Menu
 

Topic:

Wanneer staan we met zijn alle op?

Roos  schreef op: 16-11-2012 23:05:35
Ik ben al dagen lang bezig met het debat op tv,het nieuws in de kranten en het regeeraccoord. Ik maak mij zorgen,zorgen om de toekomst,zorgen om mijn baan,zorgen om de ouderen en gehandicapten in ons land,zorgen om de kinderen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben er veel mee bezig! Maar wordt het nu eens geen tijd dat WIJ de mensen in Nederland op gaan staan en hun stem laten horen.
Hoe denken en voelen jullie het op dit moment.Het raakt mij zo ontzettend dat bepaalde klasses zo snoeihard gepakt worden door dit kabinet! Moeten we dit blijven tollereren?
 
Quote
Navigatie
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Jolanda1974  schreef op: 16-11-2012 23:08:03
Eerlijk gezegd ben ik gestopt om alles te volgen. Niet dat ik mijn hoofd in het zand steek maar kan mijn energie wel beter gebruiken. Ben meer dan 3 jaar geleden ontslagen dus voor ons is de crisis meer dan aanwezig in ons gezin. Heb al die tijd nog steeds geen baan gevonden, solliciteer me suf en inmiddels ook al 1,5 jaar geen uitkering meer.
Ik laat alles maar over ons heenkomen. Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren in nederland.  en op welke manier dat is.. ik zie het wel als het zover is.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Tulp  schreef op: 16-11-2012 23:17:00
tjah Nederland klaagt maar niemand doet wat ..
wachten totdat iemand het doet, dus afwachtende houding ?

 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Roos  schreef op: 16-11-2012 23:32:11
@Tulp ik zou best wat willen doen maar zou niet weten waar en hoe te beginnen. Haha alleen opstaan zal ook vast niet helpen.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Jomi  schreef op: 17-11-2012 00:04:04

Wij mochten stemmen he, daaruit zijn deze twee partijen gekomen....
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Roos  schreef op: 17-11-2012 00:08:55
Tja Jomi ten eerste heb ik op beide niet gestemd daarbij hebben ze eigen eigen stemmers toch behoorlijk in de zeik genomen.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Annie  schreef op: 17-11-2012 00:13:46
Nou wilde hetzelfde schrijven. We hebben pas gestemd. Laat VVD & PvdA nou eerst eens echt aan de slag gaan. Welke beslissing/bezuiniging ze ook doorvoeren er zijn ALTIJD mensen die er slecht vanaf komen en mensen die het er niet mee eens zijn. Wat mij betreft staan we niet op want we zijn meer gebaadt bij rust en vooral duidelijkheid want van dat houtje/touwtje regeren wordt het echt niet beter. 
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 17-11-2012 00:17:54
Voor mezelf maak ik me (nog) geen zorgen, maar ik werk als vrijwilliger bij de voedselbank (op de intake) en daar stijgt het aantal huishoudens die een voedselpakket nodig hebben ineens heel hard. Zo erg dat er een intake dag bijkomt en wij meer uren moeten draaien. Vergeleken met vorig jaar komen er ineens veel meer hoogopgeleiden die dus ook geen werk kunnen vinden, het spaargeld hebben opgemaakt en dan toch de stap moeten zetten om naar de voedselbank te gaan. Dat vind ik toch vrij eng worden nu.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Stefan  schreef op: 17-11-2012 11:55:48
Wellicht ben ik de enige die zo denkt, maar ik had liever gezien dat ze van iedereen in het gehele land bijvoorbeeld 5% inkomen hadden gepakt, zowel van de mensen als van de bedrijven, zowel oud als jong, gehandicapt als hardwerkend, gewoonweg iedereen en alles.
Ik ben dan geen econoom, wellicht dat ik daarom zo simpel denk.

Sowieso ben ik geen voorstander van al die toeslagen, schrap die toeslagen en verwerk dat in het inkomen wat je op je bank krijgt. Minder trammelant met achterafse berekeningen, minder papierwinkel, minder bureaucratie en het scheelt nog eens tig euros aan geld ook. En het resultaat is hetzelfde, maar dan zonder de hele poespas.

Daarnaast vind ik het stom dat de ene groep in nl vooruit gaat en de ander achteruit. Bedoel als je als regering zo hard staat te gillen dat iedereen het gaat voelen, laat dan ook iedereen hetzelfde voelen.

