Menu
 

Topic:

dringend advies nodig

Even Zo  schreef op: 21-10-2012 15:37:11
ik heb echt heel erg dringend advies nodig.. ik weet echt niet waar ik terrecht kan om dit op te lossen.. het gaat over het volgende:

mijn ouders zijn jaren geleden in het buitenland gaan wonen. Mijn vader heeft daar mijn moeder bedrogen en is er vandoor gegaan.. ze is daar alleen gebleven, had het niet slecht. Uiteindelijk is ze alles wat ze had kwijtgeraakt door slecht zakenlijk instinct maar vooral door drank en door ziekte. Nu zit ze helemaal aan de grond, heeft geen rooie cent meer, is niet tegen ziektekosten verzekerd, krijgt eten en drinken van inlandse mensen. ze heeft ondertussen meerdere infarcten gehad, ze spreekt amper meer nederlands omdat ze waarschijnlijk zo'n klap heeft gehad dat ze terug is naar haar kindertijd en toen een andere taal sprak. Ik kan haar niet helpen, het is super ver weg en ik heb geen geld om haar hierheen te halen. ik heb de anwb al gebeld maar ze is uitgeschreven in nederland en heeft totaal geen verzekering of geld meer dus helpen ze haar niet. de ambassade in het land wil ook niet helpen.. ze is in de war, van de wereld en weet iemaand hoe ik haar naar nederland kan krijgen? en wat als ze hier is, waar moet ik heen wat kan ik doen? ze is nederlandse maar woont dus in dat moslim land..
 
Quote
Navigatie
RE: dringend advies nodig
Spatje  schreef op: 21-10-2012 15:38:25
jeetje wat heftig, ik heb geen idee, maar wil je even succes en sterkte wensen
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 15:40:03
dank je wel!!
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Petrina  schreef op: 21-10-2012 15:41:40
Ik heb geen idee hoe dit in zijn werk zou moeten gaan, en wat je nog kan proberen helaas.........

Wat lijkt mij dat verschrikkelijk als je zo met je rug tegen de muur staat, je weet dat het zo slecht gaat met je moeder, en er zoveel afstand tussen jullie is. Ik wil je hier heel veel sterkte bij wensen en ik hoop dat iemand je hierbij kan helpen!

 
Quote
RE: dringend advies nodig
Mitch  schreef op: 21-10-2012 15:43:16
Sorry hier ook geen advies, misschien dat je bij een of andere ambasade wat informatie in kan winnen?
Juridisch loket misschien kunnen die je wel naar een instantie verwijzen?

Wat een vreselijke situatie zit je in, heel veel succes en sterkte!
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Zozo  schreef op: 21-10-2012 15:43:22
Naar de ambassade van het betreffende land hier in NL gaan, misschien dat zij wat kunnen betekenen? 
Maar zou ik ook niet weten, zit eigenlijk met mijn bek vol tanden te lezen. Wat een ellende kan een mens toch voor zijn kiezen krijgen!
Wil jullie in elk geval heel veel sterkte wensen met deze situatie!
Zet mij met mijn relatieproblemen wel weer even met beide benen op de grond dat er nog veel meer ergere dingen kunnen zijn.
Sterkte!
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Bettie  schreef op: 21-10-2012 15:44:33
Ik heb geen idee wat je precies kunt doen maar zit te denken aan: ambassade van dat land hier in NL benaderen en eventueel Nederlandse ambassade in het land waar je moeder verblijft.

Weet niet of je nog contact hebt met je vader; misschien kan er iets gedaan worden als hij verklaart dat ze samen uit NL zijn vertrokken.

Verder kan ik je alleen maar heel veel sterkte wensen.
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 15:44:58
jij ook bedankt.. het voelt ook erg shit! ik denk dat ik anders volgende week naar de sociale dienst ofzo ga.. ik weet het ook niet, of het ministerie van buitenlandse zaken ofzo eens bel.. niemand een idee verder??
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 15:48:57
das een goed idee, die ambassade hier in nederland bellen.. misschien kunnen ze wat doen.. tja mijn vader, daar heb ik dus geen contact meer mee.. hij had aangeboden om haar te helpen, ze moest het maar zeggen, dat heeft ze nu gedaan.. en nu zegt ie dat het niet meer kan.. laat haar dus wederom stikken.. ze zijn natuurlijk gescheiden en hij heeft een nieuw leven maar dan nog.. ik ben ook zoo boos op hem..

sommige van jullie zullen mij misschien herkennen.. aub niets laten merken..
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Sabinemvyinthe  schreef op: 21-10-2012 16:03:45
Jeetje, wat heftig!!!! Oh, geen woorden. Wat een ellende voor je moeder, maar ook voor jou. Wat sta je machteloos...

Ik heb helaas geen tips. Zou willen dat ik je kon helpen !
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Onsjanneke  schreef op: 21-10-2012 16:14:18
Heeft je moeder wel de nederlandse nationaliteit?

