Menu
 

Topic:

vervoer SBO

Deborah Mv...  schreef op: 26-09-2012 13:29:11
Vraag:

Mijn zoon Stan gaat naar een SBO school. Hij gaat met een busje.
Nou zat hij vanmiddag voorin in de bus. Niet de meest ideale plek. Er zijn ook oudere kinderen in de bus. Maar nu komt het, ZONDER stoelverhoger. Dit kan toch niet? Ik vind dit levensgevaarlijk.
Uiteraard heb ik dit gelijk voorgelegd aan de aan de buschauffeur. Hij moppelde maar wat. Als het achterin wel zo kon? Nee was mijn antwoord.

Ben ik nu overbezorgd? Ik word er zo moe van, dat een aantal chauffeurs geen gevoel voor veiligheid hebben. Ik snap ook niet dat zo'n onpersoonlijk figuur kinderen wilt/kan vervoeren.

Stan oude chauffeur had voor iedereen een zitje. Ook Levi gaat altijd op een verhoger, zijn zitjes van het bedrijf.

Zal wel lastig zijn omdat ze kinderen bij twee scholen ophalen en de busjes daarna nog worden heringedeeld. En dan willen zij Stan ook nog bij een opstappunt laten ophalen. Als of ik voor de lol mijn kind naar een SBO toe doe.

Ik ben behoorlijk kwaad en pissig . Uiteraard geen excuses niks. Had moeite met vriendelijk blijven.

Wat mis ik Stan oude chauffeur. Hij versierde met sinterklaas, kerst en pasen de bus. Bij een jarige was de hele bus vol slingers. Altijd muziek op. Zomervakantie , sinterklaas of verjaardag een cadeautje. Voor ons trouwen een mega bos bloemen. Echt iemand met passie! Stan was zo gek op hem.

Maargoed mijn vraag is. Een stoelverhoger is toch normaal voor een 4 jarige en zeker voorin?
 
Quote
Navigatie
RE: vervoer SBO
Amyomi  schreef op: 26-09-2012 13:37:20
Hoi

mijn zoon is vanaf 8 jr met de bus naar het SBO gegaan,,

er zaten toen ook al kleine erbij,maar ik heb nog nooit een verhoger gezien,,en er zaten ongeveer 40 kids in de bus,

ik ben heel blij dat we ervanaf zijn,,dat gezeik iedere dag met de chauffeur en de begeleidster,

ze weten helemaal niet wat de kids mankeren,behandelen ze als normaal zijnde kids,,wat ze helaas niet  zijn,


zoveel problemen..nea ben blij dat hij er vanaf is.
 
Quote
RE: vervoer SBO
Nina1  schreef op: 26-09-2012 13:40:15
Hoe krom ook bij groepsvervoer hoeft een kind nuet op een verhoger. wel in de gordel.
 
Quote
RE: vervoer SBO
Ladybug  schreef op: 26-09-2012 13:41:14
Mijn zoontje van 4 gaat ook met de taxi naar school
hij zit standaard al op een verhoger.... superideaal en erg veilig
ook let de chauffeur er op de gordels goed zitten....
Uitstekend geregeld met deze CHauffeur...!!!!
 
Quote
RE: vervoer SBO
Monica Mv 2  schreef op: 26-09-2012 13:46:54
Guus zit ook op een verhoger in de taxi.

Maarrrrrr ik heb jaren (vrijwillig) op een busje gezeten als begeleiding. Allemaal kindjes die naar een mkd gingen. Dus echt van baby t/m een jaar of 7. In die tijd zaten ze ook nooit op verhogers. Maar hadden ze wel tuigjes om.

Een klein kind voorin vind ik geen goed idee

Enne Amyomi, ik denk dat je een verkeerde inschatting hebt van chauffeur en begeleiding want die krijgen allemaal voorlichting en geregeld een gezamelijk gesprek op school. Die weten dus dondersgoed wat er aan de hand is hoor. Maar houden heel vaak hun mond.
 
Quote
RE: vervoer SBO
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-09-2012 13:47:23

Ik ben benieuwd wat onze rechten zijn.
Ik vind het asociaal en gevaarlijk. Hij kan het nu zelf oplossen. Anders gaat mijn Stan morgen niet bij en maak ik melding bij de gemeente. Hij begreep het volgens mij niet en wij verstonden hem ook slecht. Misschien een erge dialect  ???  Kan er moeilijk om vragen waarom hij zo onduidelijk praat. Het leek een pool. Is natuurlijk wel zo goedkoop.

