Menu
 

Topic:

vrij vragen/ krijgen

Cindy  schreef op: 28-09-2012 05:41:37
graag willen wij een weekendje weg met ons gezin.
Maar dan zijn we pas maandag middag thuis.
Onze dochter is nog 5.

kregen jullie vrij voor die ene dag.
Of hoe hebben jullie dat aangepakt.

gr cindy
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: vrij vragen/ krijgen
Kriebel  schreef op: 28-09-2012 06:48:15
Wij gaan op zondagavond naar huis.
Ze zijn niet zo heel makkelijk met vrij krijgen.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Chloe  schreef op: 28-09-2012 06:51:28
wij krijgen met 5 jaar echt geen vrij meer van school, daar zijn ze heel strict in. Wij gaan inderdaad met een weekend ook op zondagavond naar huis.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Harleysmama  schreef op: 28-09-2012 07:02:13
Met 5 jaar mag je je kind nog voor een aantal uurtjes thuis houden. Staat allemaal beschreven op de site van de ministerie van onderwijs.

Hieronder de tekst zoals die op de site staat.

Vrijstelling kinderen van 5 jaar


Uw kind is leerplichtig vanaf 5 jaar. Vanaf dat moment moet uw kind de basisschool dagelijks bezoeken. Maar is uw kind nog geen 6 jaar, dan mag u uw kind 5 uur per week thuishouden. U heeft hiervoor geen toestemming nodig, maar u moet het wel melden bij de schooldirecteur of het bevoegd gezag van de school (schoolbestuur). U kunt de vrijstelling eventueel uitbreiden met 5 extra uren. Voor deze uitbreiding tot maximaal 10 uur heeft u speciale toestemming van de schooldirecteur nodig. Deze mogelijkheid tot vrijstelling is uitsluitend bedoeld om overbelasting van uw kind te voorkomen.

 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Mafkees  schreef op: 28-09-2012 07:27:45
met 5 jaar mag je ze idd nog wel eens thuis houden.

ik zou het even overleggen met de juf of meester. bij kleuters doen ze er normaal gesproken niet zo moeilijk over hoor.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Jomi  schreef op: 28-09-2012 07:29:22
Deze mogekijkheid is UITSLUITEND bedoeld om overbelasting van uw kind te voorkomen, dus niet om op vakqntie te gaan...

