Menu
 

Topic:

mensen met diabetes en eten

Cindy  schreef op: 29-11-2012 13:05:41
Mag ik vragen wat jullie zo al eten.

En hoe doen jullie dat met een keer een frietje of burger King Mac?
Uit eten?

En hoe pakken jullie die lekkere dingen met de feeestdagen aan?
Zoals pepernoten en chocolade letters?

 
Quote
Navigatie
RE: mensen met diabetes en eten
Cindy  schreef op: 30-11-2012 06:18:34
Ik zal nog even reageren.

Na gister gezeik en verdriet te hebben gehad.

IK ga mijn eten ook opbouwen.
Maar ik heb mijn leven lang verkeerd gegeten.

Maar wel langzaam aan, dat ik in me maag blijft zitten.
Kotsen heb ik nooit gedaan.

Gister avond na zeiken en verdriet tegen mijn man, hij weet dat de huisarts heeft gezegt dat ie me niet moet puschen over snoep, etc.
Eten doe ik.
Ik was zooo verdrietig, en zei geef me maar wat te chocola als je dat wilt he.
Het is een paar keer tegen de grond geknald, en gejankt dat ik bang was dat de verslaving weer terug zou komen.
Nou ik heb 1 chocolade bal puur op.
Geen smaak aan.
En 1 chocolaatje van me werk een witte wat hier al bijna 3 mmaand ligt.
Zitten er nog 3 in vd 4.
Ik zei waar moet dit naar smaken.
En ging jankend me bed in.







 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Stefke  schreef op: 30-11-2012 06:59:25
Nou, je zegt dat je jezelf anorexia niet aan gaat doen. Je doet zoiets jezelf niet aan, het overkomt je. En, zoals ik dit nu lees, is het je aan het overkomen. (Helaas heb ik ervaring van héél dicht bij). 
Lieve schat, trek aan de bel nu je nog aan het randje van de afgrond staat. Hoe dieper je valt, hoe langer de weg terug is. Anorexia heeft niks te maken met kotsen (dat is boulimia), maar destemeer met een vertekend zelfbeeld, je lichaam uithongeren en een verkeerd voedingspatroon. 

DOE IETS NU HET NOG NIET TE LAAT IS.....
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Jacquelien  schreef op: 30-11-2012 09:06:21
het gaat er niet om of je chocolade gaat eten of ander snoep. Het gaat erom dat je bouwstoffen mist die je dagelijks nodig hebt. Daarnaast behoorlijk sport terwijl je lichaam heel erg weinig binnen krijgt.

Elke dag beginnen met een goed ontbijt bv 2 boterhammen. Tussen de middag ook 2 boterhammen. Tussendoor gezonde dingen bv ontbijtkoek, sultana's en fruit. Avond eten is ook bij jou zo weinig. Gewoon elke dag aardappeld/pasta of rijst met groente en vlees. Dan 's avonds nog iets. 2x per dag zuivel en het gaat de goede kant op!

Maar ik ben het met Stefke eens. Zoek begeleiding want zoals je nu schrijft val van  het ene uiterste in het andere.


Daarnaast laat het diabetes gevoel los. Je hebt het niet meer dus dat kun je nu dan toch los gaan laten?
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Ster  schreef op: 30-11-2012 09:22:29
Ik heb zelf ook diabetes, maar heb een pomp. en ik werk met diabetespatienten type 2. Je hebt nu een verstoorde suiker gehad, die bijgetrokken is door het afvallen. Maar je bent nog wel een risicogeval. Lijkt mij verstandig om minstens 1x per jaar een check te doen bij de ha, een soort van apk, mocht er dan wat veranderen dan ben je op tijd. Verder raad ik je aan om toch een gesprek aan te gaan met een dietiste. Ook al is het maar eenmalig. Maar zij kan je tips geven over je eetpatroon en andere zaken. Vanaf jan. zit dit weer in het basispakket. Informeer maar eens bij je HA. Wel vreemd trouwens dat je van de dvp geen verder info hebt gekregen, want dat is juist zo belangrijk. Succes.
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Senna  schreef op: 30-11-2012 09:36:39
Ik schrik van wat jij eet op een dag, nu begrijp ik je gewicht beter.
Dit is niet goed hoor, je krijgt veel te weinig binnen!!

En wat betreft de chocolade gisteravond... Het gaat niet om dat chocolaatje, het gaat om hoe jij met eten en snoepen omgaat momenteel! Zeg nou zelf, is huilen om chocolade eten een normale reactie?

