...... ik ben alles behalve schijnheilig.
Ik vind wel dat als je dat doet ( en ik heb het nu tegen iedereen die dat zo makkelijk doet)  dat het net zo goed een vervuiling is van het milieu en dus ook aarde-bedreigend is, maar er zijn nog zoveel vreselijk veel dingen waar iedereen zich wel eens schulidg aan maakt, we leven nu eenmaal in een enorme wegwerp maatschappij en dat gaat toch een keer een probleem worden, is het niet voor osn dan wel voor onze kinderen of kleinkinderen.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Jen9  schreef op: 11-02-2013 10:23:45
Klopt, maar het maakt wel degelijk een heel groot verschil als je bewust leeft.. Trek een trui aan ipv de verwarming een graadje hoger, pak de fiets als het kan, scheid je afval zoveel als mogelijk  enz, enz..... Dat scheelt echt enorm.. het is natuurlijk ook wel makkelijk om te zeggen, maar iedereen werkt eraan mee... Klopt wel, maar dat betekent nog niet dat je je  je eiegen stempel zo klein mogelijk moet houden
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 11-02-2013 10:23:56
Er zijn in het verleden toch wel vaker aardbeveingen geweest?
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Jen9  schreef op: 11-02-2013 10:25:00
Klopt, maar niet zoveel als nu.. en t is duidelijk dat de gaswinning de oorxaak is.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 11-02-2013 10:25:55
Yep, alleen niet zoveel achter elkaar ;-) En daarbij worden ze steeds heftiger en komen er steeds meer scheuren in de huizen. Tevens (heb er zelfs overigens psychisch (nog) geen last van) zijn er mensen die echt bang beginnen te worden. Het geschud zelf vind ik bijvoorbeeld zo eng niet, maar het geluid wel... Wat kan er allemaal gebeuren? Want het klinkt misschien best zacht, een aardbeving van 3 ongeveer, maar je schud behoorlijk.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Mama Van Drie  schreef op: 11-02-2013 10:26:53
Je kan wel bewuster leven maar we kunnen echt niet meer terug naar de oertijd, zou ik ook niet willen hoor.....schaam me rot in zo'n lendevelletje lopen....tsss.....hahaha.....
Nee veel dingen zijn niet meer terug te draaien en idd iedereen maakt zich er schuldig aan, sterker nog...als het digitale netwerk op z'n gat komt te liggen dan hebben    we serieus een heel groot probleem en dat vind ik wel eens eng, dat we zo afhankelijk zijn van bepaalde dingen.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Jen9  schreef op: 11-02-2013 10:34:12
Weet ik Sis, maar sommigen maken zich ervanaf , met ach.. iedereen doet t.. zo werkt t niet natuurlijk! 
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Mitch  schreef op: 11-02-2013 10:47:22
Mijn man en ik hadden het er laatst nog over dat als we het geld hadden we een compleet self suported huis zouden willen.
Lijkt mij geweldig!
En alles is milieu verontreinigend, maar ik denk ook dat het nooit de bedoeling was dat dit niet zo was, wij mensen trekken alleen alles uit verband.
1 koe is niet vreselijk verontreinigend, dit kan mama natuur zelf prima opvangen, nee wij moeten er duizenden tegelijk houden.
En zo kunnen we wel doorgaan.

Ik hoop dat ze nu goed na gaan denken over wat er in het noorden gaande is, ik kan mij best voorstellen dat je flink schrikt/bang bent wanneer je er woont.
Je weet dat er daar aardbevingen voorkomen, al wist ik dat pas toen het in het nieuws kwam vorig jaar maar dit word wel heel erg veel zo.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Mama Van Drie  schreef op: 11-02-2013 11:06:52
Ik hoorde net op de radio dat er weer een aardbeving is geweest en dat het dit keer anders ging, er klonk een knal en je hoorde gerommel....lekker dan!.......Heb jij dat ook meegekregen boterbloem?
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 11-02-2013 11:11:13
Nou niet heel bewust, want heel eerlijk? Ik dacht dat ik gek werd, maar zoals gister heb ik vanaf de middag op bed gelegen, veel geslapen en was dus tot in de nacht wakker. Dan beweegt het soms ook voor mijn gevoel. En nu sprak ik anderen en die blijken dat ook al jaren te denken zonder uitgesproken te hebben omdat ze dachten dat het aan hen lag. Dus ik vraag me af of er niet meer gerommel is dan wij van weten...

Ik heb geen knal gehoord, we waren de verjaardag van mijn man aan het vieren. Daarom heb ik ook liever overdag een aardbeving hihi, want het geluid is zooooo eng. Tot nu toe heb ik alleen maar een soort zwaar gekreun van de aarde meegemaakt en dat vind ik dus wel echt angstaanjagend dat geluid. Heel machtig, maar ben er ook eecht van onder de indruk. 
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 15-02-2013 19:03:04
En weer een aardbeving. Wij hebben inmiddels overigens ook scheuren, bij het voorraam is er zelfs een stukje van de stuclaag uitgeknapt, bij de voordeur een flinke scheur (1,5 meter ongeveer naar beneden) waar een hoogteverschil in zit, en boven de voordeur bij het plafond in de buurt over de hele breedte.
Dus wordt foto's opsturen.

Ben benieuwd of dat snel gaat, dat maken.
 
Quote
RE: Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Boterbloem  schreef op: 15-02-2013 19:03:54
hoogteverschil is overigens echt minimaal, kunt nog niet denken in 1 mm zeg maar, maar je voelt hem duidelijk. Weet niet of dat normaal is als iets scheurt of niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Aardbevingen; gaskraan dicht of niet?
Naam
Bericht