Menu
 

Topic:

kloppen die kinder bmi schalen wel?

Lilly  schreef op: 15-09-2012 23:24:09
Hey iedereen, 
Ons zoontje van zes (Rhune) is altijd al heel dun geweest. Hij heeft nooit echt een babybuikje gehad. Zijn ganse kleutertijd zat hij kwa gewicht altijd op de p50 schaal en op de lengte p 90 schaal.
Zijn broertje (Seth) die (op een dag na) één jaar jonger is dan hij volgde exact dezelfde lijn.
Rhune is autistisch en altijd een heel erg problematische eter geweest. Seth is ook een hele moeilijke , maar nog net geen problematische eter.

Seth is 1.17 m en weegt 22 kilo en ziet er gewoon gezond slank uit maar Rhune was 1.22 m, woog 24 kilo en zag er ongezond mager uit.
Nu is hij net een ganse week ziek geweest, en je raad het al hij is weer eens goed afgevallen, hij weegt nu 22.6 kg. Hij is (nu hij genezen is) terug goed actief maar zijn eetlust is helemaal nog niet terug.
Verspreid over de laatste 7 dagen heeft hij (in totaal héongeveer 2 mini sandwiches met kalkoensalami binnen, een halve kippennugget, 1 petit gervaiske, en 1 drinkjoghurtje (knijpzakje), en een frietje of 5.
De eerste 5 dagen wou hij enkel (minimaal) water drinken. De laatste 2 dagen gelukkig ook 2 bekers fristi en 1 beker cola (op uitdrukkelijke eis van de dokter omdat hij echt wat suiker moest binnenkrijgen)


Wanneer je Rhune ziet zie je een iel manneke waar zijn botten overal uitsteken. Hij ziet er echt gewoon ondervoed uit, dit zijn niet alleen mijn woorden maar ook die van onze huisarts en zijn neurologe. Ze weten wel beiden hoe hard we werken om uberhaupt eten in dat ventje te krijgen hoor. Eten is voor hem eerder een straf, en doet hij enkel en alleen omdat hij nu eenmaal soms niet anders kan. Maar als je zijn bmi berekend zit hij gewoon in de 'gezond gewicht' curve. Daarom mijn vraag kloppen die schalen wel?
 
Quote
Navigatie
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Mariskamv2  schreef op: 16-09-2012 06:32:05
Die bmi schalen kloppen wel, maar kloppen de lengte en gewicht van rhune wel?  Want mijn dochter is 122 en 23 kilo en ziet er erg gezond uit.
Vind het apart waar zit dan dat gewicht? Wat zegt de kinderarts daarvan?
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Bianca  schreef op: 16-09-2012 07:13:02
Ik vraag me precies hetzelfde af hier een dochter van bijna 8 en is 1.22 cm en weegt ook precies 24 kilo en ook bij haar heb ik niet zoiets van wat is ze mager ok ze toont wel tenger.
Ze is geen super eter maar ze groeit wel gelukkig.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Boterbloem  schreef op: 16-09-2012 07:41:39
Mijn zoon was bij die lengte een paar kilo lichter en ziet er ook gezond uit (niet mager, niet dik, gewoon mooi).
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Juulmvjens  schreef op: 16-09-2012 08:01:25
Mijn zoon is 1.23 en weegt 19,4 kg. Hij ziet er wel mager uit maar niet ondervoed. Dat gebeurt wanneer hij onder de 19 kg komt.

Hij krijgt overigens wel Fantomalt voor de extra caloriën. Is dat misschien iets voor je zoon? Je kunt het in zijn drinken oplossen en het is smaakloos dus hij merkt er niets van.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Mamavan2boys  schreef op: 16-09-2012 08:41:50
Ik vraag me ook of jou gegevens wek kloppen mijn zoontje net 6 jr is 1.25 en weegt 24 kg en heeft een gewoon normaal postuur.. 
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Monica Mv 2  schreef op: 16-09-2012 09:02:25
Mijn dochter van 9 was de laatste keer 1,23 en 20,5 kilo.

Ze is wel heel dun, tegen het mager aan maar ziet er verder niet echt ongezond uit ofzo. De kinderarts houd het in de gaten maar doet er verder niks aan. Zolang ze haar eigen curve netjes volgt, niks aan doen.