Ik denk dat het goed is om een dietiste te zoeken, die jou kan helpen om een normaal en gezond eetpatroon te krijgen!
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Lelie  schreef op: 30-11-2012 10:42:50
Je hoeft toch niet perse te snoepen? Je moet gewoon normaal brood, aardappels, groente en fruit eten! 2 crackers bij de lunch is veel te weinig!!
Lees nu zelf eens wat je schrijft.... je bent bezig je paprikaprutje te verhogen van 150 naar 160 gram?? Dat gaat toch helemaal nergens over?? Het lijkt me echt niet normaal, zoals ik het hier lees ga je nu heel krampachtig met eten om, dus ik begrijp de zorgen van je man wel!
En je opende toch laatst ook een topic over kauwgom, om de stille trek te verdrijven? Je hebt dan dus wel honger, maar je eet niets! Neem dan gewoon een extra boterham ofzo! Meid, ik hoop dat je je ogen opent voor het te laat is. want dit mag je je lichaam niet aan doen! |En ik weet niet of je kinderen hebt, maar misschien kun je daaraan denken, zodat zij het goede voorbeeld krijgen...
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Lelie  schreef op: 30-11-2012 10:46:37
Wat ik me trouwens ook afvraag, heb je wel echt diabetes gehad, omdat jij zegt dat ze er niks over zeiden en alles zelf moest uitvogelen? Misschien was je lichaam wel van slag door de prednison kuur, dat heeft ook invloed op je bloedsuikerspiegel.
In ieder geval,  je hebt het nu niet meer, je gewicht is te laag, dus er is geen enkele reden om koolhydraten ed te tellen! Je kunt gewoon gezond eten en af en toe iets lekkers nemen...
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Cindy  schreef op: 30-11-2012 11:43:45
ja en dat is idd de vraag of ik wel diabetes heb gehad.
En ook zo weinig info er over.
Dat ik het zelf uit heb gezocht.

Ik wil ook naar de dieetiste toe gaan dat ze mij even de richtlijnen etc aangeeft, en dan kom ik er wel uit.

En 1 keer een chek in het jaar heb ik zelf aangeraden.

Het was een combi met overgewicht en geen goed eetpatroon kiloos chocola, emo eter. en lekkere trek eter.
En wel wat beweging maar niet veel.

En nee niet me uien paprika prutje verhogen sorry maar me groente.




 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Jolanda1974  schreef op: 30-11-2012 11:46:10
Ik heb je ook al eerder aangegven dat je er teveel mee bezig bent allemaal en niet op de juiste manier. Ook de tips die je eerder gegeven zijn, door wie dan ook, doe je niks mee. Maar zoals je nu bezig bent is absoluut ongezond.
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Senna  schreef op: 30-11-2012 11:46:35
Zie je zelf niet dat dit echt een groot probleem (aan het worden) is?

Meid, je sloopt je lijf!!
Vind je je gewicht zelf niet erg laag?
Ben je die 30 kg in 7 maanden afgevallen?

Alleen richtlijnen lijkt me niet genoeg, jij hebt een dietist nodig die jou begeleid en helpt en leert om goed voor je lichaam te zorgen
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Jolanda1974  schreef op: 30-11-2012 11:50:05
en  niet alleen een dietiste. Je hebt echt hulp nodig. Eten is een obsessie voor je en dat kun je niet alleen oplossen. Je hebt serieus een groot probleem.
Want laten we eerlijk zijn.. je "overgewicht" viel reuze mee.
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Mrtj  schreef op: 30-11-2012 13:02:07
Cindy, dit klinkt niet heel gezond. Een dietiste is een goed startpunt. Hou wel goed in de gaten of dit voor jou voldoende gaat zijn. Wellicht dat je toch meer hulp nodig zou hebben hierbij?

Wat je eet op een dag, is echt te weinig. En dat heeft niets met diabetes te maken. Dat heeft te maken met wat lijf aan energie nodig heeft, en wat het binnenkrijgt.

