Menu
 

Topic:

Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'

Mv E.l.s  schreef op: 02-12-2011 18:17:00
AMSTERDAM - Yvon Jasper heeft speciaal voor haar kinderen de grote stad verruild voor een rustig dorp.

De Boer zoekt vrouw-presentatrice wil haar kinderen niet laten opgroeien in de hoofdstad. "Ik wil van mijn kinderen geen Amsterdammertjes maken, kinderen die weten wat er in de wereld te koop is, streetwise zijn, assertief en zelfstandig. Ik wil Keesje echt kind laten zijn en zo lang mogelijk na´ef houden. Dat wat mij ooit blij maakte, wil ik doorgeven aan hen. En dat is voor mij niet Amsterdam", vertelt ze in Flair.

Daarom verhuisde Yvon afgelopen zomer voor kinderen Keesje (6) en Tijl (4) naar een rustiger dorp. Zelf groeide ze ook buiten Amsterdam op. "Als het voorjaar werd, had ik koeien eten gegeven, bloemen geplukt en zij hadden alleen maar asfalt gezien die dag. Ze waren buiten, maar werden heel stads. En dat ging bij mij schuren."

"We zagen alle Turkse, Afghaanse, Marokkaanse en andere buitenlandse winkeliers hun waren buiten zetten. Dan fietsten we door het park en daar werd ˇf iets afgebroken ˇf iets opgezet, terwijl de hele ziekenhuis- en ambulancedienst aan ons voorbijtrok. (...) Op straat groet je iemand en niemand zegt wat terug. Hier groeten de mensen wel terug. Hoe leuk is dat?"


 
Quote
Navigatie
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Boterbloem  schreef op: 02-12-2011 18:28:12
Heeeeeeeeeeeeeerlijk! Wij hebben den Haag ook verruild voor een heel klein dorp en ben er nog elke dag blij mee!
Kinderen kunnen lekker op straat spelen, mensen groeten elkaar en helpen elkaar. Je kent niet alleen je buren maar bijna de hele buurt. Je hebt van die lekkere dorpse dingen waarbij het hele dorp uitloopt, een ambulance is een bezienswaardigheid, loop 200 meter en je staat in de polder en alles groeit en bloeit om je heen.

Ik zou ook echt niet meer terug gaan.

Tegelijkertijd ken ik ook van kennissen de andere kant. Die kunnen echt niet aarden op het platteland en zijn echt stads, zij en de kinderen zelf genieten daar echt van alles.

GElukkig maar, anders werd het behoorlijk druk hier haha
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Jolanda1974  schreef op: 02-12-2011 18:36:42
Ik moet er niet aan denken om in de stad te wonen. Hou echt van het dorpse!
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Mv E.l.s  schreef op: 02-12-2011 18:37:42
Heb ik ook hoor Boterbloem. Ik woon in een heel klein dorp in de achterhoek. Wel gewoond in een grote stad, maar vind het hier zo heerlijk. Ben zelf ook opgegroeid in een klein dorp en heb er zulke goede herinneringen aan. Ik hoop dat mijn kinderen dat later ook hebben.
Je pikt ze er wel heel snel uit hier, de "stadsen". Zijn toch wat vrijer, wat dominanter en wat beter gebekt.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Monica Mv 2  schreef op: 02-12-2011 20:28:57
ik woon ook in een klein dorpje in Limburg.

Als ik in Almere bij mijn vriendin ben, is het 1 groot attractiepark voor mij. Ik vind het geweldig, kijk me mijn ogen uit. Ik zou het daar wel een week volhouden.

Maar zij hebben het andersom.

Ik zou hier echt never nooit weg willen, maar beide zal wat hebben hoor.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Juulmvjens  schreef op: 02-12-2011 20:32:27
Ik woon in een dorp in de randstad. Ideaal dus. Redelijk ouderwetse normen en waarden nog hier, maar het gemak van grotere dorpen en steden dichtbij.

Alhoewel ik ook hier de "bosjes" mis waar je als kind lekker in kunt rotzooien en hutten bouwen enzo.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Mvl&d  schreef op: 02-12-2011 21:39:17
Ik woon in een klein verscholen multicultureel wijkje, rijtjeshuizen met voor-en achtertuinen. Kinderen spelen op straat of lopen bij elkaar de tuin in. Ik ken niet alleen mijn naaste buren maar zowat alle mensen die hier wonen, ik groet me helemaal suf. We hebben buurtfeestjes, spontane bbq's , we staan met z'n allen op de bres als blijkt dat er sloopplannen zijn.(die nu dus afgeblazen zijn) En ben ik ziek, dan kan ik er op rekenen dat een van mijn buren mijn kinderen wel meeneemt van school.

Fiets ik mijn wijkje uit dan heb ik winkels, theaters, bioscopen en restaurantjes binnen handbereik. Fiets ik iets verder, fiets ik door landerijen, kleine dorpjes langs het IJmeer en strandjes waar het heerlijk vertoeven is in de zomer.

