Menu
 

Topic:

Oliebakken bakken

Stefke  schreef op: 29-12-2012 08:47:37
Ik denk dat ik er dit jaar maar eens aan moet geloven: ik  ga proberen zelf oliebollen te bakken!

Maarrrrrr ik ben echt een keukenkneus!  Ik ga het dus maar eens  proberen met gewoon zo'n pak. Niet moeilijk doen met eigen recepten dus.

Wie helpt me? Wat zijnberuchte beginnersfouten? Waar moet ik echt op letten?  Hoe kan het écht niet mislukken?

En boe lang van te voren kan ik ze maken? 

Hoop zoooo dat dit mE gaat lukken?

(zou stiekem ook meteen  een mooie besparende afsluiter voor het oude jaar zijn. De oliebollenkraam is knetterduur! En die van AH zo goor dat ik die mijn gasten niet voorzet)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Oliebakken bakken
Truusje  schreef op: 29-12-2012 11:37:40
Heb besloten om het ook te proberen.....

Hoeveel bollen haal je uit een pak, en hoeveel flessen olie heb je nodig?

Zouden jullie een soeppan gebruiken of een braadpan?
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Jolanda1974  schreef op: 29-12-2012 12:12:35

Quote LadyD:
En hoe zit het dan met spetteren en stinken? Ik zou ze ook wel zelf willen bakken en dan in een gewone pan



Op een ander pitje een pannetje met water en veel azijn opzetten. De stank is dan stukken minder..
En neem een pan met een dikke bodem.. dan blijft de olie beter op temperatuur en kun je de warmtebron lager zetten.


 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Mamajenti  schreef op: 29-12-2012 12:17:28
Ik bak buiten. Het spettert niet erg bij mij, maar hetruikt wel. Tegen de lucht kan je ook een pan met water en azijn aanzetten odd
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Janneke  schreef op: 29-12-2012 12:18:39
Ik gebruik zonnebloemolie in de frituurpan, zonder mandje erin.
Met twee opscheplepels, gekke vormen zijn leuk 

Uit laten lekken op keukenpapier en het liefste zo snel mogelijk opeten, lekker knapperig!

En buiten doen, lekker de buurt laten ruiken dat er oliebollen gebakken worden 
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Angelique  schreef op: 29-12-2012 12:19:24
mijn moeder deed het vroegr altijd wel beslag maken met donkerbruin bier was voor haar een must dan gist het lekker deeg ook even goed laten rusten en tijd geven om te rijzen
bakken deden we altijd buiten dat wilde we binnen niet hebben

afgelopen jaar man van fruit ze buiten gebakken op de skottel in de party tent was super gezllig dit jaar doen we dat weer maar dan bij hun

 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Janneke  schreef op: 29-12-2012 12:22:35
Trek trouwens wel een oude jas/kleren aan, want je stinkt een uur in de wind.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Lot  schreef op: 29-12-2012 12:23:24
Kijk, dat ziet er handig uit, krijg je zo'n man er bij bij zo'n skottelbraai?

En nog even een tip: beslagkom en garde met KOUD water afspoelen, en alvast een nieuwe afwasborstel kopen. Dat beslag kleeft!
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Angelique  schreef op: 29-12-2012 12:26:35
hihih ja hier hadden we hem inc skottel en dit jaar dus weer alleen andere lookatie
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Xsara  schreef op: 29-12-2012 14:05:26
je oliebol wordt heel snel donker als je olie te heet is.. hij moet zakken en dan na een tijdje zelf omdraaien. ik heb van mijn schoonouders ouderwetse oliebollen lepels, 2 die in elkaar passen van een soort tin... werkt als een tierelier! maar een ijsschep werkt ook goed of 2 juslepels... ik gebruik een oude gietijzeren vleespan... lekker zwaar en houdt de temp ook goed..


succes... krijgen we het resultaat nog te zien???? leuk nieuw topic, show je oliebollen!!
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Angelique  schreef op: 29-12-2012 17:23:13
 upp
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Fruitsalade  schreef op: 29-12-2012 17:34:36
Whahaha ik was het weer helemaal vergeten hoe we het gedaan hadden zeg. Was wel ideaal hoor!!!


Die rare vormen vind ik juist leuk, dan zie je echt dat het homemade oliebollen zijn. En die rare vormen vind ik ook het lekkerst.


Mijn vader deed het vroeger altijd met 2 gewone lepels. De raarste vormen kwamen er uit!


Oh ik denk dat het dit jaar minder beslag wordt hoor, volgens mij hebben we tot de zomer oliebollen kunnen eten.... LOL
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Krumelke  schreef op: 29-12-2012 19:27:22
wij bakken ook nooit zelf oliebollen. wat een vieze bende wordt dat zeg. pfff. mijn vader bakt ze altijd (met bier ipv water; gebruikt pollepel ipv ijsschep) en ze smaken heerlijk.

dit jaar krijg ik (vanwege mijn dieet voor mijn dochtertje) melk, soja en ei vrije appelbigneits van mijn vriendin. heerlijk.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Spatje  schreef op: 29-12-2012 19:30:11
koude oliebollen vind ik niet lekker, maar opwarmen in de magnetron ook weer niet, hoe warmen jullie ze op?
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Jolanda1974  schreef op: 29-12-2012 19:30:12

Quote krumelke:
wij bakken ook nooit zelf oliebollen. wat een vieze bende wordt dat zeg. pfff. mijn vader bakt ze altijd (met bier ipv water; gebruikt pollepel ipv ijsschep) en ze smaken heerlijk.

dit jaar krijg ik (vanwege mijn dieet voor mijn dochtertje) melk, soja en ei vrije appelbigneits van mijn vriendin. heerlijk.



