Menu
 

Topic:

eerste keer alleen vrijzwemmen

Ikee  schreef op: 19-12-2012 13:55:03
Zometeen gaat mijn dochter van 8 voor de eerste keer vrijzwemmen met een vriendinnetje. Ze heeft haar zwem ABC en kan echt goed zwemmen. Vriendinnetje ook. Maar vind het toch spannend. Duurt tot 16:15 dus ga mooi voor die tijd even kijken.
Pfff loslaten noemen ze dat he?

 
Quote
Navigatie
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Lonneke  schreef op: 19-12-2012 13:56:44
spannend... Ik zie mijn zoontje van 8 nog niet álleen gaan terwijl hij ook erg goed kan zwemmen. ik wil dan toch echt in de buurt zijn en hem kunnen zien .
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Ikee  schreef op: 19-12-2012 13:58:15
Ja, dat is ook zo, maar ze vragen het al zolang. En haar moeder is in de buurt en er is in het zwembad erg goed toezicht. De begeleiding kent haar nog van de zwemlessen. 
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Lonneke  schreef op: 19-12-2012 14:00:25
Denk ok dat jongens onderling toch meer aan elkaar hangen trekken en duwen om stoer te zijn. Dat is het ook wel groten deels. toen hij 6 was (had toen ABC) stonden we op camping vlakbij zwembad  en ging hij ook wel álleen 'het water in (wij op het droge langs de lijn ) maar blijf het iets engs vinden .. Maar ben op dat gebied heel erg qua los laten haha
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 19-12-2012 14:40:06
Erg heh. Ik weet nog toen ik 8 jaar was, ik met mijn beste vriendinnetje samen op de fiets naar het zwembad gingen. Vond het doodnormaal. Maar nu is mijn eigen dochter 8 en ik moet er nog niet aan denken. hihihi  Ze noemen het inderdaad loslaten.
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Wanouk  schreef op: 19-12-2012 15:16:41
Moeilijk is dat he! Mijn dochter ging een paar maanden geleden (ze wordt nu bijna 8) met een paar vriendinnen vrij zwemmen. Ik heb aan haar gevraagd of ze het erg vond dat ik mee ging en een boekje ging lezen op het bankje in het zwembad. (kijkersgedeelte) Dat vond ze juist heel gezellig, en de andere vriendinnen kwamen ook om de paar minuten langs om elastiekjes goed te laten doen, armbandjes brengen enz
Ik kan het dus nog niet.....vind het gewoon erg moeilijk 
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 15:18:40
Nou, dat vind ik niets om je voor te schamen hoor Wanouk, dat zou ik ook doen. Ik wil eerst een aantal keer vanaf de kant zien dat hij het echt goed doet voor hij volledig zelf zou mogen.

Hier mogen ze op die leeftijd niet eens alleen het zwembad in bij mijn weten...
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Wanouk  schreef op: 19-12-2012 15:24:40
Dank je wel Boterbloem, fijn om te weten dat er meer mensen zo denken. De moeders van de vriendinnen dropten hun dochters en gingen meteen weer naar huis. En het toppunt van die dag was dat een mevrouw naar me toe kwam (ook een moeder die met haar dochter mee ging) om te vragen of ik even een oogje wilde houden op haar dochter, die kon nog niet zo heel goed zwemmen, maar moeder wilde een sigaret roken.....nou vraag ik je....die moeder geeft de verantwoording van haar dochter over aan een wildvreemde. Nu heeft ze toevallig mij uitgekozen, ik kan geen nee zeggen en hou dat kind met haviksogen in de gaten, maar voor hetzelfde geld treft ze iemand anders....
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 15:42:57

Als je kind verdrinkt krijg je hem/ haar nooit meer terug. Verdrinken hoeft niet eens met eigen zwemgedrag te maken, maar ook met dat van de anderen om hem of haar heen. Dan kun je nog zo goed zwemmen, maar er komt mer bij kijken.


Daarbij: er zijn badmeesters en badjuffen, maar mijns inziens zijn die er vooral voor de orde, niet om te letten op (in mijn ogen) kleine kinderen die net hun zwemdiploma hebben.

En dan ben ik een moeder die redelijk makkelijk loslaat. Maar een zwembad vind ik echt iets wat je niet zomaar even doet.


Je kunt ze vrijheid geven door ze niet op de lip te zitten en idd in het zitgedeelte te blijven. Maar ze zijn echt nog jou verantwoordelijkheid (is mijn mening dan he) en niet van de badmeester. Dus ik juich het alleen maar toe!

Je hebt losgelaten, je zat op de kant. Mooi begin dacht ik zo.

