Menu
 

Topic:

ouchh galstenen!

Anna28  schreef op: 19-01-2013 22:34:49
Krom van de pijn even achter mn laptoppie gekropen na een HAP bezoekje.... galstenen en galkoliekpijn. Mennn wat een pijn! Vanaf begin van de avond last van, wordt steeds erger. Dus maar even de arts gebeld. Heb nu diclofenac gekregen, dus hoop dat het snel gaat werken! 

Iemand een idee hoe lang dit gaat duren? De dokter kon er niks over zeggen... dus ervaringen welkom

Hoop dat ik morgen nog een beetje gezellige verjaardag ga hebben!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: ouchh galstenen!
Mamajenti  schreef op: 19-01-2013 22:37:44
dat wisselt per aanval. sommigen duurde bij mij een half uurtje, sommigen een paar uur en ik heb er wel eens een van 2 dagen gehad.

sterkte ermee en hier hielp geen enkele pijnstiller ertegen, het enige dat hielp was op mijn rug liggen en mijn bene gebogen wiegen van links naar rechts. heel raar, maar dat maakte het dragelijk
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Cir  schreef op: 19-01-2013 22:39:06
Och nou breek me de bek niet open. Heb alleen maar ellende met die dingen gehad. Bij mij werkte die diclo ook voor geen meter. Alleen Tramadol, of Morfine via injectie. Wat je ook nog kan proberen (gaf ook wel iets verlichting) is een zakje ijsklontjes erop. Was een tip die ik kreeg van een HAP arts.
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Senna  schreef op: 19-01-2013 22:41:38
Auwww! Geen ervaring of tips, wel sterkte!

(Je PB staat nog in de planning om te beantwoorden hoor!)
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 19-01-2013 22:49:31
thanks!!

Lijkt wel of het steeds erger wordt joh.... trekt helemaal door naar mn rug ook

Mn beide zussen, vader én moeder hebben hetzelfde gehad en zijn inmiddels allemaal hun galblaas kwijt. 

@Senna: komt goed hoor, rustig aan maar. Je hebt je handen vol aan je kleine man, die is toch even belangrijker
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Lisje  schreef op: 19-01-2013 22:52:40
Sterkte, dat is niet niets, hopelijk kom je de nacht een beetje door en kun je nog wat slapen.
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Xsara  schreef op: 19-01-2013 22:58:52
pff, sterkte hoor, heb zelf verschillende keren niersteen aanvallen gehad en die duurden ook van inderdaad een half uurtje tot dagen en het enige wat echt verlichting gaf was een morfine injectie. omdat ik zoveel ben afgevallen en veel mensen dan galaanvallen krijgen ben ik er echt als de dood voor, ik heb dus ook al de morfine tabletten in de kast liggen... ik wil je heel veel sterkte wensen en hoop dat het met de diclofenac dragelijk voor je wordt en dan je morgen een leuke verjaardag hebt! nog een uurtje!!! alvast van harte!!
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 20-01-2013 00:27:43
zojuist een arts laten komen, hield t niet meer.n pillen hielpen niks. nu injectie morfine gekregen, dus kom helemaal bij! duffig ook dus hoop dat ik nu kan slapen. reageer morgen ff meer.
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Mamaloes  schreef op: 20-01-2013 00:41:32
Oh meid wat een ellende he... Ik liep vorig jaar rond deze tijd ook rond met die afschuwelijke pijn. Soms gewoon dagen achter elkaar. Ik moest er van spugen... Lag over de grond te rollen van de pijn. Wat heb ik gehuild. Diclofenac kreeg ik ook en dan ook een 1000mg paracetamol zetpil erbij en dan nam ik er ook vaak een paracetamol met codeïne bij. Ik heb vaak helemaal van de wereld op de bank gelegen... Zelfs een keer 112 gebeld omdat ik dacht dat ik dood zou gaan, maar ik had wel 2 kleine knulletjes rondlopen in huis!

Enfin mijn galblaas is er vorig jaar mei uitgehaald en dat is de beste beslissing ooit geweest!
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Xsara  schreef op: 20-01-2013 07:29:47
hoe is het gegaan afgelopen nacht???
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Kwebbel  schreef op: 20-01-2013 07:42:08
Owww... herkenbaar doet echt veel pijn. Ik heb nu een paar keer een aanval gehad en dat is zo pijnlijk! Sterkte ermee, bij mij duurde het 1-2 dagen...Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.
Sterkte in elk geval!
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Ladyd  schreef op: 20-01-2013 07:53:41
Zo dan, heftig!
Ben je de nacht goed doorgekomen?
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Myself  schreef op: 20-01-2013 10:10:04
Hoe is het nu met je?
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Saskiamv2boys  schreef op: 20-01-2013 10:19:36
auw auw ik ben ook erg blij dat hij eruit is...
wat een ellende..

