Menu
 

Topic:

Genieten!

Sennamvyent  schreef op: 06-09-2012 19:14:47
Een redelijk nietszeggende foto voor jullie misschien, maar wij zijn er zo blij mee!
De darmen van Thomas verdragen geen suikers, dus is het erg zoeken met eten. Vooral zoete dingen zijn soms best een probleem. Thomas gaat steeds meer beseffen dat hij niet altijd hetzelfde krijgt als ons, best wel sneu soms.
Vanavond hadden wij een ijsje na het eten, en na zijn eigen toetje zat hij te gillen omdat hij ook ijs wilde...
Van zijn eigen sap hadden we pas ijsjes gemaakt en die hebben we nu gegeven... Wat smulde hij!
Zo heerlijk om hem te zien genieten van iets zoets wat hij wél mag!

 
Quote
Navigatie
RE: Genieten!
Mamavan2boys  schreef op: 06-09-2012 22:45:46
Wat heerlijk, hij geniet er echt van. Hopelijk kunnen jullie meer van dit soort oplossing gaan maken/ verzinnen voor hem. 
 
Quote
RE: Genieten!
3prachtkinders  schreef op: 06-09-2012 22:59:18
 
Quote
RE: Genieten!
Stefke  schreef op: 07-09-2012 07:17:14
Ik voel echt wat jij voelt met deze foto hoor! Mijn zoon had een flinke KMA, en als we iets bedacht hadden waardoor hij 'hetzelfde' kon eten als wij was het helemaal feest! (met normale dingen gin dat natuurlijk, maar bij toetjes en taart e.d. En op feestjes was het altijd weer goed zoeken!).
Godzijdank is hij er nu vanaf!
 
Quote
RE: Genieten!
Marjolein77  schreef op: 07-09-2012 08:49:05
Krijg gewoon kippevel van je foto!!
 
Quote
RE: Genieten!
Esther_mv_ifmi  schreef op: 07-09-2012 08:51:35

super zeg! en zo herkenbaar die blijdschap als je je kind iets lekkers kan geven wat ie wel mag

 
Quote
RE: Genieten!
Sennamvyent  schreef op: 07-09-2012 10:22:26
Leuk dat mensen de blijdschap herkennen! Het is gewoon super als je kind met beperkingen qua voedsel ook lekker kan smullen!

Bedankt voor de lieve reacties, erg leuk
 
Quote
RE: Genieten!
Made  schreef op: 07-09-2012 10:24:04

Ik herken het niet, maar kan me wel voorstellen hoe blij jullie (en hij natuurlijk) nu zijn.


 


Wat een heerlijk bekkie...zie hem genieten  daar smelt je moederhart toch van

 
Quote
RE: Genieten!
Lot  schreef op: 07-09-2012 13:47:02

Wat heerlijk!

Hoe ben je er achter gekomen dat hij suiker niet kan verdragen?
Mijn zoon van 3,5 heeft niet anders dan diarree gehad in zijn leven. De eerste 6 maanden werd het borstvoedingspoep genoemd. Daarna dreumes/peuterdiarree. Hij had astmatische klachten en vanwege allergieen in de familie werd daar al snel aan gedacht. Vlak voor zijn tweede verjaardag en net een maand geleden is hij met bloedonderzoek op allergieen getest, maar daar kwam alleen huisstofmijtallergie uit.
Heel vaak heeft hij na het eten (ook bij tussendoortjes) buikpijn en vaak is het rennen naar de wc. Ik heb vanalles geprobeerd weg te laten uit de voeding, met hulp van een dietist uit het ziekenhuis, maar nauwelijks resultaat (zus heeft een lactoseintollerantie en hij is daar ook wel gevoelig voor).

Sorry voor het hele verhaal, maar ben zo benieuwd welke onderzoeken er zijn geweest bij jouw zoontje om dit aan te tonen.

 
Quote
RE: Genieten!
Sedona  schreef op: 07-09-2012 15:32:34

  1. Wat een mooie foto van je dappere ventje 

 
Quote
RE: Genieten!
Sennamvyent  schreef op: 08-09-2012 16:39:05
Lot, ik reageer maandag even. Ben nu n weekendje weg en slechte verbinding
 
Quote
RE: Genieten!
Kaasje  schreef op: 08-09-2012 17:23:22

Quote SennamvYenT:
. Ben nu n weekendje weg en slechte verbinding



Glampen is dus zonder wifi ??
 
Quote
RE: Genieten!
Sennamvyent  schreef op: 10-09-2012 14:51:39
Haha idd Kaasje, zonder wifi en zeeeer slecht bereik 

Lot, Thomas heeft een parasiet in zijn darmen gehad, deze veroorzaakte veel buikpijn. Toen hij ongeveer een half jaar was is die parasiet ontdekt en is hij er tegen behandeld. De parasiet was weg en de klachten in eerste instantie ook. Elke keer wanneer we startten met bijvoeden zagen we de klachten terugkomen. Minder heftig, maar wel heel duidelijk. We zijn bij een mdl arts geweest, die kon weinig anders zeggen dan, geef het de tijd. Tijdens een belafspraak begon de kinderarts over een fructose intolerantie. Na wat gegoogle zagen we daar ook wel wat in. Met bijvoeden zijn we in de tussentijd steeds opnieuw begonnen. Elke keer zagen we de klachten opbouwen, eerst niks aan de hand en na een dag of 4 lag hij te gillen en kronkelen van de buikpijn. De kinderarts wilde hem toen opnemen om te zien hoe of wat en fructose te provoceren. Hij is opgenomen toe hij 10 maanden was. De opname bereikte niet zijn doel maar moest afgebroken worden vanwege evt waterpokkeninfectie. Thuis zijn we hem volledig fructose en lactose vrij gaan voeden, met resultaat! We kregen een heerlijk vrolijk kind, zonder pijn! 
Ondertussen zijn we bij een dietiste geweesst die redelijk gespecialiseerd is. Zij legde uit waarom de reactie pas na een paar dagen kwam; zijn damvlokken zijn beschadigd door de parasiet. Diarree als gevolg van de parasiet heeft de darmvlokken afgeschuurd en de beestjes hebben het ook nog eens aangevreten. Daardoor is er in de darmen minder oppervlak om suikers en vetten te verteren. Wanneer de grens bereikt blijven de suikers  hangen waardoor ze gaan gisten. Dit geldt eigenlijk voor alle soorten suiker momenteel. Lactose, fructose en evt andere soorten. 
Ze vertelde ook dat veel peuters een lichte vorm van fructose intolerantie hebben. Dit uit zich in peuterdiarree. Suikervrij en van daaruit opbouwen adviseert zij dan.

Echte onderzoeken heeft Thomas dus niet gehad, maar door goed naar zijn klachten en het voedselpatroon te kijken, is de oorzaak uiteindelijk duidelijk geworden.
Volgens mij bestaat er wel een test om fructose intolerantie aan te tonen.

Hopelijk lees je t nog en heb je er iets aan
 
Quote
RE: Genieten!
Miriam  schreef op: 18-09-2012 22:42:41
Och wat heerlijk dat bekkie!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Genieten!
Naam
Bericht