Menu
 

Topic:

Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-09-2012 14:42:34
Omdat wij Owen veel te veel verwend hebben tot zijn 5de verjaardag (hij kreeg echt alles) heb ik vorig jaar december het besloten anders aan te pakken.

- Hij krijgt geen dure cadeau's meer zomaar, wat hij wel krijgt is bijv knutselspul, in de zomer wat leuk speelgoed voor buiten (Action) en af en toe eens iets van onder de 15 euro.

- Hij is 4 december jarig en krijgt dan 1 groot kado van ons.

- Met sinterklaas krijgen de kids elk 5 kadootjes waaronder ook elk een pyama en 1 duur kado wat ze heel graag willen. (ze krijgen van de opa's en oma ook nog kadoos voor in de zak)

Maar nu is het gewoon zo dat hij helemaal niet zoveel leuk speelgoed meer heeft, eigenlijk heeft hij helemaal niet zoveel leuks om mee te spelen voor zijn leeftijd. Het is natuurlijk ook zo dat hij 4 dec jarig is en 5 dec is het Sinterklaas dus krijgt hij een jaar lang geen grote dingen meer.

Hoe doen jullie dat?
 
Quote
Navigatie
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Macife  schreef op: 14-09-2012 14:45:26
ikgeef Femke ook veel...veel te veel

maar dan wel geen dure dingen.. zo rond een 10 tje..15 euro het hoogs

ik weet ook dat we haar veel te veel verwennen..maar het is zo leuk
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Jolijn  schreef op: 14-09-2012 14:47:31
mijn kinderen krijgen van alles door het jaar. Ik zie het niet zozeer als kadootjes maar meer als gereedschappen waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Of het nu gaat om een breihaakje, een computer, een boek of lego, het dient allemaal een doel.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Tulp  schreef op: 14-09-2012 14:48:19
vind hij zelf ook dat hij geenleuk speelgoedmeer heeft of vinden jullie dat ? 

hier krijgen ze zowiezo met hun verjaardag en 5dec wat. en als het KAN dan krijgen ze zomaar eens wat maar dat is echt niet vaak.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-09-2012 14:50:25
Bij ons is het meer verwennen in de zin van vakanties, dagjes weg, bioscoopje pakken, pretpark etc.

En een nieuwe fiets vind ik bijvoorbeeld niet echt een verjaardagskado dus dat krijgt hij dan wel tussendoor. Maar echt speelgoed boven de 15 euro krijgt hij dus niet. Oja op vakantie, daar mochtten ze allebei een mooi kado uitzoeken van rond de 30/40 euro (hij koos een batman verkleedpak) maar verder dit jaar heeft hij niks duurs gehad.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Mitch  schreef op: 14-09-2012 14:51:52
Hier kreeg onze zoon ook zo goed als alles wat zijn hartje begeerde, domweg omdat het kon.

Uiteindelijk merkte we dat we geen winkel normaal inkonden of hij wilde wel iets en was ook intens verdrietig als we nee zeiden, dus zijn we het idd ook anders gaan doen.
Ik wil niet dat mijn kind de stempel verwend ettertje krijgt, omdat IK hem aangeleerd heb dat hij alles kan krijgen wat hij maar wil.
Hij heeft nu een spaarpot en voor grote dingen moet hij sparen, hij spaart onderhand al voor 200 dingen en vergeet steeds waarvoor hij spaart
Het drammen is ook zo goed als gestopt, wel een pruillip als hij dat boekje van 3 pagina's voor 5 euro niet krijgt, maar daar blijft het wel bij.
Daarintegen is hij weer superblij wanneer hij een flesje carsdrank krijgt als extraatje.