Wan tin da geval zou ik echt eisen dat de ambassade van het land waar je moeder nu woont je/haar helpt. Daar zijn ze tenslotte voor.

Anders ligt de situatie toch wat ingewikkelder.

Ik hoop voor je dat je in je belronde (want ik zou alle opties die hiet genoemd zijn proberen) het verhaal aangrijpt en je wil helpen.
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Mamajenti  schreef op: 21-10-2012 16:18:39
De eerste prioriteit is haar naar NL halen. Aangezien ze nederlandse is, moet dat kunnen. Ik kan je alleen niet zeggen hoe, sorry

En als ze dan hier is, je melden met haar bij je huisarts. Dan gaat de medische bal als het goed is snel rollen. Punt twee is dan een uitkering aanvragen, zodat ze verzekerd kan worden.


 
Quote
RE: dringend advies nodig
Mamajenti  schreef op: 21-10-2012 16:23:03
Zoek eens op repartiering naar nederland. Daar vind je flink wat interessante informatie
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Saskiamv2boys  schreef op: 21-10-2012 16:47:03

Quote mamajenti:
De eerste prioriteit is haar naar NL halen. Aangezien ze nederlandse is, moet dat kunnen. Ik kan je alleen niet zeggen hoe, sorry

En als ze dan hier is, je melden met haar bij je huisarts. Dan gaat de medische bal als het goed is snel rollen. Punt twee is dan een uitkering aanvragen, zodat ze verzekerd kan worden.




ze is in nederland uitgeschreven dus een uitkering aanvragen zal er niet zomaar inzitten denk ik.. Ik zou er heen vliegen en met haar naar nederland terug komen.
Mits haar paspoort nog allemaal geldig is.. En dan bij jouw laten inwonen en zo verder gaan zoeken...

 
Quote
RE: dringend advies nodig
Liefje  schreef op: 21-10-2012 16:55:30
Ja ik ook ik zou ook al moest ik het lenen er heen vliegen en met haar weer terug naar huis.
Ze zal dan even bij je in komen te wonen met zsm desnoods via crisis opvang haar eigen plek regelen.
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 17:05:40
ze is nederlandse.

Geld lenen is geen optie, zoveel kan gewoon niet, als het kon zou ik het direkt doen. maar een ticket voor mij en visas voor haar en mezelf is totaal 3000 euro. daarnaast kan ze alleen niet reizen, ze is nu niet fit genoeg.. ik krijg haar waarschijnlijk het vliegtuig niet eens in zonder Medische verklaring. dat moeten we allemaal zelf betalen zonder ziektekosten verzekering.. alleen hierheen komen kan ze dus niet..omdat ze in dat land woont moet ze een uitreisvisa hebben, kosten minimaal 1000 euro, dan nog een ticket naar nederland ook zoiets 1000 euro.. het is niet zo makkelijk als je zou denken..
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Liefje  schreef op: 21-10-2012 17:10:17
Zo ja dat is wel veel geld zeg! Dan woont ze volgens mij ook wel ver weg. Dan is de enige optie de ambassades te gaan bellen
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Ivy  schreef op: 21-10-2012 17:13:14
  Jee, da's heftig!

Als je moeder Nederlandse is, zou ik proberen contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in het land waar ze nu is.  Gewoon bellen (desnoods met Skype) of mailen.  Ik denk eigenlijk dat zij je misschien nog het beste kunnen helpen.  Zeker ook omdat ze waar ze nu zit ook veel hulp nodig heeft.

Lijkt mij ook het beste dat je moeder allereerst terug naar NL kan.  Als jij het niet kunt betalen, is er misschien wel een andere manier?  Heeft je moeder geen broers of zussen?  En heb jij nog broers/zussen?  Misschien dat je met een aantal mensen geld bijeen kunt leggen?

Aangezien je moeder Nederlandse is, lijkt het me dat haar toegang tot NL niet geweigerd kan worden en volgens mij kan een Nederlands staatsburger ten alle tijde hulp aanvragen van de sociale dienst.  Volgens mij zijn er ook mogelijkheden voor mensen die niet verzekerd zijn en toch medische hulp nodig hebben (heb vorig jaar helaas hetzelfde uit moeten zoeken voor mijn vader).

 
Quote
RE: dringend advies nodig
Inky69  schreef op: 21-10-2012 17:23:00
Waar woont ze dan?

Ik zou ook de ambassade bellen, ze heeft tenslotte de Nederlandse nationaliteit.
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Ivy  schreef op: 21-10-2012 17:28:23
Nog even voor alle duidelijkheid: Ik denk dat je echt de Nederlandse ambassade moet hebben in het land waar je moeder nu verblijft.

