Menu
 

Topic:

Klassenmoeder, niemand wil me helpen!

Mvi  schreef op: 05-10-2012 09:04:02
echt, ik sta er versteld van hoe sommige ouders in elkaar zitten! ik heb me vrijwillig opgegeven voor mijn beide kinderen om klassenmoeder te zijn nu mijn jongste ook voor het eerst naar school gaat, omdat ik het prettig vindt om te helpen en mee te denken in het belang van mijn kinderen. Nu had ik al moeite om bij mijn oudste 2 extra klassen moeders te krijgen en bij mijn jongste kijkt iedereen de nadere kant op als ik vraag of imand zich vrijwillig wil opgeven of ze willen er over nadenken en dan hoor je niks meer. er hangt al vanaf augustus een aanplakbiljet bij de klas maar niemand reageert. Ik heb er ook bijverteld dat het ook voornamelijk meedenken is, een mail rondsturen en een kado voor de juf kopen en vragen om hulpouders bij de uitjes, maar niemand doet iets. Zelf werk ik 20 uur dus het argument geen tijd vindt ik grote kul, iederen kan s'avonds ff achter de pc zitten of de stad in om een kado te kopen. Nu gaat de juf zelf nog een keer vragen en anders trek ik me denk ik ook terug of is dat lullig? ik zou nooit iemand alles in zijn eentje laten doen, snap er niks van!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 05-10-2012 09:12:11
Hier hebben we maar 1 klasseouder per klas .
Als er eens gereden moet worden ergens naar toe met de kinderen dan hangen de leerkrachten een brief op de deur waarop je kan opgeven om te rijden zijn er tekort mensen die willen rijden dan gaat het niet door dit werkt beter dan dat de klassmoeder vraagt wie wil rijden want dan kan toch nooit iemand .
De klasseouder word hier als eerste gevraagd als er hulp nodig is op school bijv met het kerstdiner enz en dan komen er weer lijstjes op de deur als er bijvoorbeeld moeders/vaders gezocht worden die willen helpen met de lampions of met andere activiteieten die lijstjes hangen er zo'n 2 weken voor de activiteit dan kunnen de mensen er alvast rekening mee houden , hier werkt dat eigenlijk erg goed .
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Saskiamv2boys  schreef op: 05-10-2012 09:12:50
hier op school heb je een  contact ouder die de juf helpt.
Maar je hebt je toch vrijwillig voor twee klassen opgegeven en nu wil je met een klas stoppen?
Of hebben jullie meerdere mensen die de juf helpen.

Ikzelf zit bij de groen groep op school en ben bieb moeder.Ik werk 24 uur en ik merk dat ik het wel veel vind allemaal. Dus kan me soms wel voorstellen dat mensen zich niet opgeven.
Voor de groengroep loop ik twee keer een boswandeling in de lente en herfst.
Met 3 kleutergroepen, 2 groepen 6 en een groep 5 en dat is toch best wel veel.
Verder dan nog de uitjes en de leesmoeders die ze vragen spelletjes moeder enz.
Dus ik zeg ook wel eens nee tegen de contact ouder.
Hier op school doen wel veel de zelfde moeders of vaders iets
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Mafkees  schreef op: 05-10-2012 09:14:03
wat frustrerend lijkt me dat!

hier draagt in de klas gelukkig iedereen zijn steentje wel bij en doet wat ie kan. ik heb zelf ook niet veel tijd, maar me inzetten waar ik kan lijkt me logisch.

misschien een idee om een mail rond te sturen dat je écht een noodkreet uit dat er zo vele klusjes niet gedaan kunnen worden.
of een lijst maken wat je precies verwacht en dat iedereen zich dit jaar 1 keer moet opgeven? in samenspraak met juf?
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Patriciia*  schreef op: 05-10-2012 09:14:27
Hier is dat ook zo. Het zijn altijd dezelfde die meehelpen. Niemand heeft zogenaamd tijd, heel erg jammer. Dat is ook zo met ouderavonden enz. Je wilt toch weten wat school allemaal doet voor je kinderen enz.? Ik denk wel dat het lullig is om je terug te trekken want dan is er helemaal niemand. Maar ik snap je gevoel wel.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Mvi  schreef op: 05-10-2012 09:19:10
het is de bedoeling dat er 2 of 3 klassenmoeders (contactouders) zodat de taken verdeeld kunnen worden. Dus boodschappen doen van het klassenbudget voor de verjaardag van de juf, vragen om hulpouders, meedenken etc. je hoeft dus echt niet over mee naartoe. Ik snap gewoon niet dat ik me vreselijk schuldig voel als niemand zich opgeeft en ik dat dus dan wel doen (2 jaar gelden bij mijn oudtste gebeurd) en een ander voelt zich totaaaal niet geroepen en doet net of ze me niet hoort, snel weglopen etc. vindt het echt schunnig.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Mam Van Twee  schreef op: 05-10-2012 09:22:20
Hier hebben we geen klassemoeders - de juf hangt een aanplakbiljet op waarop je als hulp per activiteit kan intekenen. Dat werkt goed - steeds 2/3 weken van te voren en het gaat om 1 activiteit dus goed overzichtelijk.