En dat je zo bang bent om terug te vallen in je chocoladeverslaving.... waarom vermijd je niet de chocolade, maar eet je voor de rest wel gewoon (inclusief andere lekkernijen)? Ben je bang om in gewicht aan te komen?
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Mieps01  schreef op: 30-11-2012 13:03:23
Ik ben 1 m60 en petit met zonder zwangerschap rond de 50/52 kG. 72 kg zou voor mijn lichaam wel een flinke aanslag zijn, maar 42 OOK! Ben vorig jaar zie geweest en woog toen ineens 48 kg. Dan ben ik echt al niet veel meer dan botten hoor. Mijn borsten waren helemaal weg. niks aan! Mensen om me heen begonnen er wat van te zeggen( terecht) maar ik en 3 kinderen hadden een zware buikgriep en mijn man was weg voor werk.. tja, het heeft echt maanden geduurd voor ik weer op gewicht was.

wat je nu eet is een crashdieet,val je niet nog steeds af?.. En dat ben je nog steeds aan het eten na die maanden. Dit is te weinig voor je lichaam hoor! Ik ben met 1m60 en 50 kilo een maatje xs, of 34/36. Soms zelfs al xxs. Jij zit nu in kinderkleding... Gaat er dan geen belletje rinkelen dat je voor een volwassen vrouw te mager wordt?

overigens met die 50 kg eet ik dus wel 2 boterhammen in de ochtend met flink wat chocopasta , een koekje of twee rond 10 uur bij de koffie, lunch meestal een deel van de oveegebleven prak van de dag ervoor, lekker wat pasta ofzo en als dat niet genoeg is nog een boterham of twee en een kom yoghurt, fruit om 3 uur. Avondeten pasta met een goed gevulde saus of aardappelen groente vlees of rijst met groente en vlees...en dan om 7 uur meestal nog een appeltje ofzo.. Ik eet nu meer dan dat omdat ik zwanger ben.tussendoor nog eens een boterham of in de avond nog een koek een chocolaatje of wat yoghurt . en heb nu nog gemopper want ik kom niet genoeg aan! maar normaal kom ik niet aan en val niet af met wat ik eet....Als ik dat vergelijk met jouw eten..daar zou ik geen energie van overhouden en ziek van worden. 

volgens mij ben je van het ene uiterste naar het andere gehobbelt.. Zoveel chocola en vettigheid zoals eerst is veel teveel..Zo weinig gezond eten als nu.. Is veeeeeeeels te weinig. Ik weet niet of een dietist je op het spoor trekt, of dat je misschien eens met een psycholoog moet praten. Je hebt jezelf op een route staan voor veel narigheid. Ik was bliJ dat mijn omgeving me waarschuwde met 48kg dat dat echt te weinig was.ik has het "druk" en wel door dat niks meer paste, maar niet dat het echt al zo lelijk en ziekelijk mager was... Zie het als een geschenk dat je man nu aan de bel trekt.. Hij wil gewoon dat je gezond bent

 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Jácquelien  schreef op: 30-11-2012 13:34:06

Quote cindy:
ja en dat is idd de vraag of ik wel diabetes heb gehad.

En nee niet me uien paprika prutje verhogen sorry maar me groente.



uien, paprika prutje is toch groente.

Daarnast  hoop ik toch niet dat je zo weinig groente at per dag. je had het over verhogen van 150 naar160. hoeveelmgroente eet je nu per dag? of wist je niet dat je de meeste groente onbeperkt kunt eten?
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Monica Mv 2  schreef op: 30-11-2012 13:56:24

Ik heb pre diabetes, mijn zoontje ook. En ons is op het hart gedrukt om goed en gezond te eten maar ook voldoende.


Dat laatste doe/kan je echt niet. Ik denk dat het beter voor jouw zou zijn als je een eetteam in het ziekenhuis of kliniek gaat bezoeken.

Succes

 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Cindy  schreef op: 30-11-2012 17:23:40
ze zeiden dus echt zwaar overgewicht.

En ik zit dus idd in de kinder kleding maar ook een xs.
Heb vandaag ook boodschappen gehaald, en daar zit bij granen ontbijt, en ontbijtkoek, en ook yoghurt
vlees groente en chocola en fruit.
De rest aan boodschappen morgen.

 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Jacquelien  schreef op: 30-11-2012 17:45:50
Waarom ben je zo enorm bezig met het eten van chocolade? Dat idee krijg ik namelijk door je postings enorm.
 
Quote
RE: mensen met diabetes en eten
Cindy  schreef op: 30-11-2012 17:48:15
heerlijk vond ik het gewoon
 
Quote
Navigatie


Reageren op mensen met diabetes en eten
Naam
Bericht