Hier ook gewoon zondagavond naar huis.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Mama Van Drie  schreef op: 28-09-2012 07:32:24
En dan lezen mensen alleen wat ze willen lezen, of wat ze begrijpen.....want ik lees toch echt dat het uitsluitend bedoeld is om overbelasting van het kind te voorkomen en na een weekend weg kan daar geen sprake van zijn lijkt me.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Mama Van Drie  schreef op: 28-09-2012 07:33:35
Oja......ik zou open kaart spelen met school en vertellen hoe en wat en dan maar kijken wat ze zeggen....nee heb je ja kan je krijgen....toch?
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Mv2  schreef op: 28-09-2012 07:59:34
Ik zou haar gewoon ziek/af melden, geen woorden aan vuil maken. Mocht je dochter er iets over zeggen op school en ze vragen naar een verklaring dan zeg je gewoon dat jullie een weekend weg zijn geweest en ze was de maandag zooooo moe dat ze echt niet naar school toe kon. 
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Baby2  schreef op: 28-09-2012 08:05:45
Ik weet dat er een leerplicht is en ik weet dat we ons daar aan moeten houden maar ik wil toch een beetje opkomen voor de TO. Ook ik lees dat het uitsluitend mag om overbelasting van het kind te voorkomen en nee daar lijkt me bij een weekend weg geen sprake van.
Mijn zoon is nog 4, dit jaar heb ik dit probleem nog niet, maar waar ik mij over verbaas is het lijstje wat ik deze week meekreeg, met allerlei extra vrije dagen en middagen!!!! Op korte termijn, binnen 5 maanden heeft onze zoon 5 extra middagen en 1 hele dag extra vrij!!! Dat heeft te maken met studiedagen van de leraren, allemaal leuk en prima, maar dit kan toch ook grotendeels gepland worden op woensdagmiddag, dan zijn de kinderen immers al vrij (groep 1 is zelfs de hele vrijdag vrij en t/m groep 4 zijn ze ook nog de vrijdagmiddag vrij). En dan denk ik als er zo'n grote waarde word gehecht aan leerplicht dan moeten dit soort dingen ook anders geregeld worden. En de school zal heus wel aan zijn plicht voldoen daar twijfel ik niet aan maar in mijn ogen moet er dan niet al te moeilijk worden gedaan over een paar uurtjes missen op maandag.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Caithy  schreef op: 28-09-2012 08:06:51
Hier heb ik het gevraagd of het kon (ook een weekend weg) ik moest een officiele aanvraag indienen etc etc. En dan was het nog maar de vraag of het kon.
Ik zou idd ziekmelden of zondagavond naar huis gaan (dat laatste hebben wij gedaan).
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Baby2  schreef op: 28-09-2012 08:17:31
En helemaal, hoe vaak ga je nou een weekend weg met je gezin? Voor sommige gezinnen is dit gewoon een enorme uitgave en dan wil je er ook optimaal van genieten. Dan vind ik op zondagavond naar huis gaan zo'n afknapper. En helemaal als je wat verder weg gaat dan moet je het weekend echt vroeg afbreken.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Krumelke  schreef op: 28-09-2012 08:23:59
kan aan mij liggen, maar je kind ziek melden voor een weekend weg? dat zou gewoon nooit in mij op komen denk ik.

wij hebben laats weekendje weg gehad en gewoon school gevraagd of het een probleem was dat hij maandags niet naar school kwam. dit was geen probleem en kregen zonder meer toestemming. mijn zoon is pas 4, maar denk niet dat het uitgemaakt hadden als we 2 mnd later waren gegaan (dan was hij 5 geweest). een dagje vrij vraag je toch niet wekelijks of maandelijks. gaat om eens per schooljaar. wij kijken trouwens voor een weekendje weg ook op de schoolkalender ofhet te combineren is met een studiedag ofzo, maar die vallen hier veel op dinsdag dus hebben we er niets aan.

ik zou dus zeggen vraag het gewoon aan de directeur om een dagje vrij te krijgen.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Liefje  schreef op: 28-09-2012 08:51:48

Quote Harleysmama:
Met 5 jaar mag je je kind nog voor een aantal uurtjes thuis houden. Staat allemaal beschreven op de site van de ministerie van onderwijs.

Hieronder de tekst zoals die op de site staat.

Vrijstelling kinderen van 5 jaar


Uw kind is leerplichtig vanaf 5 jaar. Vanaf dat moment moet uw kind de basisschool dagelijks bezoeken. Maar is uw kind nog geen 6 jaar, dan mag u uw kind 5 uur per week thuishouden. U heeft hiervoor geen toestemming nodig, maar u moet het wel melden bij de schooldirecteur of het bevoegd gezag van de school (schoolbestuur).


Wat ik lees is dat alleen voor de 5 extra uren speciale toestemming nodig is en dat deze 5 extra uren alleen mogen ivm overbelasting....!
U kunt de vrijstelling eventueel uitbreiden met 5 extra uren. Voor deze uitbreiding tot maximaal 10 uur heeft u speciale toestemming van de schooldirecteur nodig. Deze mogelijkheid tot vrijstelling is uitsluitend bedoeld om overbelasting van uw kind te voorkomen.


 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Liefje  schreef op: 28-09-2012 08:52:44
maar ik zou mijn kind gewoon ziek melden ik bedoel 1 dagje daar zou ik geen gezeik om willen.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Minou  schreef op: 28-09-2012 08:55:12
Eerlijkheid durrt het langst.

