Saskiamv2boys schreef op: 20-10-2012 16:52:26 |
de titel zegt het al deze keukenprinses not hahahaah wil graag een keer erwtensoep maken. Wie heeft er een lekker recept voor mij.. Wat ook niet zo moeilijk is |
Quote |
Myself schreef op: 20-10-2012 16:55:26 |
Ik! alleen man wil graag achter de pc, dus je houdt hem nog te goed. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 20-10-2012 17:11:26 |
Benodigdheden: 3
bouillonblokjes 1 pak spliterwten 1 zak gesneden erwtensoep groenten 1 pak honig mix voor erwtensoep 1 rookworst 1 grote pan (ongeveer 4 liter)
Vul de pan tot ongeveer 3 cm onder de rand met water en zet deze op het vuur met het gesneden vlees en de bouillonblokjes. Als het water kookt het eventuele vet eraf scheppen met een schuimspaan. Daarna de spliterwten toevoegen en onder af en toe even roeren een uur laten koken (tot het vlees uit elkaar valt en de erwten zijn opgelost). Dan de groenten toevoegen en ook weer een half uur/uur (even kijken wanneer de groenten zacht zijn en de witte blokjes knolselderij een beetje zijn opgelost) laten koken. De mix aanmaken met water en toevoegen aan de soep. (als je hem niet aanmaakt gaat de soep klonten) Even goed door laten koken, dan de worst snijden en toevoegen. Het liefst de soep een dag laten staan dan wordt het pas goed dik en eet smakelijk!!! |
Quote |
Ellepellee schreef op: 20-10-2012 17:40:26 |
ik heb net alle spullen voor eigengemaakte snert gekocht om morgen te maken ik gebruik altijd deze: http://www.smulweb.nl/recepten/1372436/Snert-hollandse-erwtensoep ik doe dan een kilo karbonade en geen krabbetjes.. en deze is zoooooooooooooooo lekker! ben enórm kritisch met mijn eten en deze is dus helemaal goed Eet ze! |
Quote |
Myself schreef op: 20-10-2012 17:40:41 |
Zo.......man staat in de keuken, dus hier komt mijn recept. Heb het zelf ook zo gekregen en hou me er altijd aan en bevalt ieder jaar goed: Het is een recept voor een grote soeppan ( je kan erwtensoep prima invriezen als het te veel is) pan tot de helft met water vullen 750 gram hamlappen / varkensvlees 1 pakje spekblokjes 10 kleine maggieblokjes 3 grote bouillonblokjes 500 gr knolseldrij in kleine blokjes 2 winterwortels in kleine stukjes bosje selderij fijngesneden 1 klein prei in halve ringen gesneden 2 pakjes spliterwten 1 groot blik erwten Kook 1 uur het vlees, spekjes en alle bouillonblokjes Haar hierna het vlees eruit en voeg je alle gesneden groenten en spliterwten toe. Laat dit minstens 2 uur koken (pruttelen op laag pitje) en vergeet niet regelmatig te roeren Als het dik is het vlees, wat je in stukjes moet snijden toevoegen Blik doperwten toevoegen Nog een poosje op laten staan. Naar smaak zout, peper, maggie en rookworst toevoegen. Een erg stevige, maar ook lekkere soep! Je lepel blijft er echt in rechtop staan, maar als je dit niet lekker vind kun je natuurlijk meer water toevoegen. |
Quote |
Mama-van-aimy schreef op: 20-10-2012 17:44:33 |
De allerlekkerste erwtensoepn???? Bij mijn slager vandaan |
Quote |
Melissa schreef op: 20-10-2012 17:59:59 |
Ik heb mijn eigen recept half pak spliterwten halve knolselderij (in blokjes gesneden) (als de knol erg klein is dan een hele) een dikke prei twee winterwortels één bouillonblokje varkenspoulet 1 rookworst Alles tot moes koken en dan als laatste de rookworst erbij, soms doe ik ook nog wel eens cocktailworstjes erdoor. Na opscheppen eventueel zout en witte peper toevoegen. |
Quote |
Irma Mv T En B schreef op: 20-10-2012 18:41:47 |