Verder is er een schoolbrede oudercommissie die de grotere activiteiten voorbereidt - zoals paasontbijt, sinterklaas etc. 

Misschien eens overleggen met de school of een ander systeem niet beter werkt. Elke klas met  moeite 3 mensen of uit die groep 5/6 enthousiastelingen voor de coordinatie van de grote activiteiten aangevuld met per keer andere ouders. Ik denk dat de participatie dan groter zal zijn.



 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Sammie  schreef op: 05-10-2012 09:25:09
Ik doe het klassenouderswerk al jaren in mijn eentje. Het lijkt me juist veel meer werk om dat met meerdere personen te doen, al dat overleg. Die paar mails per jaar, inzamelen klassenpot en cadeautjes kopen voor juffendag en Kerst, coördinatie Kerstviering in de klas. Als dat het is. En ik werk 36 uur.
Moet ook wel zeggen dat ik nooit tevergeefs een beroep doe op andere ouders voor uitjes of activiteiten op school.

Ben ook vrij simpel in mijn benadering: als mensen zich niet beschikbaar stellen gaat het feest niet door, en is de consequentie voor de kinderen. Maar over het algemeen hoef ik niet zover te gaan.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Liefje  schreef op: 05-10-2012 09:33:37
Ik denk dat ik vanuit school een hele duidelijke brief rond zal laten gaan dat indien er geen klassenmoeders komen er dus geen extra dingen meer geregeld kunnen worden voor hun kinderen.

Snap niet dat ouders gewoon niks meer voor hun kids overhebben op school en kom idd niet met de smoes aan ik werk....je werkt geen 24 uur per dag
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 05-10-2012 09:34:49
toevallig gister nog meegeholpen meyt limonade en cakes uidelen omdat de school 50 jaar bestaat. en die gezichtjes daar doe je het voor. okee het is een mythylschool met natuurlijk kinderen met beperkingen,maar hier doen ze tijdens de grote bijeenkomst een groot vel neerhangen en dan kun je je eigen opgeven voor sinterklaas kerst etc heb me bij allen opgegegeven om ook zo iets terug te kunnen doen voor de school,omdat ik erg blij ben met de begeleiding en liefde die ze geven aan mijn kind en alle begrip voor welke situatie in ons gezin dan ook. dus ik vind het nioet meer als normaal om mee te helpen. en geen tijd ik heb 2 bijzondere kinderen en een knulleke van bijna 1 jaar dus hier druk druk genoeg.

 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Krumelke  schreef op: 05-10-2012 10:08:01
wij hebben 2 klassenmoeders. dat is geregeld tijdens de voorlichting dor de juf. de juf gaf aan klassenouders te zoeken en toen gaf 1 iemand zich op en de juf bleef zeggen ja en wie nog meer we willen er 2 want dit kan ... niet alleen. en ook aangegeven waarom het gaat.

misschien eens vragen of de juf niet kan onderhandelen. hoewel iemand die het echt niet wil daar heb je natuurlijk ook niets aan, die doet toch niets.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Mamsie  schreef op: 05-10-2012 10:10:15

tja ik vind jou nogal veroordelend, je kunt niet in iemands agenda kijken of die persoon er nog tijd voor heeft!!!
Ik werk onregelmatig waardoor het lastig is om je vast te pinnen om te helpen, hangen er lijstjes en kan ik dan kan en wil ik graag helpen!
Maar ik kan dat niet van te voren bedenken!
Naast het werk zit ik in de korfbal commissie en de dans commissie en zo zijn er echt veel meer ouders.


Dus om nu alle ouders maar ff op een hoop te gooien...


Je weet gewoon niet waarom mensen geen ja zeggen.


