Menu
 

Topic:

Dilemma bezuinigingen

Jo  schreef op: 03-10-2012 10:19:59
Dit jaar is het elke maand rekenen en schrappen om rond te komen.
Ik ben de eerste 4 jaar TBM geweest en toen 2 jaar gewerkt, nu stopte het bedrijf dus ben weer TBM maar zou als het goed aansluit bv onder schooltijd en ik geen opvang nodig heb wel 2 dagen willen werken.
Helaas is er momenteel weing werk.
Maar goed, ik ben flink aan het bezuinigen waar kan, maar zie met angst en beven 2013 tegemoed.
We hebben geen dure auto, gaan al jaren niet meer op vakantie, (soms paar dagen weg) gaan zelden uit eten of op stap.
De zwemles kost behoorlijk veel geld maar is als het goed is dat volgende week klaar.
Mijn partner zit op zaalvoetbal dat is 2/3 keer per maand en zal 7,50 euro per keer kosten.

Verder zou ik niet weten waar we op moeten bezuinigen maar er is 1 ding wat bijna heilig is en eigenlijk onbespreekbaar.
Sinds 10 jaar heeft mijn vriend een seizoenskaart van een voetbalclub, die kost nu 300 euro per jaar.
Dit word in 6 maanden afgeschreven, kost geloof ik dan 15 euro extra als je in termijnen betaald.
Als het aan mij had gelegen dan was die kaart al 2 jaar opgezegt maar heb er een enorm dubbel gevoel over.
Mijn vriend werkt hard (bouw) en heeft voor zichzelf weinig geld nodig, gaat alleen een paar keer per maand voetballen en verder weinig, gaat niet stappen en geeft zelden ergens geld aan uit.
Aan de ene kant vind ik het echt heel naar als ik hem dat "afpak" maar aan de andere kant kunnen we het eigenlijk gewoon niet meer missen.

Wat er ook nog bij komt is dat hij al die jaren al met familie gaat en die ook allemaal een seizoenskaart hebben.
Alleen zijn dit allemaal 2 verdieners die het gemakkelijker kunnen betalen, als hij niet meer gaat zal het voor hem voelen als een soort "falen".
Ik kom er niet uit, kunnen jullie je mening geven m.b.t. mijn "probleem"?




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Dilemma bezuinigingen
Corine86  schreef op: 03-10-2012 10:27:40
lastig he! zo heeft mijn man een dure hobby (oldtimer motoren)

Zou je geen thuiswerk kunnen doen? vriendin van mij doet het en verdient al snel 50 euro per keer.

Post lopen? kan je eigen tijd indelen
Gastouder, al dan niet aan huis? ben je toch thuis voor de kids
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Anoniema  schreef op: 03-10-2012 10:29:28
corine zou je mij kunnen pb-en wat jouw vriendin dan voor thuiswerk doet?

dat lijkt me ook wel wat
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Mitch  schreef op: 03-10-2012 10:31:37
Mij dan ook? lol
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Mitch  schreef op: 03-10-2012 10:34:23
Ow wat stom dat ik niet reageer!!

Ik vind dat je allemaal je steentje bij moet dragen wanneer er bezuinigt moet worden.
Maar vind ook dat er tijd moet kunnen zijn voor ontspanning, als de boog altijd gespannen staat dan knapt hij een keer (uit ervaring hihi).
Is er echt geen gaatje ergens om die 300 per jaar op te hoesten? als je iedere maand 25 ergens kan missen dan ben je er al.
Tenzij mijn man er niet actief gebruik van zou maken, dan ha die pech gehad
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 03-10-2012 10:35:33
Ik zou het ook moeilijk vinden hoor wat betrreft die kaart alles bij elkaar komt het op 50 euro per maand wat je man dus besteed aan zijn sport en die kaart en dan nog de eventuele bezine kosten naar het stadion en de drankjes e.d .
Ik denk dat je echt zelf moet overwegen of je dat kunt missen .
Misschien kan je nog op wat anders bezuinigen zoals verzekeringen ,abbonementen ,kleding , cosmetica .
Mijn partner werkt ook fulltime en doet dus daarbij in de avonduren oud papier ophalen (hij rijd dan de vrachtauto )ook om wat extra te besteden te hebben dit doet hij gemiddeld 2 x per week .
Misschien zou je s'avonds schoonmaakwerk kunne doen , of je word gastouder ik noem maar wat dan komt er toch wat extra's binnen .
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Marie8  schreef op: 03-10-2012 10:37:04
Kun je kijken als je een laag inkomen hebt, of je in aanmerking komt voor bepaalde regelingen? Bijvoorbeeld toeslagen, bijzondere bijstandsregelingen...
Stichting leergeld? (voor schoolgeld en vrije tijd kinderen)...
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jolijn  schreef op: 03-10-2012 10:46:45
Kun je niet een paar uurtjes schoonmaken of strijken oid, terwijl je een baan voor 2 dagen zoekt? Dan ben je er ook.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Liefje  schreef op: 03-10-2012 10:47:00
Volgens mij zijn de dingen zoals stichting leergeld er echt alleen voor lage inkomens rond bijstandsniveau en meestal zijn ze ook niet erg geneigd mensen te helpen die bv wel een auto kunnen betalen en onderhouden (is de ervaring hier uit de omgeving).

