Menu
 

Topic:

welke schoenen zijn echt goed?

Melissa  schreef op: 18-09-2012 11:33:21
Vorige week heb ik voor Dominiek nieuwe schoenen gekocht, hij heeft grote platte voeten en loopt wat naar binnen met zijn voet, dus ik wil echte goede schoenen. Ik heb bij een duurdere zaak schoenen gekocht van bijna 100 euro (merk weet ik niet meer en hij heeft ze nu aan naar school) maar de winkeljuffrouw heeft er echt veel zorg aan besteed dat het de goede schoen voor zijn voet was.

En nu lachte een vriendin mij een dag later zowat uit, want volgens haar is dr visser (scapino dacht ik) goedkoper en veel beter dan die dure merkschoenen.

Dus wat is het? Volgende keer goedkopere dr visser of toch de duurdere schoen maar zeker weten dat zijn voet goed zit
 
Quote
Navigatie
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Bloemblaadje  schreef op: 18-09-2012 12:42:37
Ik zou ook eens naar een podoloog gaan, want die mensen kunnen gerciht advies geven voor mensen met voetproblemen en eventueel een zooltje laten maken.

Verder sluit ik me helemaal aan bij wat spatje heeft gezegd, want dat waren exact de woorden van onze orthopeed nadat hij onze zoon aan zijn achillespezen had geopereerd. Dure schoenen zijn niet per definitie goede schoenen. Bij dure schoenen betaal je vaak veel voor het merk wat erop staat. Het is me opgevallen dat ook veel dure schoenen niet eens van leer zijn, terwijl je dat voor dat geld toch wel mag verwachten.

 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Bettie  schreef op: 18-09-2012 12:47:57
Omdat ik zelf op SOS (speciaal orthopedisch schoeisel) loop, vind ik goede schoenen mét daarbij een heel goed advies belangrijk. 

Ongetwijfeld hebben de goedkopere merken/winkel goede schoenen maar ik krijg daar nooit of te nimmer advies of goed advies. (misschien kom ik in de verkeerde winkels) Bij de betere (inderdaad duurdere) schoenspeciaalzaken krijg ik dat wel en daardoor hier meestal dure schoenen.

Voor een paar erbij o.i.d. ga ik nog wel eens naar de Bristol, Schoenenreus of Scapino.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Proestie  schreef op: 18-09-2012 12:49:40

Quote melissa:
Ik zit te googlen, maar kan zo niet een website vinden in regio emmen



Schutrups heeft ook een podoloog!
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Mam Van Twee  schreef op: 18-09-2012 13:09:19

Heb niet alles gelezen, maar ff kort:

Het komt echt niet altijd zonder hulp goed met kindervoetjes. Ik heb het hele jaar bij de fysio gelopen met mijn dochter ivm heel erg naar binnen staan en met gedraaid voetje lopen.

Fysio gaf aan dat de volgende punten belangrijk zijn:
   * stevige hiel, daar waar schoen en zool zitten
   * niet te harde zool
   * voldoende buigzame zool, waardoor ze netjes afwikkelen (van hiel naar teen)

Wat mij opvalt bij de goedkopere schoenen is dat de zool vaak heel hard en stijf is of dat de hiel weinig steun geeft. Ik slaag daar dus ook niet.

Waar ik helemaal blij mee ben, zijn de schoenen van MEINDL. Die maken normaal gesproken wandelschoenen, maar hebben dus ook een kinderschoenen lijn.

Eigenlijk zijn het jongensschoenen, maar mijn dochter loopt er lekker op en dus kan ik ze nog mooi aan haar slijten. Ze zijn ook waterdicht etc, dus ik hoef geen snowboots oid te kopen.



De schoenenzaak bij ons heeft gelukkig altijd een koopjesrek staan met de collectie van vorige jaren. Dus ik was nu voor 39 euro klaar, terwijl ze normaal 69-79 euro kosten.

Helaas ben ik voor laarzen of een meer meisjesachtige schoen ook op de duurdere merken als Twins en gardino aangewezen. Brede voet, hoge wreef.

 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Ikee  schreef op: 18-09-2012 13:20:44
Niet naar een podoloog gaan hoor! Maar naar een podotherapeut.  Zie hieronder:








Podotherapeut

 


De titel ‘podotherapeut’ is een door de wet BIG beschermde titel (artikel 34), en mag alleen gevoerd worden na afronding van een wettelijk erkende HBO-bachelor degree. Een podotherapeut (paramedicus) valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voeten.


Een podotherapeut behandelt veel verschillende klachten met als doel: het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen in het functioneren van het steun- en bewegingsapparaat, voortkomend uit afwijkingen in de voet(stand), alsmede behandeling op indicatie van huid, nagels en wonden, en behandeling indien er sprake is van een chronische ziekte, zoals behandeling van de diabetische of reumatische voet.


De binnen de podotherapie gehanteerde therapie door een podotherapeut bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals ortheses, taping, schoen- en zoolcorrecties, alsmede het adviseren van patiënten teneinde voetaandoeningen (èn aandoeningen aan het bewegingsapparaat die vanuit de voet kunnen ontstaan) te voorkomen en te bestrijden. Daarnaast is de podotherapeut vaardig in het uitvoeren van instrumentele behandelingen, wondbehandelingen, en vilttherapie.


