Corine86 schreef op: 23-10-2012 16:39:32 |
Wij willen zoveel mogelijk e-nummer vrij gaan eten. Mijn man heeft ernorm veel jeuk-krabben-open plekken-irritatie-ontsteking Zijn broer heeft/had dit ook en het is veel minder geworden sinds ze opletten met wat ze eten, zoveel mogelijk e-nummers vermijden (die schadelijk zijn) Nu bak ik vaak in het weekend zelf brood (met broodmix van koopmans/c1000) maar dat zat ook vol met verkeerde e-nummers Vleeswaren eten wij al bijna niet. 4/5 dagen eten we aardappels en groente Ik ben opzoek naar: - brood(meel) zonder e-nummers - pap zonder e-nummers - allerlei recepten zonder e-nummers (lasagne/nasi/soepen) Wie helpt mee aan lekkere maar ook makkelijke recepten? |
Quote |
Corine86 schreef op: 23-10-2012 16:44:57 |
ow ja voor een goed begin is voorbereiding het halve werk; Welke basisingredienten heb ik nodig? Moeten in de kast staan? |
Quote |
Melissa schreef op: 23-10-2012 16:48:18 |
Je kunt gewoon bloem/meel gebruiken om brood te bakken, en dan wel zelf zout/boter/gist en een
beetje suiker toevoegen. Voor pap weet ik het niet, je kunt even bjj de natuurwinkel kijken. Ik heb net een recept voor e-nummer vrije lasagne (en bijgaande heerlijk ook!) Wij eten nu ongeveer een jaar heel kritisch, en ik ben van om de twee weken een hevige migraine aanval naar maar 1 keer in het afgelopen jaar. Ook onze maagklachten zijn verdwenen en we voelen ons echt veel beter. Ik denk dat voor ons echt de e621 (mononatriumglutamaat) en de zoetstoffen de boosdoeners zijn. |
Quote |
Melissa schreef op: 23-10-2012 16:51:18 |
Recept dus net geplaatst bij topic ovenschotels wilde ik zeggen. Basis dingen die ik in huis heb ... Bio roomboter Bio speltmeel Gist Bio eieren Bio melk (alle zuivel bio ivm antibiotica) Karvan cevitam (zitten geen zoetstoffen in) |
Quote |
M&j schreef op: 23-10-2012 17:15:45 |
Ik kweek/koop regelmatig verse kruiden en die maak ik schoon en vries ik in. ook hebben wij een la
vol met specerijen, los van elkaar ipv in een mixje bij elkaar heeft minder toevoegingen nodig. Als
ik vroeger een bepaalde mix van een merk lekker vond keek ik altijd even op het zakje wat de
specerijen of kruiden zijn en die koop ik dan los. Had het onderlaatst nog met goulash, ik miste
iets in de smaak en heb even op een zakje van honig gespiekt. En verder hoe verser het is, des te minder toevoegingen zijn nodig. |
Quote |
Kim schreef op: 23-10-2012 17:23:51 |
Wij hebben een dochter met eczeem en al vanalles geprobeerd maar niets bleek te werken helaas. tot
dat we bij een huisarts kwamen die allergietesten uitvoert en ook test op oa oeovoegingen (en nog
veel meer dingen). Bij haar kwam ook de E-621 en de zoetstoffen aspartaam en sacharine naar voren. Sinds we haar niets meer geven waar dit in zit (en dan nog de andere dingen waarvoor ze allergisch is) gaat het een stuk beter. Ik denk dat het voor mensen die er gevoelig voor zijn zeker kan werken om deze stoffen zoveel mogelijk te beperken. Ik hoop dat jullie ook verschil zullen merken. In vrijwel alle kant en klare pakjes, soepen en sauzen vindt je in elk geval de E-621 terug. Op andere E nummers let ik niet zoveel, dus dat weet ik niet. Macaroni maak ik gewoon met gehakt, groenten en wat peper en zout. Tomatenpuree en dan een beetje ketjap (al bevat dat volgens mij ook wel e-nummers) en wat suiker. Soep maak ik met bouillonblokjes uit de natuurwinkel want ook in bouillon vindt je de e 621 weer terug. Zoals mij verteld wordt kan e 621 ook in gistextract zitten maar dan zie je dit niet als zodanig op de verpakking staan. Wanneer je producten koopt in de natuurwinkel dan mag die e 621 er niet in zitten. Brood e.d kan ik je niet in adviseren dat koop ik gewoon in de supermarkt. Succes ermee, het is even zoeken maar als blijkt dat je er baat bij hebt is het dat zeker wel waard! Bij onze dochter zagen we een groot verschil en nu kan ze best zo nu en dan eens iets eten wat eigenlijk niet mag maar als we teveel geven merk je meteen dat ze weer meer eczeem en daarbij jeuk krijgt. |
Quote |
Satekroket schreef op: 23-10-2012 17:44:09 |
als pap kan je gewoon havermout nemen en in melk zacht koken. Ik weet niet of Brinta Enummers bevat.
Ik neem altijd gewoon havermoutvlokken, daar zit verder niets in. |
Quote |
Anne Mv 3 schreef op: 23-10-2012 18:22:54 |
Sommige mensen reageren ook op gist, je zou zuurdesembrood kunnen proberen. |
Quote |
Corine86 schreef op: 23-10-2012 19:00:22 |
bedankt allemaal! Weet toevallig iemand of sojalecithine een e-nummer is/schadelijk is? kan het niet vinden in mn boekje over e-nummers Heb nu lekkere koekjes die verder geen troep bevatten behalve die sojalecithine |
Quote |
Corine86 schreef op: 23-10-2012 19:07:37 |
fijn caithy bedankt! die kunnen we dus gewoon blijven eten ![]() |
Quote |