Menu
 

Topic:

facebook & privacy

Bepje  schreef op: 17-09-2012 20:36:47
Naar aanleiding van de vraag over begraafplaatsen met foto`s op internet : Sinds een paar maanden ben ik op facebook. Ik heb er 1 foto van mezelf op en verder alleen foto`s van anderen die mij of, en daar gaat het om, onze kinderen.
Mijn man en ik hadden besloten geen foto`s of namen van de kinderen online te zetten omdat zij daar zelf maar over moeten beslissen als ze oud genoeg zijn en wat nu "afgeschermd"is, is dat over een paar jaar vast niet meer.
Nu kom ik op FB dus foto`s van de kinderen tegen via iemand waar ze op een (kinder)feestje waren en van de sportvereniging. Ik kan daar bezwaar tegen maken natuurlijk, maar ligt het nu aan mij dat ik het ongepast vind andermans kinderen online te zetten of is het gewoon iets van deze tijd waar ik me dan maar bij neer moet leggen ? 
 
Quote
Navigatie
RE: facebook & privacy
Nimmie  schreef op: 17-09-2012 20:38:53
ongepast vind ik het, ik vraag altijd aan de desbetreffende persoon of het kindje ook op fb gezet mag worden voordat ik ze plaats anders doe ik dat niet 
 
Quote
RE: facebook & privacy
Mitch  schreef op: 17-09-2012 20:40:16
Ik maak gezichten van andermans kinderen altijd onherkenbaar wanneer ik geen toestemming kan vragen.
Vind het niet meer dan normaal en erger mij ook rot aan mensen in mijn omgeving die het nodig vinden om foto's van mij op hun facebook neer te kwakken en wanneer ik er iets van zeg het weglachen.
Dus ja ik vind het ook stom wanneer mensen dit zomaar doen en je kan er een punt van maken als je wil, aan de andere kant wanneer er geen namen of zo bijstaan zou ik het zo laten denk ik.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Suus  schreef op: 17-09-2012 20:42:14
Ik vind het niet gepast. Ik vraag het eerst als ik een foto plaats waar een ander kind bij staat.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Sennamvyent  schreef op: 17-09-2012 20:42:28
Ik zet soms wel foto's van andere kinderen op mijn fb. Nicjtjes/neefjes of een hecht vriendinnetje van Yenthe ofzo. Dit doe ik alleen wanneer ik weet dat ouders zelf ook foto's van dat kind op fb zetten. Ik probeer ook altijd de ouder te taggen bij een foto. Zo krijgen ze melding van het plaatsen van de foto en kunnen ze het makkelijk aangeven wanneer ze het niet prettig vinden.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Minou  schreef op: 17-09-2012 20:45:04
Ik plaats zeker geen andere kinderen op fb, mits de ouders het zelf oke vinden.

 
Quote
RE: facebook & privacy
Mafkees  schreef op: 17-09-2012 20:47:40
hoort niet nee...vind ik ook.

ik doe het alleen nadat ik het gevraagd heb.

zo ook met onze eigen website voor de kinderen. dat is beveiligd met wachtwoord, maar dan nog...iedereen die op een foto staat en ik daar plaats, vraag ik netjes even voor toestemming.

 
Quote
RE: facebook & privacy
Sammy  schreef op: 17-09-2012 20:50:30
Ik vind het niet kunnen.

Sinds kort heeft mijn dochter (bijna 13) facebook en we hebben haar er ook echt opgewezen dat ze niet zomaar foto's van anderen erop mag plaatsen.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Bepje  schreef op: 17-09-2012 21:00:24
Dan ben ik dus niet de enige..... Ik wilde nooit iets met social media te maken hebben maar heb toch facebook geprobeerd. Had ik dat niet gedaan had ik niet eens geweten dat ze er op staan.
Mijn naam staat er idd getagd dus krijg ik ze te zien, wie weet wat er nog meer rondzweeft dus.

Ik vond het al een nadeel dat ik nu uit beleefdheid een paar mensen er op heb die ik niet drrect had gewild maar er zijn dus nog meer dingen aan.
 
