Menu
 

Topic:

Continu rooster?

Anoniema  schreef op: 19-12-2012 16:37:06
Wie heeft er voor en nadelen ?

Op de school van onze kids hanteren ze een normaal rooster, dat betekend

8.45 start school
1215 uit -> pauze
1315 terug op school ( ruimte tot half 2 )
1530 school uit

Voor mij geld dus dat ik  4x op en neer loop , 8 wandelingen van een kwartier
De ruimte tussen de middag is zo kort dat is haast niet te doen.
Overblijven is ook geen optie , want omdat de school een proffessionele opvang inhuurt kost dat 3,30 per kind per overblijfbeurt




Nu zijn er een hoop ouders die helemaal voor een continurooster zijn en van wat ik erover lees zie ik ook alleen maar voordelen. Nu willen w na de kerstvakantie een balletje opgooien bij de directie. Iemand die haar ervaringen ove een continurooster wil delen ?



 
Quote
Navigatie
RE: Continu rooster?
Made  schreef op: 19-12-2012 21:22:50
hier per jan een continue rooster (ze gaat in mrt naar school). Omdat ik tegen die tijd hopelijk een baan heb gevonden vind ik t ideaal. Hoef ik geen opvang te regelen tussen de middag of heb ik geen overblijfkosten.
 
Quote
RE: Continu rooster?
M&j  schreef op: 19-12-2012 21:43:33

Quote Made:
hier per jan een continue rooster (ze gaat in mrt naar school). Omdat ik tegen die tijd hopelijk een baan heb gevonden vind ik t ideaal. Hoef ik geen opvang te regelen tussen de middag of heb ik geen overblijfkosten.




Ik werk ook maar nu heb ik maar één keer in de week overblijfkosten en twee keer in de week BSO, met continu rooster moet ik 4 keer per week BSO gaan afnemen en dat kost heel veel meer.
 
Quote
RE: Continu rooster?
Made  schreef op: 19-12-2012 21:46:01
KLopt dat zat ik later ook te denken haha....maar ga mn moeder even lief aankijken of zij 2 dagen Demi wil ophalen en 1 dag zou haar vader zijn rooster om kunnen gooien, dan zou ze misschien nog 1 dag naar de BSO moeten, afhankelijk wat voor werk ik ga doen en wat de tijden gaan worden.
 
Quote
RE: Continu rooster?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-12-2012 05:45:18
Wanneer is het nu eigenlijk een continu-rooster en wanneer niet?
Als ik lees dat diegene die continurooster hebben toch een uur tussen de middag pauze hebben en degene die geen continurooster hebben, die hebben ook een uur tussen de middag, waar zit dan het verschil eigenlijk?

Hier is school van 8.30 tot 12.00 en van 12.45 tot 14.30. Op woensdag om 12.00 uur vrij. En dit is dus geen continu-rooster.
Tatum blijft wel elke middag over, ondanks dat ik tegenover de school woon. En dat is niet omdat ik dit wil maar omdat ze het zelf wil. Ze vind het heerlijk om tussen de middag met haar vriendinnetjes te spelen en om gezellig met de andere hun boterhammetjes te eten. Het kost slechts 75 cent per middag dus dat is geen geld en het scheelt een heel stuk geren in de middag, want 45 minuten is maar kort.

Hier heeft Tatum trouwens altijd energie over. Zij is vanaf dag 1 hele dagen gegaan en nooit moe thuis gekomen. En ze is geen kdv gewens dus eerder altijd thuis geweest. Maar ze vind het zo geweldig op school en na school wil ze ook nog es speelafspraakjes, maar dit beperk ik tot maximaal 2x per week. Maar ze is echt niet moe te krijgen, ik vind dat wel prettig, want zo blijft ze wel lekker bij op school. Hier zijn trouwens geen kinderen die maar halve dagen gaan, ze gaan allemaal zo goed als hele dagen vanaf het begin. Zo heel af en toe houden ze ze eens een middagje thuis maar dat is zelden. Kinderen moeten er ook aan wennen vind ik en om ze dan meteen al halve dagen thuis te houden, dan wennen ze nooit.
 
Quote
RE: Continu rooster?
Boterbloem  schreef op: 20-12-2012 08:44:45

Hier geen continue rooster.

Vooral mijn zoon vind het erg vervelend om de hele tijd heen en weer te lopen. Hij wil na zijn broodje gewoon lekker spelen, nu moet hij 2 keer 10 minuten lopen en kan hij thuis even eten maar is er geen tijd om te spelen. Daarbij speelt hij graag met vriendjes op school wat nu dus ook geen optie is.
Mijn dochter is ook zoals vandaag blij als ze overblijft. Zij blijft ook liever op school maar klaagt er (nog) niet zo over als mijn zoon.


 


Er zijn 2 scholen in het dorp die wel een continue rooster hebben maar helaas zijn het beide scholen waar ik mijn kind niet op wil hebben... Dus daarom toch maar hier voor gekozen.