 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Ikee  schreef op: 19-12-2012 15:49:00
En zo is het idd. Boterbloem. Ik heb toch besloten mee te gaan, kan het ook nog niet loslaten Haha, maar ze heeft het reuze naar haar zin zo te zien 
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Lonneke  schreef op: 19-12-2012 15:50:53
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Wanouk  schreef op: 19-12-2012 16:17:46
Fijn dat ze het naar haar zin heeft. 
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
K  schreef op: 19-12-2012 16:23:47
Mijn zoon van 8 gaat regelmatig vrij zwemmen, maar in het zwembad mag dat niet zonder ouderlijk toezicht. Ik zit dan in het restaurant met uitkijk op het zwembad of ga zelf baantjes trekken en ben dus niet echt in de buurt. Maar kind achterlaten en zelf boodsachappen gaan doen, dat is niet toegestaan (regels zwembad). Ik begrijp dat en vind het logisch.

Mijn zoon kan prima zwemmen, maar het is inderdaad ook afhankelijk van groepsgedrag etc.
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Aukie  schreef op: 29-12-2012 23:42:43
mijn zoon van 7 gaat regelmatig vrij zwemmen met een vriendje. op het begin bleven we er wel bij, maar nu is het brengen en halen. hij is wel altijd met vriendjes, en ze blijven ook bij elkaar en er is heel goed toezicht dat scheelt ook een stuk.
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Boterbloem  schreef op: 30-12-2012 07:47:50
Wij zijn afgelopen week wezen zwemmen. Mijn oudste kreeg nu dus af en toe wat vrijheid. Terwijl wij bleven zitten mocht hij alleen het golfslagbad in (en dan keken wij dus gewoon naar hem), je had een stroomversnelling; eerst een rondje alleen zonder stroomversnelling, toen met. Alleen van de glijbaan af en dan telkens via ons komen om aan te geven dat hij er nog is en te 'vragen' of hij nog eens mag (zodat je hem tussendoor ziet).

Hij deed het ontzettend goed, maar jongens wat is dat eng zeg!

Daarbij moeten we echt vaker zwemmen, merkte dat hij vrij snel moe was, wat niet gek is natuurlijk, want hij kan niet overal staan. Hij heeft met de golven 2 keer gehad dat jongens en meiden aan het geinen waren (gewoon echt grappig) maar dat ze daardoor tegenhem aankwamen en dat hij onder ging (ze vielen half op hem). 
Hij loste het prima op, maar het zette mij wel weer aan het denken. Er is zo wat gebeurd, dus hij gaat de komende tijd echt nog met ons mee (7 jaar)
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Son  schreef op: 30-12-2012 08:05:01
Mijn dochter van 11 gaat nog niet alleen hoor
Op de vakantie trouwens wel, dat is net ff anders.
En ze heeft abc. Moet ik er wel zeggen dat ik niet twijfel aan haar zwemvaardigheid. En haar vertrouw ik absoluut...maar als ik zie wat daar rond zwemt en hoe ze zich gedragen....dan zal ik ook wel een zeikerd zijn hoor, maar ja
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Jomi  schreef op: 30-12-2012 08:10:06
Mijn oudste van 9 jaar mag ook niet in zn eentje in een binnenspeeltuin, dus waarom zou ik m wel alleen naar het zwembad laten gaan?

Geen haar op mn hoofd die daar aan denkt, dan maar overbezorgd haha
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 30-12-2012 08:20:27
Nou mijn dochter en die ia bijna 11 en die ook nog nooit alleen wezen zwemmen.
Deze kerstvakantie mag ze alleen met haar neefjes een film kijken in de bios.
Maar wel brengen en ophalen.
Dit schooljaar fiets ze zelf elke dag naar school bijna 10km.
En mag ze naar het winkelcentrum.
En dat vind ik al heel wat,voorheen moch z niet eens in de buurt spelen.
Dus ben haar nu echt aan het loslaten,maar meer dat ik nu wel moet.
Voor je het weet zit ze op het voorgezetonderwijs en wil haar graag begeleiden
In deze grote boze buitenwereld,voordat ze straks met ontspoorde kids te maken krijgt.
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
Jen9  schreef op: 30-12-2012 10:29:30
Aan de kant kan je t ook niet altijd zien.. is schijnveiligheid, vooral voor je gevoel.. Ik zou t er ook moeilijk mee hebben hoor.., maar denk dat er weinig verschil is wat dat betreft...
 
Quote
RE: eerste keer alleen vrijzwemmen
M&j  schreef op: 30-12-2012 10:48:49
Mijn dochter was 10 toen ze voor het eerst met een vriendin ging zwemmen. Er is toezicht en ze is niet op haar mondje gevallen, ze heeft naast het zwem ABC veel zwemervaring zowel in het zwembad als buitenwater. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op eerste keer alleen vrijzwemmen
Naam
Bericht