Quote
RE: facebook & privacy
C@th  schreef op: 17-09-2012 21:10:02
er bestaat zoiets als portretrecht.  je kan "officieel" bezwaar maken tegen het plaatsen van foto's van je kinderen door iemand anders. tenzij ze toestemming gevraagt hebben (dat heeft school bijv gedaan. iedereen die toestemming gaf kon het formulier getekend mee terug geven) 
als ik al foto's van andere kinderen plaats maak ik de gezichtjes onherkenbaar. alleen die van mijn kinderen zijn dan duidelijk.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Marie8  schreef op: 20-10-2012 16:05:41
Ik heb nu zo'n situatie. 

Zeggen jullie er ook echt iets van?

Ik wil niet als zeikerd overkomen, anderzijds kies ik er bewust voor om geen facebook te hebben en heb daar mijn redenen voor.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Liefje  schreef op: 20-10-2012 16:08:46
ja ik zet andermans kindjes er ook wel op indien niet gewenst kan een ouder dat altijd zeggen en zal ik er geen probleem van maken.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Marie8  schreef op: 20-10-2012 16:10:27
Ik denk dat ik wel ga aangeven dta ik het niet fijn vind dat mijn kind op facebook staat.
Ik vind het wel raar dat het zomaar gedaan wordt. Toevallig zei iemand er iets over, anders zou ik het niet weten. Kan zelf niet eens kijken.

 
Quote
RE: facebook & privacy
Mb2  schreef op: 20-10-2012 16:13:36
Ik zet ook geen foto's van een ander op internet. Wanneer iemand een foto van mij (of vanaf half volgend jaar ook mijn kind) op z'n FB zet vraag ik echt wel of ze deze eraf willen halen.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Caatje  schreef op: 20-10-2012 17:52:15
Wij zijn daar ook vrij streng en voorzichtig in. Ik heb dan ook geen foto's van m'n kinderen op fc. Tenzij ze onherkenbaar zijn; foto van achteren genomen ofzo. Vanmiddag maakte onze buurvrouw foto's en zei dat ze ze op haar fb wilde plaatsen. Dan zeg ik dus, dat wij dat liever niet willen. Dat was geen probleem.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Bepje  schreef op: 20-10-2012 21:04:43
@Marie8, ik heb er wel iets van gezegd, bij een paar uit voorzorg. Die paar zijn moeders van andere kinderen die ieder kind dat bij hen komt spelen erop zet.

@Liefje, dan heb je de foto er dus al opgezet. Ik vind dat je eerst moet vragen en damn moet doen. Als die ouders van die kinderen geen fb hebben dan zien ze het niet eens terwijl ze het mogelijk helemaal niet willen.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Marie8  schreef op: 21-10-2012 12:31:33
Ik ben nu eigenlijk aan t overwegen toch facebook te nemen, maar dan vooral om toch dit soort dingen te kunnen volgen. Ik zal eens nagaan hoe afgeschermd ik dat voor mezelf kan houden. Als ik vrienden moet worden met mensen om fotos te kunnen dan heeft het weinig meerwaarde want ik wil niet met iedereen uit de buurt facebookvriendjes zijn
 
Quote
RE: facebook & privacy
Bepje  schreef op: 21-10-2012 12:47:12
Dat moet je inderdaad goed bekijken Marie8, ik heb er zo een paar die gaan zaniken als ik ze niet geaccepteerd had. Ik wacht nu op een mooi moment om ze geruisloos weer te laten verdwijnen.
Die mensen heb ik wel op kenissen gezet i.p.v. vrienden maar verdiep je er dus goed in. Ook plaats ik haast niets zelf, sommige mensen zetten hun hele leven erop, maar reageer meer en met een aantal mensen klets ik heerlijk via fb.
 
Quote
RE: facebook & privacy
Mb2  schreef op: 21-10-2012 12:55:29
Je kunt ook per bericht wat je zelf plaatst aangeven wie het niet mag zien.
In het hokje waar je je bericht plaatst staat een pijltje. Als je dit aanklikt kun je kiezen voor 'aangepast' daar kun je aangeven wie het bericht niet mag zien. Gewoon de namen/naam invullen voor wie je dat bericht wilt verbergen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op facebook & privacy
Naam
Bericht