Hoe ben je de nacht doorgekomen ik hoop goed op de morfine.....
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Ladyb  schreef op: 20-01-2013 10:21:25
Ik zou die galblaas er zo snel mogelijk er uit laten halen. Toen bleek dat ik galstenen had ben ik 2 weken later geopereerd.
Terwijl ik nog bv gaf aan mijn 5 mnd oude dochter, ik vond die pijn van zo'n aanval erger dan de bevalling.
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 20-01-2013 11:41:11
Bedankt voor alle reacties! Ben nu (duffff) even uit bed. Gezellig toch op mn veraardag

De nacht ging redelijk. De morfine werkte na een half uur heel goed en de pijn trok langzaam weg. Na een uur ben ik in een zwart gat gevallen geloof ik.... 
Wel erg dromen dromen dromen. 
Vannacht om 4 uur was Tim aan het huilen dus stap ik mn bed uit en ga naar hem toe. Had ik beter niet kunnen doen.... hele lichaam schoot in een kramp. Doodeng. 
Ineens wist ik weer dat ik dat altijd krijg bij morfine als ik ga lopen. Niet meer doen dus. Na een uurtje sliep ik weer en de rest van de nacht heb ik manlief wakker gemaakt als Tim huilde. (die slaapt altijd erg slecht)
Vanmorgen heeft mijn man Tim en de hond verzorgd en heb ik gelegen tot kwart over 11. Toen maakte hij me wakker en nu even aangekleed. 

Ben nog steeds vreselijk duf en half high door de morfine, maar de pijn is goed te doen nu! Bijna weg, dus hoop dat het wegblijft. Al ben ik bang dat het na het eten weer gaat beginnen straks. 

Wordt in elk geval geen feestje en geen etentje vanavond, das wel jammer. Maar niks aan te doen. 


Jullie ook allemaal de galblaas er uit laten halen dus! 

@Xsara: dat hoorde ik ook ja, ik ben maar een kilo of 10 afgevallen de afgelopen maanden, zou dat ook een oorzaak kunnen zijn dan? Das toch lang zo veel niet als anderen, maar ik dacht er wel aan. 

Het is zoooon nare pijn. Het lijkt op één lange wee die 7 uur duurt, en dan de meest pijnlijke wee die je je kunt bedenken. Bevallen is inderdaad beter te dragen want dan heb je nog een paar minuten rust tussen de weeen door. 

Bedankt voor de reacties!
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Minou  schreef op: 20-01-2013 13:12:42
Eruit met dat ding, gaat niet vanzelf over en diclofenac onderdruk misschien wat..

ik heb er een jaar mee gelopen en toen weg ermee, bleek al ontstoken te zijn, kwamen ze tijdens operatie achter ( had geen koorts oid)


oftewel: echo laten maken en gelijk het circuit in dat je op de lijst komt en dan kan het al snel vor elkaar zijn.
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Cir  schreef op: 20-01-2013 13:19:03
Anna Gefeliciteerd met je verjaardag!!!

Heel hekenbaar allemaal. Ik durfde ook niet goed meer te eten, was bang dat het een aanval zou uitlokken. Hier is de galblaas ook verwijderd. Maar ik moest 8 weken daarvoor eerst een ERCP want er zat bij mij een galsteen vast in de galwegen. Die moest er eerst uit want anders kan er stuwing ontstaan en kunnen de hechtingen los schieten.

Wat een pijn he. Ik heb liever een bevalling, dan heb je tenminste nog even een minuutje adempauze. Bij die koliekpijn heb je dat niet, het gaat maar door. En je weet ook niet wanneer het gaat stoppen. En die pijn is ook niet op te vangen met puffen. Heb echt liggen kronkelen.

Sommige mensen hebben er maar 1 keer last van. Ik hoop dat dat voor jou ook zo zal zijn.
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Minou  schreef op: 21-01-2013 20:58:42
Annalief! Ben je al bij je ha geweest? Echt meis..dit gaat niet zomaar over ( zegt hier een hele eigenwijze dame die er een jaar mee liep! )

Laat die echo maken meis..!
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 21-01-2013 21:08:50
Dank je wel Cir! 

 Ik hoop dat ik bij die mensen hoor die er maar 1x last van hebben.... maar ben bang van niet. Vandaag zittie de hele tijd te rommelen. Lichte zeurderige pijn en als ik voorover buk dan steekt het flink. Ook trekt het nog steeds mijn rug in... dus iets is nog niet lekker daar. 

Minou: morgen om kwart over 8 heb ik een afspraak. Ze was er vandaag niet en heb toch het liefst mn eigen huisarts. Dus ben benieuwd....

Weet je, ik zou m er best willen laten uithalen, maar ben zo bang voor een operatie. Ik heb zoveel kans op complicaties, weinig chirurgen willen me vrijwillig opereren. (denk aan: bloeddruk die wegvalt bij narcose/ruggeprik, longembolies en nog een aantal van die rare dingen) Vind het gewoon doodeng het vooruitzicht alleen al... Maar ja, met zulke hevige aanvallen blijven lopen is ook geen leven. Dus ik overleg het morgen en eerst maar eens een echo laten maken om te zien hoe of wat. 