Nu heeft Kirsten een scheut gehad in de lengte (de shirtjes worden na 2 jaar eindelijk te klein) maar haar gewicht is hetzelfde. De kinderarts vind het nog steeds geen probleem. Nou wij dan ook niet (meer)
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
B  schreef op: 16-09-2012 09:53:47
Mijn zoontje van 5,6 jaar heeft een lengte van 1.10cm en is 16,5 kilo! Ook bij hem kan je de ribben tellen! Hij is geen beste eter, maar de 3 maaltijden per dag gaan meestal wel op, het is echter wel een stuiterballetje en zit vol energie!b
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Mariëtte35  schreef op: 16-09-2012 09:57:17
Onze zoon 5 jaar is 1,28 en 22 kilo en ziet er gewoon gezond uit. Hij is een slanke lange jongen maar niet eng mager ofzo
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Mitch  schreef op: 16-09-2012 10:24:11
Ik denk dat die bmi schalen niet in alle gevallen kloppen nee, kijk naar het kind zelf en hang daar je oordeel aan vast.
Als jij vind dat je kind er niet gezond uitziet en de artsen zijn het daarmee eens dan zou ik toch overwegen of er niet iets meer mogelijk is voor het menneke.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Lilly  schreef op: 16-09-2012 10:57:16
Hij is bij zijn neurologe gemeten en gewogen in juni. Toen was het 1.22 cm en 24 kilo. Helaas heb ik em toen niet meteen thuis nagewogen want ik had een nieuwe weegschaal gekocht en die geeft bij mij ook 2 kilo meer aan. Mijn oude weegschaal en die van de neurologe liepen (ongeveer) gelijk. Nu weegt hij op mijn nieuwe weegschaal 22.6 kg. Maar het kan dus ook zijn dat zijn echte gewicht nog wat lager ligt.

Bij de kinderarts komt hij niet zo heel erg vaak, maar telkens zij hem ziet zegt ze wel steeds: hij is wel heel erg mager hé.
Hij wordt wel heel intensief opgevolgd door de reva arts, huisarts en zijn neurologe.
Hij heeft een voedseltherapie gevolgd op de reva, maar verder dan het aanraken met zijn vingers, en een paar voedingsmiddelen met het puntje van zijn tong zijn ze niet geraakt. Wat al een hele verbetering is hé want eerst begon hij al te krijsen wanneer nog maar van hem verwacht werd dat hij ernaar keek.
Wegen op de reva doen ze hem bewust niet, omdat ze niet willen dat Rhune door heeft hoeveel we zijn gewicht in de gaten houden. Je ziet ook zo dat hij eigenlijk te mager is zeggen ze dan.
Het huidige behandelplan is: drie gezonde maaltijden per dag aanbieden, maar NIET dwingen om ze op te eten (werkt bij hem juist negatief). Twee gezonde tussendoortjes aanbieden en voor de rest hem laten eten/drinken wat hij wil al is het dan snoep of chocolade. (hij wil ook zulke dingen haast nooit)
De reva is nu sinds twee weken gestopt omdat hij naar het bijzonder onderwijs is overgestapt. Normaal nemen die de voedseltherapie over , daar hoor ik volgende week op het oudercontact meer over.

Fantomalt toevoegen klinkt goed , maar dan moet ik eerst weten dat die fantomalt zeker niet kan opgemerkt worden door hem. Niet alleen kwa smaak maar ook kwa textuur of uitzicht. Elke verandering die hij opmerkt zorgt er meestal voor dat hij van dan af dat voedingsmiddel weigert (zo heeft het drie weken geduurt voor hij weer fristi  wou drinken omdat de verpakking was verandert.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Juulmvjens  schreef op: 16-09-2012 11:08:01
Ja ik snap dat wanneer hij rond de 20 kg zou wegen dat idd behoorlijk mager is.

Fantomalt proef je niet maar wannneer je het net ergens bij doet, bijv. aanmaaklimo, dan is het eerst even troebel en er kan een klein schuimlaagje opkomen. Laat je het even staan dan trekt dat allemaal weg en zie je er nietsmeer van.

Met wat dikkere dranken als vruchtensap klontert het eerder dus dat zou ik dan sowieso niet doen.

Sterkte en succes!
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 16-09-2012 11:14:41
1.22 cm en 24 kilo. is toch normaal ? Mijn dochter is langer en weegt ook 24 kg.

Levi is 122 cm en 18,5 kg... Maak mij nergens zorgen om. Ja hij is mager en ik zie zijn botjes. Maar hij eet goed. De meeste normale kindjes hebben een periode van slecht eten. Wel is het een gezonde eter. Eet zo een komkommer weg . Ik ga hem niet vet mesten. Hij drinkt veel water zoals wij allemaal doen in huis. De CB heeft weleens wat gezegt.... maar ga geen mayo door zijn eten roeren. Dus is op de negeer functie gegaan bij mij.
Wij waren beiden slank in ons puberteit.

Hoe kan een arts zeggen dat hij cola moet drnken. Dat is echt puur gif.

Een kind moet wel alle voedingsstoffen binnen krijgen. Dat doe je niet met snoep/fristi. Zijn loze calorie bommetjes.
 
Wanneer jou kind slecht eet. Zo ik mij zorgen maken omdat hij niet alles binnen krijgt.


