Menu
 

Topic:

bevalling inleiden

Mama Van Bijna 3  schreef op: 08-09-2012 20:16:54

hallo allemaal,
ik heb wat vragen over inleiden, ik zal eerst een korte introductie geven;
ik word in het ziekenhuis behandeld omdat ik medicatie heb.
daarom heb ik iedere controle daar en werd ik ook goed in de gaten gehouden omdat het kind groter was dan "normaal".
ze wilde me niet overtijd laten lopen maar nu is een paar weken terug bleek het kind helemaal niet "te" groot te zijn.
(Met 38 weken 7 pond)
omdat ik nog 2 kinderen heb die waarvan ik spontaan eerder ben bevallen verwachten ze dat dit kindje ook eerder zal komen. Maar dat is niet het geval, ik was namelijk afgelopen donderdag uitgerekent.
ik ben afgelopen woensdag gestript omdat ik dat graag zelf wilde (maak me toch zorgen voor een te groot kind en heb lichamelijke klachten) maar dat heeft niets geholpen, ik had al wel 2 cm ontsluiting, maar dat zegt niets.
nu willen ze me donderdag gaan inleiden maar hoor verhalen dat het erg lang kan duren voor er iets gebeurt en dat je het beter uit zichzelf op gang kan laten komen en doet meer pijn?
wie heeft er ervaring?
ik vind het best wel spannend.
ook negatieve verhalen zijn welkom want ik moet realistisch blijven

 
Quote
Navigatie
RE: bevalling inleiden
Mama Van Bijna 3  schreef op: 08-09-2012 20:17:47
de rubriek "even lekker klagen" klopt niet echt
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Mitch  schreef op: 08-09-2012 20:28:02
Ik ben van mijn eerste natuurlijk bevallen en het kwam allemaal iets rustiger op gang...

Van mijn dochter ben ik  met 38 weken ingeleid, ik had 2cm maar nog geen verweking (wat dat precies betekend moet je mij niet vragen).
Ik heb daar heel duidelijk aangegeven dat ik bang was voor een weeenstorm en allerlei enge dingen die ik mij had wijs laten maken via het internet.

07:00 melden en om 08:00 brakzen ze mijn vliezen in de hoop dat het vanzelf zou komen... op wat golfjes na gebeurde er niets.
Rond 09:00 kreeg ik het infuus die ze redelijk laag zette half uur later verhoogde ze het weer iets en de weeen kwamen toen wel op gang...
16:00 voelde ze en had ik 5 centimeter en ik werd best verdrietig, ze verhoogde het infuus toen.
En ik dacht dat het kwam doordat ik zo teleurgesteld was, maar kon de weeen niet meer opvangen, na ene tijdje besefte ik mij dat de weeen niet meer afzakte.
ik heb om een ruggeprik gescholden maar ik had inmiddels 7cm en ik kreeg een morfine spuit.
Terwijl ze de spuit zette kreeg ik perdrang en na 2x persen was mijn dochter daar om 17:10.

Mijn eerste natuurlijke bevalling hebben ze enorm veel fouten gemaakt die ik je zal besparen, waardoor ik noooit meer een tweede wilde
Na de bevalling van de tweede riep ik na 10 minuten al dat ik het zo weer zou doen.

Bespreek je angsten met de dienstdoende verpleegsters en gyn... en go with the flow... komt absoluut goed.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Anna28  schreef op: 08-09-2012 20:36:44
Het is per persoon heel verschillend he.... ik vind dat je een groot voordeel hebt als je al 2 cm hebt! 
Bij mij wilde het helemaal niet ontsluiten, zelfs niet verweken. Heb dus zodoende 50 uur aan de infusen gelegen met vreselijke weeen en er gebeurde gewoon niks!!

De pijn schijnt wel scherper te zijn als normale weeen, en dat kan ik ook wel beamen. Het is net wat heftiger. 