Conclusie: Maak niet iedereen gelijk qua inkomen/uitgaven, maar haal ze wel met gelijke percentages omlaag om geld te creeren.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Minou  schreef op: 17-11-2012 11:59:35
En het BLIJFT druk in de AH en andere winkels...

 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Ikke  schreef op: 17-11-2012 12:00:21

Ik ben het eens met Stefan.


Ik vind het ook niet kunnen dat er groepen zijn die er fors op achteruitgaan en andere groepen bijna niets of die er zelfs op vooruitgaan. Dat er bezuinigd moet worden dat snapt iedereen dus iedereen moet inleveren. Maar het kan toch niet zo zijn dat er mensen op vooruitgaan en dat daar tegenover gezinnen zijn die dik 6 procent of zelfs oudere mensen met een klein pensioentje 10 procent moeten inleveren.

Gewoon een gelijk percentage achteruitgang voor iedereen!

 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Even Zo Maar  schreef op: 17-11-2012 12:01:46














Ik begrijp de bezuinigingen wel, maar ik maak me af en toe wel zorgen. Wat als mijn man zijn baan kwijt raakt? Dan kunnen we het wel eventjes redden met de ww, maar die is maar kort. Daarna volgt de bijstand. Daar kunnen wij ons goedkope koophuis niet mee betalen. Als mijn man niet ontslagen wordt, maak ik me ook zorgen. Op dit moment hebben wij het goed. In de zin dat we boodschappen kunnen doen, de rekeningen kunnen betalen, naar de camping kunnen, maar we hebben het niet heel goed. Dat hoeft ook niet, ik ben gelukkig met wat we hebben. Straks wordt mijn zoon 18. Hij heeft een verstandelijke beperking en kan waarschijnlijk nooit volledig werken. Zijn levensonderhoud komt voor een groot deel op ons neer. Daarbij vervalt zijn kinderbijslag en wordt die van onze andere 2 kinderen gekort. Op dat moment leveren wij 2400 euro per jaar in aan kinderbijslag. Dat is nog steeds niet erg, maar ik hoop wel dat wij straks alles nog kunnen betalen. Alle belastingen gaan gewoon door. Ik overweeg na dit jaar de (oude) caravan maar weg te doen. De schoolboeken gaan straks een hoop geld kosten en ik hoorde ook al dat de gezinshulp moet gaan verdwijnen waardoor ik ook geen werk meer heb. Dus ja, ik vind het erg spannend allemaal, maar ik probeer maar per dag te leven en als er iets veranderd, stel ik onze levensstandaard naar beneden in in de hoop dat er elke keer weer wat ruimte is voor nog meer kosten. Afwachten dus maar en hopen dat mijn man zijn baan houdt, dan zingen we het nog wel even uit.

 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Even Zo Maar.  schreef op: 17-11-2012 12:02:43
Even gekopieerd uit het andere topic, alleen een beetje raar zo .
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
M&j  schreef op: 17-11-2012 16:38:51
Eigenlijk ben ik best wel positief, ik denk dat de komende tijd eindelijk broodnodige veranderingen mogenlijk worden gemaakt, sommige veranderingen zijn eigenlijk veel te laat dus dat kost geld bij burgers (zoals verhoging pensioenleeftijd)
Eindelijk gaat er weer wat gebeuren na dikke tien jaar stilstand, van hak op de tak beleid, polarisatie, vinger wijzen, nu komt er misschien een periode van rust en stabiliteit.

Het wordt allemaal minder maar niet zo erg als in de media wordt afgeschilderd, als we elkaar helpen en ondersteunen moet het goed komen.




en stefan, ik ben het een heel eind met je eens.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Son  schreef op: 17-11-2012 16:43:35
huh ? Ik heb toch ook hier gereageerd ???
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Boterbloem  schreef op: 17-11-2012 16:45:33

We zouden de crisis helemaal niet zo hard hoeven voelen als we wat meer naar elkaar omkijken. Want minder vertrouwden op de centen.


Wat dat betreft zijn we veel te afhankelijk geworden. Gevolg van hoe we het wilden doen met z'n allen.


