Menu
 

Topic:

Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald

Melissa  schreef op: 19-09-2012 10:57:07
Een maand of twee terug heb ik een hoekje van een van mijn kiezen afgebroken, maar dan wel in de lengtje, dus een plakje eraf van boven naar beneden zeg maar. En elke avond doet dat een stukje zeerder en nu kan ik al een paar avonden slecht in slaap komen van de kiespijn  , dus vanavond maar een pcm nemen een half uurtje voordat ik naar bed ga ...


Ik ben dus zeeeeeer fobisch voor de tandarts, echt krijg liever 10 keer een kind dan 1 keer naar de tandarts. En nu zou ik onder narcose behandelt worden (ja zo fobisch ben ik) maar dat heeft de tandarts afgeblazen omdat ik interesse toonde in angsttherapie, maar de verzekering wilde dat niet betalen tenzij ik een de therapie in zwolle wilde gaan nemen (ja hallo, dat is een uur met de trein en een uur terug), en de tandarts heeft me dus van de wachtlijst afgehaald voor de narcosebehandeling (mijn achterste kies is ook afgebroken en de vulling is eruit geknapt) .....

Dus wat moet ik nu? Ik kan nu niet onder narcose dus daar hoef ik nu geen moeite voor te doen (ben zwanger) en bij volle bewustzijn behandelen? Ik denk dat ik echt gek zou worden...

Dus ik neem maar een paracetamol en steek mijn hoofd weer in het zand ... Gaat vanzelf over, echt waar
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Liefje  schreef op: 19-09-2012 10:59:58
Euh ja kop in het zandsteken maar wel even bellen dat je terug wil op de wachtlijst dat wanneer je bevallen bent je meteen naar de tandarts kunt.

Hier is het mijn verstandkies en ik wacht ook tot na de bevalling en ook regelmatig pcm
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Indy  schreef op: 19-09-2012 10:59:58
oh de tandarts praat me er niet van. ik beval ook liever dan dat ik naar de tandarts ga, ik ga dus ook alleen heen als het echt echt echt niet langer kan
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Mafkees  schreef op: 19-09-2012 11:03:14
spreek jezelf toe! dit kan niet! gewoon dapper zijn en gaan!
als je een kind kan baren, kun je dit ook!

(zei ze stoer, schijt in m'n broek, dus ik snap je heel goed)

maar pijn is niet fijn en moet echt verholpen worden

tandarts kan je echt wel helpen met een plaatselijke verdoving, die pijn valt echt heus wel mee
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 11:06:17
Het gekke is dat ik niet bang ben voor de pijn, ik ben onrealistisch bang ergens voor en kan het zelf niet uitleggen. Maar het is zo'n grote angst dat ik zelfcontrole verlies, ik ga letterlijk in a fight or flight modus, als ik de stoel al red (en dan ben ik al aan het hyperventileren en huilen en in grote paniek) op het moment dat de tandarts een instrument pakt dan zet ik het op een rekken (vaak val ik al flauw voordat ik de deur red) en ik heb ook al heel wat tandartsen geslagen en gebeten alvorens ik ren, kan me er vaak achteraf niets meer van herrinneren.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Jo  schreef op: 19-09-2012 11:20:01
Ik ben ook heeeeeeeel bang en ben al 6 jaar niet meer geweest, ook een halve kies of nou ja wat puntjes over en soms kiespijn (toevallig nu al 3 dagen) die net te houden is.
Ik ben wel heel bang voor pijn, spuiten e.d (ben diabeet en spuit 4 keer per dag) maar ik denk dat het probleem is bij mij dat een ander bv tandarts macht over mij heeft en ik "hulpeloos" ben.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Mama Van Drie  schreef op: 19-09-2012 11:33:00
Zo, je angst is wel heel erg als ik het zo lees.....maar.......je wilt niet weten wat voor een pijn en ellende ja kan krijgen door het niet te laten behandelen nu, en echt, je zegt nu ik ben niet bang voor de pijn....maar die kan zo erg zijn/worden dat je op je blote knieeen naar de tandarts zou willen kruipen.
Ik zou dus zeggen gaan! maar zo simpel ligt het niet voor jou, ik heb geen idee hoe je dit op moet lossen.