1 grote soeppan Pan halfvol met water doen 2 pakken spliterwten. 4 dikke prei 2 winterwortels 1 knolselderij in blokjes 2 speklappen in stukjes 4 magere varkenslappen in blokjes In de pan gooien en koken maar. Dit staat bij mij bijna heel de dag op het vuur. Voor je hem uit zet boulionblokjes naar smaak 2 rookworst Toevoegen en een nacht laten staan. Volgende morgen de helft uit de pan scheppen in kleine bakjes voor de vriezer of evt buren/ouders enz...dit gaat bij ons altijd zo;-) Een uurtje voor je het wil gaan eten weer opzetten als je het te dik vind wat water toevoegen. En smullen maar. |
Quote |
Saskiamv2boys schreef op: 21-10-2012 10:15:43 |
thanks allemaal ik ga het van de week eens maken |
Quote |
Baby2 schreef op: 21-10-2012 10:20:35 |
1 pak spliterwten en die zet je een nacht van tevoren in een emmer water, de volgende dag zet je
deze al vroeg op te koken met flink veel prei en ui. Ik gebruik altijd verse worst en metworst
deze kun je erbij in doen maar kun je ook apart koken. Al met al laat ik het altijd een paar uur
koken. Vlak voordat je het wilt gaan eten dan doe ik er een pakje preisoep door voor een goede
binding. Ik kook er meestal nog een rookworst bij. |
Quote |
Famke schreef op: 21-10-2012 10:36:42 |
Ik doe 1 pak spliterwten 1 rookworst in plakjes 1 pak spekblokjes(zon dubbel pak) 1 zakje soepgroenten een paar lauwrierblaadjes of een schepje lauwrierpoeder. Erwten 2 uur koken samen met de laurier en het laatste half uurtje de rest er door,heerlijk! |
Quote |
Myself schreef op: 21-10-2012 14:30:34 | ||
Hoe doe je dat dan precies? Wat bij het recept wat ik gekregen en gemaakt heb, duurde het inderdaad heel erg lang voordat ze allemaal zacht waren geworden. Doe je ze in een apart bak met water wat je een nacht laat staan? Of gebruik je juist dat water om dan je soep in te maken? | ||
Quote |
M&j schreef op: 21-10-2012 15:38:59 |
Ik doe varkensvlees, ik gebruik meestal spek, in een pan met water. Zachtjes koken tot het goed gaar
is. Pak spliterwten spoelen en dan mee koken. Als de erwten gaar zijn doe ik er twee preien, een
flink stuk knolselderij en bladselderie erdoor met de rookwordst. Vlees uit de pan eventueel nog in
stukjes snijden. Afmaken met zout en peper en klaar. |
Quote |
E Mv 2 schreef op: 22-10-2012 15:39:47 |
Ik laat ze idd een nacht in een bak weken en neem dan schoon water voor de soep |
Quote |
Saskiamv2boys schreef op: 23-10-2012 09:12:16 |
oh dus wel laten weken dat ga ik dan ook maar doen en zaterdag de soep zelf maken.. Thanks meiden voor de recepten en ideeen deze leek gaat voor de eerste keer soep zelf maken en niet van unox of het word de friettent hahhahaha |
Quote |
Famke schreef op: 23-10-2012 09:15:36 |
Ik vin dat als je ze weekt je meer erwten nodig hebt omdat de sope dan veel dunnen wordt en ik wil
stevige erwten soep waar de lepel nog net niet recht op in blijft staan. Ik week dus nooit maar kook het gewoon 2 uurtjes en dan zijn ze echt helemaal gaar en uitelkaar. |
Quote |
Melissa schreef op: 23-10-2012 09:21:04 |
Ik week de spliterwten nooit voor heb nooit problemen dat het lang duurt voor het gaar is. Ik maak
de soep vaak op zaterdag, laat,het dan ongeveer 5 uur koken, zondag eten we het en dan laat ik het
nog een uurtje koken, doe er vaak wat water bij dan omdat de soep dan dikker is dan puree. Maar dan
is alles wel mooi tot moes gekookt. |
Quote |
M&j schreef op: 25-10-2012 09:39:12 |
De gedroogde erwt moet minimaal een etmaal weken maar de spliterwt niet omdat de zaadhuid is
verwijdert, spliterwt is zo gaar. |
Quote |
Mo schreef op: 28-12-2012 04:17:47 |
Hoi! Wij hebben een site gemaakt met alleen maar lekkere erwtensoep recepten. Geen van deze reepten zijn moeilijk om te maken, alleen de tijd van bereiding varieert heel erg. Grootmoeders erwtensoep moet vooral heel lang zachtjes koken, maar als je een snelkookpan hebt, dan kan het allemaal veel sneller. Deze erwtensoep site is te vinden op http://www.erwtensoep.eu Groetjes, Mo |
Quote |