Moet hier best om lachen.. niet zelf bakken want dat geeft zo'n bende maar wel de oliebollen van een ander aannemen die ze zelf bakt. 
Ik vind het ook geen pretje maar zoveel lekkerder en goedkoper dan als je ze koopt.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Jolanda1974  schreef op: 29-12-2012 19:30:38

Quote spatje:
koude oliebollen vind ik niet lekker, maar opwarmen in de magnetron ook weer niet, hoe warmen jullie ze op?



In een aluminium schaal op de kachel..
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Xxx  schreef op: 29-12-2012 19:45:19
Ik heb ze ook gebakken vandaag.
pak koopmans mix
gietijzeren pan vol met zonnebloemolie
korstje brood erin. Als deze dichtschroeit is hij goede temp.
ijsschep in de olie, daarna in beslag, bolletje laten "vallen" in de olie.
6 minuten later eruit scheppen en klaar zijn de bollen....

En lekker!

Lees hier allemaal van zooi en rommel, vettigheid, smurrie?
laten jullie het plonsen dan? Of combi met water? Dan spettert en walmt het veel meer.
Ik hoefde alleen de achterplaat en kookplaat schhon te maken, net als bij koken.
Verder de afzuigkap op hoogste stan en mechanische ventilatie op hoogste stand, roosters overal open  en nu 3 uur later is de oliebollen lucht alweer verdwenen.......

opwarmen gewoon even in de oven 200* 15 min.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
M&j  schreef op: 29-12-2012 20:05:33
Ik bak al jaren zelf oliebollen, alleen de lol al om het enthousiasme van de kinderen om het rijzende deeg. Ik doe het gewoon in de keuken met nieuwe zonnebloemolie in een diepe pan, afzuigkap maximaal en bakken maar Na het bakken zet ik de voor-en achterdeur tegenover elkaar open en de bakluchtjes zijn weg.

 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Dani  schreef op: 29-12-2012 20:08:39
ik zet de koepel open die we in de keuken hebben
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Chantal  schreef op: 29-12-2012 22:12:26
Ik ga ze maandag ook bakken.lekker  die eigengemaakte..en die lucht...stank??? Vind ik niet...

tis gezellig om te doen...ik maak twee pakken klaar
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Linda020800  schreef op: 30-12-2012 09:03:45

Ik ga maandag ook bakken, 12 pakken. Voor de hele familie en ook nog voor de buren. Is hier traditie geworden. Vroeg beginnen en in de loop van de dag komt iedereen bollen eten en halen. Erg gezellig. Toch nog wel een goede tip hier, wist niet van het pannetje met azijn.

Veel bakplezier allemaal!

 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Mb2  schreef op: 30-12-2012 09:14:03

Quote spatje:
koude oliebollen vind ik niet lekker, maar opwarmen in de magnetron ook weer niet, hoe warmen jullie ze op?


Ik doe ze altijd even in een voorverwarmde oven.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Kimmvsemenmex  schreef op: 30-12-2012 10:04:32
Oké, ik wil het straks ook proberen. 
Hoeveel bollen gooien jullie dan per keer in de pan? 
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Truusje  schreef op: 30-12-2012 10:35:24
Mijn deeg staat te rijzen....

Heb door het beslag krenten/rozijnen en herfstbok gedaan.
Ben benieuwd.

Ik doe er 4 tegelijk in de pan.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Angelique  schreef op: 30-12-2012 11:15:27
hoe lang moet die troep nog rijzen ? moet zo nog naar winkel namelijk wil vandaag nog wat bakken
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
M&j  schreef op: 30-12-2012 12:23:03

Quote Kimmvsemenmex:
Oké, ik wil het straks ook proberen. 
Hoeveel bollen gooien jullie dan per keer in de pan? 




Drie à vier maar niet tegelijk omdat ze dan gaan plakken maar met een kleine tussenpauze.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Minou  schreef op: 30-12-2012 12:28:38
Hier in frituurpan, zie je ook de temp

GEEN rekje erin want ze gaan onder en komen dan boven wippen

de gekste vormen soms, maar die zijn lachwekkend..soms zit er een fallus tussen

hier gewoon met 2 lepels ( juslepel en ander lepel om eraf te laten glijden)



uit laten lekker en jammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmie

 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Jolanda1974  schreef op: 30-12-2012 12:29:05

Quote angelique:
hoe lang moet die troep nog rijzen ? moet zo nog naar winkel namelijk wil vandaag nog wat bakken



Op mijn pak van Koopmans staat 45 minuten bij kamertemperatuur
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Diedoes  schreef op: 30-12-2012 12:35:49

Ik heb ook koopmans, niet rijzen. Na het mixen 2 a 3 minuten laten staan en bakken maar......

 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Jolanda1974  schreef op: 30-12-2012 12:39:35
dan heb jij gemak in een pak zeker Diedoes.. Die vonden wij niet te eten.. Daarom weer de ouderwetse pakken die moeten rijzen.
 
Quote
RE: Oliebakken bakken
Lot  schreef op: 30-12-2012 12:46:10
Die vond ik ook niet lekker. 
Ik heb net zelf beslag gemaakt met bloem, melk, gist en ei, kijken hoe dat smaakt. Het rijst in ieder geval al lekker!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Oliebakken bakken
Naam
Bericht