Vraagje...hoe doe je dat met je kids naar de tandarts? gaat je man dan heen met ze? Want ze moeten jou niet zo zien dan denk ik
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Mama Van Drie  schreef op: 19-09-2012 11:33:58
O.....en ik ben ook geen held....er staat hier nu al weken op het memobord dat ik moet bellen voor gewoon een controle afspraak en dat stel ik maar uit en uit........maar moet toch gaan, al is het maar omdat mijn kids ook moeten.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Minou  schreef op: 19-09-2012 11:34:08
Ik zou niet wachten tot na je bevalleing meis..echt eerder gaan...als je een ontsteking oid krijgt, ben je verder van huis.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Danna  schreef op: 19-09-2012 11:35:19
Is er geen angsttandarts in de buurt? Of misschien een psycholoog die gedragstherapie kan geven, en je misschien langzaam steeds iets meer durft? Eerst een keer gewoon naar de wachtkamer en naar huis, dan wachtkamer en de tansarts daar zien/spreken (niets in de mond verder), dan een keer naar de behandelkamer zonder dat de tandarts er is en zo langzaam opbouwen? Ik heb een hekel aan de tandarts, maar ga welk (met knikkende knieën). Maar ik heb ook een keer kiespijn gehad en dacht ook dat het vanzelf minder zou worden (was ook vanzelf gekomen, dus gaat vast vanzelf weer weg). Not! Mijn kies raakte ontstoken en het deed echt zoveel pijn (meer dan bevallen ). De tandarts zei dat dit echt niet vanzelf over zou gaan. Maar omdat ik zo lang had gewacht, pakte de verdoving niet meer zo goed. Ik heb niet vaak zo'n pijn gehad als toen (en wat een opluchting toen het gefixt was). Niet om je bang te maken, maar mijn verloskundige zei toen ik zwanger een wortelkanaalbehnaldeing moest (en ik hoopte dat ze me dat af zou raden vm de verdoving) dat zwanger zijn en een kaakontsteking een gevaarlijke combi is, dus dat ze me juist aanraadde het wel te doen.
Succes, dit is echt niet leuk!
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Caatje  schreef op: 19-09-2012 11:40:39
Ik weet niet precies hoever je bent in je zwangerschap, maar tijdens mijn laatste zwangerschap moest ik naar de tandarts voor een nieuwe vulling en dat ging niet helemaal goed. Ik ben niet bang voor de tandarts en mijn oude tandarts vulde gaatjes zonder verdoving, ik ben dus niet anders gewend. Maar dit keer ging ik bijna van m'n stokkie, vanwege het gewicht  van de baby en het lange liggen op mijn rug. Dat was geen prettige ervaring.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Angelique  schreef op: 19-09-2012 11:43:30
heb jog plekje over in die zandbak
ik ben ook zo bang maar wel gegrond
ik was 18 en alle 4 mijn verstands keizen zijn eruitgesneden
had zo ongeveer 20 spuiten in mijn mond gehad en kon mijn modn niet meer bewegen
en voelde alles nog wat heb ik gehuild
die beste man was zo boos omdat ik mijn mond niet goed open hield ja dat ging niet door de verdoving
en heeft heel mijn kaakgewrichten aangort getrokken

ik schijt echt 7 keluren strond zweet breekt me uit en klap volledig dicht
heb dus ook meerdere beschadigingen die bij tijd en wijlen echt onmogenlijk pijn doen
in de zwangerschap van ryan is vit d te kort ontstaan en is hoop schade aan mijn tanden gekomen
heb nu sowieso 3 gaten die eigenlijk gefixt moeten worden
ik druf niet van de pijn en ben als de dood voor de rekening
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 11:44:23
Er is hier een angsttandarts en dat is echt een fijne man die ik vertrouw! Hij doet dus de narcosebehandelingen. De laatste keer dat ik er was was ik er omdat hij wilde kijken hoe mijn gebit eruit zag voordat ik op de wachtlijst zou komen voor de narcosebehandeling. Maar omdat ik weet dat hij alleen een spiegeltje pakt en die alleen gebruikt om mijn wang opzij te trekken en absoluut niet aan mijn tanden komt ben ik op dat moment niet eens bang, mijn hartslag gaat zelfs niet eens om hoog en geen zweethanden, helemaal niets.