Met de kerst zal hij grotere kadootjes krijgen en voor zijn verjaardag ook inderdaad.
Hij is 12 januari jarig, dus ook redelijk dicht op de kerst helaas.
We denken erover om zijn spaarpot welke hij zelf gevuld heeft leeg te trekken als deze vol is, dat hij dan beslist wat hij heel graag wil hebben.
En het verschil leggen wij, waar we dat zelf kunnen eventueel bij, en of wanneer hij iets overhoud gaat dan op zijn spaarrekening.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Chloe  schreef op: 14-09-2012 15:12:06
wij geven wel speelgoed etc tussendoor. Ze worden nou eenmaal groter en hun interesses veranderen en dat wacht niet tot de volgende verjaardag. Zolang het maar niet zo wordt dat het normaal wordt voor ze, ze krijgen dus niet wekelijks iets of zo. Met verjaardagen/kerst en in mindere mate met Sinterklaas gaan we wel los met cadeaus moet ik eerlijk zeggen. Vooral met verjaardagen en kerst vind ik het geweldig om ze heel erg te verwennen. 
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Mrtj  schreef op: 14-09-2012 15:14:44
Mijn zoon is ook in december jarig. Ik vraag mijn moeder vaak om voor zijn verjaardag maar een klein cadeautje mee te nemen. En dan geeft ze in de zomer een groter cadeau (dus nog voor zijn verjaardag). Je zou het ook met beide opa's&oma's zo kunnen afspreken. Dan heb je iets meer spreiding.
Want zeg nou zelf... het arme kind zal anders nooit skeelers of een skateboard krijgen (die zijn niet te koop in de winter)
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Worteltje  schreef op: 14-09-2012 15:53:29
Ik gaf de kids wel tussendoor en best veel maar de duurdere cadeaus waren voor hun verjaardag en sinterklaas. Layla krijgt ook vaak zat tussendoor en dat is vooral omdat met deze jonge leeftijd zo snel ontwikkelen en Layla veel uitdaging nodig heeft. Maar grote dingen alleen voor verjaardag en sinterklaas. Heb een leuke poppewagen gezien en een ton duplo, dat wil ik wel halen maar bewaren voor sinterklaas.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Liefje  schreef op: 14-09-2012 16:09:08

Hier ook veels te veel verwend maar goed ik vind ook dat je ze lekker moet verwennen.
Hij krijgt hier zeker iedere week wel een kadootje (autootje of iets wat hij dan ziet en graag wil hebben)

Verjaardag is voor dure dingen.

 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Jill  schreef op: 14-09-2012 16:29:27
Hier krijgen ze regelmatig iets tussendoor, ook weleens een wat duurs (playmobil, wii spell)
Jongste is 5 december jarig en zou dus anders maar 1x per jaar wat krijgen (net als bij jouw zoon)
Ik vind het leuk om ze af en toe te verwennen en zolang ze ook blij zijn met wat kleins denk ik dat het wel goed is zo
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Janneke01  schreef op: 14-09-2012 16:30:40
Daimy hebben wij de eerste 6 jaar ook verschrikkelijk verwend, ze hoefde maar die te zeggen en Kreeg het 9 van de 10 keer.
Begin vorig jaar ben ik daar mee gestopt, in het begin was het best moeilijk, maar nu ze ook door heeft hoe duur alles is durf ze het nog geen eens meer te vragen 
Maar als we gaan shoppen krijg ze wel altijd iets, niet te duur natuurlijk, maar ik sleep haar dan overal mee naartoe, vind dan wel dat ze er iets voor terug mag krijgen haha. 


 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Caithy  schreef op: 14-09-2012 16:36:19
Ik koop veel speelgoed via mp, weinig in de winkel.
Nu heb ik een supergave garage gekocht, voor 7,50. Nieuw kost deze 59,95. Deze geef ik wel, want waar zou ik hem kunnen verstoppen...
Zo heb ik bv voor Sinterklaas al een hoogwerker etc gekocht van Bruder voor mijn zoon, scheelt ruim 20 euro. 

Verder geef ik weinig tussendoor, tenzij ik merk dat ze ergens op uitgekeken zijn. Mijn dochter knutselt graag dus dat geef ik wel tussendoor.

