Menu
 

Topic:

'we zijn uit elkaar gegroeid'

Boterbloem  schreef op: 02-01-2013 18:52:29
Las net in het topic over S en R dat ze uit elkaar zijn gegroeid,

dat is een zinnetje wat me vaak bezighoudt, omdat je het zovaak hoort.

Gewoon een stelling, niet om anderen te veroordelen, maar gewoon: hoe kijk je er tegenaan? Herken je het? Of vind je het persoonlijk onzin?


Zijn we nog bereid te werken aan een relatie? Of is het 'makkelijker' maar gewoon te scheiden omdat het werken eraan zoveel kost. 
Of is er simpelweg nooit meer aan te werken als je uit elkaar groeit?

Ik vraag me wel eens af waar de vechtlust voor een relatie is gebleven. En echt, ik snap het in sommige gevallen heel goed, maar een simpele: we zijn uit elkaar gegroeit (tenminste, ik vind dat heel simpel, waar je uit elkaar groeit ga je maar weer op zoek naar iets waardoor je weer naar elkaar toegroeit) snap ik dat dus echt niet.
En ja, daar moet je beide voor gaan, maar daar heb je toch ook voor gekozen in het begin?


 
Quote
Navigatie
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Mitch  schreef op: 02-01-2013 18:55:18
Ik denk dat uit elkaar groeien niet iets is van maanden.
Het is in mijn ogen een verzamelnaam voor vanalles wat mis was.
Ik kan mij voorstellen dat je als individu een weg in slaat waarin je partner niet meekan/wil/gaat dat je dan een heel verschil in inzichten krijgt.
Wanneer je merkt dat het niet goed loopt in je relatie en er zijn kinderen mee gemoeit dan ben je het in mijn ogen aan hun verplicht om te vechten en van mij part therapie of wat dan ook te zoeken.
Maar als dat niet werkt, dan houd het soms domweg op.
Een relatie is altijd vechten, in slechte maar OOk goede tijden en denk dat dat vaak vergeten word.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Ikke  schreef op: 02-01-2013 18:58:54

Ik denk idd dat uit elkaar gegroeid een verzamelnaampje is voor alles wat er loos is, gewoon een nette manier om het te verwoorden.


Misschien lijkt het soms of mensen sneller uit elkaar gaan, aan de andere kant weet je niet hoe lang ze al de schijn ophouden voor de buitenwereld en er al veel langer wat mis is en ze daar ook al heel lang aan werken (wellicht met therapie ed)


Ik denk wel dat relaties sneller kapot gaan omdat mensen veel naast elkaar heen leven,bijna niks meer samen doen. Tuurlijk is het belangrijk je eigen ding te blijven doen, maar je hebt ook een relatie en daar moet je ook aan blijven werken en tijd insteken.

 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Marie8  schreef op: 02-01-2013 19:00:43
Ik ben ook wel eens uit elkaar gegroeid met vrienden.
Het kan zijn dat je op een bepaald punt in je leven een totaal andere richting op wil en niet genoeg meer met elkaar gemeen hebt om elkaar echt de moeite waard te vinden.
Maar das inderdaad een lang proces, dan moet je een langere tijd niet veel meer met elkaar gemeen hebben denk ik en er ook niet of niet voldoende over gesproken hebben.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
C@th  schreef op: 02-01-2013 19:03:45
mijn ex en ik waren ook uit elkaar gegroeid. het sloop erin. en heeft jaren geduurd voordat het naar buiten kwam. en toen was ik al zo ver dat ik niks meer vond om voor te vechten. ik irriteerde me mateloos aan die man. en nog steeds wekt hij agressie op bij mij. hoe moet ik dan iets vinden om voor te vechten?

ik snap het wel. je hebt het gewoon niet in de gaten dat een sleur veranderd naar uit elkaar groeien. te veel alleen dingen doen (ik ging altijd alleen naar verjaardagen, uitstapjes met de kinderen deed ik met iemand anders.. familieleden welteverstaan.)
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Minou  schreef op: 02-01-2013 19:03:53
Ik geloof er best in..als de een geestelijk groeit en de ander blijft "stilstaan"

dan kun je idd blijven "vechten"maar ik denk dat het op een moment "klaar" is.



 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Made  schreef op: 02-01-2013 19:04:56

Ik herken het wel.
Wij waren EN uitelkaar gegroeid EN er was enorm veel spanning.