Ik heb zelfs voorgesteld dat ik bij zijn praktijk kwam omdat ik me o mijn gemakt voelde bij hem, maar dat kon niet, hij had zoveel patienten dat hij geen nieuwe meer aannam.

Dus ook voor dit probleem kan ik nu niet bij hem terecht, dat moet ik bij mijn eigen tandarts doen, en dat is een hork van een vent!

Therapie is hier dus wel in Emmen, maar word niet vergoed door de verzekering, alleen als ik dus de therapie in zwolle ga volgen dan wel, dus liever een gigabedrag neerleggen voor een narcosebehandeling dan een kleiner bedrag voor therapie, maar volgens de tandarts van het zilveren kruis kon hun systeem gewoon niet anders ...
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Danna  schreef op: 19-09-2012 11:54:33
Heb je vanuit de basisverzekering geen recht op 5 behandelingen van een vrijgevestigde psycholoog (misschien wel 200 eigen risico, dat weet ik niet maar de narcose gaat van je 220 eigen risico af eerst). Of kan de angsttandarts waar je geweest bent, je een andere tandarts aanraden die minder horkerig is en die wel plek heeft? En wat vindt je verloskundige? Is het doorlopen met deze pijn op den duur een risico? Je moet toch nog best lang.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 11:55:14

Ik weet dat in amerika bijvoorbeeld een tandarts standaart lachgas heeft, dat lijkt me wel wat, gewoon even een roesje, een narcose is namelijk ook zo ingrijpen. Een paar maanden terug een vrouw op een programma ziets als "dit is mijn lijf" ofzo, ook zo'n angst voor de tandarts, niet normaal, die is ook onder een roes gebracht maar was nog wel bij, kreeg alleen niet meer mee wat er gebeurde, hebben ze alle tanden en kiezen getrokken en implantaten in de kaak gezet ... lijkt me ideaal


 


Ik mag dus ook mijn gebit laten maken, ik heb bijna geen glazuur meer op mijn gebit (veel cola gedronken in mijn tienertijd en dan ook steeds de prik eruit spoelen in mijn mond), als de gaatje en afgebroken stukken zijn gemaakt, dan mag ik laagjes over mijn gebit laten zetten waardoor de tanden en kiezen weer groter worden en sterker, alleen dat duurt een hele dag volgens de tandarts en mag echt niet onder narcose want daar zitten te veel risico's aan, tja en of ik dat durf ...

 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Monique1988  schreef op: 19-09-2012 11:55:24
heee melissa dat was niet onze afspraak toch??

je wil toch neit net als mij er straks tegenaan lopen met giga hoge kosten!!

bellen er zijn ook mogelijkheden van verdoving tijdens je zwangerschap!!

 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 11:56:37

Quote danna:
Heb je vanuit de basisverzekering geen recht op 5 behandelingen van een vrijgevestigde psycholoog (misschien wel 200 eigen risico, dat weet ik niet maar de narcose gaat van je 220 eigen risico af eerst). Of kan de angsttandarts waar je geweest bent, je een andere tandarts aanraden die minder horkerig is en die wel plek heeft? En wat vindt je verloskundige? Is het doorlopen met deze pijn op den duur een risico? Je moet toch nog best lang.

De angsttandarts heeft echt heel erg zijn best gedaan om het voor elkaar te krijgen, maar zilveren kruis zei echt en duidelijk 'NEE' helaas.


 


Ik heb het er nog niet met de verloskundige over gehad eigenlijk, zou dat moeten?

 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 11:57:53

Quote monique1988:
heee melissa dat was niet onze afspraak toch??

je wil toch neit net als mij er straks tegenaan lopen met giga hoge kosten!!

bellen er zijn ook mogelijkheden van verdoving tijdens je zwangerschap!!

Verdoven maakt me niet zoveel uit, al leg je mijn complete zenuwstelsel plat, het is psychische angst, het enige wat verdooft moet worden is mijn brein

En tot nu toe ben ik er nog steeds voor verzekerd.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Dicha  schreef op: 19-09-2012 12:06:36
Melissa vraag  jezelf eerst eens af waar je nu precies zo bang voor bent..
Heb je het gevoel dat je er geen controle meer over hebt??
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 12:09:50
Ik weet het niet, en het is echt iets waar ik heel veel over na heb gedacht, heb ook een tijdje gedacht dat het misschien onwetendheid is, toen heb ik me enorm verdiept in alles wat er mee te maken had (zolang ik geen plaatjes zie kan ik alles lezen).