Dit zelfde vervoers bedrijf heeft mijn andere zoon maanden langs een parkje en  vijver laten wandelen zonder begeleiding of zwemdiploma.
Niemand bekommert zich over dit soort kinderen en vervoer. Ik vind het een grote schande.

In grote bussen bv naar de zwemles zie je dat weleens vaker. Maar dit zijn kleineren busjes.


@Amy dat kan ik mij heel goed voorstellen.

Wij hebben echt iemand met passie gehad bij Stan. Ik had gewoon een brok in mijn keel bij het afscheid nemen. Zo bijzonder.

 
Quote
RE: vervoer SBO
Onsjanneke  schreef op: 26-09-2012 13:50:36
Hoe krom ook, een verhoger is in de bus of taxi niet verplicht.

Maar ik snap heel goed dat het fijner is met verhoger, en vind het ergens ook wel vreemd dat busjes die speciaal worden ingezet om naar zulke scholen te rijden niet standaard een paar verhogers bij zich hebben. Kleine moeite voor een extra stukje veiligheid.
 
Quote
RE: vervoer SBO
Monica Mv 2  schreef op: 26-09-2012 13:52:52
Guus heeft ook een chauffeur met passie. Hij is dol op Guus. Ik kan goed met hem praten, maar door mijn achtergrond heb ik natuurlijk ook net als hem die ervaring in dat "wereldje".

En d'r is niets zo vervelend als zeurende ouders die gelijk de gemeente bellen. Kijk in jouw geval Deborah, met die man is niet te praten, dan zocht ik even contact met school. Ze zien toch ook dat hij Stan voor in de bus zet. Dat hoort niet. En volgens mij heeft iedere sbo wel een vervoers coördinator.

 
Quote
RE: vervoer SBO
Anon  schreef op: 26-09-2012 13:53:09
Het is idd niet verplicht om verhogers te gebruiken, maar het mag natuurlijk wel. Vervelend als het niet klikt...

De opstapplaats vind ik niet eens zo gek idee. Ik denk dat het heel veel tijd bespaard en dat je kind dus sneller weer thuis is s middags. Anders breng je je kind toch ook naar school? Ik denk dat dat probleem echt bij jou ligt...
(mijn kind is ook een tijd met de bus geweest, idd zonder zitverhoger en ook met instapplaats ivm een tijdelijke verhuizing van de school)
 
Quote
RE: vervoer SBO
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-09-2012 13:54:45
Deze chauffeur heeft nog geen inlichting gehad.
Want hij maakt met regelmaat ook zijn gordellos. Dan vliegt hij zo door het raam heen. Stoelverhoger zal daar niks aan veranderen. Maar een kind van net 4 jaar voorin , vind ik niks.
Kan hij zelf toch ook wel bedenken?
 
Quote
RE: vervoer SBO
Jen9  schreef op: 26-09-2012 13:58:44
Ik werk op een so-school, en daar egwoon stoelverhogers in de taxi's... Je moet ze wel zelf meegveen, maar dat lijkt me logisch..
 
Quote
RE: vervoer SBO
Mariëtte35  schreef op: 26-09-2012 14:04:49
Het schijnt zo te zijn dat met groepsvervoer stelverhogers niet verplicht zijn, ik vind dat ook niet prettig en zou dan dus zelf een stoelverhoger in de bus zetten waar mijn zoon dan op zit.

Als er van school ook een uitje is zorg ik altijd dat onze autostoel ook mee gaat naar school, vorige week zijn ze nog weggesweest maar de moeder die onze zoon in de auto had, had zelf al voor genoeg stoeltjes gezorgt. Zonder autostoel wordt onze zoon niet vervoerd
 
Quote
RE: vervoer SBO
Amyomi  schreef op: 26-09-2012 14:09:05
Monica..ik heb eens een conflict met de busonderneming gehad en heb de eigenaar van de bus toen gevraagd of de begeleiding wisten wat er met onze kinderen aan de hand is,
de eigenaar van wolters gaf toen toe dat de chauffeur en begeleidster NIET op de hoogte waren van wat ieder kind mankeert.