 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Anon  schreef op: 14-09-2012 17:08:01
ik geef eigenlijk weinig tussendoor. ik merk dat ze zich prima kunnen vermaken met kleine dingen, zoalsgogo poppetjes. misschien een idee om lid te worden van een speelotheek. elke drie werken nieuw speelgoed uitzoeken, is altijd feest.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
-claudia-  schreef op: 14-09-2012 17:32:48
Nee..toen mijn dochter 5 werd, heb ik het zakgeld gebeuren ingevoerd. En dat is vanaf het begin al mega goed gegaan.
Ik kocht zowieso al nooit grote/dure dingen tussendoor, maar wel soms dingetjes die nu echt in de aanbieding waren en een paar euro kosten.

Nu heeft ze zakgeld en kan ze zulke dingetjes zelf kopen. Ze heeft gespaard voor een pinypon bus, een hele grote zooble die je kan aankleden.
En tussendoor: van die furry frendz hamsters, zoobles, petshops.

We struinen zelf graag rommelmarkten af (vooral kinderrommelmarkten) en daar koopt ze dan ook vaak wel wat. Ik koop wel boekjes en dvd's, maar echt speelgoed doet ze zelf.
En ja op is op...heel soms is dat even lastig, maar ze gaat er super mee om. Ik vertel dan ook: zoveel heb je nog in je spaarpot, als je dit nu koopt zijn je centjes op. En als iets te duur is, dan moet ze nog even wachten.
Wat ik merk is dat ze het speelgoed dat ze zelf koopt, heel erg waardeerd en mega zuinig mee is.
Hier dus DE oplossing. Ze zegt zelf al met dingen: als het zoveel kost (het bedrag wat ze nog in haar spaarpot heeft) dan koop ik het niet hoor, want ik wil dat en dat nog.

Verder krijgt ze met sinterklaas het 1 en ander. Ik doe 15-20 euro uitgeven eraan, mijn ouders 15 euro. En omi 10,00. Zit je ook al snel op 45 euro aan cadeaus.
Verzamel het hele jaar door en heb tot nu toe altijd mazzel gehad dat ik voor een prikkie kon kopen waar ze helemaal dol op is.

Verjaardag is in januari, dan geef ik max 50,00 uit. Vorig jaar een kinder-digitale camera, wat boekjes en een tasje voor de camera en een furry frendz baan + 2 diertjes.

Dingen die ik tussendoor koop, en vind ik ook niet bij cadeautjes of speelgoed horen: oefenboekjes, stiften, klei, leesboeken, dvd's en bijv een fiets. Hoewel een fiets misch veranderd als ze iets ouder is en echt graag een nieuwe/of een duurde is dan ik zelf in mijn hoofd heb. Ik koop ze nu namelijk via MP.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
-claudia-  schreef op: 14-09-2012 17:42:58
En ze wilde  zelf graag 2 muisjes als huisdier..oke dat mocht. Maar wat ik zelf belangrijk vind is dat je ook uitlegt en ze leren dat ook een huisdier geld kost (+ de verzorging)

Dus sinds ongeveer een jaar heeft ze nu zakgeld wat onderverdeeld word naar: voor jezelf, voor je muis (1ntje is helaas overleden en de 2e die ik voor haar erbij kocht ook), en de bank.
Puur symbolisch...(met de uitleg: je muis moet ook voer hebben, tzt een nieuw speeltje erin): 1,75 krijgt ze. 1,25 is voor haarzelf en haar wensen, 0,25 voor de bank spaarpot en 0,25 voor haar huisdier.

Af en toe krijgt ze wat centjes van oma en mag ze zelf weten waar ze het in doet, geregeld stopt ze dan ook een paar extra centjes in het potje voor de muis (L)
Lijkt misch wat ingewikkeld voor een 6 jarige, maar vanaf het begin dat ze het diertje ZELF kocht (en ik de bak, looprad en drinkfles etc had ik al) hebben we dit gedaan en is ook meteen goed gegaan. Als er een zakvoer (heb zelf 11 gerbils) gehaald moet worden laat ik haar af en toe 0,25 bijleggen "voor de muis", als er centjes genoeg zijn dan kan ze een leuk speeltje (tunneltje of wipwap) kopen voor de muis of een snack.