MAAR als de mensen die wat meer hebben gewoon zouden delen met de mensen die hetm inder hebben kan iedereen in leven blijven en een dak boven het hoofd houden. Alleen zijn we te ik- gericht geworden. En daarbij zoeken we onze zekerheid in het geld waardoor spaargeld moet blijven staan want stel dat jezelf in de problemen komt...

Veel mensen zitten te kijken naar zichzelf, terwijl er landen zijn waar uitkeringen gewoon stopgezet worden waardoor mensen die hard hebben gewerkt hun hele leven deze winter in de kou op straat gezet worden. Geld is op. In dat perspectief zit ik me ook echt niet druk te maken over de zorgen hier. Want we zouden niet alleen voedselbanken moeten hebben, er zijn genoeg mensen die voor eten kunnen zorgen voor de mensen om hun heen. Maar we hebben altijd wel kritiek of een smoes waardoor we de ander niet willen helpen omdat ze of roken, of wel een tv hebben of weet ik veel wat.

Gevolg van hoe we zijn geworden met z'n allen. 

Ik heb het niet zo op geld. Heb er weinig van en ben daar gelukkig mee. Hoef ook niet meer als dat. Ben er wel klaar mee eigenlijk ;-)

We moeten inleveren om hieruit te komen, kom maar op.

 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Even Zo Maar.  schreef op: 17-11-2012 16:45:55
Er waren 2 dezelfde topics Son, jij hebt in die andere gereageerd, maar die is gesloten.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Son  schreef op: 17-11-2012 16:46:38
Ooohhhh. Nou dan zal ik mn tekst ff copy/paste
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Son  schreef op: 17-11-2012 16:48:38
Geen een kabinet had dit kunnen oplossen.
We leven in een crisis en dat komt niet door vvd
Als iemand anders aan het regeren was gegaan, zaten we nog steeds in crisis en dan had je hetzelfde topic geopend.

Wanneer gaan mensen nou eens beseffen dat iedereen gewoon de pineut is...er is geen geld, er komt geen geld, dus leven we in crisis.
En dat gaan we allemaal voelen
...

Iedereen gaat dit voelen. En dat wordt ook steeds duidelijk herhaald. Op dit moment zal er idd een bepaalde groep het meer voelen, maar over 2/3 jaar is het weer een andere groep.


 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Suus  schreef op: 17-11-2012 16:49:03
Boterbloem, dat ben ik toch echt niet met je eens. Ik draag heel veel bij aan mensen die minder hebben. Ik heb echter het idee dat het een bodemloze put is omdat het naar mensen gaat die zelf eea zouden kunnen.

Als die toestanden aangepakt werden kon alles naar mensen die echte nood hebben.

Ik ben niet ik gericht. Wat ik afsta wil in bij mensen in nood hebben enniet bij uitvreters, ik zeg nietdat ik het zelf wil houden
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Boterbloem  schreef op: 17-11-2012 16:54:54
Misschien dat ik het niet duidelijk genoeg getypt heb of juist te extreem, ik geloof zeker dat er mensen zijn die wel naar de naaste omkijken.
En met het punt dat ze sommige dingen zelf ook zouden kunnen ben ik het ook met je eens.

Maar ik vind ook dat we te snel smoezen verzinnen om de ander niet meer te helpen. Teveel enkel op ons eigen letten en niet meer naar de ander kijken. Ik kan me daar soms best aan ergeren. Ze lopen met de nieuwste Ereaders, Tablets en weet ik veel wat en klagen dat ze er zo hard op achteruit gaan. Nou sorry hoor, als je met alle nieuwste snufjes mee kan doen heb je het verrekte goed.
Zolang je je normale rekening kunt betalen en je hebt eten dan heb je het momenteel gewoon goed. Maar waar ik wel achter ben gekomen is dat veel mensen liever de nieuwste snufjes hebben dan dat ze een ander echt zouden helpen. Want ze hebben er zelf hard voor gewerkt. Ik snap het idee erachter, alleen ik hou niet van die insteek. 

Misschien een vreemde eend in de bijt ;-) Dat kan. Maar ik vind dat we teveel met onszelf bezig zijn. (ben erin aan het veranderen maar maak mezelf er evengoed schuldig aan.)