Heel veel succes en hopelijk dient de kleine zich nog vanzelf aan voor die tijd!
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Deborah Mv...  schreef op: 08-09-2012 20:48:56
Twee ingeleide bevallingen. Zijn de mooiste geweest. 2 super natuurlijke hel bevallingen.
Neem een ruggenprik . Is je recht als vrouw (mits je natuurlijk wilt).
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Bianca29  schreef op: 08-09-2012 20:56:18
ik ben bij alle 4 de kinderen ingeleid  met gel en tabletten met 38 weken en 2 cm ontsluiting.
baby 1 en 2 deden er allebei 5 dagen over om te komen. schoot niet op .
baby 3 deed er 1 dag en over om te starten en was er vanat wee 1 tot bevalling in 20 minuten (gun ik niemand!!!)
baby 4 deed er wederom 5 dagen over en was er toen het begon ook na 2 uur.
alle 4 prima te doen alleen de aanloop schhot niet op helaas.

 
Quote
RE: bevalling inleiden
Deborah Mv...  schreef op: 08-09-2012 20:58:08
Strippen doet onnodig pijn. Heeft hier nooit wat gedaan.
Ook hier was de afspraak dat ik op tijd zou bevallen. Omdat hij groot werd geschat.
UIteindelijk met bijna 41 weken ingegrepen. Hij was 4800 gram,  de verloskunidige kon hem zo opvangen. Hij floepte er prachtig uit . De gyneacoloog zou standy staan (vast zittende schouders bij eerdere bevallingen). Ging zo mega snel.
Infuus, ruggenprik alles stond nog aan ...

Je leest inderdaad allerlei spookverhalen. Wat heb je eraan? Het zal niks zeggen over jou bevalling en ervaring. Er zijn zat super natuurlijke bevallingen die helemaal verkeerd aflopen.

Gewicht zegt ook niet alles. Groeiecho's ook niet. Ik heb met 40 weken een groei echo gehad, hij zou 3750 gram worden. Met de hand was duidelijk te voelen dat hij aanwezige billen had ...
Hij was het grootst en het fijnst. Je moet je als vrouw fijn en op je gemak voelen.

Succes! Bevallen doet pijn en je zal het toch moeten ondergaan. Een weekje wachten kan ook en hopen dat hij van zelf komt. Maar dan heb je kans , dat je zelf helemaal uitgeput bent. Dat zal ook niet bevoordelijk zijn.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Mama Van Bijna 3  schreef op: 08-09-2012 21:14:02
bedankt dames voor de reacties.
het zal idd bij iedereen anders zijn.
Mijn 2 bevallingen waren ook heel anders (beide niet ingeleid) maar bij de eerste heel heftige weeen voor 17 uur en bij de tweede braken eerst me vliezen en na 3 uur begonnen de weeen op gang te komen, na 2 uur werden ze heel heftig (weeenstorm) en 2 uur later is me zoon geboren.

een ruggeprik heb ik nog nooit gehad maar dat zou ik wel graag willen.
daar kan ik gewoon om vragen zeiden ze...
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Mitch  schreef op: 08-09-2012 21:18:08
Als je hem wilt vraag hem dan op tijd, bij 7cm dan zetten ze hem niet meer.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Mama_anja  schreef op: 08-09-2012 21:30:42
ben met beide in geleid 1e omdat ik al een nacht gebroken vliezen had en de weeen niet kwamen icm ruggeprik een bevalling van nog geen 8 uur 
2e is met ballon begonnen ivm geen ontsluiting uit eindelijk de volgende met inleiding begonnen  ruggeprik gehad en uit eindelijk spoed keizersnede ivm ik onwel werd en de baby mee ging en niet meer bij kwam

maar inleiden is in principe voor mij niet zon groot probleem geweest ze hielden erg rekening met dat ik geen weeenstorm kreeg ook niet gehad  de 1e bevalling is wel met vacuum verlossing gebeurt ( dat blijkt een risco te zijn)
maar goed ik zou hem zo weer over doen
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Méanne  schreef op: 08-09-2012 21:43:37
Alle 3 ingeleid.

Oudste met 41 weken met pillen. Die dag gebeurde er niets. De volgende ochtend vliezen gebroken met een vingertop ontsluiting....7.30 en om 9.30 mocht ik persen. Om 10 uur geboren met een gewicht van 4295 gram. Behoorlijk pittig en snel!!

Middelste 42 weken ook met pillen. Overdag gebeurde er niets maar om 1 uur werden de vlieze gebroken met 1 cm. Om 3.37 is ze geboren 3980 gram. 

