Menu
 

Topic:

bijvoeding "eerste hapje"

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-10-2012 00:00:57
Jim is mijn vierde kindje.

Bij Priscilla gaf ik bijvoeding met 4 maanden. Wat vonden wij het spannend. Zij vond er niks aan en duwde alles zo naar buiten .
Levi en Stan pas na 6 maanden. Beviel ons maar de kinderen ook prima.

Ben naar het CB geweest. De richtlijnen zijn veranderd. En je moet nu kijken wanneer je kind eraan toe is. En het mag gerust vanaf 4 maanden. Zij zijn erop terug gekomen.

Wat is het nu? Jim vind het allemaal erg interessant. Hij is nu net 4 maanden uit en bijna 8 kilo. Ik wil "verstandig" aan bijvoeding beginnen.



 
Quote
Navigatie
RE: bijvoeding "eerste hapje"
Krumelke  schreef op: 05-10-2012 21:30:10
en als hij denkt dat het vies is (er uit ziet) dan is het vies en weigert hij het op te eten. qua lengte en gewicht is hij bovengemiddeld voor zijn leeftijd en goede verhouding ds vind het prima zo trouwens. denk ook niet dat het iets met de manier van wennen aan eten als baby komt.
 
Quote
RE: bijvoeding "eerste hapje"
Natasja  schreef op: 05-10-2012 21:59:10
Alycia krijgt 2x pap en zo nu en dan mag ze wat wennen aan banaan.
Ze vind prut niets aan maar eet er wel wat van, ze wil liever stukjes net als haar oudere zus.
Het cb had allerlei verhalen dat ik haar niet mag voeden als ze om 4 u 's nachts huilt voor een fles en dat ze echt om 23u de laatste fles moet krijgen en dat het wel veel is dat ze soms nog 5 flessen neemt en dat ik haar zelf haar voeding laat bepalen is heel raar dat kan eigenlijk niet.
Dat ik haar verdenk van reflux gaan ze niet op in maar ik weet toch wel dat vitamine D geadviseerd wordt he en leg ik haar wel op haar buik want dat is er belangrijk voor haar spieren.
Het meisje zat bijna zelfstandig rechtop terwijl ze me dit vroeg, is al vanaf haar geboorte erg sterk in haar nek en ik leg haar als het uitkomt en madam er zin in heeft vaak genoeg op haar buik ja.
Maar dat was blijkbaar niet het goede antwoord, helaas is mijn fijne cb veranderd in een standaard cb, hopelijk is de wijkverpleegkundige in november wel terug van haar zwangerschapsverlof anders ben ik klaar bij het cb.
Dat gezeur zit ik bij de derde echt niet op te wachten, ik bepaal waar ik denk dat Alycia aan toe is en het is duidelijk dat ze toe is aan langzaam wennen aan vaste voeding dus zo nu en dan mag ze een stuk banaan aanvallen met haar 2 tanden en tegen de tijd dat ze 6 maanden is kan ze lekker semi met de pot mee aan de stukken groente en aardappel als ze dat wil.
Ze doet het prima qua gewicht, lengte en ontwikkeling, heeft een eigen willetje en is een heerlijk tevreden schatje maar blijkbaar horen ze dat niet maar zien ze alleen hun boekjes.
Als jij denkt dat Jim nog niet toe is aan andere voeding dan melk moet je lekker bij de fles blijven, er is nog tijd genoeg om hem aan de vaste voeding te zetten toch?
En niet jezelf gaan verklaren hoor (zeg ik die het gisteren ook zat te doen ) ik denk dat je meer dan gekwalificeerd bent om te bepalen hoe je het gaat doen met voeding en opvoeding.
 
Quote
RE: bijvoeding "eerste hapje"
Sun  schreef op: 05-10-2012 22:25:55
Uiteraard moet je het helemaal zelf weten, het is jouw kind.
Mijn mening: Ik geef volledige borstvoeding en begin net als bij mijn twee andere kids met vier maanden met bijvoeding.
Waarom: omdat uit onderzoeken van de afgelopen tien jaar is gebleken dat bijvoeding vanaf vier maanden minder kans geeft op allergieën dan bij starten met zes maanden. Vroege blootstelling aan allergene stoffen, ook aan kattenharen enz vermindert de kans op allergie. Mijn zus is gepromoveerd hierop en werkt als kinderimmunologe. De richtlijnen van het cb zijn veranderd, niet omdat ze dat leuk vinden maar vanuit wetenschappelijk onderzoek. Waarom het WHO vasthoudt aan zes maanden weet ik niet.
Maar zoveel zal het uiteindelijk niet uitmaken. Darmproblemen zullen er niet van ontstaan lijkt mij, dat kan wel gebeuren door teveel antibiotica in het eerste jaar. Veel plezier met het eerste hapje, of binnenkort of over paar maanden!
 
Quote
Navigatie


Reageren op bijvoeding "eerste hapje"
Naam
Bericht