Vind het maar een raar iets aan de mens... 
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Son  schreef op: 17-11-2012 16:57:43
Helemaal mee eens boterbloem !
Wat ik al vaker geroepen heb, we zijn een stel verwende hollanders.

En ik ook hoor...

*gelukkig neemt sint veel geld mee uit Spanje * probleem opgelost
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Boterbloem  schreef op: 17-11-2012 17:05:02
Nou dat wil ik nog eens extra er bij benadrukken, bedoel het niet als vingerwijzen, neem mijzelf hier echt in mee.
Hoe vaak haal ik geen dingen die ik niet echt perse nodig heb, dat ik het geld beter aan anderen had kunnen besteden, maar toch doe ik het? 

Stom iets wat ik echt aan het veranderen ben. Niets mis met gewoon eens iets te kopen, maar er is zoveel wat echt niet nodig is.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Suus  schreef op: 17-11-2012 19:26:41
Ik ben het met je eens dat mensen die luxe hebben niet moeten klagen over hoe slecht ze het hebben. Maar ik vind het niet terecht dat mensen er op aan gekeken mogen worden die liever een gadget hebben dan een ander helpen. Je kan ook helpen en zelf een gadget kopen. Je verdient niet alleen maar voor je basisbehoeften en de rest voor anderen.
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Boterbloem  schreef op: 17-11-2012 19:50:41
Nope, maar dat zeg ik niet ;-)

Geef ook aan dat er niets mis is met eens iets kopen voor jezelf, geen problemen met als iemand een tablet haalt oid. Maar hoeveel geklaag is er niet terwijl alle gadgets gehaald worden en worden mensen aangesproken om iets voor een ander te kunnen doen dan worden er smoezen verzonnen waarom ze het niet zouden hoeven doen...
Meerdere tablets in het gezin, buurman eten geven? Nee, want de ereaders moeten er ook nog komen, en voor boven nog een flatscreen enzovoort.

Ik vind dat we doorslaan in de gadgets de laatste tijd. We verliezen het zicht op andere mensen letterlijk en figuurlijk. 

Dus nee, vind het niet raar als mensen op vakantie gaan of enes iets halen. Wel vind ik dat we doorslaan. 1 tablet is al niet meer genoeg, er moeten er meerderen komen, en zijn die er dan hebben we alweer iets nieuws wat we willen hebben. En dat in combinatie met wel roepen dat het erg is dat er zoveel mensen naar de voedselbank gaan maar ondertussen niet een gezin zo onderhouden vind ik ietwat schijnheilig. Wij kunnen echt veel meer dan we denken.

De een kan voor een maaltijd per week zorgen voor een gezin wat nie rond kan komen, de ander kan gewoon een heel voedselpakket van 40 euro maken per week. Het is ook nog eens fijn een ander te helpen. Zo is er al weer iets druk af bij de voedselbank bijvoorbeeld.

Wishfull thinking, I know ;-) Maar wat dat betreft wordt er regelmatig meer geklaagd dan geholpen
 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Suus  schreef op: 17-11-2012 20:00:54
Ik begrijp je insteek maar ik vind hem veel te zwart/wit.



 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Mama Van Drie  schreef op: 17-11-2012 20:07:18
En hoe kom je dan te weten welke mensen echt....ECHTniet rond kunnen komen?
En is dat dan ook een terecht niet rond kunnen komen of is het omdat ze een net even te dure tv aangeschaft hebben of een net even te dure auto?

Ik ken  in mijn omgeving geen gezinnen die er zo beroerd voorstaan dat ze bv afhankelijk zijn van de voedselbank bv.

Ik ben trouwens helemaal niet van de gadgets, heb een mobiel uit het jaar nul, heb geen flauw idee hoe en wat whatsappen is......ik geef er ook helemaal niet om en heb geen  enkele behoefte om  dat ook te willen doen of te hebben.
Ik vertrouw daarnaast wel graag op de centen want ik wil toch wel heel graag mijn hypotheek kunnen blijven betalen, ik hoef geen luxe maar wil wel graag de basisdingen kunnen betalen.


 
Quote
RE: Wanneer staan we met zijn alle op?
Boterbloem  schreef op: 17-11-2012 20:09:14

Quote Suus:
Ik begrijp je insteek maar ik vind hem veel te zwart/wit.




dank je
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wanneer staan we met zijn alle op?
Naam
Bericht