Wat mijn theorie is, toen ik een kleuter was moest er een gaatje geboord en gevult worden, ik ben toen bang geworden, en ipv dat daar aandacht werd besteeds heeft de assistente mij in de stoel gedrukt en vastgehouden en de tandarts met zijn duim mijn kaak opengedrukt en gewoon gedaan wat hij moest doen (ik weet dat niet meer maar mijn moeder nog tot in detail)

En waarschijnlijk het idee dat de tandarts aan mijn tanden gaat zitten triggert dat gevoel, het totaal machteloze, totaal panische blinde gevoel. Niets rationeels aan, niet te verklaren en ik kan me er niet overheen zetten (hoe graag ik dat ook echt zou willen)
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Dicha  schreef op: 19-09-2012 12:19:51
Daar is wel wat aan te doen hoor.
Heb hier ongeveer net zoiets gehad... alleen ging het dan minder grof als bij jou.
Ik loop ook het liefst met een grote boog om de tandarts heen, maar doe het niet, omdat ik weet dat het voor het behoud van mijn gebit is door 'gewoon' te gaan.
Ik heb met mijn tandarts afspraken gemaakt, ik ga dus ook iedere 3 maanden. (al 5 jaar lang)
Het is echt een stuk vertrouwen dat je terug moet krijgen.. en je zult aan je angst moeten werken..
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Parel  schreef op: 19-09-2012 13:15:11
Ik heb 'Dormicum'gekregen toen ik mijn verstandskiezen liet verwijderen. Heerlijk spul.
Kreeg 3 pillen mee van de apotheek. Van de kaakchirurg mocht ik er 2 nemen. Nou mooi niet. Heb ze alle 3 op. Lopen ging niet meer en ik kon alleen maar slap lullen. Maar dat er 4 kiezen getrokken werden heb ik amper meegemaakt.

Ik denk alleen niet dat jij dit mag omdat je zwanger bent.
Maar voor daarna is het misschien wel een idee.
Het is geen narcose maar een soort roesje
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Monique1988  schreef op: 19-09-2012 13:32:47
bellen laat iemand je hand vasthouden je moet gewoon..
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Son  schreef op: 19-09-2012 13:42:13
ppff hier ook even stresskip en een schijtluis.
Ik probeer echt 1 x pj te gaan.
Laatste keer zou een kies getrokken worden.
Verdoving, ik zou nergens last van hebben en zou met 3 minuten klaar zijn.
Weken wakker van gelegen, maar ik als een held op sokken toch gegaan.
Ik heb geen 3 minuten maar anderhalf uur in die tandartsstoel gelegen omdat het niet lukte De kies moest er in stukjes uit..Ik voelde me zoooo ongelukkig . Ik lag te shaken. En ben er snel vandoor gegaan. Dat gaat wel weer even duren voordat ik die stoel in ga..........
Ik was de volgende dag letterlijk ziek van die dag. Gewoon koorts van alles

Maar als je ECHT mega kiespijn hebt, dan wordt je gek..dan moet je wel naar de tandarts...
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Emv3  schreef op: 19-09-2012 13:43:31
weet je ik was ook net zo bang als jullie, maar ik heb nu een andere tandarts en in het begin huilen beven etc daar in de stoel werd het heel langzaam beter en nu binnen ong twee jaar maak ik me niet meer druk.
Een goede tandarts is dus heel belangrijk.en een lieve assistentie doet ook veel
probeer andrs iets dichterbij een tandarts te zoeken
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Bepje  schreef op: 19-09-2012 14:03:26
Kun je dan niet op zoek naar een gewone tandarts die wel vriendelijk is i.p.v. die hork ? Dat scheelt vast al een stukje.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Karien  schreef op: 19-09-2012 14:09:25
Hoe moeilijk ook ik zou toch gaan, straks word het alleen maar erger.
Ik had het met een gaatje...deed me toch zeer als ik at...ik belde op een morgen en heel toevallig
had er iemand afgezegd en ik kon gelijk komen.
Dat was wel fijn....verdoving voelde ik amper en ik was net op tijd anders had het zelfs de zenuwen aangetast, en was ik verder van huis geweest.
Gaatje zat tussen 2 kiezen in en was bij 1 kies al best groot geworden.
Ik was zo trots op mezelf toen ik met dikke wang en lip (voor mijn gevoel dan), weer op de fiets naar huis zat.