De jongste werd ik opgenomen met 38 weken ivm zwangerschapsuiker. Die dag gebeurde er niets en werd die nacht naar de verpleegafdeling gebracht. Volgende dag terug naar de verloskamers en weer pillen....had bij hem al 2 cm voordat ze begonnen met pillen, bij d andere twee zat ik pot dicht. Om 14.00 kreeg ik eindelijk te horen dat ze na aandringen van mij mijn vliezen zouden breken, zat nog steeds op 2 cm. Ik kreeg eerst een ruggenprik....daarna werden de vliezen gebroken om 15.00 dus ik was er heilig van overtuigd dat de kleine er om 18.00 zeker zou zijn, aangezien bij de andere twee gelijk de weeen kwamen en er na 2 en half uur waren. 
Er gebeurde niets.....geen ene wee....na de ruggenprik kreeg ik dmv het infuus wee opwekkers...die ging steeds hoger en hoger maar om 18.00 nog steeds 2 cm.....om 23.00 kwam een weetje.....eindelijk.....maar 1!!! Om middernacht nog steeds 2 cm en toen brak de 'hel' los zo ineens weeen....om 00.15 geboren!!!! 4315 gram!!!
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Deborah Mv...  schreef op: 08-09-2012 21:46:35
Je hebt 2 cm ontsluiting dit is positief.

Ik had bij Stan en Jim ook 2cm. Ze breken je vliezen en het infuus gaat aan. Dit word langzaam opgehoogd. Wanneer het nog potdicht zit , dan kan het langer duren.

Wil je een ruggenprik spreek dit goed af! Waarom de eerste cm wel pijn leiden? Of eerst aanzien hoe het gaat... Maak duidelijke afspraken. Na 7cm geven zij niet snel meer ( ook dan nog kan het uren duren). En wanneer je aangeeft dat je er een wilt dan kan het gerust 1 uur duren.

Wanneer zij de ruggenprik uitzetten. Komt het gevoel niet in 1 keer terug.
Maar zij kunnen hem ook aanlaten. Je weet hoe je moet persen, het is niet je eerste. Eerste twee super natuurlijke bevallingen , totaal ruptuur gehad. De laatste twee geen scheur niks! Ik voelde mij zo fijn en ontspannen. Ik was niet uitgeput en had alle energie om juist te persen. 4700 en 4800 gram. Laat je dus niet gek maken om het gewicht.

Bij mijn vierde was de afspraak dat ik een ruggenprik zou krijgen. Toch werd hier moeilijk over gedaan. Het voelde zo goed en het zou vlot gaan. Mijn man heeft toen zijn woordje gedaan. Uiteindelijk is het toch mega snel gegaan . Maar misschien ook omdat ik ontspannen was.

Je voelt van de ruggenprik amper iets. Ze verdoven eerst je huid.

Bij nummer 3 heb ik eerst een ruggenprik gehad en toen is pas het infuus aangezet. Dit is niet "normaal". Maar wel vrouw vriendelijk!
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Méanne  schreef op: 08-09-2012 21:47:59
Zelf zou ik nooit meer een ruggenprik willen....lag vanaf 14.00 aan mijn bed geplakt en kon geen kant meer op...en buitendat voelde ik gewoon dat ik moest plassen en voelde de weeen. Ze konden het niet stop zetten omdat het ineens zo snel ging!!!

Ik heb daarna een langer herstel gehad dan bij de anderen puur omdat ik 12 uur in dezelfde houding heb gelegen.


 
Quote
RE: bevalling inleiden
Marly-jane  schreef op: 08-09-2012 21:50:23
Hier bij mijn 2 jongste ingeleid met 41, 2 en 41,4 dagen.

bij mijn middelste dmv lekprikken vliezen. duurde erg lang. ben ruim 20 uur bezig geweest terwijl mijn oudste er met 9 uur was. het was een zeer zware heftige bevalling, maar dit kwam eerder omdat het een sterrekijker was dan door de inleiding zelf.

bij de jongste ook ingeleid. eerst vliezen lekgeprikt. toen dit niet doorzette alsnog naar het ziekenhuis en aan de weeen opwekkers. ik lag om kw voor 10 aan het infuus. en om even voor half 1 is hij geboren. supersnel dus! en ja het was even heftig. laatste 3 kwartiertjes vond ik zwaar. maar goed te doen.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Méanne  schreef op: 08-09-2012 21:50:31
Deborah bij mij werd ook pas het infuus aangezet toen de ruggenprik zat, oke had onder tussen wel al 4 keer pillen gehad.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Deborah Mv...  schreef op: 08-09-2012 21:52:37

Vond je het niet fijn? Ohh heerlijk ... lekker geslapen tussendoor. Ik vind het ook niet erg om te liggen.