 


De ouders hier willen ook heel graag en continue rooster maar de stichting of waar het ook maar bij zit wil dat niet, dus dan zit je.

Ik vind dit persoonlijk best lastig. Ik studeer en elke keer als ik net lekker aan het studeren ben kan ik weer stoppen. Tussen de middag is de tijd ook maar kort. Wil ik even uitgebreid boodschappen doen dan moet je ze al weer betaald over laten blijven of een andere moeder vinden die ze mee wil nemen terwijl het zo makkelijk voor iedereen rpettig kan worden.

Er zijn maar weinig kinderen en ouders naar wat ik begrepen heb na een enquete die graag hun kind thuis willen hebben met het eten. Ze zijn nu dus bezig naar wat ik begreep om een continuerooster te maken met een redelijke pauze waardoor die mogelijkheid zou blijven, en dit vervolgens weer voor te stellen aan de stichting.

 
Quote
RE: Continu rooster?
Spekse  schreef op: 20-12-2012 10:12:54
hier ook een continu rooster en alleen maar voordelen
tusen de middag op hun gemak eten op school en als ze klaar zijn met eten mogen ze lekker hangen/spelen of waar ze ook zin in hebben en lekker om kwart voor 3 uit

 
Quote
RE: Continu rooster?
Frama  schreef op: 20-12-2012 11:21:45
Hier iemand die het niet zo leuk zou vinden als het hier word ingevoerd.
mijn jongste vind het eten in de klas l veel te druk. Ze moet 1 keer in de week overblijven maar eet dan vaak niets. Gelukkig halen schoonouders haar de andere dag op dat ik moet werken. 
Nu vandaag ook we drama ivm kerstlunch op school, ze had er gisteravond al buikpijn en oorpijn van....

ik vind het ook wel gezellig tussen de middag samen eten wij hebben dan ook 1,5 uur dus tijd genoeg.
Vooral als ik late dienst heb vinden ze het fijn om mij tussen de middag nog even te zien.

 
Quote
RE: Continu rooster?
Myself  schreef op: 20-12-2012 11:25:19
Hier geen continu-rooster, maar ik zou het prima vinden als ze het willen gaan doen.
Een uurtje tussen de middag ik vind het altijd maar krap.
Zeker wanneer de jongste eens per week toch 5 min eerder aanwezig moet zijn in de gymzaal, die verder ligt dan de school en de oudste eens in de zoveel tijd klassendienst heeft.
Dan moeten ze ook al gauw 10 min vroeger op school zijn.

Daarnaast zou het ook het probleem kinderopvang veel makkelijker maken.
Maandag, dinsdag en donderdag zijn er wachtlijsten en woensdag en vrijdag is er plek over.
Als alle dagen gelijk zijn qua schooltijden, hebben ouders ook neit meer zo sterk de voorkeur om op woensdag en bij de onderbouw ook vrijdag vrij te willen zijn.
Is dat probleem ook weer opgelost.
 
Quote
RE: Continu rooster?
Femke  schreef op: 21-01-2013 16:32:46
Hier binnenkort weer enquete..weet nog niet wat ik ga invullen, heb nu een baantje onder schooltijd...dat zal dan lastiger worden, 
 
Quote
RE: Continu rooster?
Ffzo  schreef op: 21-01-2013 17:22:40
Hier nog een gewoon rooster, maandag tm vrijdag van 08.30-12.00 en 13.15 tot 15.00) op woensdag tot 12.30.
Volgend schooljaar willen ze naar een continurooster van maandag t/m vrijdag 08.30 - 14.00.

Ik werk tot 15.00 (en de kinderen overblijven).  Straks wordt dat een uur minder per dag wat betekent dat ik of minder geld verdien of ik moet een dag meer gaan werken.



 
Quote
RE: Continu rooster?
Annie  schreef op: 22-01-2013 12:25:02
Hier ook continurooster en ik vind het ideaal. Ze gaan ma, di en do van 8.30-14.30 en wo en vr, 8.30-12.30 uur. 
Ze eten op school en spelen daar buiten. Geen gedoe met halen/brengen/overblijfkosten...ik vind het echt perfect en de kinderen hoor ik er ook nooit over klagen (maar die weten ook niet anders).
 
Quote
RE: Continu rooster?
Jen9  schreef op: 22-01-2013 12:37:39
Het lijkt me heerlijk.. hier krijgen ze het er maar niet doorheen. Voor mij en mijn man zou t wat onhandiger zijn met regelen, maar ach.. voor de kidneren wel beter, denk ik..

Ook mijn kind ging vana4 jaar naar de BSO.. zielig? Welnee, ook daar konden ze lekker hangen...
 
