Menu
 

Topic:

Altijd over dat kanker pffff

Lauw  schreef op: 08-12-2012 12:12:41
Ik ken iemand een vrouw. Die kanker heeft gehad. Ze heeft het overwonnen,

maar bij elk fb status of als ik er eens spreek begint ze weer over de kanker,
ik werd er een beetje moe van, heb ook tegen dr gezegt dat ik het nu wel weet, ze is al 7 jaar geleden schoon verklaard, ze komt nooit verder eens met iets leuks ofso

alleen maar dat kanker kanker kanker, ja ik weet nu wel dat je dat heb gehad, je ben schoom verklaard,, laat t achter je pfffff
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: Altijd over dat kanker pffff
Jill1234  schreef op: 08-12-2012 19:14:21
Ik vind niet dat ik degene ben die verder gaat, ik heb alleen nog eens extra benadrukt wat ik bedoel.
Ik vind juist dat Lauw verder gaat door te suggereren dat ik haar van liegen beschuldig, terwijl ik dat niet doe. Ik zeg alleen, en dat kan iedere dyslexiedeskundige beamen, dat bepaalde spel/schrijf/taalfouten niks met dyslexie te maken hebben.
Ik bedoel dus: als je dyslexie hebt wil het niet zeggen dat je dat als excuus kunt gebruiken voor elke spel/taalfout etc.

Maargoed, mensen die me willen begrijpen, zullen me begrijpen. Mensen die het niet willen, zullen in elke zin van mij wel iets vinden dat ze kunnen interpreteren als olie op het vuur, terwijl dat het gewoon echt niet is.

Ik ben het wel met jullie eens dat dit een beetje uit de hand loopt en ook absoluut niet in dit topic thuis hoort. Maar als Lauw zegt dat mensen haar hier al jaren kennen en de achtergrond weten van haar schrijven, dan kan ik daar natuurlijk niks aan doen. Ik schrijf hier nog niet zolang en lees maar weinig onderwerpen.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Suus  schreef op: 08-12-2012 19:15:05
Die hele kutfilm klopt voor geen meter

Anita, als jij geopereerd wordt, waarom moet je dan toch pillen blijven slikken?


Wat betreft het onderwerp... als ik iemand in mijn omgeving heb waarvan ik weet dat ze kanker heeft gehad een daar nog steeds mee worstelt... dan zou ik uberhaupt met haar niet praten over gevallen om mij en haar heen... dat is nogal confroterend dus ik zou dat aan haar over laten.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Jill1234  schreef op: 08-12-2012 19:16:42

Quote MaFKeeS:
[...]

oke, snap het. Jill wilde graag haar gelijk halen denk ik, daar hebben wel meer leerkrachten last van   (en dit is een knipoog dus leerkrachten: neem-hem-met-een-korreltje-zout)



En precies, dit bedoel ik Toen ik schreef dat ik begrijp dat sommigen schrijven geen bal interesseert hoeft daar niet zo zwaar aan getilt te worden. Als je goed leest, lees je daar ook een knipoog (die had ik misschien beter erbij kunnen zetten om misverstanden te voorkomen)
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Jill1234  schreef op: 08-12-2012 19:17:43
En even iets heel anders:

Voor iedereen die het nodig heeft een dikke knuffel! Diep respect voor de vrouwen hier die van dichtbij te maken hebben met kanker.
Ik heb mijn papa verloren 6 jaar geleden, veel te jong, ook aan kanker. Dus ik weet wat het met je doet.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Anita_mv4  schreef op: 08-12-2012 19:21:16
Suus omdat de bijnieren ook hormonen aanmaken en ik krijg dan alleen geen prik in de buik meer, die krijg ik nu wel maar die hoef dan niet meer. Maar de pillen die zal ik moeten blijven slikken.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Suus  schreef op: 08-12-2012 19:25:22
Dank je wel Anita! Mijn moeder kreeg een hormoonhuur die aansloeg, daarom zijn eierstokken verwijderd zodat ze geen pillen meer hoefde. Maar ja, dat is al een tijd terug. Blijf de ontwikkelingen wel van een afstand volgen... bk is toch een soort rode draad in ons leven.

Kom jij uit een plaats met een R trouwens? Zag van de week een bericht voorbij komen op de wall van Pink Ribbon voor Anita uit R.....

 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Anita_mv4  schreef op: 08-12-2012 19:27:01

Ja ik moet die pillen wel blijven slikken maar gelukkig die prik in de buik niet meer die ik nu elke 3 maanden moet halen, maar dat is geen pretje. Ben daar echt een dag door ontregeld.