Ik persoonlijk vond het op dat moment het beste voor onze dochter om uitelkaar te gaan. Weg uit die spanning.
Sinds we uitelkaar zijn, zijn we dikke vrienden, hebbben elkaar altijd overal bij betrokken en Demi weet niet beter nu. We zijn afgelopen september samen (zonder Demi) op vakantie geweest, ook om te kijken of er nog liefde zat....en dat was er We bouwen het nu heeeeeel rustig op, denk ook nog niet aan weer samenwonen, dat komt later ooit wel weer misschien. Vind het nog wel een beetje eng, bang om ook weer teleurgesteld te worden en dan met name voor Demi zou ik dat heel jammer vinden.

Ik denk dat ik op dat moment een goede keuze heb gemaakt door er een punt achter te zetten, had ik dat niet op het juiste moment gedaan, waren we nu ongetwijfeld niet meer "on speaking terms" en had alles via de rechter gemoeten. Kortom dan was de bom echt gebarsten denk ik.


We staan nu inmiddels heel anders in het leven. HIj is met name erg wakker geschud, maar ik ben ook rustiger geworden. We kunnen weer met elkaar praten en dat konden we voorheen eigenlijk niet.

 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Spatje  schreef op: 02-01-2013 19:06:07
wauw made wat mooi
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
C@th  schreef op: 02-01-2013 19:08:58
idd made heel mooi. bij mij was het al te laat en heeft bij ons de scheiding plaats gevonden bij de rechter. wij praten nu dus helemaal niet meer alleen nog via mail of sms. en die beantwoord hij niet eens, dus ja...
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Son  schreef op: 02-01-2013 19:15:33
absoluut dat dat bestaat. het gaat heeeeeeeeul geleidelijk en je gaat steeds verder uit elkaar staan. ik spreek uit ervaring. maar vechten helpt absoluut en brengt je ook weer dichterbij elkaar. dus je moet wel echt vechten ja en dat is soms verdomde zwaar. Maar als je gezin hebt en van elkaar houdt absoluut de moeite waard
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
M&j  schreef op: 02-01-2013 19:16:16
Zolang je groeit, allebei, kan je naar elkaar toe groeien Wij hebben ook een periode gehad dat in mijn leven zich een aantal schokkende gebeurtenissen heeft plaatsgevonden en ik kwam daar heel anders uit dan dat ik er in ging, mijn persoonlijkheid is veranderd tenopzichte van de vrouw die mijn man heeft leren kennen. Dat is een heftige periode geweest met veel ruzie en ik kan mij voorstellen dat dat het einde van een relatie kan betekenen. Wij zijn alleen niet alleen met onvoorwaardelijke liefde opgegroeit maar ook met onvoorwaardelijke trouw, dus ook als liefde even afwezig is en het was vanzelfsprekend dat wij het samen zouden rooien ongeacht de problemen.


Maar zodra een partner in een relatie niet meer bereid is te groeien dan kan er het moment komen dat er echt een einde komt aan een relatie.



 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Mafkees  schreef op: 02-01-2013 19:20:47
Ik denk dat als je samen start dat je dan nog ALLES aan elkaar leuk vindt. Zelfs de lompe dingen vind je dan nog aantrekkelijk.
Na zoveel jaren ga je soms allebei een andere weg in. Dan vind je elkaar niet meer zo snel.

Ik denk dat tegenwoordig er snel de stekker wordt uitgetrokken. Mensen zijn te druk met alles en nog wat, het moet allemaal beter, mooier en sneller en hipper.
Net als schoenen...je bent het zat, dus koop je nieuwe.

Het lijkt alsof het echte vechten niet meer zo aanwezig is.


In mijn persoonlijke situatie een iets ander verhaal. Als er 2 uit elkaar zijn gegroeid zijn wij het wel. maar toch laat ik nog niet helemaal los.
Ik wil niet opgeven.
Ik heb , in volle overtuiging van mijn liefde voor hem, mijn ja-woord gegeven en beloofd: IN VOOR EN TEGENSPOED.
Dan is het wel heel makkelijk, als er tegenspoed komt, om dan "ajuus" te roepen.

Ik vecht tot ik er bij neer val. Ik vecht te hard. Geen gezonde situatie. Maar ik wil er ALLES aan gedaan hebben om mijn belofte waar te maken.

Elke dag weer vecht je voor elkaar. Het is niet "normaal" om samen te zijn. Het is een geluk, een dankbaar iets, waar je elke dag weer voor knokt!

