Menu
 

Topic:

wat denken jullie, zorgverzekering

Spatje  schreef op: 18-09-2012 09:15:27
Nu het eigen risico weer omhoog gaat en je dus eerst zelf heel veel moet betalen voordat je wat vergoedt krijgt vroeg ik mij af of het niet beter is alleen een basisverzekering te pakken en tand apart.

Nu betalen we pp 144 euro, dan 90 euro, het verschil van 54 euro kun je opzij zetten voor als je eigen risico op is, laten we eerlijk zijn alles wat belangrijk is valt onder de basisverzekering

wij hebben vgz uitgebreid aanvullend, nou ik ben brildrager en heb pas een nieuwe bril, dus voor komend jaar hoef ik dat niet meer, we zijn al zeker beiden 10 jaar niet naar de fysio geweest , we kiezen liever voor wat alternatiefs

als je 12xdie 54 neemt = 648 en dat 2x ( mijn man) dat zit je op een bedrag van 1296 euro waar je extra dingen van kunt betalen of mss zelfs van over hebt

wat vinden jullie hiervan?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 09:15:41
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Corine86  schreef op: 18-09-2012 09:18:02
ik zit er ook over te dubben.
Maar moet nog uitzoeken wat er allemaal in de aanvullend zit wat belangrijk is.
Tandverzekering hoef ik zelf denk niet meer, ga 1x per jaar naar de tandarts en heb bijna nooit wat.
Mijn man die heeft een heel slecht gebit en zal binnen nu en 5jr aan een kunstgebit moeten.
We zitten zelfs te dubben om het dit jaar nog te doen, zodat we nog een beetje profijt hebben van de tandverzekering

Oja, ik zit bij prolife/agis
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 09:19:51
ja die tanden zijn wel belangrijk en met name voor mij, maar als je toch ziet wat er allemaal in zo'n pakket zit wat je niet gebruikt, de belangrijkste dingen worden vergoedt vanuit de basis en je moet eerst toch 350 betalen wil je wat van de verzekering krijgen

kun je net zo goed het verschil sparen en dat gebruiken indien nodig, en met een beetje geluk heb je op het eidn van het jaar geld over

hmmmmm ik ga het er toch eens met mijn man over hebben
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Corine86  schreef op: 18-09-2012 09:21:10
Ik ga het ook maar eens naast elkaar leggen en optellen/aftrekken en dan kijken wat het voordeligst is.

Alleen zit kraamzorg toch niet in het basispakket?
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 09:22:03
geen idee, maar die heb ik niet meer nodig  het is idd even kijken van wat heb je nodig en wat niet, zal even puzzelen zijn natuurlijk, maar denk dat veel mensen zich veel geld zouden uitsparen op deze manier
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Corine86  schreef op: 18-09-2012 09:22:14

ow zie nu kraamzorg wel maar kraampakket niet.
Das ong 30,-

 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 09:22:52

nou kijk eens aan, dat zou je dan bv kunnen betalen van het geld dat je overhoudt iedere maand

 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Mama Van Drie  schreef op: 18-09-2012 09:24:20
Maar dan moet je dat verschil dus wel consequent opzij leggen, ik denk dat wij er ons ook eens over moeten buigen.
We waren altijd hoog verzekerd, nu nog, omdat we ook kinderen met beugels hadden, die zijn ze nu kwijt en mijn jongste is 8, zal er ook wel 1 moeten maar is zover nog niet.

 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 09:25:46
ik ben heel consequent ( zo leg ik ook iedere maand het verschil van onze variabele hypotheek opzij met hetgeen wat we betaalden toen we een vaste hadden, gelukkig kan ik dat haha)