Ik kom inderdaad uit R een vriendin van mij heef dat op die muur gezet wist er zelf niets van tot ze mij de link stuurde haha.

 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Minou  schreef op: 08-12-2012 19:33:09


voor jullie allemaal!
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Suus  schreef op: 08-12-2012 19:36:20
Wat lief
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Anita_mv4  schreef op: 08-12-2012 19:37:14
Minou
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Monica Mv 2  schreef op: 08-12-2012 20:01:21
Even knuffel voor alle dames die er mee te maken hebben

Ff ontopic, ik heb het er na 23 jaar nog wel eens over, dat ik een tumor gehad heb. Maar zal er verder weinig over vertellen.

Mijn schoonmoeder heeft 20 jaar geleden borstkanker gehad, in een hele ernstige vorm, is ook beide borsten kwijt en heeft het er nog bijna iedere dag over. Bij haar maar vooral bij mijn schoonvader heeft dat een enorme emotionele impact gehad.

Zij kan zich ook niet in mijn hierin verplaatsen, dat is nu éénmaal zo, ik heb het geaccepteerd.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Nimmie  schreef op: 08-12-2012 20:12:39


Ook voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad!.. 
het is zon slopende ziekte!..

door de kanker ben ik op mn 23ste al weeskind..
mijn beide ouders zijn aan kanker gestorven en dat zal altijd in mn achterhoofd blijven! ben zelfs bang dat ik niet oud zal worden

mn pa was 35 en mn moeder 43 allebei jong dus..

 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
C.  schreef op: 08-12-2012 20:42:19
Ik schrok ook van je eerste bericht, en wil ook niemand vertellen hoelang of ze mogen rouwen maar iemand moet geen misbruik blijven maken van de situatie ik kan me voorstellen dat je je daar boos om maakt.

Even off topic:

Een goede vriendin had een tumor boven in haar hoofd en is daar gelolof ik 43 keer bestraald maar op die plek groeit nu wel weer haar!

Mijn buurman word op het moment betraald tegen keelkanker en helaas is bij hem de huis wel verbrand, dus dat kan helaas nog steeds!

Jill, je hebt een punt , en je hebt je punt gemaakt maar dat kan je verder misschien beter doen in een ander topic
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Kyla  schreef op: 08-12-2012 20:51:37
Het is inmiddels al 15 jaar geleden dat ik als leerling op een bestralingsafdeling rondliep, maar toen kon je wel brandwonden krijgen door het bestralen. Het hangt van de bahndeling af en de plek van de tumor. Ook valt je haar op de plek van bestralen uit. De helm die jij bedoelt Sis, is om 2 redenen. Ten eerste wordt er op de huid getekend als referentie van het in te stellen bestralingsveld (bepalen van de plek van bestraling), nogal lullig om dat in iemands gezicht te doen en lastig want op de hoofdhuid zit immers haar, dus dat doe je dan op de helm. Ten tweede helpt het om ervoor te zorgen dat je je hoofd niet kan bewegen, waardoor een verkeerde plek bestraald wordt. Dit is dus wat anders dan een helm tegen haaruitval (wat ik overigens niet ken), het haar zal nog steeds plaatselijk uitvallen. Overigens als je bijvoorbeeld in je oksel wordt bestraald, zul je daar ook minder zweten.

Mijn lieve oma is aan kanker bijna overleden. Ze heeft het overleefd, maar was nog maar een schim van de oma die ik kende. Inmiddels is ze al 16 jaar overleden
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Lauw  schreef op: 08-12-2012 21:06:31
Haaruitval doet zich niet noodzakelijk bij elke chemotherapie voor. Het dragen van een koelhelm tijdens elke chemotherapiesessie kan de haaruitval verminderen. De resultaten verschillen wel van persoon tot persoon en naargelang het type van chemotherapie. Praat erover met uw arts voor het begin van de behandeling als u er een beroep op wilt doen. Als u een pruik wilt dragen, kies er dan één voor de haaruitval. Zo kunt u een zo gelijkend mogelijk model kiezen. Als u lang haar hebt, kunt u het geleidelijk aan korter laten knippen om alvast aan het idee van een kort kapsel te wennen.


stukje hierboven vond ik op inet..
denk toch dat die vriendin het over dit had
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Anita_mv4  schreef op: 08-12-2012 21:10:21
Ik ken vrouwen die toch haar uitval hadden ondanks de cold cap...en zo cap op je hoofd is geen pretje is fucking koud. Heb een foto gezien van een lotgenootje ze had ijspegels op haar haar zitten
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Mama_anja  schreef op: 09-12-2012 20:30:34
? lauw je heb een vreemd in je topic volgens mij