De ambassade van het land waar ze nu verblijft in NL is er meer om de buitenlandse mensen in NL te helpen, denk ik.
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Saskiamv2boys  schreef op: 21-10-2012 17:37:00
jeetje dan woont ze wel een eind weg.
Als ze in de eu  zou wonen zou ze geen uit reis visium nodig hebben.
Ze heeft immers haar nederlandse paspoort nog..
Kan ze zelf niet naar de ambassade in het land waar ze nu is?
Dan kunnen ze haar helpen om naar nederland te komen.
Maar dat doen ze denk ik niet op hun kosten...

Jeetje wat een situatie zeg...

Heel veel sterkte


 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 18:11:02
met de ambassade heb ik al contact gehad en die zegt dat ze niets kunnen (ik denk willen) doen. Zelf kan ze met niemand contact opnemen, ze heeft geen geld voor beltegoed en ik kan haar 9 van de 10 keer niet eens te pakken krijgen, ze woont afgelegen. ik heb haar de afgelopen jaren al geld gestuurd en echt vanalles geprobeert te doen om haar al eerder hierheen te krijgen, ik zag het aankomen. ..

ik vind het fijn dat jullie meedenken maar het komt niet verder dan dat wij zelf ook al zijn gekomen. Ik ben enigst kind, ze heeft een zus maar die kan niet helepen, zegt ze.. of ze nu weet hoe schrijnend de situatie weet ik niet, ik zou niet weten hoe ik haar kan bereiken. heb haar al sinds mijn jeugd niet gezien, ze woont niet in nederland. omdat het dus echt allemaal zooo moeilijk ligt heb ik hier ook om hulp gevraagd.. misschien kwam er nog iets waaraan ik niet had gedacht. het is gewoon heel erg verdrietig allemaal.. nu is het zo dat wij een moeizame relatie hebben gehad altijd maar toch wil ik alles doen om haar daar weg te krijgen.. ik ga nog contact opnemen met onze gemeente wie weet kom ik daar verder..

jammer hoor maar toch bedankt..
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 21-10-2012 18:28:51
Natuurlijk moet de Nederlandse ambassade iets doen. Zoals ik het nu lees is zij in nood. 


 
Quote
RE: dringend advies nodig
Alice  schreef op: 21-10-2012 18:38:08
De nederlandse ambassade moet volgens mij zeker wat doen! Wellicht dat als je hier contact opneemt met het ministerie van buitenlandse zaken, dat die wat vaart er achter kunnen zetten. 
Kan me niet voorstellen dat de nedelandse staat je moeder daar zo ziek en kwetsbaar achter wilt laten. Zou het een schande vinden! 
Of een tv-programma ofzo? Vreselijk om aan mee te doen, maar ja, het doel heiligt de middelen soms
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Extra Moderator  schreef op: 21-10-2012 18:43:51
TO, ik heb je laatste bericht verwijderd, deze plaatste je met je eigen naam
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 18:44:46
heeel erg bedankt!!!
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 18:48:17
het is een consulaat, een zakenman die dingen voor de ambassade doet. Hij moet opdracht hebben van binnenlandse zaken en voordat het zover is ben je weken verder.. ik moet nog eens even heel diep nadenken over hoe en wat, ik heb een aantal nieuwe punten die ik aan ga grijpen en inderdaad misschien is de media anders een hele nieuwe stap.. hoe moeilijk dat dan ook is want het gaat dan niet alleen om mij maar ook om mijn gezin die ermee geconfronteerd wordt natuurlijk, ik heb ook kinderen.. maar goed wie weet...
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Alice  schreef op: 21-10-2012 19:03:34
Ja heel moeilijk.. lijkt me echt verschrikkelijk meid! 
Of misschien via Facebook ofzo? Of iemand die via via iemand bij Binnenlandse Zaken kent? 
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Saskiamv2boys  schreef op: 21-10-2012 19:07:37
even zo misschien hart van nederland? Die heeft altijd zulke programma's of vermist?
Kan je niet op de site van vermist kijken? Misschien staat daar nog wat op...

Het is wel heel triest allemaal en zo moeilijk om iemand te helpen vanuit nederland.
Ben bang dat je misschien zelf naar het land moet..
Heb je al gevraagd dat als jij naar het land gaat en je neemt je moeder mee naar het consulaat dat ze je dan wel helpen??
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Smvn&d  schreef op: 21-10-2012 19:10:12
Er moet gewoon een mogenlijkheid zijn om haar naar nederland te krijgen..

Ik zit diep te denken, er moet gewoon iets zijn.. Anders via de media aandacht zoeken ofzo.. Sturen we met ze alle een mail, als ze 50 mailtjes over het zelfde krijgen dan zullen ze toch wel wat doen toch.. sponseren hun het maar dat ze naar nederland kan.
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 21-10-2012 19:11:11
Maar weet woont zij nu ? Op straat?
 
Quote
Navigatie


Reageren op dringend advies nodig
Naam
Bericht