Maar als je de weeen voelde waarom zette ze hem dan niet stop? Was hij dan wel juist geplaatst? Bij mij controleerden zij dat wel.

Ik was zo weer op de been en ben gelijk gaan douchen (2 uur na de bevalling). Zonder problemen. NIet duizelig niks. Was ook niet uitgeput.

Zo zie je maar. Alle ervaringen zullen anders zijn.

 
Quote
RE: bevalling inleiden
Mama Van Bijna 3  schreef op: 08-09-2012 21:59:36
ook bedankt voor deze reacties meiden!

ik heb gehoord dat je na een ruggenprik ook minder kans heb dat je persweeen goed doorkomen, maar heb bij beide bevallingen geen ene perswee gehad.
de eerste is met de pomp geboren en de tweede lukte me wel op eigen kracht.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Mama Van Bijna 3  schreef op: 08-09-2012 22:01:30
oh en ik vergeet te zeggen dat ze in het ziekenhuis zeiden dat ik misschien geen pillentje/ tabletje nodig heb om de baarmoedermond rijp te maken...
dat kan gewoon?
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Deborah Mv...  schreef op: 08-09-2012 22:09:21
Dat kan ...
Maar ik had juist super persweeen! Voelde mij zo ontspannen vol energie.
Heb ook altijd goed gevoel gehouden in mijn onderbenen.

Bij de eerste was ik zo uitgeput, zij moest ook met de pomp worden geboren. Ik denk dat ik geen goeie persweeen had doordat ik zo oververmoeid was.

Over het algemeen is een ingeleide bevalling heftiger. Ik zou daarom wel voor een ruggenprik gaan.

 Je hebt 2cm en als het goed aanvoelt zullen je vliezen worden gebroken en het infuus worden aangezet. Hier tenminste wel.

Stan in amper 3 uur.

Jim nog sneller.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Liefje  schreef op: 08-09-2012 22:16:05
Ik ga zowiezo voor een ruggeprik heerlijk gewoon bevallen zonder pijn.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Lelie  schreef op: 08-09-2012 22:39:40
Kunnen ze je vliezen niet doorprikken? Ik was 41,1 week zwanger en al gestript, dat deed niets. Daarna hebben ze m'n vliezen doorgeprikt en is ze in 1,5 uur geboren!
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Blauwtje  schreef op: 08-09-2012 23:00:18
Eerste spontaan op gang gekomen maar stopte bij 6 cm, daarna alsnog ingeleid
Tweede stormbevalling van 3 uurtjes
Derde ingeleid bij 2 cm ontsluiting

Ik vond het pijnlijker de laatste. Het voelde onnatuurlijk dat het werd opgewekt en alsof het daardoor moeilijker ging ofzo. Kan het niet uitleggen, was een gevoel.
In 7 uur tijd is hij toen geboren

Ik snap dat je ervaringen wilt horen, maar het zegt helemaal niks over jouw bevalling he. Ik wens je alvast heel veel succes!


Weet je wat ik wel mooi vond? Omdat je een datum hebt kon ik bewust afscheid nemen van mijn buik. En mij ontzettend verheugen op die magische dag
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Minou  schreef op: 08-09-2012 23:03:13
Bij Stella ook ingeleid, had ook 2 cm en baarmoedermond was al verweekt.

Ging bij mij heel snel..van 0 pijn naar tot het plafond. Ruggenprik niet om gevraagd.

In 3 uur was ze er.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Anna28  schreef op: 08-09-2012 23:14:50
laat je goed voorlichten over een ruggeprik hoor. bij mij werd het bijna fataal daardoor... niet om je bang te maken, maar mensen zien vaak alleen het voordeel maar kennen de risicos niet. bij mij daalde de bloeddruk zo extreem dat ze me met spoed naar de ok hebben gebracht na een half uur oppeppen en vechten. dus denk er goed over na is mijn tip. ohja ik tik op mn foon dus leestekens en hoofdletters zijn lastig op ml
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Ladyd  schreef op: 09-09-2012 01:17:59
1e keizersnede, 2e ingeleid.
Om 8.30 infuus, om 16.05 was hij er.
Ik vond het wel behoorlijk pijn doen, maar aangezien mijn 1e met een keizersnede geboren is heb ik niet echt vergelijkingsmateriaal.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Kyla  schreef op: 09-09-2012 11:30:50
Mijn eerste kwam vanzelf, bevalling duurde ongeveer 8 uur, waarvan ruim 1,5 uur persen. Kon alles heerlijk ontspannen opvangen, lekker thuis.