Over Syl en Raf kan ik niks zinnigs zeggen, geen idee welk gevecht zij geleverd hebben.
Maar "de koek is op" en "we zijn uit elkaar gegroeid" is denk ik ook een verzamelnaam geworden van "ik ben hem zat" maar dat is niet chique ofzo?
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Mieps01  schreef op: 02-01-2013 19:26:27
Bij mijn zus zie ik dat de vechtlust van haar en haar man om ee samen uit te komen heel
groot is.. Maar dat ze het uiteindelijk denk ik niet gaan winnen. Er os niks groots aan de hand. Maar ze zijn samen gewoon niet gelukkig. Ik hou van mijn zus en van mijn lieve zwager. Maar als ik naar hen kijk is er wel respect ook liefde maar niet die grote liefde die hand in hand gaat met het accepteren van elkaar zoals je bent.
ik denk dat je andermans relatie van buiten ook nooit goed kunt beoordelen.dus als het fout gaat zie je vaak alleen het bovenste tipje van de ijsberg. En een zin als we zijn uit elkaar gegroeid is een nette manier om te zeggen dat je het niet wilt hebben over de intiemere details 
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Ikke  schreef op: 02-01-2013 19:29:14
Ik denk trouwens wel dat mensen vaak "te" lang in een relatie blijven zitten, allang in en sleur zitten maar de relatie pas beëindigen als er een nieuwe partner is. Dus eerst vreemdgaan en dan opeens de relatie wel stop kunnen zetten en dan klagen dat het eigenlijk al jaren niet leuk blijkt te zijn. 
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Alice  schreef op: 02-01-2013 19:30:20
Ik denk dat uit elkaar groeien wel echt kan. Heeft niet altijd met onwil te maken, maar soms ook met onkunnen. 
Zo heb ik een vriendin die sinds haar 14e bij dezelfde jongen was. Hij een paar jaar ouder. Op een gegeven moment ging zij studeren, kreeg een goede baan, hij stond stil.. was toen al automonteur en bleef dat, geen kans om zich omhoog te werken of om bij te studeren. Hij lachtte haar op een gegeven uit omdat ze bvb graag een boek las of omdat ze een toneelstuk wilde gaan zien. Zij was hem gewoon mijlenver ontstegen en hij begreep niets van haar of haar interesses. Dit heeft zij nog jarenlang geprobeerd en hebben ze heel wat aangemodderd, ook omdat ze inmiddels een kindje hadden. 
Maar nu zijn ze dan eindelijk echt uit elkaar en mn vriendin bloeit op als nooit tevoren. 
Hij geeft alles en iedereen de schuld, behalve zichzelf. 


Dan vind ik ook nog dat een heel deel van de generatie nu 20-30'ers en dan vooral de jongens, met niets meer tevreden zijn. Grote lcd tv, niet groot genoeg! Een baan met auto van de zaak... dan is de auto niet goed genoeg. Hoog salaris.. niet hoog genoeg. Mooi huis.. kan nog beter. Mooie, lieve vrouw... nou, misschien vind ik nog wel een mooiere. 
Vind dat wel iets wat ik niet zie bij oudere generaties, die zijn toch meer tevreden met hetgeen ze hebben. Voor een groot deel van mijn leeftijdsgenoten is het gewoon nooit goed genoeg
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Mafkees  schreef op: 02-01-2013 19:30:27

Quote ikke:
Ik denk trouwens wel dat mensen vaak "te" lang in een relatie blijven zitten, allang in en sleur zitten maar de relatie pas beëindigen als er een nieuwe partner is. Dus eerst vreemdgaan en dan opeens de relatie wel stop kunnen zetten en dan klagen dat het eigenlijk al jaren niet leuk blijkt te zijn. 



maar dan vecht je dus niet?
als je open staat voor een ander, ben je niet aan het vechten om je minder-leuke-relatie te laten slagen.
in dit soort situaties doe je dus al langer niet meer je best, denk ik
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Ikke  schreef op: 02-01-2013 19:31:37
Ja dat bedoel ik ook Mafkees. Je accepteert eigl je oude relatie, de sleur..vind het wel best..tot die ander voorbij komt..en dan bam...dan is het over en ga je voor die ander
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Suus  schreef op: 02-01-2013 20:09:50
Ik denk dat je absoluut beiden een andere weg op kan gaan in een relatie, in eerste instantie onbewust. Dan kan je uit elkaar groeien, ik vind alleen niet dat het direct een reden is om uit elkaar te gaan
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
M&j  schreef op: 02-01-2013 20:22:27