Veel symbolisch, maar oke...het gaat om het idee
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Made  schreef op: 14-09-2012 17:51:06
Hier ook regelmatig wat tussendoor, maar vaak ook dingen die de ontwikkeling bevorderen (tekenen, knutselen, dingen met cijfers en lettertjes, leerzame spelletjes)
Grote dingen krijgt ze vaak tussendoor van opa en oma of dr tante, ze is het enige kleinkind en nichtje van mijn kant van de familie, dus die verwennen haar al behoorlijk. Hele grote dingen combineer ik met haar verjaardag, zoals bv een fiets. En als het echt een duur grapje wordt kijk ik haar vader even lief aan of ie ook wat wil doneren
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Son  schreef op: 14-09-2012 17:52:31
mijn kinderen krijgen nooit wat

Ze hebben alles al
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
-claudia-  schreef op: 14-09-2012 18:47:57
vraagje voor de mensen die hun kids ook vaak tussendoor wat geeft: krijgen ze dan ook nog zakgeld?
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Jen9  schreef op: 14-09-2012 18:55:57
Mijn kidneren sparen voor grote dingen, en ja dat duurt soms meer dan een jaar. Dingen die ze nodig hebben zoals een fiets krijgen ze gewoon. T Duuste ooit, was een ds, maar die gaat dan ook aleer 4 jaar mee. Voor een wii hebben ze gespaard, en dan leggen we wel iets bij. Voor een verjaardag zit ik ook eigenlijk niet boven de 50 euro of zoiets, vind ik groot zat.

Zakgeld krijgen ze zeker, ik denk dat dat de manier is om met geld om te gaan. Mijn zoon van 9 een euro in de week, die van 6 50 cent.

Kleine dingetjes geef ik ook wel eens tussendoor. Een tijdschrift ofzo, of een dingetje om mee te vissen...
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Liefje  schreef op: 14-09-2012 19:28:58
Nee van mij krijgt nog geen zakgeld daar begin ik mee als hij 5 is (november) en dan iets van 2 euro per week ofzo.

Dan moet de helft in de spaarpot en de andere euro is om uit te geven. Maar dat zal ws niet betekenen dat hij dan minder van mij gaat krijgen.

Hier ook kind gaat altijd mee de stad in zeurt verder nooit en mag dan ook zo goed als altijd wel iets uitzoeken maar hij is dan ook overal wel blij mee.

Ik weet dat het wat minder moet worden want als meneer wat wil en ik zeg nee dan zegt hij vol trots maar mama dan hoef ik morgen geen kadootje....
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Bianca  schreef op: 14-09-2012 19:40:10
Als ik het zo lees komen mijn kinderen en bekaaid van af.
Hier koop ik heel weinig tussendoor iets en als ik het dan doe dan zijn het nieuwe stiften of potlooden maar zeker geen dure dingen.
De oudste van nu 10 en de middelste van 7 krijgen zakgeld en daar sparen ze van het is 1 euro in de week.
Kado's van 15-20 euro is voor ons gewoon veel te duur en zelfs al konden we het betalen ze leren er maar zelf voor te sparen ik kan ook niet steeds tussendoor van alles voor mezelf aanschaffen.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Jacq38  schreef op: 14-09-2012 19:44:53
Hier niet, ze hebben al zoveel `speel daar maar mee`. Ook krijgen ze zakgeld en geld voor verjaardagen. In de grote vakantie mogen ze vaak wel iets kopen voor een bepaald bedrag, gewoon zodat ze iets nieuws hebben om te spelen op locatie. Alhoewel dat vaak in de hoek beland omdat ze toch de hele dag buiten zijn.