En wat jij misschien veel tijd noemt kan een ander wel te kort vinden. Blijf bij jezelf en oordeel niet over een ander. Fijn dat jij helpt!!!! dat voorop maar laat je niet zo gaan over andere ouders, want die zitten in een ander stramien.


 


Ik heb zelf in de OR gezeten in de tijd dat ik wel een vast rooster had en die tijd vond ik heerlijk en heb dat geprobeert over te brengen op ouders, en daardoor zijn er meer mensen in de OR gegaan.


Dus in plaats van negatief, wees positief over wat je allemaal doet, en probeer daarin aanstekelijk te zijn!

 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Mafkees  schreef op: 05-10-2012 10:17:30
je hebt wel gelijk Mamsie, maar ik vind toch echt dat iedereen iets kan doen.
ik heb ook niet veel tijd naast werk en thuissituatie om, maar dan kun je toch ook iets doen wat bij je agenda past?

er is genoeg te doen, je doet het toch ook voor je kinderen en de leerkracht?
als iedereen afhaakt, gebeuren er weinig extra's meer en daarmee heb je puur en alleen je kind.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Tess  schreef op: 05-10-2012 10:18:13
Hier hebben we ook 1 klassenouder en aan het begin is er een lijst rondgegaan dat ouders kunnen aankrijsen welke dagen ze evt kunnen helpen. Ook de luispluismoeders hebben zich aangemeld en moeders om verjaardagsmutsen te maken.
Omdat ik zelf onrregelmatig werk heb ik aangegeven dat als er iets is dat ze het altijd kunnen vragen,als ik kan dan help ik. Ook heb ik bij de klassenmoeder aangegeven dat als ze hulp nodig heeft ze me kan bellen.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Orange  schreef op: 05-10-2012 10:21:18
Als je per activiteit een briefje ophangt dan bereik je meer denk ik. Hier gebeurt dat ook en dat gaat prima. Het formulier welke aan het begin van het jaar ingevuld moest worden, wordt door niemand ingeleverd. Ook niet door mij, ga mij niet vastleggen voor iets een half jaar later.
Je moet dit gewoon alleen doen. Lijkt mij ook minder werk dan met meer mensen. Dus als er een kado voor de juf moet worden gekocht dan plak je een A4 op de deur wie dit wil halen. Lullig als de juf ziet dat niemand wil... ! 

 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Vlindertjes  schreef op: 05-10-2012 10:25:38
Hier krijgen de kids aan het begin van het schooljaar een briefje mee waarop je als ouders kunt aangeven waarvoor je beschikbaar bent zoals sinterklaas cadeautjes inpakken, helpen eindschoonmaak groep 1 en 2, helpen met....... schoolraad en ga zo maar door. hier wordt dan een lijstje van gemaakt en wanneer ze ouders nodig zijn dan worden ze gebeld. Dus geen klassenouders en voor de verjaardag van de meester en/of juf dan regelen ze zelf wat lekkers voor de kids en ook geen groot cadeau hoor. De kids die zelf een cadeautje meenemen dat mag en anders niet.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Spekse  schreef op: 05-10-2012 10:27:16
ik heb 4 kinderen en kan niet bij alle 4 helpen dus ik probeer het te doseren, heb namelijk ook nog een huishouden te runnen als ik bij alle 4 zou moeten helpen heb ik er een onbetaalde baan bij
dus help zo af en toe eens mee en nu op het moment wat meer bij de oudste omdat die in groep 8 zit vanwege het afscheid enzo
en ja dan zeg ik vaker nee bij de andere en als ze dat lullig vinden ja heel jammer, ik beslis dat nog altijd zelf en helpen is geen verplichting
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Saskiamv2boys  schreef op: 05-10-2012 10:28:28
ik deel de mening van mamsie toch ook wel..
Je kan niet in iemand zijn agenda kijken inderdaad..
En soms heb ik gewoon geen zin om wat op school te gaan doen.
Als ik drie volle dagen heb gewerkt op woensdag de mannen thuis zijn en er dingen worden ondernomen. Vind ik het soms wel eens genoeg. En wil ik op vrijdag niet zo nodig op school te zijn. MIjn huishouden gaat ook door, en dan heb je nog de vereningingen waar de mannen lid van zijn en waar ze naar toe moeten.
Dus nee soms heb ik en geen tijd en geen zin en ik kies er dan voor om niet mee te helpen.
Zeg dat ook rustig tegen de contact ouder dat ik geen zin heb..