Quote ikke:
Ja dat bedoel ik ook Mafkees. Je accepteert eigl je oude relatie, de sleur..vind het wel best..tot die ander voorbij komt..en dan bam...dan is het over en ga je voor die ander




Dat je relatie in een sleur komt, is niet helemaal onlogisch maar ik vind het raar om dan af te gaan wachten op een redder, ipv het te bespreken met je man/vriend waar je vertrouwen en afspraken mee hebt en probeert er iets aan te doen.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Jomi  schreef op: 02-01-2013 20:25:59
Ik denk dat 'uit elkaar gegroeid' een term is voor 'het gaat je reet aan waarom we uit elkaar gaan'.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Liva  schreef op: 02-01-2013 21:42:09
Of men er niet voor gevochten heeft, is moeilijk te bepalen als omstander. Ik heb 8 jaar en vooral de laatste 3,5 jaar gevochten voor mijn relatie. Er gebeurde teveel waar ik het niet mee eens was, teveel buiten mij om, waar ik wel in mee getrokken werd. Maar ik hield van hem, zielsveel. En het belang van mijn kindjes ging voor... Ondanks mijn liefde voor hem, kon ik niet mee blijven gaan in zijn wereld. En hij kon niet mee in de mijne. Heb duidelijke grenzen gesteld en hem keer op keer de kans gegeven... juist omdat we 4 kindjes samen hebben. En toch is het niet gelukt.
En ja... ben je dan uit elkaar gegroeid? Ik weet het niet, weet alleen dat onze paden teveel een andere kant opliepen en de brug onherstelbaar kapot gemaakt is.

Toch heb ik zelf ook altijd gezegd dat mensen te makkelijk scheiden. Ik weet zelf dat dat voor mij niet geldt, ben nu ook iets genuanceerder in mijn uitspraak .

Ik heb zeer zeker gekozen voor hem en was zielsgelukkig... maar soms gebeuren er dingen in je leven die je niet voorzien had en als dan blijkt dat je beiden zo anders reageert en beiden zo anders in het leven staat... dan kan het soms niet meer. Ik heb voor mezelf gekozen, in het belang van mezelf en uiteindelijk ook in het belang van mijn kinderen...
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Mafkees  schreef op: 02-01-2013 21:43:43

Quote Liva:


 Ik heb voor mezelf gekozen, in het belang van mezelf en uiteindelijk ook in het belang van mijn kinderen...



dat heb je dan heel goed gedaan!
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Blauwtje  schreef op: 02-01-2013 21:45:06
Ik denk dat het wel kan.
Uit elkaar groeien.
Dan is het is al te laat om nog te vechten, dat had eerder moeten gebeuren.

Ik denk dat velen veel te lang blijven erin blijven hangen en maar door sudderen, en dan uiteindelijk komen ze tot de conclusie dat ze uit elkaar gegroeid zijn.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Liva  schreef op: 02-01-2013 21:46:07
Dankje, Mafkees!

Ik ben in ieder geval heel dankbaar dat er veel mensen om me heen zijn die mijn keuze volledig begrijpen en me volledig steunen.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Marli  schreef op: 02-01-2013 22:30:22

Uit elkaar groeien gaat naar mijn idee heel langzaam.
Wij maakten 5 jaar geleden iets heftigs mee (met de oudste) en ondanks dat we er over praatten, ondanks dat we respect hadden voor de manier waarop de ander er mee omging (de een praktisch, de ander emotioneel), liepen onze paden steeds meer paralel in plaats van samen.
We hadden nog wel dezelfde richting en dezelfde ambities, maar de communicatie was verstoord. Daarnaast bleven er moeilijke dingen op ons pad komen (en nog).
Ervaring uit het verleden (soms is het 'handig' dat andere mensen de fout al gemaakt hebben), gaf mij de motivatie om al heel snel in te grijpen. Waar mijn man zoiets had van: 'onzin, we komen hier zelf nog wel uit', had ik al het gevoel dat het mis zou gaan als we door zouden gaan. Ik heb toen een coach ingeschakeld. Na 5 gesprekken zaten we weer op het goede spoor, zaten we weer op dezelfde weg.