Daarnaast vind ik op het moment dat je die 300 euro echt niet meer kunt missen het gewoon ophoudt, ik bedoel het moet niet voor het belang van de kinderen gaan. Wat als die nu straks op sport willen? Dat gaat ook allemaal extra geld kosten.

En corine ik stuur je even een pb lijkt mij ook wel interresant!


 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Tamaramvc&f  schreef op: 03-10-2012 10:51:34
Ik denk dat het niet haalbaar is om werk te vinden die echt tussen schooltijden valt. Ik denk dat als jullie het echt breder willen hebben per maand, jij toch echt een gewone baan voor twee dagen moet zoeken. En opvang is nu ook zo erg niet, je krijgt heel veel terug, ik werk zelf 3 dagen, mn zoon moet dus naar vso en bso en de kleine meid naar t kdv, ik betaal maar bijna 300 euro zelf aan opvang per maand, daar bij verdien ik dus ook mijn eigen centen, mijn man werkt fulltime, dus je houd dan ook wel iets over. Dus ik denk dat je wat verder moet kijken dan je nu doet, als je het graag breder wilt hebben. Dus zoek een baan, zo ontmoet je ook andere mensen. En ik ben bij mn zoon ook tbm geweest hoor, dus het is niet dat ik je niet begrijp, maar ik werk weer sinds hij 2,5 is. Je moet gewoon stappen zetten, en ik vind dat als je man de hele week hard werkt hij best naar de voetbal mag, enja die seizoenskaarten zijn duur ja, maar als dit het enige is wat hij leuk vind, ontspanning vind ik ook erg belangrijk. En daarom vind ik dus, dat jij dan ook je steentje wel mag bijdragen als jullie het echt zo moeilijk hebben financieel. Je kan op de site van de belastingdienst ook eens kijken wat je zou krijgen aan KOT, als je uitgaat van 2 dagen werken. En dit is mijn mening he, ik val je niet aan, ik vind alleen dat je man al wel veel werkt, die mag zijn ontspanning in de vorm van voetbal dan ook hebben, dus zou jij naar meer mogelijkheden moeten kijken voor wat betreft werk.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Marie8  schreef op: 03-10-2012 10:55:31
Ken wel gezinnen hoor, met auto en inkomen hoger als bijstandniveau...maar wel redelijk minimaal. In de bouw heb je ook niet zo'n hoog inkomen dus ik sluit niet uit dat het mogelijk is, stichting leergeld. Gewoon even kijken.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Caithy  schreef op: 03-10-2012 11:15:54
Maak eens een lijstje! Welke uitgaven zijn er? Wat zijn precies de vaste lasten? en wat zijn zijn uitgaven en jouw uitgaven en voor de kids?
Zo kan heel inzichtelijk te maken zijn, dat zijn uitgaven mogelijk hoger zijn, dan die van jou (moeders cijferen zich veel te snel weg) en wat kan je besparen op de kids?

Mijn man koopt niets voor zichzelf, en als hij dat doet, zal ik er niets overzeggen. Dat doet hij bij mij ook niet.
Ik snap zijn gevoel wel, dat falen, maar als hij het echt wil, moet hij extra werk zoeken en niet jij? Snap je wat ik bedoel?
Natuurlijk werkt hij maar dat betekent niet dat hij meer 'verdient'.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:18:32
Ik zou alles op alles zetten zelf er een baantje bij te vinden. Als dit de enige ontspanning van je man is.Voor mij zou dat een extra drijfveer zijn.Ik lekker hele dagen thuis, veel tijd om ook aan mijn eigen ontspanning toe te komen en mijn man niks zou er bij mij niet ingaan.Vanaf vanavond werk ik 1 nacht per week in de industriele schoonmaak maar t levert me wel 400 extra per maand op!
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jo  schreef op: 03-10-2012 11:23:58
Ik heb bewust gekozen om TBM te zijn, omdat ik het vroeger als naar ervaren heb dat mijn ouders niet thuis waren als ik uit school kwam.
Deze keuze hebben mijn partner en ik bewust gemaakt, dus wisten we dat we (een aantal jaar) van 2 inkomens naar 1 zouden gaan.
Ik vind het niet erg zuinig te zijn, maar er zijn zelfs maanden dat we het gewoon niet redden.
Ik ben donateur van de Cliniclowns en brandwondenstichting, het is maar 10 euro per maand maar ik heb het (met pijn in mijn hart) opgezegt.