Wij gingen ook een weekend weg en ja ik heb het gevraagd aan de directeur, In eeste instantie zei hij nee, maar omdat man militair is en vaak weg is, kon het. maar dat was uitzonderlijk.

Maar als je het vraagt, ga van een nee uit.

 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
C.  schreef op: 28-09-2012 09:00:27
Ik lees inderdaad net als LIefje dat de eerse 5 uren zonder toestemming mogen alleen melden, en de 5 extra uren die moet je aanvragen en alleen bij overbelasting!

Dus je mag hem zonder opgaaf van reden die maandag thuis houden, ik zou dan zo eerlijk zijn en zeggen tegen de directeur ik wil gebruik maken van de wettelijke  5uur en mijn kind is dus maandag niet op school.

Met ziek melden breng je je kind in een lastig pakket want die wilt natuurlijk lekker op school kunnen vertellen dta hij een leuk weekend heeft gehad!
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Monica Mv 2  schreef op: 28-09-2012 09:01:27
Toen onze kinderen in groep 1 en 2 zaten deed de directeur hier niet moeilijk over.

Nu zit mijn zoontje op een andere school buiten ons dorp en daar deden ze zelfs niet moeilijk om de maandag van de kermis waar alle kindjes uit het dorp vrij hadden, die van ons ook vrij te geven.

Gewoon eerlijk vragen
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Jo  schreef op: 28-09-2012 09:03:15
Ik vind het eerlijk gezegt niet zo netjes om je kind dan ziek te melden, hier zou dat niet eens kunnen want als je vraagt aan mijn dochter van 6, goh was je ziek gisteren, zegt ze gerust: nee hoor!

Maar ik vind het ook balen dat je een "gewoon" weekend 200 euro betaald voor een midweek en in de herfstvakantie ineens 400.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Saskiamv2boys  schreef op: 28-09-2012 09:06:50
wij hebben het ook wel eens gedaan. Toen mijn man de hele vakantie in het ziekenhuis heeft gelegen zijn we niet op vakantie geweest. En mochten wij van de directeur een midweekje weg
Hebben het officieel aangevraagd en ook gekregen omdat 1 ouder ziek was geweest..

Nu gaan we op zondag avond altijd naar huis
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Debbel79  schreef op: 28-09-2012 09:25:52
ik zou je kind niet ziek gaan melden, ik heb dat ook 1 keer gedaan, maar nooit meer! want vertel jij maar eens tegen een kind van 5 dat ze niet op school mag vertellen dat ze een weekendje weg is geweest!

nu gaan we  idd zondagavond naar huis. die ene avond doe je daar toch weinig. de volgende ochtend is het jagen om op tijd het huisje uit te zijn. ik doe dat liever de dag ervoor rustig op mij gemak.

wil je toch perse op maandag naar huis dan zou ik gewoon eerlijk open kaart met de juf spelen, wrs doen ze niet moeilijk.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Monica Mv 2  schreef op: 28-09-2012 09:29:25

Maar je mag nog de hele dag gebruik maken van de faciliteiten. Wij pakten dus altijd die maandag gewoon mee als een normale dag.


 

 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Debbel79  schreef op: 28-09-2012 09:33:15

Quote monica mv 2:

Maar je mag nog de hele dag gebruik maken van de faciliteiten. Wij pakten dus altijd die maandag gewoon mee als een normale dag.


 




ja, dan is het wat anders ja, nee wij gingen altijd naar huis smorgens. ik dacht eigenlijk altijd dat de zwemkaartjes die dag niet meer geldig waren? wel dus?... grr...
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Saskiamv2boys  schreef op: 28-09-2012 09:35:03
wat wij ook wel doen is een weekend weg gaan met een vakantie.
Dan kan je de maandag ook nog blijven..
Maar dat is dan natuurlijk weer wat duurder..