en dat is een foute zaak,
 
Quote
RE: vervoer SBO
Mamaingrid  schreef op: 26-09-2012 14:28:04
onze oudste dochter gaast ook naar een sbo school
en zij zat tot afgelopen jaar op een stoelverhoger
kinderen die onder de 1,20m zijn die gaan op een stoelverhoger
zowel voorin als achterin
 
Quote
RE: vervoer SBO
Liefje  schreef op: 26-09-2012 15:08:20
Oke het lijkt me dat je gewoon 3 dingen moet doen: zorgen dat de chauffeur weet dat hij regelmatig zijn gordel losmaakt en daar dus ook op let.
Een stoelverhoger mee gaan geven zodat je zoon daarop kan zitten.
En als het een opstappunt wordt zie ik het probleem niet dan haal je hem daar op zoals iedere ouder hun kind ophaalt na schooltijd.

Snap het ook niet van je andere kind dat hij daar maanden lang gelopen heeft want dan haal je hem toch op?
 
Quote
RE: vervoer SBO
Made  schreef op: 26-09-2012 15:18:05
volgens mij is een stoelverhoger in de autk niet eens verplicht, mits het je eigen kind niet is. eigen kind moet dus wel altijd in verhoger...heel krom in dit land vol regeltjes
 
Quote
RE: vervoer SBO
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-09-2012 15:40:25

Liefje, Dan moet je wel weten dat je kind daar zwerft. Tegen school hebben zij gezegt dat er iemand van het vervoers bedrijf mee liep. Daar is dus over gelogen.
Tegen ons is er nooit verteld dat er een opstappunt werd gebruikt. Mijn zoon heeft een ernstige communicatie stoornis en kan zijn gevoel niet uiten.

Opstappuntvoor Stan is niet mogelijk. Hij is een gevaar in het verkeer, opstappunt is naast een drukke weg. Daarbij komen er dan teveel prikkels bij kijken zodat hij dicht slaat en niet meer tot leren kan komen op school. Juist het veilige thuis ophalen ( wat al een spannende situatie is) en brengen is het meest overzichtelijke. Er zal een medische keuring gaan plaatsen vinden. Ik heb maandag van de orthopedagoog een brief gekregen. Deze heeft het goed kunnen omschrijven.

Vanaf 9 jaar met het openbaar vervoer om deze kinderen vroeg zelfstandig te krijgen. Normale kinderen zet je geeneens op de trein op deze leeftijd. Ik vind het schandalig als of wij het kicken vinden dat onze kinderen daar naartoe moeten.

Ik geef morgen een stoelverhoger mee. Ik wil dat deze gebruikt gaat worden.
Ik wil het zo veilig mogelijk hebben. Want er zijn chauffeurs die echt als idioten rijden.

 
Quote
RE: vervoer SBO
Liefje  schreef op: 26-09-2012 16:13:20
NOu het is dan idd schandalig als je dat niet wist ongeloofelijk gewoon!
 
Quote
RE: vervoer SBO
Visiroda  schreef op: 26-09-2012 17:34:20
Ikheb onze zoon ook altijd een verhoger meegegeven.Die zitten niet standaard in de busjes. Bij problemen bel ik de contactpersoon van de Gemeente, maar wij hebben de mazeldat er een goede zit.
Mijn ervaring is dat de busmaatschappij de chauffeurs niet op de hoogte stelt van de problematiek van de kinderen.........
 
Quote
RE: vervoer SBO
Méanne  schreef op: 26-09-2012 17:53:05
Mijn zoon moet nog 4 worden en gaat ook met de taxi, heb gezegd dat ik wil dat hij in een verhoger moet. Morgen gaat hij voor de derde keer en eens kijken of de verhoger er nu wel is.
 
Quote
RE: vervoer SBO
Corine86  schreef op: 26-09-2012 18:11:37
mijn man rijd groepsvervoer (connexxion) en die heeft als hij kleine kinderen moet rijden en speciale bus waar autostoeltje/stoelverhogers in zitten.
Hij moet als hij die opdracht krijg eerst zijn huidige bus gaan ruilen voor de andere!!
 