In die tijd zagen we in onze omgeving 9 stellen uit elkaar gaan. Het ene stel omdat er eentje vreemd was gegaan, een ander stel omdat door omstandigheden/ervaringen beide anders in het leven gingen staan. Vooral bij die laatste 'groep' heb ik echt niet gemerkt dat ze over 1 nacht ijs gingen om de scheiding in te zetten.
Ja, je kiest voor elkaar in voor- en tegenspoed, maar als er 1 partij niet mee wil of kan in de veranderende relatie dan houdt het soms toch echt op.

Ik kan me in het geval van Sylvie en Rafael ook nog wel voorstellen dat haar borstkanker een zware druk op hun relatie heeft gelegd.
Veel van de stellen die een partner hebben/hadden die ernstig ziek was (of kinderen) gaan uit elkaar. Je moet wel heel stevig in je schoenen staan om je relatie goed te houden in of na zo'n situatie. Wij waren op de hoogte van die valkuil en toch liepen we er met open ogen langzaam maar zeker in....

 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Cath  schreef op: 04-01-2013 03:24:28
Ik ben met BB uit elkaar gegroeid.. mis het nog steeds en kwam zo weer eens hier terecht..
en tot mijn vreugde zie ik bekende namen..

Wat leuk.

Wens jullie allemaal een heel goed 2013 in liefde en gezondheid.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
*cath*  schreef op: 04-01-2013 03:49:31

Quote Cath:
Ik ben met BB uit elkaar gegroeid.. mis het nog steeds en kwam zo weer eens hier terecht..
en tot mijn vreugde zie ik bekende namen..

Wat leuk.

Wens jullie allemaal een heel goed 2013 in liefde en gezondheid.



Dat ben ik dus.. mijn inlog werkt nog
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Boterbloem  schreef op: 04-01-2013 08:49:38
Ben jij nou wel cath cath? haha zie door de cathen het bos niet meer...

Mooie reacties! Soms best verschillend, maar eigenlijk bekijk je het zo wel van heel verschillende kanten.
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Ivy  schreef op: 04-01-2013 09:26:13
Ik weet niet of mensen te makkelijk scheiden.  Ik denk dat toch in elk geval de overgrote meerderheid van stellen die ''uit elkaar gegroeid'' zijn of om andere redenen scheiden, dit niet zomaar doen.

Het komt nu veel vaker voor dan vroeger en ik denk dat dat is, omdat het nu niet meer taboe is.  Een andere reden is, denk ik, dat mensen andere verwachtingen stellen aan elkaar, hun huwelijk en hun eigen leven.  Anders dan vroeguh in elk geval.

Ik denk dat voorheen mannen en vrouwen meer dezelfde verwachtingen hadden, het leven wordt tenslotte steeds gecompliceerder, en het eigen geluk, de mens als individu werd als minder belangrijk gezien.

Zou het daar niet mee te maken hebben?

In het algemeen voel ik het soms ook wel een beetje zo alsof mensen die scheiden er te snel mee stoppen, maar elke scheiding heeft weer een eigen verhaal en meestal is het na het horen van het verhaal dan allemaal goed te begrijpen.

Ik kan alleen maar blij zijn dat mijn huwelijk na 15 jaar goed is en dat mijn man en ik juist door alles wat we meegemaakt hebben naar elkaar gegroeid zijn.  Ik kan me daardoor juist ook wel indenken dat stellen uit elkaar groeien.

 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
*cath*  schreef op: 05-01-2013 02:55:48
Ja boterbloempje, ik ben de Cath , collega van je man.. zeg maar..
 
Quote
RE: 'we zijn uit elkaar gegroeid'
*cath*  schreef op: 05-01-2013 03:31:44

Quote *Cath*:
Ja boterbloempje, ik ben de Cath , collega van je man.. zeg maar..



de Cath, haha
ik bedoel die cath, van BB nieuws .
Ik vind het echt zo leuk jullie hier weer te lezen.. Zag ook het topic van Suus en je mooie reactie..
Wat jij schreef over Suus voel ik ook zo over jullie allebei..

Bijzonder he? En heb het bijzonder gemist..
Ook gewoon die stevige feedback terug krijgen, heerlijk!

Sorry dat ik dit topic vervuil, maar wilde echt even laten weten dat ik blij ben de "oude" kliek hier te zien. Ik heb het echt gemist..
 
Quote
Navigatie


Reageren op 'we zijn uit elkaar gegroeid'
Naam
Bericht