Een podotherapeut is na het behalen van zijn HBO-bachelordegree officieel paramedicus. Hij is veelal ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en geregistreerd in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici.









Podoloog

 


De titel ‘podoloog’ is onbeschermd en mag door eenieder gevoerd worden. Podologen vormen, in tegenstelling tot podotherapeuten, een commercieel beroep en vallen onder het Ministerie van Economische zaken.

De podologie (letterlijk: "voetkunde") is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De podologie werkt volgens de methode van de biomechanica, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen toepassing daarvan in het ADL-segment en het Sportsegment. ADL staat voor Algemeen Dagelijks Leven.


De binnen de podologie gehanteerde therapie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals ortheses, schoen- en zoolcorrecties, alsmede het adviseren van patiënten teneinde voetaandoeningen te voorkomen en bestrijden.


Binnen de podologie wordt door Stichting Loop, onderscheid gemaakt tussen een ‘podoloog’ en een ‘registerpodoloog’. Omdat een ieder zich podoloog mag noemen, heeft Stichting LOOP de term ‘registerpodoloog’ in het leven geroepen. Sommige registerpodologen hebben een scholingsmodule afgerond welke HBO niveau heeft. We spreken dan van een registerpodoloog B. Echter, er zijn aan deze module geen toelatingseisen verbonden, en de module is niet dusdanig geaccrediteerd dat het Ministerie van Onderwijs er een officiële HBO ‘bachelor-degree’ aan toekent.


 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
An  schreef op: 18-09-2012 14:44:06

Quote debbel79:
iook dr visser heeft smalle en juist bredere modelletjes. gewoon ff goed kijken en passen.



Er zit een groot verschil tussen smalle en brde modellen en echte breedtematen. Die wijken echt veel meer af van de smalle en brede modellen.


 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Bepje  schreef op: 18-09-2012 21:29:55
Dr. Visser is idd een goed merk maar je weet helemaal niet of dat voor jouw zoon wel goede zijn. Je hebt er goed aan gedaan goed zijn voeten op te laten meten en een goed passende schoen te zoeken. Laat een ander maar lachen, misschien hebben de kinderen van die mensen wel goede schoen maar helemaal niet geschikt voor de voeten van hun kinderen.
Je kunt de volgende keer eventueel vragen of ze nog schoenen van de collectie van vorig jaar hebben, scheelt hier de helft van de prijs.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Inky69  schreef op: 18-09-2012 21:38:41
Bij Scapino worden de voeten ook niet opgemeten en bij een goede schoenenwinkel wel en dat vind ik wel heel erg belangrijk. Ze krijgen bij mij dus dure schoenen. Maar ik kan mij een eerder topic van jou herinneren waarin ik de kale neuzen van jou zoon z´n schoenen opmerkte en toen zei jij dat ze dat heel snel kregen. Tja dan zou ik liever goedkopere schoenen kopen.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Trotsemama  schreef op: 18-09-2012 22:17:30
Mijn oudste heeft smalle voetjes en de meeste 'goedkope' schoenen passen haar niet goed. Ook hecht ik veel waarde aan een goed advies. Ik probeer ook wel eens bij Scapino oid, maar daar kan ik echt niet slagen... Ik zou ook liever minder kwijt zijn, maar het is niet anders!
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Minou  schreef op: 18-09-2012 22:22:19

Quote melissa:
Stomme autocorrect, rennie is 'een'



Ipad?

Heb een toptip gehad van een lieverd

Ga naar Instellingen en haal het schuifje van autocorrect naar de 0



Ontopci: podoloog is en goed advies. Liever even een buitenstaander laten kijken en dan hoor je welke het beste schoeisel is.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Saskiamv2boys  schreef op: 19-09-2012 08:06:41
ik haal altijd twee paar schoenen. En dan een bj een goede winkel met duren schoenen.
En als ik ze dan goed opgemeten heb dan ga ik naar de schoenreus/scapino/bristol.
En haal ik een paar schoenen erbiij.
Ik bestel dan eigenlijk altijd via internet en dan als ze binnen komen kijk ik hoe de schoenen vallen. Trek ze eerst altijd aan. En daarna haal ik de zool eruit en laat ik ze op de zool staan zo kan je precies zien of het qua lengte kan. Altijd een cm overhouden om te groeien..
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Spatje  schreef op: 19-09-2012 09:00:52
ik heb zaterdag een paar gympen gehaald bij de schoenenreus, ik werd door een lieve dame geholpen, voetjes werden gemeten, ze keek of de schoen niet te breed was, al met al een superservice, en dat bij de schoenenreus!
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Bloemblaadje  schreef op: 19-09-2012 09:27:38

Ik vind het wel typisch dat de meeste mensen denken dat de mensen die in een dure schoenenwinkel werken ook altijd verstand hebben van goed schoenen opmeten, want hier in het dorp zit ook zo'n winken en toevallig ken ik een aantal mensen die daar werken en geen van hun heeft een opleiding in die richting gedaan. Ze weten alleen de algemene dingen die ik zelf ook al wel weet en waar ik dus niet voor naar een dure zaak hoef te gaan.