Quote
RE: vervoer SBO
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-09-2012 19:54:37
Méanne groot gelijk. Waarom extra risico lopen? Het is immers een kleine moeite. Het is hun werk. Het is geen vriendendienst die zij leveren.

IK heb de stoelverhoger klaar staan. Ik wil er best 1 meegeven.

Tussen persoon is niet onafhankelijk en in dienst van. Die willen hun werk ook behouden. Heb je dus ook geen ruk aan. Vervoersbedrijf bel ik niet. Daar is niet mee te praten. Nemen deze routes aan omdat zij de goedkoopste zijn. Zij hebben maar 1 doel. Dat is geld verdienden. Ik heb destijds met alle problemen van mijn zoon ook nooit meer iets vernomen. Ik was volgens hen overbezorgd/zag spoken ... en dat het donker was, kwam door het jaargetijden.

@Liefje dat was ook ongelovelijk. En vooral verdrietig voor mijn zoontje. Begrip was er totaal niet. Uiteindelijk wel gelijk gekregen. Hij zou slecht ziend zijn en werd daarom weer opgehaald bij school. Smoes, hij heeft maar een bril. Dit kon wel zonder medische keuring . Zo krom zijn zij daar dus bij de gemeente.  Ze moeten daar toch een smoes/reden geven?  Gelijk of excuses krijg je niet.

De chauffeusse had een tijdwinst van 15 minuten volgens haar. In praktijk blijkt dit maximaal 5 minuten te zijn. Zo hoefde zij maar langs 1 school inplaats van twee scholen.
Het zijn 2 grote scholen naast elkaar met een park ertussen. Chauffeurs die wij daar hebben aangesproken vonden het zelf ook ongelovelijk, zij rijden immers allemaal langs 2 scholen. Mijn zoon moest ook nog langs een parkeer gedeelte van de busjes, staan wel 50 busjes. Levensgevaarlijk!
Vooral het liegen ook tegen school, geeft aan dat zij wisten fout bezig te zijn.
Niemand maar ook niemand heeft de veiligheid hoog behalve jijzelf als ouder.
Wij hebben destijds 1 week lang onze zoon moeten brengen naar school (90 km per dag).
Ik heb busjes als idioten zien rijden. Ik heb echt weleens de neiging gehad om de busjes te achtervolgen en ouders in te lichten. Wel heb ik de kentekens opgeschreven en de bedrijven zelf ingelicht plus tussen persoon van de gemeente. Zal hier echt wat aangedaan worden? Heb je weer zo'n zeikwijf denken zij vast.
 
Quote
RE: vervoer SBO
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 27-09-2012 17:40:28

Vanochtend geen stoelverhoger klaar. Ik heb er 1 meegegeven. Dat kan... Keek mij ook zo vreemd aan. Met moet dat? Was weer een andere chauffeur. Ook dit is voor mijn kind erg verwarrend. Maargoed zal daar maar niet over gaan zeuren.
Komt hij thuis. Zonder stoelverhoger!
Ik haal hem uit de bus. En vraag wat dit is (dezelfde als gistermiddag)? Ik ben toch duidelijk geweest? En waar is mijn eigen stoelverhoger.
Maar ik weet al wat het is. Die dingen zijn maar irritant met al die overplaatsingen. Want mijn zoon moet ook nog eens overstappen. Ik ben benieuwd als dit veilig gebeurd ( ik ga dus persoonlijk posten).
Maandag zou het echt voor elkaar zijn.
Iedereen die de veiligheid belangrijk vind, vervoert kinderen met stoelverhogers.


 
Quote
RE: vervoer SBO
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 01-10-2012 11:42:27
vanochtend medische keuring gehad. deze meneer is 5 minuten binnen geweest. las de formulieren van Stan en was klaar. wat kost dit de gemeente wel niet ? 1jaar sowieso aan deur. stoelverhoger , verschillende busjes en chauffeurs daar moet ik bij het vervoers bedrijf zijn. ik ben benieuwd als de stoelverhoger nu rond is. vrijdag en vanochtend vroeg stonden zij hier bij de deur...terwijl ik had doorgegeven dat Stan vrij was en vandaag de keuring. ik heb ook geen telefoonnummer
 is ook haast niet te doen met zoveel chauffeurs
 
Quote
Navigatie


Reageren op vervoer SBO
Naam
Bericht