Ben ik dan maar een raar mens? nou dan maar in de ogen van de andere ouders een raar mens.
Ik wil mijzelf niet voorbij lopen...
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Mafkees  schreef op: 05-10-2012 10:31:28
maar weet je, jullie doen net alsof je 10 uur per week druk bent in de klas?

hier is het toch anders dan

hier neem je een keer de was mee, de keer erop vragen ze luizenmoeders, dan voorlezen in de klas, dan helpen op een markt, dan de klas poetsen, een keer een gordijn naaien.

zoveel kleine klusjes. als ik geen tijd heb, neem ik fijn de was mee, doe ik toch wat nuttigs en wassen moet ik toch.

zoveel werk is het ook niet. dan vragen ze een keertje iemand om mee te lopen voor een wandeling. ja, dan kost het je je ochtend, maar er zijn vele zaken te verrichten.

ik zit dan ook anders in elkaar, kleine moeite....
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Saskiamv2boys  schreef op: 05-10-2012 10:39:37
Hier op school hebben ze altijd grote dingen..

Dus biebmoeder (elke week of om de week een ochtend in de bieb zitten.)
In keer per maand bij de jongste een spelletjes ochtend.
In keer per maand bij de jongste een doe iets gek ochtend.

Dan nog de dingen als wandelingen in oktober. (hier dan groep 5 en 2)

Op de opendag een avond meehelpen...

In groep 5 helpen met techniek middag.

Rijden naar excursies 

Sinterklaas en straks kerst
Boeken kaften voor de bieb..

Als ik dan ook nog 3 dagen heb gewerkt dan wil ik gewoon op school niet zoveel mee doen.

Dan vragen ze niet alleen op school hulp maar ook op de vereningingen en ook op de bso vragen ze hulp.


Af en toe ben je overal actief
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Harleysmama  schreef op: 05-10-2012 10:42:07
Ik ben dus zo'n moeder die wel heel graag helpt op school als het gevraagd wordt en ik was op de oude school van mijn zoon, ook altijd degene die meehielp. Versieren van de school/klas met de kerst. Leuke uitjes naar de supermarkt, teddy-bear hospital, kinderboerderij en schooltuinen. Nu hij op speciaal onderwijs zit, hebben ze geen klassemoeders meer. Maar ondanks dat ik een baan heb, een huishouden en een sociaal leven, help ik graag mee. Ga nu wel elk jaar mee op schoolreisje en vind het super om te zien hoe trots mijn zoon is, als zijn mama er wel is. Want merk wel dat er kinderen zijn waarbij de ouders nooit meegaan en voor die kids is het ook rot en zie dat ze best wel verdrietig zijn.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Suus  schreef op: 05-10-2012 10:42:36
Hier gaat het helaas ook zo en ook ik begrijp dat niet.
Ik hor hier ouders vaak zuchten en steunen dat school zoveel hulp vraagt maar het gaat om allemaal aktiviteiten BUITEN het onderwijs om, dat zullen we met elkaar moeten dragen.

Ik ben er overigens niet mee bezig wat anderen niet doen, ik focus mij op wat ik wel doe en daar haal ik enorm veel plezier uit.

 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Esther Mv Thomas  schreef op: 05-10-2012 12:40:09
Klassenmoeder wil ik nooit worden, ben daar gewoon geen persoon voor. Ik houd er niet van om dingen te organiseren etc., al op school zelf niet.
Wel spring ik af en toe bij, zoals een paar maanden terug bij een activiteit. Maar ook dan merk ik, dat het aan mij niet besteed is. Ik ben gewoon slecht met (andermans) kinderen en ik heb ook geen organisatie-talent. Maar ik wil mijn goede wil tonen en doe dus soms wel dingen, die ik eigenlijk liever niet zou doen.....(niet meer dan 2 keer per jaar). Verder werk ik ook en zit school helaas niet om de bocht en dat kan ook lastig zijn. Ik ga wel altijd naar ouderavonden, als dat lukt met de opvang van onze zoon ('s avonds).

Mijn man zal ook vaak rijden als dat nodig is, maar ook hij kan niet altijd.