ik word steeds enthousiaster en ja ik heb nog geen beugelkinderen, mss over 2 jaar, dus zou het best eens 1 jaar kunnen uitproberen
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 18-09-2012 09:27:40
Mijn kinderen zijn met me meeverzekerd, basis en aanvullend. Aangezien je met kinderen nooit weet wat op het pad komt, wil ik het risico niet willen lopen.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Kimmv3  schreef op: 18-09-2012 09:32:37
wi zijn en tijdje geleden al omgeschkeld naar alleen basisverzekering. en zelfs geen tand. voor de kinderen zit dat gewoon in het basispaket. en voor mij en mijn man is dat niet echt rendabel.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Angelique  schreef op: 18-09-2012 09:32:54
ik ga ook even puzzelen
ik had nu een gezinspakket genomen ook ivm kraamkosten enz alles werd hieruit vergoed
maar goed dat hebben we niet meer ndoig
wel is mijn gebit door de zwangerschap en vts te korten echt naar de pliep gegaan dus ja die heeft wel flinke beurt ndoig
mijn tand verz had ik juist helemaal eruit gegooid(kids gaan tot 18 vanuit basis pakket)
en ik gebruikte het nouwlijks als ik een rek had van rond de 80 was het veel dan was de verz veel te duur
maar goed nu moet mijn gebit gesleuteld worden dus waarschijnlijk moet tand weer terug maar die basis kan wel weer om laag
gewoon kijken hoe en wat ik bekijk per jaar steeds opneiuw is al veel te duur allemaal
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Mama Van Drie  schreef op: 18-09-2012 09:33:36
Dat zou ik wel aandurven met kinderen, veel dingen zitten toch al in de basisverzekering.
Mijn oudste is nu 18 en bateelt nu dus zelf zijn zorgverzekering, denk je dat die het hoogst verzekerd is? Hij heeft nooit wat en heeft echt de basis genomen, de goedkoopste verzekering die hij kon vinden voor studenten, tandarts wilde hij eerst niet verzekeren en zelf de consulten betalen, ook daar heeft hij nooit wat maar op advies van ons heeft hij het toch wel gedaan, want stel dat je wel eens wat hebt dan moet je dus wel zorgen dat je daar ook het geld voor hebt en aangezien hij nog steeds alles opmaakt is dat dus niet verstandig.

Ik heb met mijn kinderen nog nooit iets gehad wat uit de aanvullende verzekering betaald werd volgens mij.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Mama Van Drie  schreef op: 18-09-2012 09:36:12
Zelfs mijn ziekenvervoer zat in de basis en de eerste 90 euro moesten we ook zelf betalen, ik vraag me dan ook wel eens af waarom we zo hoog aanvullend verzekerd zijn, ja...de kosten van de orthodontist die werden volledig vergoed, maar daar zijn we nu zo goed als vanaf.....voor even.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Mama-van-aimy  schreef op: 18-09-2012 09:43:14
Ok, even lang verhaal, maar misschien wel interessant om te lezen!

Wij zaten altijd in de hoogste pakketten van vergoedingen bij onze zorgverzekeraar. (ook voor tandverzekering). Toen moest mijn man naar de kaakchirurg moest voor een kaakontsteking. Bleek dit vanuit eigen risico betaald moest worden.

Dat was even balen. Ben je voor alles hoog verzekerd en krijg je het niet vergoed.

Wij hebben daarna alles op een rij gezet  met wat je krijgt aan vergoedingen vanuit de basis en vanuit de aanvullende pakketten.

Toen bleek dat heel veel dingen voor ons en de kinderen vanuit basisverzekering vergoed wordt. Mijn zoontje zit bij een speciale kindertandarts en moet soms onder narcose om zijn gebitje te doen, heeft cluster 2 indicatie wegens PDD NOS. Maar alle vergoeding vanuit de basis!!

Enige nadeel voor mij is dat ik ongeveer 6 behadelingen per jaar nodig heb voor fysio om mijn nek/schouders los te maken ivm hoofdpijnklachten.

Voor de rest zijn wij eigenlijk een standaard gezin en mogen wij gezegend zijn dat wij gelukkig geen ernstige aandoeningen hebben.


Na veel wikken en wegen en alles op een rij te hebben gezet hebben wij ons vanaf 1 januari 2012 alleen voor de Basisverzekering aangemeld. Dus aanvullende pakketten en tandartsverzekering eruit!! Dit scheelt voor ons nu maandelijk 116 euro!!