School zegt hier gewoon daar zijn vakantie dus voor..
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Liefje  schreef op: 28-09-2012 09:41:44

Quote debbel79:
ik zou je kind niet ziek gaan melden, ik heb dat ook 1 keer gedaan, maar nooit meer! want vertel jij maar eens tegen een kind van 5 dat ze niet op school mag vertellen dat ze een weekendje weg is geweest!

nu gaan we  idd zondagavond naar huis. die ene avond doe je daar toch weinig. de volgende ochtend is het jagen om op tijd het huisje uit te zijn. ik doe dat liever de dag ervoor rustig op mij gemak.

wil je toch perse op maandag naar huis dan zou ik gewoon eerlijk open kaart met de juf spelen, wrs doen ze niet moeilijk.



ja zo zou ik het ook niet doen het kind is alleen maandag ziek geweest na het leuke weekend....dus mag alles vertellen hoor.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Anon  schreef op: 28-09-2012 09:42:51

Hoe doe je dat dan op het werk? Je vakantiedagen zijn op en dus meld je je maar ziek, want zo zie ik het...je bent een verplichting aan gegaan daar moet je je aan houden. Het is idd vervelend dat het zoveel duurder is in het hoogseizoen, maar zo werkt de markt nu eenmaal...

Over de studiedagen: een leerkracht krijgt op woensdag maar 5 uur betaald... moet een lkr dus altijd op zijn vrije dagen terugkomen. Een leerkracht maakt net zo veel uren als een andere ambtenaar, dit wordt allemaal ingevuld in een taakbeleidformulier. De vakanties worden eraf gehaald en de uren die ze daardoor niet kunnen werken moeten zij in de schoolweken 'inhalen'. Er wordt dus echt wel toegezien dat een lkr zijn uren draait.


Over de vrije dagen van gr 1 t/m 4. Dit heeft te maken dat een kind een X aantal uren naaar school moet t/m gr 8. Een school kan die uren zelf indelen, maar er mogen niet meer dan zoveel 4 daagse schoolweken zijn voor de oudste kinderen. Een school kan er voor kiezen om alle dagen evenlang naar school te laten gaan of een wisselend rooster voor de jongere kinderen. Als kinderen maar genoeg uren naar school gaan.

 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Tulp  schreef op: 28-09-2012 09:48:34
Als het nou een hele week was ok.
Maar kom op het is 1 dag .

gewoon gaan en  maandag lekker thuis komen .
desnoods bel je maandag op dat hij die dag niet komt ..

Veel plezier !
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Sennamvyent  schreef op: 28-09-2012 09:50:15

Quote Tulp:
Als het nou een hele week was ok.
Maar kom op het is 1 dag .

gewoon gaan en  maandag lekker thuis komen .
desnoods bel je maandag op dat hij die dag niet komt ..

Veel plezier !



Als iedereen zo zou denken...
Je weet dat zulke dingen niet meer kunnen als je kind vijf geworden is.
De juf kan ook niet een extra dagje wegblijven omdat het toch maar 1 dag is
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
M@rion  schreef op: 28-09-2012 09:50:21
voordat iedereen hier al een probleem maakt, waarom vraag je het niet gewoon aan je school! hier doen ze daar dus absoluut niet moeilijk over.
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Anon  schreef op: 28-09-2012 09:51:03
Als het nou een hele week was ok.
Maar kom op het is 1 dag .

En als dat juf dat nou een keer zegt?
 
Quote
RE: vrij vragen/ krijgen
Tulp  schreef op: 28-09-2012 09:53:02

Quote anon:
Als het nou een hele week was ok.
Maar kom op het is 1 dag .

En als dat juf dat nou een keer zegt?



wat al de juf wat zegt ??

we hebben het hier over een kind van 5 jaar , niet over volwassenen die vrij vragen ...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op vrij vragen/ krijgen
Naam
Bericht