Ik ben heel actief op zoek naar werk en solliciteer ook wel en ga regelmatig een uitzendbureau in.
Maar de meeste banen zijn 3 dagen tot full time.
Ook beginnen de banen vaak om 8 uur en ik zit met het naar school brengen van mijn dochter.
Mijn vriend gaat half 8 werken en zijn werkgever is totaal niet flexibel.


 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Bepje  schreef op: 03-10-2012 11:28:39
Bezuinigingen moet je eerlijk delen denk ik maar misschien kun je je blik wat betreft werk wat verbreden ?  Een baan voor 2 dagen binnen de schooltijden vind je bijna niet maar een dag meer of een paar avonden is misschien wel mogelijk.
Bijvoorbeeld huishoudelijk medewerker in de ochtenden binnen de schooltijden, postbezorger of in een supermarkt op de tijden dat je man thuis is.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 03-10-2012 11:31:52
als of die 300 euro jullie probleem oplost. hij werkt keihard en het is een stukje ontspanning. als je echt wilt werken zijn er oplossingen... als alfahulp ?  jij moet voor extra inkomen zorgen. alleen dat is de oplossing.  als de voetbal al teveel is , hoe doe je dat met onverwachte uitgavens ?
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 03-10-2012 11:34:03
een baan onder schooltijd ,zijn droom banenstichtingen leergeld , terwijl je bewust thuis wilt zitten ??? met alle bezuinigen in februari toekomst
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:36:45
hier net zo, maar ik kan snachts wel werken dan is mijn man thuis, is dat niet wat voor jou dan?De meeste nachtdiensten duren tot 6 uur, dan ben jij thuis als je man weg moet.Ik kom morgen om 7 uur thuis mijn man vertrekt 7.15(ik wel een backup voor t geval dat ik te laat zou zijn)Mijn man maakt 7 uur de kinderen wakker, vanavond maak ik broodtrommels klaar en leg kleding klaar,ik neem het dan om 7.15 over en ga om iets over half 9 naar bed tot 10 voor half 3.Vanmiddag maak ik eten al zover klaar voor morgen dat ik er weinig omkijken naar heb.De ploeg waar ik in zit kan er nog meer gebruiken voor 1 nacht in de week, het werk is in Helmond.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jo  schreef op: 03-10-2012 11:37:11
Ik geef voor mezelf ook weinig uit, kapper 1 keer per jaar (is met mijn krullenbos gelukkig niet nodig), make up gebruik ik niet, uit ga ik ook nooit, heel soms ik denk 2 keer per jaar naar de bios met mijn dochter.
Ik heb geen hobby's die geld kosten dus extra bezuinigen kan ik verder niet.
Tot vorig jaar werkte in de avonduren in de schoonmaak en zou dit graag weer doen, maar op dit moment is er niks.
Post heb ik al een gesprek gehad met een regiomanager, op dit moment moeten er in onze regio mensen uit en nemen ze geen mensen meer aan.
Supermarkt zou ook prima zijn, maar ik ben 35 en ze lachen je nog net niet uit als je vraagt of ze mensen nodig hebben.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Tamaramvc&f  schreef op: 03-10-2012 11:39:17
Ik werk ook 3 dagen, dan ben ik er toch nog 4 hele dagen voor mn kinderen? Ze worden er echt niet slecheter van, mijn zoon vind t super op de bso.
En jullie hebben die beslissing dat jij thuis zou blijven genomen toen het nog kon, nu kan t dus niet meer dus ik vind dat je dan best wat ruimer kan zoeken naar werk. Niet zo kritisch zijn wbt werk en tijden. Ben t eens met Laura, en tuurlijk werk jij ook hard thuis, met de kids en t huishouden, maar je man is alle dagen van huis en brengt geld binnen. Het is bij mij wel simpel, als er meer geld moet komen ga je meer werken, geld valt niet uit de lucht en van thuis zitten word je niet rijk
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jo  schreef op: 03-10-2012 11:41:05
Nachtdiensten zou een optie zijn maar ik heb geen idee waar en of er werk in is?
Welke branch werk jij Laura?