Maar er zijn dus ook mensen die zoiets gewoon 'eng' vinden en niet gemakkelijk vanalles organiseren. Dan is het vaak geen onwil, maar gewoon bijna wakker liggen van het feit dat er wat moet georganiseerd worden.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Laura73  schreef op: 05-10-2012 12:43:30
Degenen die zeggen ja maar ik werk al zoveel en zoveel, dat begrijp ik best wel maar dan nog, zoveel werk is het echt niet! En juist omdat er zoveel werkende moeders zijn die niets op school doen ivm hun drukke baan komt het steeds op dezelfde moeders neer die dan dus geen nee kunnen zeggen als het hen eens keer niet uitkomt.Omdat zij weten dat buiten hun om niemand het doet.Neem er dan keer middag vrij voor, die ene middag is dan toch probleem niet?
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Ladyb  schreef op: 05-10-2012 12:57:18
Wij hebben op school een ouderraad, met 9 ouders die alles regelen op school zoals, Sint, Kerst, Project, minivierdaagse etc.
We krijgen ook aan het begin van het jaar een formulier op school waarop je je kan opgeven als hulpouder, in de mate waarin het jou uitkomt, dus bijv met kerst om de school te versieren of vaker bv als voorleesouder.
Nu al mijn kinderen op school zitten help ik ook vaker maar toen ik nog kids thuis had kon ik niet eens meehelpen want je mag hier je niet schoolgaande kids niet meenemen.

En veel moeders werken en vinden meehelpen op school moeilijk te combineren.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Saskiamv2boys  schreef op: 05-10-2012 12:59:27
ik vind van mezelf dat ik al genoeg doe voor school. En heb geen schuldgevoel als ik nee zeg..Als het mij gewoon niet uitkomt ga ik niet en het is wel eens gebeurt dat een activiteit dan niet door kan gaan..
Wat ik van onze school wel erg vind dat het soms zo laat pas word verteld.
En nee ik ga geen vrij vragen op mijn werk om op school te helpen.
Ik heb mijn dagen ook nodig als er een kind ziek is. En dat vind ik dan wat belangrijker.

Maar inderdaad het valt mij wel op dat steeds dezelfde mensen wat doen op school..
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Femke  schreef op: 05-10-2012 13:07:55
Hier ook geen klassemoeder, wel gewoon een intekenlijst bij elke activiteit en dat loopt meestal gewoon goed, zou me ook niet voor altijd aan iets willen vastleggen, misschien is het ook niet meer zo van deze tijd, maar kun je ouders beter los voor 1 ding kunnen laten intekenene, bij mijn oudtse heb ik ook nooit geholpen, als mijn jongste al 2 dagen in de opvang zit dan vind ik het sneu om hem de derde dag weer voor zoiets naar e oppas te brengen...maar nu de jongste ook op school is, help ik altijd als ik kan op mijn vrije dagen...
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Bettie  schreef op: 05-10-2012 13:12:03
Ik ben geen klassenmoeder maar als het nodig is (en ik kan) probeer ik mijn steentje bij te dragen.

Onze zoon zit pas 7/8 weken op school en er zijn 2 activiteiten geweest waar ouderhulp bij nodig is/was. En ik zag daar precies wat er ook in onze kerk altijd het geval is; je ziet altijd dezelfde mensen inspringen en helpen. 

Ik denk dat je moet aanvaarden/accepteren dat dat nu eenmaal het geval is én voor jezelf duidelijk een grens moet trekken. Wat wil ik doen? Wat kan ik doen? Wat laat ik toe om te doen?
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Spekse  schreef op: 05-10-2012 13:17:13
ik denk toch dat ieder voor zich bepaalt of je mee helpt of niet
het is namelijk geen verplichting en ik ga me echt niet schuldig voelen als ik niet kan
en ga er zeker geen vrij voor nemen, heb mijn dagen zelf hard genoeg nodig
Omdat het altijd de zelfde zijn tja heel lullig maar dat is niet mijn probleem dat hun geen nee kunnen zeggen
Ik help als ik kan en kan ik niet is dat pech maar ga me niet in allerlei bochten wringen om te helpen op school
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Laura73  schreef op: 05-10-2012 13:26:04
Zoals iedereen weet word er op onderwijs enorm bezuinigd en is het toch een beetje plicht van ons allemaal om onze kinderen bij te springen daar waar ze onderwijs krijgen.De school die voor zo n groot deel bepalend is voor het leven van onze kinderen en hun ontwikkeling.
En ook al werk je, de ouderavonden zijn jullie er wel, stel dan de leerkracht eens voor om na de ouderavond even met een aantal bijv eens een klas te soppen.
 
Quote
RE: Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Laura73  schreef op: 05-10-2012 13:26:43
met die bezuinigingen is het bijv ook de schoonmaak waarop bezuinigd word, dat vergat ik even in mijn post
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Klassenmoeder, niemand wil me helpen!
Naam
Bericht