Minou: heftig dat je er een jaar mee hebt gelopen! Had je vaak van die aanvallen dan? Onmenselijk zeg! 
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Minou  schreef op: 21-01-2013 21:16:19
Ik had ze 3 a 4 keer per week, wist niet wat het was. Annval duurde ongeveer 15 minuten per keer. Het enige dat ik zo raar vond, was dat ik pijn in de maag/buik had en teglijk de rug..dat vond ik zo gek steeds. Maar ja..eigenwijze ik..ach..gaat wel over.

Het begon jan 10 en in nov 10 bleef ik er bijna in..wat een pijn tot overgeven en alles.
Volgende dag ha gegaan, echo gehad de week erop en jan 11 eruit gehaald via kijkoperatie ( onder algehele narcose)

Maar met jouw geschiedenis, lijkt me heel eng...maar eruit moet ie hoor als ie vol stenen zit. Vergruizen doen ze niet met een galblaas.


Ik ben al blij dat je een afspraak hebt gemaakt bij je ha
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 22-01-2013 09:53:22
Dat is aardig wat ja Minou, wel fijn dat het zo snel al stopte! Beter dan 7 uur haha

Zojuist naar HA geweest, moest gelijk door bloedprikken omdat ik nog steeds pijn heb daar. Ook bellen voor een echo nog. Dus hoor vanmiddag de uitslagen als het goed is. 
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 28-01-2013 16:13:44
Heb vandaag de uitslag van de echo gekregen en tis niet goed helaas. 
Morgen belt de huisarts om te overleggen hoe of wat, maar waarschijnlijk wordt het een operatie

Ben ik niet heel erg blij mee met alle complicaties die ik heb gehad de laatste keer.... moet ik weer bloedverdunners gaan gebruiken enz. Bah!
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Blauwtje  schreef op: 28-01-2013 16:18:18

Ten eerste: van harte gefeliciteerd met je verjaardag

M'n man heeft het ook gehad, m'n schoonmoeder ook.
Zij hebben beide een laparascopische operatie gehad.
Gaat dat bij jou ook gebeuren?

Veel sterkte meis
Je zult je echt veel beter voelen als het eruit is!
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 28-01-2013 16:21:47
thanks Blauwtje   

Hier is het ook echt familiair dus had zowieso een hogere kans. Plus dat ik overgewicht heb... 
Ik hoop dat het een laprascopie wordt ja, dan ben je snel weer op de been in elk geval. Maar hoor morgen hoe of wat, dus even afwachten... 

Zal inderdaad veel beter zijn ja, heb toch continue last van zeurende pijn en die angst voor weer die aanvallen... dus beter is het wel. 
Maar wel even een domper zo, had toch gehoopt dat het misschien wat gruis ofzo was dat snel weg zou zijn. 
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Blauwtje  schreef op: 28-01-2013 16:24:01
ooh ik snap helemaal dat er tegenop ziet hoor, meer dan logisch. Hopelijk ben je er snel vanaf!

 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Minou  schreef op: 28-01-2013 16:28:10
lees het nu pas...aah dus toch..

Gasetenen zie je ook gelijk op de echto, zelfs ik als leek, zag ze.

Hopelijk ben je enel aan de beurt en zonder al te veel toesteanden..


Idd die zeurende pijn had ik dus ook sinds die lange aanval in nov..was wel goed voor de lijn, maar verder


Sterkte meis
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Minou  schreef op: 28-01-2013 16:28:30
galstenen..sorry Ipadje..
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Kwebbel  schreef op: 28-01-2013 19:23:52
Sterkte met de operatie, kan me goed voorstellen dat je hier tegenop ziet. Hopelijk wordt je snel geholpen.. Sterkte..

Vervelend he die angst voor aanvallen, ik heb nu 2x een aanval gehad en als ik maar even een zeurende pijn voel ben ik bang dat er weer zo'n aanval komt. De laatst van mij is september dus alweer een tijdje geleden.
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Miesje  schreef op: 28-01-2013 21:02:44
kan me voorstellen dat je er tegenop ziet
maar als je galblaas echt vol stenen zit kan je hem echt beter laten verwijderen
bij mij is hij vorig jaar juli uitgehaald
nadat ik 7 mnd vol aanvallen en maag klachten heb gelopen.
was 12 kilo afgevallen.

was zo blij ondanks ik doodsbang was toen hij eruit ging.
kon dag erna eindelijk weer normaal eten na maanden tijd,
ik kon alleen nog maar crackers en watr enzo eten.

sterkte..komt goed
 
Quote
RE: ouchh galstenen!
Anna28  schreef op: 28-01-2013 21:12:01
Thanks meiden!   
Een aantal van jullie hebben er echt lang mee gelopen zeg!! Wat een angst moet je dan hebben gehad continue voor die aanvallen, die zijn zo hels!! 
@Kwebbel: laat jij er niks aan doen nu je geen last meer hebt?

Ben benieuwd hoe lang de wachttijden zijn.... hoop niet zo lang want heb net met mn moeder een leuke trip gepland naar Parijs over een paar maanden!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op ouchh galstenen!
Naam
Bericht