Wij wonen middenin Amsterdam, mijn kinderen groeien dus op als 'Amsterdammertjes'. Ennuh..wij gaan echt niet weg !
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
M&j  schreef op: 02-12-2011 22:53:23
Ik woon in een woonwijk van Dordrecht met alle gemakken van de grote stad, toch midden in de polder met de achtertuin bijna in een natuurgebied. Ik ken bijna iedereen uit de buurt, achter de kassa, zelfs heel veel mensen uit de wijk en groeten is hier heel normaal.
Ik ben op gegroeid in een klein dorp maar ik woon nu vaak ┤dorpser┤ vanuit gemeenschapszin bekeken. Het is ook een beetje wat je er zelf van maakt en hoe je jezelf inzet voor je leef omgeving.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Mikmvg  schreef op: 03-12-2011 12:26:17

Quote :
. Ik woon in een heel klein dorp in de achterhoek.Ben maar een heel klein beetje nieuwsgierig nu, ik woon ook in de achterhoek.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Dakito  schreef op: 03-12-2011 12:30:16
Ik woonde in Rijswijk, grens Den-haag, ik ben gaan samenwonen in het westland, zoveel rustiger en vriendelijker! Meer groen en de huizen zijn lager (dus niet alleen maar flats)
Ik wil niet meer terug!
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Anoniem  schreef op: 03-12-2011 12:50:29
Ik woon echt op het platteland in de provincie Groningen. En ik vind het heerlijk. En misschien zijn de winkels dan niet 24/7 open, maar wel lang genoeg om rustig te kunnen winkelen hoor. Verder woon ik ongeveer een half uur rijden van de stad Groningen dus dichtbij genoeg. Ook in de omgeving vertier genoeg.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Mv E.l.s  schreef op: 03-12-2011 13:06:58

Quote :
[...]

Ben maar een heel klein beetje nieuwsgierig nu, ik woon ook in de achterhoek.


Het gehucht ligt in de gemeente Oost-Gelre
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Bernarda  schreef op: 03-12-2011 13:19:08
wij hebben 5 jaar Groningen stad verruild voor een Gronings dorp... ooh my god wat ben ik blij dat ik terug ben.... verschrikkelijk!! bemoeizucht, dat was het ergste, het leek wel of die mensen de hele dag uit hun raam keken om te zien wat wij deden, met het nodige commentaar.... Hier in een buitenwijk van Groningen is het heerlijk! allemaal nieuwe huizen, nieuwe mensen, gewoon gezellig gedag maar men laat je ook gewoon je gang gaan... heerlijk! Winkels dichtbij, vertier en een park, een plas om te zwemmen en alle gemakken...

ik zou nooit meer terug willen naar een dorp...

zo ieder zijn ding he?!
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Baby2  schreef op: 03-12-2011 17:40:43
Nu ben ik even nieuwsgierig, in welk dorp je hebt gewoond?
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Deurhanger  schreef op: 03-12-2011 17:47:41
ik herken het wel. Ben na de geboorte van mijn oudste van de randstad naar een dorp onder eindhoven verhuist.
Ik vervloek het vaak, maar aan de andere kant geniet ik van de rust als ik weer in de stad ben geweest.
Mijn oudste zit nog in de stad op school en het is toch echt wel anders dan buiten de stad.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Bepje  schreef op: 04-12-2011 21:03:57
Ik woon in een klein dorp en ken niet alleen de hele buurt maar het hele dorp. Ook het dorp hiernaast ken ik voor het grootste deel.
Ik vind het heerlijk om in een grote stad te werken (helaas met reistijd van een uur) maar moet er niet aan denken er te wonen. Ondanks de nadelen maar dat is maar net hoe je die bekijkt, weinig winkels, weinig werkgelegenheid, slecht openbaar vervoer enz.
Wat Yvon Jaspers bedoelt begrijp ik wel denk ik, zij wil haar kinderen in een rustigere omgeving op laten groeien, net als zijzelf heeft gehad. Ik ontmoet in mijn werk heel veel gezinnen en kom regelmatig op scholen en kinderen uit de stad zijn inderdaad vaak mondiger en zien veel meer verschillende dingen. Mijn kinderen zouden het moeilijk hebben als ik ze van onze dorpsschool in een stad op school zou zetten, ze zijn veel minder "vlug" in taalgebruik e.d.
Helaas is onze dorpsschool wel volledig wit. Er is geen enkel kind uit een andere cultuur of een ander geloof en dat vind ik wel weer erg jammer. Gelukkig hebben we wat mensen in onze familie en vriendenkring die uit andere culturen komen, zo krijgen ze er toch wat van mee.
Toch wil ik hier niet weg, onze familie woont hier en het is heerlijk groen om ons heen. Veel speelruimte, je kunt op straat skaten, lekker rustig allemaal. De stadsdingen zoeken we op als we er behoefte aan hebben.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Bepje  schreef op: 04-12-2011 21:08:26
@ Bernarda: Die bemoeizucht herkan ik wel. Ik heb me er ook wel eens aan gestoord maar dat ook weer losgelaten.
Ik trek me nergens wat van aan wat dat betreft en soms zet ik iemand die heel nieuwsgierig is expres op het verkeerde been. En dan van een andere buur weer terughoren, geweldig.
De andere kant is dat je niet bang hoeft te zijn 3 dagen dood in je huis te liggen en als je problemen hebt is er altijd hulp of jij helpt weer iemand.
 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Anoniem  schreef op: 06-12-2011 14:43:18

Quote :
[...]
Het gehucht ligt in de gemeente Oost-Gelreokee, moest even opzoeken waar Oost-gelre uit bestaat en ik gok op M.

 
Quote
RE: Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Anoniem  schreef op: 06-12-2011 14:43:55
ow hierboven is van mij: Mikmvg
 
Quote
Navigatie


Reageren op Yvon Jaspers wil geen 'Amsterdammertjes'
Naam
Bericht