 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 16-09-2012 11:21:41
Hij is nu 22.6 kg...
Het is toch een gezond kindje ? Elk gezond mens valt af in een weekje ziek zijn. Zit er meestal zo weer aan.

Laat hem zelf dingen uitzoeken in de winkel, laat hem helpen met bereiden. En ik zo de hele druk van eten weghalen.




 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Jo  schreef op: 16-09-2012 11:26:24
Mijn nichtje is ook heel dun en heeft al vanaf 2 jaar eetproblemen, ze moest toen ook vanuit de GGD naar een dietiste.
Die raadde ook aan om bv slagroom extra te eten, in bv toetjes etc.
Vond ik zo'n raar advies.
Ze at gewoon veel te weinig door de dag maar extra calorierijke dingen zoals fristi, koek etc
lijkt me nooit goed ook niet voor dunne kindjes.
En als ze die vette calorierijke dingen gewend zijn, zijn ze later misschien weer te zwaar.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Juulmvjens  schreef op: 16-09-2012 11:33:14
Vorig jaar is mijn zoon flink ziek geweest (duurde ook wat langer) en toen woog hij nog maar 16 kg bij ongeveer 1.18/1.20.
Toen kreeg hij behalve Fantomalt ook extra room en boter door zijn eten en drinken. Hij moest na het ziekzijn wel aansterken en met "gewoon" gezond eten ging dat niet.

Hij eet nu op een dag tussen de 3 en 5 volkorenboterhammen en 's avonds redelijk. Verder op school nog een dubbele liga en thuis meestal nog wat lekkers. En fruit natuurlijk. Hij groeit hier nagenoeg niet op. Als hij een dagje minder eer valt hij meteen weer af. Hij moet dus wel af en toe extraatjes als room en boter. En iedere dag Fantomalt door zijn drinken.
Sinds we het zo doen is hij ook weer in de lengte gaan groeien en hij had lang stilgestaan.

Sommige kinderen hebben zo'n snelle verbranding dat ze gewoon die extraatjes nodig hebben.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Indy  schreef op: 16-09-2012 14:50:23
je moet niet altijd naar bmi kijken. ik geloof er in ieder geval niet in, mijn zoon is heel smal en dun, ribben kun je tellen, maar volgens bmi zou hij overgewicht hebben
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Esther Mv Thomas  schreef op: 16-09-2012 15:04:40
Mijn zoontje van 6,5 jaar is nu 1.22 m en weegt ww kg. Hij is zeker niet mager! Hij is precies goed zo.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Mitch  schreef op: 16-09-2012 15:12:21

Quote Indy:
je moet niet altijd naar bmi kijken. ik geloof er in ieder geval niet in, mijn zoon is heel smal en dun, ribben kun je tellen, maar volgens bmi zou hij overgewicht hebben



Jup zoeen heb ik er dus ook hihi.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Mieps01  schreef op: 16-09-2012 15:15:33
Ik wil geen slechte moeder zijn, maar is het niet normaal dat je de ribben goed kunt zien bij een kind? sorry, mijn kinderen zijn allemaal mager.maar niet zo mager dat ze ziekelijk zijn. En ze zijn de afgelopen jaren elke keer "goedgekeurd" bij de kinderarts. Mijn 6 jarige is zelfs maar 16,6 kilo en hij is gewoon goed. 22,5 kilo lijkt gewoon in orde bij het gewicht van jouw zoon.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Patricia2211  schreef op: 16-09-2012 20:39:19
romy is nu 3,5 en 102,2cm en 15,6 kilo, volgens het bmi ook perfect, maar vind haar er ook maar magertjes uitzien (dus vooral ook dat je haar ribjes ziet en smalle armpjes), behalve dr benen. cb zegt ook elke keer ze ziet er prima uit, dus ook ik maak me nu geen zorgen meer. ik kijk nu ook altijd naar haar eigen groeilijn, en zolang dat netjes blijft stijgen vind ik het prima.
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Xxx  schreef op: 16-09-2012 20:46:43
Mijn oudste, 4,9 jaar, is 108cm en 16,9 kilo. Ziet er slank uit, smal kontje, maar is goed op de lijn van de BMI.
Mijn jongste 2,6 jaar,  is 98cm en 14,9 kilo. Begint steeds slanker te worden, maar ook goed op de lijn van de BMI.

Mijn beide jongens waren bolle baby's. Bij de oudste zie je er al helemaal niets meer van en bij de jongste gaat het ook die kant op.

Ik denk dat de kinderBMImeter wel goed is, maar dat je alsnog altijd naar je kind moet blijven kijken....
 
Quote
RE: kloppen die kinder bmi schalen wel?
Juulmvjens  schreef op: 16-09-2012 21:30:59
Ik heb net even gekeken maar mijn zoon heeft idd ondergewicht.
In zijn geval klopt de berekening voor kinderen dus wel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kloppen die kinder bmi schalen wel?
Naam
Bericht