Ga niet wachten tot na je bevalling, straks heb je nog meer last ervan.
Sterkte!
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Evne Zo  schreef op: 19-09-2012 14:11:55
Ik denk dat mijn angst door hetzelfde als bij jou komt. Ik was toen 4 jaar en heb er zowat een trauma aan overgehouden. Ben altijd bang voor de tandarts geweest, ga dus ook nooit. Kan mijn angst ook niet verklaren. Alleen weet ik helaas uit ervaring dat als kiespijn eenmaal begint het steeds erger wordt. Vorig jaar  begon het met zeurderige pijn, nam eerst pcm, maar toen dat niet meer hielp advil 200, toen 400, vervolgen advil en pcm. Maar begeven moment hielp niks meer, wist niet meer waar ik het moest zoeken van de pijn, lag als een zombie op de bank. Gevolg, dan ga je echt wel naar de tandarts hoe bang je ook bent. Ben toen ook geweest, bleek een onsteking onder een afgbroken kies te zitten, om die kies er uit te halen moest eerst de ontsteking weg en kreeg ik antibiotica, nog 2 dgn hevige pijn gehad en toen was het over!  Nu een ajar verder en moet dus nog steeds terug voor die kies, af entoe zeurt het weer en ben ik als de dood dat het weer komt opzetten. Inderdaad dus ook kop in het zand...

Maar met je zwangerschap kan je gewoon verdoofd worden hoor, ik ben 3 wkn gelden bevallen en dus afgelopen jaar zwanger, ik gebuikte het als excuus dat ik zwanger was en daarom niet naar de tandarts ging voor die kies. Maar zowel de gyn, huisarts en vk zeiden dat het echt geen kwaad kon om de kies met verdoving te laten trekken.
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 15:19:23
In 2007 is mijn achterste kies geknapt, zat pinda's te eten en ineens kraakte het, is de achterkant eraf gebroken en daardoor kwam de vulling eruit. Daar heb ik alleen pijn van als ik aan die kant kauw en er echt iets in schiet, maar direct als dat eruit is dan is de pijn volledig weg, en dat gebeurd echt heel zelden. Hoop eigenlijk dat dit hetzelfde gaat, dus helemaal niet zeer blijft doen (zegt ze vanuit de zandbodem)
 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Mieps01  schreef op: 19-09-2012 16:25:29
Van problemen met je tanden loop je het risico op vroeggeboortvolgens mij, mij gyn drukt er ech verschrikkelijk dat je tanden wel alle behandelingen krijgen die nodig zijn,

Je bent zo bang voor pijnstilling tijdens de bevalling, wat eenmalig is, maar je bent wel bereidt om dan op geregelde basis wat te nemen omdat de pijn in je gebit ondraaglijk is ? Volgens mij ben jij altijd degene die zegt dat pijn een functie heeft.. Hier is de functie van die pjn duidelijk .. Er moet wat gebeuren, want je risico dat je grotere problemen met je gebit krijgt Is nu al veel hoger dan normaal.

 
Quote
RE: Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Melissa  schreef op: 19-09-2012 16:28:09
ik vind het totaal anders eigenlijk. Voor de bevalpijn is je lichaamgebouwd en maak je ook nog eens grote hoeveelheden endorfines aan (zolang je de adrenaline maar niet zijn kans laat gaan)

Voor kiespijn is er geen natuurlijk endorfine, die krijg je gewoon 100%. Ik ben trouwens niet bang dat ik geen pijnstilling kan krijgen hoor, het mag mij zo zeer doen als ze maar willen, ik ben niet bang voor pijn, alleen de paniek zit me in de weg, dus ik moet gewoon niet bij bewustzijn zijn.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op Ik heb mijn hoofd UIT het zand gehaald
Naam
Bericht