Quote
RE: Continu rooster?
Sabrah  schreef op: 22-01-2013 13:14:03
Hier gelukkig geen continue rooster. Mijn kinderen vinden het heerlijk om thuis te eten vaak met een vriende erbij. Even verstand op 0 zeg maar. Nu scheelt het wel dat we 50 mtr van de school af wonen . Er is een tijd geleden wel een enquete geweest en die was ong 50/50. De leerkrachten hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. Die hadden het liever niet. Ze missen nl zelf ook een goede pauze. Bovendien is dit een van de weinige scholen die geen continu rooster heeft en er zijn een hoop ouders die deze om die reden hebbn gekozen. Voor werkende ouders is het vaak ook een dure grap omdat je met opvang zit. Bedenk trouwens wel dat op de meeste scholen met een continu rooster er een verplichte eigen bijdrage bijkomt voor het 'overblijven". 

Voordeel van continu rooster is wel een kortere dag voor de kinderen. In de zomer is dat best lekker, maar in de winter vind ik het wel lekker dat ze wat later thuis zijn.
 
Quote
RE: Continu rooster?
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 22-01-2013 13:56:44
Hier op school met continurooster geen eigen bijdrage en dit jaar gaan ze beginnen met een overblijfmoeder zodat de juf of meester ook echt pauze heeft.
en wat betreft een duurdere opvang? Hier zijn ze een half uur eerder uit.
Op maan-dins- en donderdag gaan ze van 8.45 tot 15.00 naar school. Op woensdag van 8.45 tot 12.30 en vrijdag is groep 1/2 vrij.
Wij wonen te ver om te voet te komen, dus of op de fiets of met de auto. Nu lag de jongste om 13.00 u al op bed voor zijn middagdutje en hoefde ik niet weer naar school om de oudste te brengen. Hier alleen maar voordelen. Als ze willen afspreken na schooltijd hebben ze toch net een half uurtje extra speeltijd.
 
Quote
RE: Continu rooster?
Mrtj  schreef op: 22-01-2013 14:02:35
Mijn net-vier jarige vindt het continuerooster ecth geen probleem, trekt hij goed.
Verder is de ervaring op school (en van de kinderen) dat het eten in de klas echt een stuk rustiger is dan het eerdere overblijven op school.
 
Quote
RE: Continu rooster?
Saskiamveva  schreef op: 22-01-2013 14:21:01
Wij moeten nu kiezen naar welke school Eva gaat
1 8.30 - 12 en 13-15.30 en tot groep 4 wo en vr middag vrij
Of
2 8.45 tot 14.15 iedere Utrecht en opa komt wo en oma vr

We wonen te ver om haar op ma, di en do voor de lunch te halen. Vind haar met 4 wel jong om ook over te blijven. Andere school is nog verder weg en zijn beide van de ksu scholenstichting in utrecht.

Wat zal ik doen?
 
Quote
RE: Continu rooster?
C.  schreef op: 22-01-2013 14:43:32
Wij hebben hier op school ook een continuerooster en dat is onderverdeeld in de onderbouw en bovenbouw

ze beginnen allemaal om 08.30 tot 14.45 met om 10.15 een pauze van een half uur en dan hebben ze bij de onderbouw van 11.45 tot 12.15 eetpauze, daarna een half uur naar buiten
Op woensdag en Vrijdag zitten ze van 08.30 tot 11.45 op school

Voor de bovenbouw is het dat ze woensdag tot 12.15 op school zitten
en vrijdag tot 14.45 Hun eten van 12.00 tot 12.15 en dan een half uur buiten spelen

De Juffen en meesters gaan dus om 12.15 allemaal pauze houden en de kinderen die dan echt nog niet klaar zijn met eten gaan naar de aula om daar verder te eten

Ik ken de schooltijd van mijn kinderen alleen maar dat ik altijd nog 1 jonger kind thuis heb en vind het dus erg fijn dat ik niet 8 keer per dag de jongste heen en weer moet zeulen van en naar school.

Nu gaat de jongste naar de psz de haal ik op woensdag om 11.30 op dan moet ik om 11.45 de middelste ophalen en dan om 12.15 de oudste dat vond wel wat onhandig. Maar sinds kort loopt de van 9 zelf naar huis dus dat scheelt weer.

Ik denk dat het voor kinderen maar net is wat ze gewend zijn, mijn meden weten niet anders maar ik denk dat ik veel strijd zou hebben als ze steeds op en neer zouden moeten lopen en het achter hun kont aan zitten dat ze moeten eten drinken opschieten enz... (op school eten ze trouwens veel beter
 
Quote
RE: Continu rooster?
C.  schreef op: 22-01-2013 14:49:28
O jaa wij betalen trouwen 100,- per kind aan ouderbijdrage per jaar en daar zit de Tussen Schoolse Opvang bij in, dus dat is goed te doen.

De TSO word hier trouwens geregeld door moeders/vaders opa's Oma's die daarvoor steeds cursussen moeten doen en die daarvoor 7,- per keer krijgen
6 per keer op elk plein 2 en binnen 1 voor de eet klanten en EHBO en 1 die rondloopt. Zo hebben de juffen en meester ook gewoon een half uur pauze

(misschien een idee om te opperen voor diegene die zitten te denken om continurooster voor te stellen op school)
 
Quote
Navigatie


Reageren op Continu rooster?
Naam
Bericht