Nu zetten wij wel die 116 euro per maand naar een aparte rekening waar wij ook absoluut niet aan mogen komen (tenzij het medische zorg is).

Over dit jaar (tot en met eind september) hebben wij 580 euro uitgegeven aan fysio en tandarts. Maar daarnaast hebben wij ook (tot en met eind september  een bedrag van 464 euro bespaart!!

In december moeten wij nog een keer naar de tandarts (wij gaan altijd 2x per jaar voor controle). Ik verwacht geen hoge kosten te krijgen. Maar stel dat we dan 200 euro kwijt zijn. Dan zouden wij tot het einde van het jaar een ruime 600 euro bespaart hebben door alleen BASISverzekering te doen. 

Ook hebben wij dit jaar geen medicijnen gebruikt. Dus wij hebben ook geen kosten gehad aan het eigen  risico.

Je kan het altijd een jaar uitproberen. Dit jaar heeft het voor ons positief uitgepakt.
Komend jaar blijven wij weer alleen basis verzekerd.

Over een paar jaar moeten wij kijken hoe het moet met vergoeding van een beugel voor mijn zoontje. Want die zit niet in de basisverzekering. Maar weet je..... komt tijd, komt raadt...




 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Tamaramvc&f  schreef op: 18-09-2012 10:13:57
Ik heb er ook naar zitten kijken, ben verzekerd bij Unive, met een aanvullend pakket en tandarts pakket. maar mbt de kinderen, voor hun word toch ook niet alles vergoed dan of wel als je de aanvullende weg zou halen? Tegen de tijd dat ze aan een beugel oid moeten kunnen we weer een aanvullende afsluiten. Maar vraag me dan af hoe het met de kindjes zit met kosten. Ik weet wel dat ondanks mijn uitgebreide pakketten ik altijd na tandartsbezoek een rekening krijg als er bijv een foto gemaakt is, moet altijd wel zelf iets betalen, dan moet ik ws alles betalen, daar zit ik ook niet op te wachten natuurlijk. En zodra er bloed word afgenomen moet ik ook een deeltje zelf betalen, hoe zit dan dan allemaal? Word er op de site zelf niet wijs van er staat zo ontzettend veel informatie op. Moet niet zo zijn dat ik alle aanvullende dingen opzeg en erna alle dingen zelf moet betalen en nog geen geld genoeg heb liggen omdat we pas twee maandjes van die aanvullende afzijn snapje. Lastig hoor.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Mama-van-aimy  schreef op: 18-09-2012 10:41:47
Tamara, als het goed is word wel alles vanuit basis vergoed voor kinderen. (Behalve beugel).

Bloedonderzoek moet je altijd zelf betalen. Dit valt onder eigen risico.

Met tandartsverzekering is het verschillend wat eronder valt. De ene vergoed wel verdoving en foto's en de ander doet dat weer niet.

Het is een keuze wat je maakt en een risico wat je neemt.
Bij ons heeft het over 2012 (tot nu toe) goed uitgepakt.

Maar stel, ik breek mijn been en ik heb maandenlange fysio nodig om te revalideren...... tja, dan hang ik.

Hier komen geen kindjes meer bij. Dus daarvoor hoef ik niet meer aanvullend verzekerd te blijven.

Je kan het altijd een jaar uitproberen.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 11:16:58
potverdomme een heel verhaal geschreven krijg ik weer een melding dat de site niet reageert grrrr

in ieder geval wat ik zei is dat stel je breekt wat dan heb je altijd je eigen risico nog en daarna je potje en aangezien echt heel veel en de belangrijkste dingen onder de basis valt loopt je eigenlijk weinig risico, ben er echt van overtuigd dat heel veel mensen het met een lagere verzekering kunnen doen

