Menu
 

Topic:

steunkousen, wie ervaring ermee?

Spatader  schreef op: 03-10-2012 09:34:38
wie heeft er ervaring met steunkousen? waar kan ik ze het beste kopen. Ik ben zwanger en heb nogal last van spataderen. Mijn benen voelen moe en pijnlijk. Mijn hele kuiten worden blauw lijkt wel een grote blauwe plek. Na mijn zwangerschap wil ik hier wellicht wat aan laten doen, maar tot die tijd schijnt het iets te helpen om steunkousen te dragen. Waar kan ik deze het beste kopen? en wat kost het ? wordt het vergoed? draag ik ze de hele dag? ook snachts of niet?
 
Quote
Navigatie
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Melissa  schreef op: 03-10-2012 09:38:49
Ik heb ze via de huisarts gekregen, maar moest ze wel zelf betalen, ik weet het niet zeker meer maar ik dacht iets van 10 euro. Gewoon even naar de apotheek gaan en je verhaal voorleggen, waarschijnlijk meten ze je been op en dan kun je de goede maat kousen kopen.
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 03-10-2012 09:39:08
Ik zou even langs de huisarts gaan. Steunkousen worden op advies van de huisarts voorgeschreven en worden dan speciaal aangemeten. Je hebt ook van die steunpanty's bij de hema , die zijn steviger dan gewone panty's. Je hebt volgens mij ook in sportzaken iets als steunkous achtig. Die worden ook gebruikt als je een lange vliegreis moet maken ofzo. Maar of je die mag gebruiken als je spataderen hebt weet ik niet.
Maar ik zou even advies inwinnen bijde huisarts.
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
>monique  schreef op: 03-10-2012 09:40:07
als ik kijk naar waar mijn clienten ze halen, dan zou ik zeggen ga naar een medische winkel.
hier zit er eentje waar je de steunkousen kunt laten aanmeten, en je kunt er ook andere medische spullen kopen of lenen.
ik heb ze ook al eens bij bijv de hema gezien, of de kruidvat, maar ervaring heb ik er niet mee.

kun je het niet aan de vk vragen??
dat zou ik als eerste doen, voor je iets zelf gaat doen.
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Corine86  schreef op: 03-10-2012 10:17:47
hier in het zh gekregen na het wegspuiten van de spataders (wat overigens een fluitje van een cent was)
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Corine86  schreef op: 03-10-2012 10:18:45
ow en je draagt ze alleen overdag.
Ik had ze tot bovenaan toe wat erg warm was en vervelend zat in de knieholten, dus ik droeg ze alleen als ik wist dat ik lang ging lopen of staan
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Bepje  schreef op: 03-10-2012 10:31:30
Dat kun je aan de verloskundige vragen of aan de huisarts. Het is belangrijk dat je de goede maat en soort voor jouw benen draagt dus informeer bij een van hen.
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Mischa  schreef op: 06-10-2012 17:44:01
Wat vervelend, weet niet hoe ernstig je spataders zijn ? Maar ik heb tijdens mijn zwangerschap, speciale zwangerschaps steun panty's , en compressie kousen gedragen van Stessonline. Dat beviel mij erg goed. Nu draag ik nog steeds hold-ups met steun. Heel veel sterkte met de benen en misschien voor de zekerheid even langs een arts.
groetjes Mischa.
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Stefke  schreef op: 07-10-2012 12:03:56
als je echte spatadershebt moet je even langs de huisarts gaan voor een verwijsbriefje. Dan kun je echte steunkousen aan laten meten (die dingen van hema e.d. daar is het dan denk ik al te laat voor, ik ken ze niet). Ik krijg ze gewoon vergoed.
Je kunt ze als kniekous hebben en als lange kous en als 'maillot', met open teen of gesloten. Ik heb ze het liefst met gesloten teen, ivm drukplekjes langs de randen. en voor mij is een maillot nodig, omdat de ergste plekken bij mij net onder de knie zitten (waar de elastiek anders dus overheen loopt) en ik flinke uitslag krijg van de plak-randjes bij lange kousen.
Je kunt ze met zwangerschaps-bovenkant krijgen. Wat ze er hier nooit bij vertelden (maar waar ik de laatste keer gelukkig wel achter kwam, is dat je ze ook in een aantal kleuren kunt bestellen. Ik had vaak rokjes en jurkjes aan met donkerblauwe maillots eronder, die dus nog over de steunkous gingen. De laatste keer heb ik hem in donkerblauw besteld. Zag er gewoon uit als een normale maillot.

Ik HAAAAAAAAAT die krengen echt, en hoop dat jij er prettigere ervaring mee hebt! En denk zelf even goed mee, die mensen zijn geneigd je aan te smeren wat ze het meest verkopen maar wat dus niet voor iedereen handig is....
 
Quote
RE: steunkousen, wie ervaring ermee?
Monique  schreef op: 19-11-2016 11:36:42
Hallo Stefke zijn de maillot's makkelijk aan te trekken? Heb nu kousen tot de knie maar vind het ook niet lekker alles over elkaar aan te moeten trekken vandaar dat ik nu een zwarte maillot overweeg.
 
Quote
Navigatie


Reageren op steunkousen, wie ervaring ermee?
Naam
Bericht