Hier wel een fiets voor een verjaardag, natuurlijk is dat nodig voor ieder kind maar als ze toevallig rond hun verjaardag een nieuwe nodig hebben is dat meteen een leuk kado. Ook vinden ze het leuk om kleding te krijgen. Verder sparen ze zelf voor grote dingen, mijn zoon heeft onlangs een IPOD gekocht van zijn eigen geld, daar heeft hij wel 2 jaar voor gespaard, prima toch.....

Mijn kids zijn bijna 11, bijna 9 en 5.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Suusmv3  schreef op: 14-09-2012 19:45:37
hier krijgen ze af en toe eens iets tussen door ( een auto, knutselspullen, een klein doosje lego of playmobile ofzo ) 

de oudste is in juli jarig...
de middelste in november ( 3 weken voor sint)
de jongste is af gelopen week jarig geweest


met verjaardag krijgen ze iets van MAX 50 euro...
tussen door MAX 10 euro
en met sinterklaas en kerst ook MAX 50 euro per kind....dat is trouwens incl schoenkados.... 

en nu is afgelopen vakantie onze DS stuk gegaan dus als ze een nieuwe willen moeten ze er maar voor sparen...

de 2 oudste krijgen wel zakgeld...
de oudste 1,50 per week
de middelste 1 euro per week...
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Cir  schreef op: 14-09-2012 19:48:46
Hier krijgen ze weinig buiten sinterklaas en verjaardagen om. Alleen kleine dingen zoals een dvd of als we met vakantie gaan of boekjes, viltstiften en dat soort dingen.

De oudste twee krijgen zakgeld en sparen voor dingen zoals spelcomputer of ds. Mijn oudste heeft zelf een voetbalt-shirt van Ajax gekocht met z'n naam en nummer en andere plakkers toeters en bellen erop. was iets van 90 euro, nou prima als hij dat zelf wil kopen, ik ga het er niet aan uitgeven.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Danimvsenna  schreef op: 14-09-2012 19:57:16
Ja, Senna is verwend. Ik moet echt minder gaan kopen. Maar er zijn zoveel leuke dingen 
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Jen9  schreef op: 14-09-2012 20:03:41
Jaren hoeven ze er niet over te doen, ik leg wel bij, maar die wii, ja dat heeft ze bijna een jaar gekost, ze waren toen 4 en 7....

Een een stukke ds kan je via ds zelf stukken voordeliger vervangen! (maar bij iets wat stuk is ga ik sneller door de knieen...)
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Debby1977  schreef op: 14-09-2012 20:04:47
Iris maak je niet zo blij met speelgoed dus in die categorie wordt ze niet verwend. Ze kan daarentegen wel helemaal happy worden van een nieuwe pyama,ondergoed,sokken en kleren, dus die krijgt ze regelmatig
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Liefje  schreef op: 14-09-2012 20:08:35
Ja ik vind het ook knap ik kan gewoon niet zo goed nee zeggen tegen mijn zoon, en als ik dan nee zeg en we lopen ergens en ik zie wat leuks voor hem dan koop ik het weer....

Sint ga ik dit jaar echt proberen minder te doen vorig jaar was gewoon te gek.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Lauw  schreef op: 14-09-2012 20:23:06
Hier ook veelste makkelijk, 
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Bianca  schreef op: 14-09-2012 20:50:19
Mijn dochter heeft toen ze 6 jaar was van iedereen geld gevraagd omdat ze heel graag een DS wilde voor ons te duur om te geven zo, juist omdat ze er zoveel moeite voor heeft moeten doen is ze er heel zuinig mee nu 4 jaar later en dat ding heeft ze nog steeds nu heeft haar zusje van 4 jaar hem en heeft zij inmiddels weer een 1 jaar gespaard voor een DS XL.
Voor de zomervakantie krijgen ze bij ons inderdaad wel een vakantieboek en koop ik nieuwe kleurtjes of een nieuw springtouw of van die goedkope waterpistootjes.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Naam
Bericht