En Deborah ik wil niet thuis zitten, wil thuis zijn als mijn dochter uit school is.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:41:42
industriele schoonmaak, ik ga dus fabriek schoonmaken 1 nacht per week met een team

 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Tamaramvc&f  schreef op: 03-10-2012 11:42:02
Maar als jij overal aangeeft dat je alleen maar wilt werken tussen 9 en 15, dan word je natuurlijk nergens uitgenodigt voor alleen al een gesprek. Schrijf je in bij het UVW, dan kunnen hun je ook helpen bij het vinden van een baan
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:44:00
je kan ook nog call center werk gaan doen dat is vaak in blokken van 3 uur en kan ook nog thuis bij sommige bedrijven,kantoren schoonmaken is vaak veel werk in avonduren maar je moet je even goed aan het werk zetten met zoeken.niet even internetvacatures afstruinen maar gericht gaan zoeken, bedrijven benaderen enzovoorts.

 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jo  schreef op: 03-10-2012 11:45:51

Nee hoor ik geef aan dat ik geen opvang wil, dus bv werken van 5 tot 9 zou wel kunnen, of avonduren oid.
Ik snap wel dat ik flexibel moet zijn.
Sta ingeschreven bij het UWV/werk.nl als werkzoekende, eens in de paar maanden heb ik daar een gesprek.

 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:48:15
Mm lees in jou stukje veel van dit wil ik niet en zus en zo kan ik niet en dat wil ik niet.Eerlijk gezegd? Vind ik niet dat in de positie bent iets niet te willen.je wil je man zijn enige hobby afnemen, maar probeer nou eens wat ruimer te denken en te kijken, er zijn echt wel mogelijkheden maar jij moet het doen, het op zoek gaan dus.Ze komen de banen niet afgeven aan je voordeur.
Welke plaats zoek je iets? en ben je bereid te reizen, heb je vervoer?


 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jo  schreef op: 03-10-2012 11:50:08
Sis dat heb ik vorig jaar aangevraagd en krijg dat sinds ik niet meer werk.

Helaas woon ik in een regio waar er steeds minder werk is (zuid-limburg).
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Femke  schreef op: 03-10-2012 11:51:33
Je zegt dat je man in de bouw werkt, dat doet mijn man ook, kan hij die 300 euro niet bijklussen zwart ofzo...Als mijn man iets duurs voor zichzelf wil of we komen in echte geld nood dan laat hij of ik vallen in onze omgeving dat hij graag klust en dan heeft hij zo altijd wel een paar klusjes te pakken en kan daar veel geld mee verdienen. Gelukkig hier wel twee inkomens en mijn man heeft geen zin omin het weekend te klussen maar als het nodig was dan...
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:53:58
ik zeg niet dat ze alles aan moet nemen maar als de feiten zo liggen dat mijn man zijn enige hobby op zou moeten geven is mijn instelling dat ik alles aan zou pakken.Denk je dat ik sta te springen om snachts fabriek schoon te maken? nee natuurlijk niet maar het levert wel het geld op wat we nodig hebben.Als werken binnen schooltijden geen optie is moet je gewoon kijken naar wat wel mogelijkheden zijn.

 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jo  schreef op: 03-10-2012 11:56:53
Ik heb helaas geen rijbewijs.
En ik vind het wel meevallen met ik wil dit niet en dit niet, wil juist wel van alles.
Maar is het zo erg als een moeder thuis wil zijn voor haar kind als die uit school komt?
Ik wil niemand wat af nemen, gun mijn vriend juist alles, maar ik heb helemaal totaal niks voor mezelf om hem juist iets te gunnen.
Maar nu wordt het gewoon onbetaalbaar.

Komt ook nog eens bij dat ook hij het erg belangrijk vind dat ik thuis ben voor mijn dochter en er dus ook bewust voor gekozen heeft en weet dat er dan minder inkomsten zijn.
Ook heb ik geen achterwacht als onze dochter ziek is of vrij heeft, mijn moeder werkt zelf full time en andere familie woont 200 km verderop.
Hij zegt ook eerlijk, ik vind het heerlijk als ik thuis komt het eten klaar staat, en als ik thuis kom ook klaar ben.
Ik vind het een beetje oneerlijk dat ik een beetje neergezet word als schuldige en alles aan mij ligt.
Samen iets kiezen betekend ook dat je samen consessies moet doen.

 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:57:45
Kinderopvang is niet nodig als ze in avonduren of snachts werkt,en die call centers bijv kunnen onder schooltijd in blokken van 3 uur aaneengesloten dus ook geen opvang nodig.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Dilemma bezuinigingen
Naam
Bericht