 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Tamaramvc&f  schreef op: 18-09-2012 11:22:22
Ja ik snap wat jullie bedoelen hoor, maar ik vind het altijd zo eng haha,
het is wel zo, ben al jaren aanvullend verzekerd, betaal het sinds mn achtiende zelf, dus nu al 10 jaar, en al die tijd nooit wat gehad. Kindjes zijn nu ook klaar hier. Maar heb dan altijd het idee dat als ik er nu mee stop er volgende maand opeens wat gebeurd wat grof geld gaat kosten haha, alsof je het over jezelf afroept ofzo
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Tamaramvc&f  schreef op: 18-09-2012 11:23:27
Het zou hier al wel zoiezo 65 euro in de maand schelen, das wel heel fijn in deze tijd!
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 11:25:25
maar tamara je moet sowieso eerst 350 euro zelf betalen en dan pas gaat het je geld kosten, maar dat haal je weer uit het potje waar je iedere maand het verschil in legt, dus die 65 euro

daarbij komt dat de belangrijkste dingen verzekerd zijn via de basis, hmmmm, ik word steeds enthousiaster
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Grietje  schreef op: 18-09-2012 11:31:02
Ik heb mezelf al jaren heel basic verzekerd. Ik heb een verzekering waar je modules kunt kiezen. Ik heb naast de basisverzekering alleen de module Therapie op dit moment (o.a. fysiotherapie). Geen tandartsverzekering. Ik ga twee keer per jaar op controle en heel af en toe moet er een vulling vervangen worden of een foto worden gemaakt. Dat is goedkoper dan maandelijks premie betalen.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Tamaramvc&f  schreef op: 18-09-2012 11:37:43
Ja en die 350 betaal je evengoed toch, of je nou basis bent of aanvullend?
Of er word wel iets vergoed als je aanvullend bent toch, dus dan zit je niet altijd aan die 350, want ik heb geen gekke kosten, maarja dan betaal ik wel 65 voor jan doedel elke maand....mmmm kraak kraak in mn bovenkamertje
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Sabrah  schreef op: 18-09-2012 11:40:40
Weet je wat ik me nu afvraag? Iedereen kijkt opnieuw naar zijn verzekering nu de eigen risico zo hoog wordt, en dat is logisch. Maar als er zoveel mensen hun aanvullende verzekering opzeggen betekent dit minder inkomen voor de zorgverekeraars. Zouden ze volgens jaar dan zelf de premies omhoog gaan gooien om dat op te vangen?? 

Wij kunnne helaas niet veel meer bezuinigen op de zorg. Ik kom zelfs met het hoger eigen risico erboven en mijn man is al basis verzekererd. 
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 12:11:53
ja tamara dat bedoel ik, is dat 65 euro voor alleen jou of voor ook je partner, want dan hebben we het over 65x2=130 per maand

tja sabrah daar heb je best kans op, maar het is logisch dat mensen nu zo gaan denken, zo ben ik al door mijn eigen risico door mijn medicatie enz, dus ik bestel nu iedere maand wat meer en ik krijg het gewoon, zo heb ik een voorraadje voor volgend jaar, niet eerlijk zul je denken, maar ze zoeken het zelf zo door alles te verhogen, is toch niet meer normaal
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 12:23:12
ow sis is dat zo, dan staat vanaf nu mijn beslissing vast!
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Sennamvyent  schreef op: 18-09-2012 12:24:37
Maar dan moeten ze je nog wel accepteren. Als je de gezondeidsverklaring dan eerlijk invult en ze zien dat ze flink kosten aan je gaan maken, accepteren ze je ws niet meer
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 12:29:21
nou ik heb dit jaar een blindedarm verwijdering gehad en nu in okt een novasure, maar welke gezondheidsverklaring? heb net online de nieuwe premie eventueel berekent en ik zou het nu al kunnen aflsuiten als ik op bevestigen klik

wat me wel opviel is dat je een aanvullende verzekering MOET nemen anders kun je je tanden niet extra verzekeren, hmmmz, kun je die ergens apart afsluiten?
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Debbel79  schreef op: 18-09-2012 12:29:57
er zijn ook maatschappijnen  die alleen maar verandereingen toestaan op 1 januari, eerder doorgeven kan wel, maar pas per 1 januari gaat het nieuwe pakket in.
 
Quote
RE: wat denken jullie, zorgverzekering
Spatje  schreef op: 18-09-2012 12:33:42
ik ga er eens een mail aan wagen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op wat denken jullie, zorgverzekering
Naam
Bericht