 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Suus  schreef op: 19-09-2012 09:29:40
Ik ga altijd naar een specifieke schoenenzaak om dat ik de kwaliteit veel beter vind. Niet eens zozeer hoe de schoen in elkaar s teekt, maar wel de materialen die gebruikt worden.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Melissa  schreef op: 19-09-2012 10:12:42

Quote spatje:
ik heb zaterdag een paar gympen gehaald bij de schoenenreus, ik werd door een lieve dame geholpen, voetjes werden gemeten, ze keek of de schoen niet te breed was, al met al een superservice, en dat bij de schoenenreus!

Maar ook echt gemeten, of alleen de maat en hoe de tenen zitten?

Bij de dure schoenenzaak waar ik met D geweest ben heeft ze echt met een apparaatje Dominieks voet gemeten en de binnenkant van de schoenen om zeker te zijn dat de schoen overal goed aansloot, dus niet alleen lengte hak/teen, maar ook precies de breedte en de hoogte van zijn voet, en toen bleek hij iets te strak te zitten bij de hiel en heeft ze de schoen meegenomen en aangepast (vraag me niet hoe, maar Dominiek voelde echt een verschil).

Bij de schoenenreus scapino zetten ze hier alleen zijn voet in een meetlat, hij heeft maat X , schoen aanproberen, even bij de tenen drukken hoeveel ruimte hij heeft en klaar. En daar heeft mijn mannetje gewoon de voeten niet voor, niet alleen de lengte moet goed zijn, maar dus ook de breedte en de hoogte.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Boterbloem  schreef op: 19-09-2012 10:15:24

hebben jullie het dan over originele dokter visser schoenen of die aanbevolen zijn door dr visser?


Want de echte vind ik nog best duur hoor... Die aanbevolen zijn idd ook goeie schoenen.

 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Melissa  schreef op: 19-09-2012 10:18:53
Geen idee, volgens mijn vriendin waren 'de schoenen van dr Visser' net zo goed, dus kan alletwee zijn denk ik.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Spatje  schreef op: 19-09-2012 11:19:28
nee melissa was alleen een meetplank, maar dan nog, er wordt vaak zo negatief gedaan over de goedkopere winkels, maar dat is echt nergens voor nodig, normaal haal ik de schoenen bij een dure winkel, daar heb ik vorig jaar voor de jongste laarjes gehaald voor 80 euro, nou na 2 maanden liet de lap al los, heeft dus allemaal niks te zeggen of die wel of niet beter zijn

in jou geval zou ik ook even naar een specia;list gaan als hij zo naar binnen loopt
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Melissa  schreef op: 19-09-2012 11:23:07
Ik vind dat niet negatief doen Spatje, ik denk ook niet dat we verwachten dat we bij de zeeman een verkoopster meekrijgen die ons na gaan meten , dingen helpt te passen en eventueel verstellen als het niet niet lekker zit, maar dat verwachten we wel bij een duurdere kledingzaak.

Hetzelfde met het verschil tussen een duurdere schoenenzaak en de scapino/schoenenreus.

En ik heb aan de verkoopster ook uitgelegd dat ik een schoen wilde met een stevige neus zodat ze niet zo snel kapot gaan, en zijn schoen heeft nu een soort kunststof neus erop.
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Spatje  schreef op: 19-09-2012 11:28:15
ow melis maar ik heb het ook niet over jou uitspraken
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Melissa  schreef op: 19-09-2012 11:30:20
ok
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Mirella  schreef op: 11-12-2012 15:41:55
gemeld
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Linnie  schreef op: 15-12-2012 10:21:01
Dr visser schoenen zijn goede schoenen, maar dat wil niet zeggen dat ze bij JOUW kind passen! Mijn zoon is 6, heeft ook een beetje platvoeten en loopt naar binnen. Dan zijn dr. Visser schoenen dus helemaal niet goed. Hij heeft bijna altijd schoenen van Track Style, die hebben een grotere bolling onder de binnenkant van zijn voet, zodat hij 'gedwongen' wordt goed op zijn voet te staan.
Dr. Visser schoenen hebben heel platte binnenkant, niet geschikt voor hem. Verder is de breedte maat ook erg belangrijk, als het goed aansluit hebben de kids er meer steun aan en lopen ze dus beter!

Wat ik wel vaak doe is in de uitverkoop nog een extra paar erbij kopen, dan kan hij voorlopig vooruit en betaal je niet -altijd- de hoofdprijs, want ja, duur zijn ze!
 
Quote
RE: welke schoenen zijn echt goed?
Linnie  schreef op: 15-12-2012 10:22:23
sorry voor mijn reactie, is erg laat... maar dat had ik even niet gezien, door die stomme spam!
 
Quote
Navigatie


Reageren op welke schoenen zijn echt goed?
Naam
Bericht