 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Mama_anja  schreef op: 09-12-2012 20:30:52
is al weg
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Lauw  schreef op: 09-12-2012 20:33:13
Hoe bedoel je
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Inky69  schreef op: 09-12-2012 20:33:16
Een vriendin van mij heeft ook een cold cap gebruikt, en doordat ze erg dik haar had, viel het wel uit maar bleeft er nog wel veel zitten.
Toch zei ze, dat als ze dit van te voren had geweten, ze er niet voor gekozen had.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Mama_anja  schreef op: 09-12-2012 20:34:01
stond een vreemde engelse tekst net 
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Senna  schreef op: 09-12-2012 20:35:31
Stond gewoon spam
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Meanne  schreef op: 09-12-2012 20:55:29

Quote SismvNick:
Ik heb gehoord dat je er vroeger brandwonden van kreeg, maar tegenwoordig niet meer.

Daan zijn moeder had ook overal brandwonden, dat is 15 jar geleden.



vriendin van mij, haar moeder heeft 4 jaar geleden bestealing gehad en had echt 3e graads brandwonden!!! Echt vreselijk om te zien was dat.

ik heb niet alles gelezen maar schrok eerlijk gezegd wel van.
Niemand kan oordelen hoe iemand er mee omgaat al is het jaren terug, er misbruik van maken na jaren nu schoon te zijn vind ik een ander verhaal!!

Ik was zelf 9 jaar toen ik pas wist wat kanker was, mijn moeder had borstkanker. Borstbesparende operatie, lympeklieren eruit, chemo en bestraling.
nu 24 jaar later is het terug, vele malen erger.

Mijn beide opa's zijn er aan overleden.
De opa van mijn man, zijn oma ook maar toen had ik nog geen relatie met hem.
Zijn moeder heeft ook borstkanker gehad.

Mijn buurjongen is op 21 jarige leeftijd er aan overleden, mijn buurvrouw is nooit meer de oude geworden.

Ik heb 2 vriendinnen waarvan 1 van de vader en bij de ander de moeder ziek zijn en niet meer beter worden!!

nou ja ik nog wel even doortypen. Het is momenteel erg veel om mij heen en zeer dichtbij vanwege mijn eigen moeder.

Vandaag nog een emotioneel gesprek gehad, vriendin van mj is dr schoonmoeder bijna een aar geleden verloren, de laatste chemo werd dr fataal terwijl de kanker weg was.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Mama_anja  schreef op: 09-12-2012 21:54:27
heb een achterbuurmeisje gehad die geboren is met longkanker ze is in middels een aantal jaren schoon maar dat meiske is best ziek geweest maar elke keer als die ziek is dan is het ook heftiger
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Ania  schreef op: 10-12-2012 10:02:25
Gemeld
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Nala  schreef op: 10-12-2012 10:38:15
Mijn man is 16jaar geleden meerdere keren algeheel bestraald, maar zijn haar groeit echt vreselijk hard en ook overal zelfs op zijn littekens.
Denk dat het echt persoongebonden is.
Hij zelf heeft geen moeite met zijn ziek zijn gehad en is er ook nu nog heel nuchter onder, zijn ouders en zus daarin tegen hebben er nu nog veel verdriet om en als J iets heeft zit de schrik er bij zijn moeder gelijk weer in.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 10-12-2012 10:52:50
Mijn man is heel intensief bestraald, maar had geen brandwonden.
Mijn moeder is 10 jaar geleden bestraald en haar huid was zwart geblakerd heel pijnlijk.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-12-2012 11:47:17
Je weet pas zeker dat je geen kanker meer hebt als je dood gaat aan iets anders.
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Peekaboo  schreef op: 10-12-2012 12:44:20
Mijn schoonmoeder heeft momenteel bestralingen. Zij heeft en krijgt brandwonden op de bestraalde plekken. Dit was de vorige keer ook het geval. Daarnaast heeft ze ook permanent haaruitval op de bestraalde plekken. Bij mijn vader zit nog een grote zwarte plek op zijn rug. 

Hier wordt er alleen nog maar tussen 4 muren over gesproken. Het duurt nu al zo lang, mensen vergeten en vragen niet meer hoe het gaat. So be it.. 
 
Quote
RE: Altijd over dat kanker pffff
Senna  schreef op: 10-12-2012 12:55:25

Quote Peekaboo:


Hier wordt er alleen nog maar tussen 4 muren over gesproken. Het duurt nu al zo lang, mensen vergeten en vragen niet meer hoe het gaat. So be it.. 



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op Altijd over dat kanker pffff
Naam
Bericht