Mijn tweede bevalling werd ingeleid met 41+3. Ik had 3-4 cm ontsluiting. Vliezen werden gebroken en ik kreeg een infuus met opwekkers, die is eigenlijk nauwelijks opengegaan, omdat de weeen direct goed op gang kwamen. Ik vond de weeen moeilijk op te vangen, ze waren niet echt pijnlijker dan bij mijn natuurlijke bevalling, maar doordat ik aan het ctg lag met een band en een draadje op het hoofdje van mijn kind en een infuus en mensen maar in en uitliepen enz.. kon ik me niet in mezelf keren zoals thuis. Persweeen waren wel 100 keer beter te doen dan thuis, omdat ik maar 2 persweeen nodig had, dit keer durfde ik ook beter te persen.

Ruggenprik kreeg ik pas achteraf, vanwege te veel bloedverlies, ik had al gegeten dus narcose had niet de voorkeur. Het voordeel vond ik dat ik zo maar weinig heb gemist van de eerste uurtjes met mijn kleintje. Iets dat ik wel heb gemist bij mijn oudste, toen moest ik wel onder narcose na de geboorte.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Kyla  schreef op: 09-09-2012 11:32:06
O ja, vergeten te zeggen, mijn jongste woog bijna 8,5 pond en was een sterrenkijkertje

Ondanks dat een heel vlotte bevalling.

 
Quote
RE: bevalling inleiden
Monique1988  schreef op: 09-09-2012 16:12:20
hier mijn inleiding..

half 8 melden, kijken voor ontsluiting (geen) veter ingebracht.. die heeft tot half 5 gezeten.. zeker wel weeen maar vergelijkbaar met krampen.. uur later zouden ze mn vliezen breken... iets voor 5en zijn mijn vliezen gebroken.. weeenstorm... 5 over half 6 is hij geboren..
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Krumelke  schreef op: 09-09-2012 18:36:28
8.00 vliezen gebroken wat gelijk veel en korte weeen gaf. 12.00 laagste stand infuus en zouden na een uur verhogen...maar dat was niet nodig....12.46 is mijn dochter helemaal blauw en met hartslag onder de 60 geboren......

persoonlijk liever de bevalling van mijn 1e (13 uur geduurd waarvan 5 uur weeenstorm met rug en been weeen en persweeen al vanaf 6 cm ontsluiting) nog een keer als de ingeleide vd 2e. beide waren wel in t zkh trouwens.

maar zeer persoonlijk is het. lat je niet gek maken dfoor onze verhalen, maar kies waar jij je prettig bij voelt.
 
Quote
RE: bevalling inleiden
Mama Van Bijna 3  schreef op: 09-09-2012 20:09:14
jeetje wat een verhalen!
bedankt hoor meiden.
natuurlijk hoop ik dat het allemaal mee valt en dat het zeer voorspoedig gaat, maar ik kan echt wel wat met jullie verhalen en ik weet dat iedere bevalling anders is dus ik weet ook dat het bij mij heel anders kan.
het is gewoon heel spannend allemaal ook omdat ik al 2 totaal verschillende bevallingen heb meegemaakt, daardoor denk ik wel eens; hoe gaat het bij deze??
hoop natuurlijk dat het voor donderdag zelf op gang komt.
ik vind het heel erg spannend.
ik ben ook heel bang dat het mis gaat; stom he?

ik heb ook nog wel een vraag;
soms lijkt het wel alsof het kind aan de navelstreng aan het trekken is: aan de binnenkant van mijn buik op navelhoogte voelt het alsof ik binnenin dan erge spierpijn heb, ik denk daarom dat het kindje aan de navelstreng trekt.
ben bang dat de navelstreng om het kindje zit.
hebben jullie dit wel eens gehad?
 
Quote
Navigatie


Reageren op bevalling inleiden
Naam
Bericht