Menu
 

Topic:

9 jaar en nog in sint geloven

Monica Mv 2  schreef op: 29-08-2012 12:07:01
Zit een beetje in dubio

Kirsten is een late leerling, ze is de 1na jongste in de klas. Ze zit in groep 6. Iedereen is minstens een kop groter als haar.

EN zij gelooft dus nog in sinterklaas.

Ik zit nu echt in dubio, moet ik het haar dit jaar gaan zeggen, of moet ik m'n mond houden.

Ik had echt gehoopt dat ze zelf met de vragen kwam of met het geheim van het raadsel, maar helaas.

Ze zit zich nu alweer te verheugen op de afleveringen van nickolodeon, de club sinterklaas en het sinterklaasjournaal en ging daar andere jaren helemaal in op.

Aan de ene kant ben ik bang ervoor dat ze dalijk uitgelachen word, dat ze misschien wel 1 van de enige is die nog gelooft. Aan de andere kant, ze heeft er nog zoveel plezier aan. Zeker nu sinterklaas dit jaar om de hoek in Roermond aankomt met de boot.

Wat zouden jullie doen. Ik ben zo bang dat ik haar mega verdrietig maak
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 12:09:19
ik zou het haar zelf vertellen. en dan wel zo snel mogelijk, dat ze nog even de tijd heeft om het te verwerken.

verdriet zal ze er ws. wel van hebben, maar straks hoort ze het van klasgenootjes of wordt ze idd uitgelachen, dat zal misschien meer inpact hebben op haar.

sterkte, zal niet makkelijk zijn om te doen, maar persoonlijk denk ik dat het wel tijd word nu
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Daisy 1977  schreef op: 29-08-2012 12:09:58
Misschien eens met de juf/meester overleggen of er nog meer leerlingen erin geloven? Zo ja, dan zou ik het sowieso nog niet vertellen hoor! Zo niet, tja moeilijk....!!
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Jo  schreef op: 29-08-2012 12:10:45
Ik zou het zelf zeggen voor een ander het doet.
Onze dochter kwam er laatst zelf achter (6) en het grote drama wat ik verwachtte bleef uit.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Mv2  schreef op: 29-08-2012 12:11:25
Ik zou het haar ook vertellen..... Dan kan ze het toch rustig verwerken en ze heeft de leeftijd om het te weten nu.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Gabymv2  schreef op: 29-08-2012 12:12:45
Mijn dochter is 7 en we hebben het 3 maanden geleden tegen haar verteld en ze moest er erg om lachen en vond ons erg stout dat wij al die jaren hebben gelogen hahahaha

en ze vind het nu Super stoer dat ze in het complot zit met haar broertje want die is drie en die geloofd natuurlijk nog wel!
maar ik groep 6 vieren ze hier al geen sinterklaas meer maar maken ze suprises 


eerlijk gezegd vind ik 9 jaar wel heel erg oud om nog te geloven 

maar Ik zou haar dit jaar nog lekker laten geloven vooral omdat hij nu bij jullie komt..
en dat ze het van dicht bij mee kan maken... maar ik zou haar Na sinterklaas toch wel vertellen dat het allemaal nep is...

en dat ze uitgelachen word die kans is erg groot natuurlijk.. misschien komt ze er dit jaar zelf wel achter dat het allemaal nep is..

 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 29-08-2012 12:13:39
Waarschijnlijk gaan zij een surprise maken? Het doet me denken aan toen ik in groep 6 zat, wat ik nog steeds weet is dat de meester zei"We weten natuurlijk allemaal dat sinterklaas niet bestaat, dus wij maken een surprise voor elkaar." toen was er dus 1 jongetje die heel verbaasd keek en zei dat hij dat niet wist. De hele klas moest lachen, dat was heel sneu. (het was ook nog eens het jongetje wat altijd gepest werd, dus extra zielig)

Dus ik zou het wel zeggen, omdat me dit nog steeds bijstaat. Wedden dat zij het alsnog hartstikke leuk vind om naar de intocht te gaan? Ik zou het trouwens niet zomaar ineens zeggen maar er wel over nadenken hoe ik dat op een tactische manier zou doen.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Mama-van-aimy  schreef op: 29-08-2012 12:14:21
Ik denk dat ik het ook zelf zou vertellen.

Als ze het hoort via andere kinderen, komt het vaak harder aan.



Ik vraag mij trouwens af wat een beetje een normale leeftijd is dat kinderen niet meer in sinterklaas geloven.

Mijn oudste is 7,5 jaar en gelooft nog volop.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Baby2  schreef op: 29-08-2012 12:16:35
Op de basisschool had ik een vriendin (we zijn nu trouwens nog altijd vriendinnen) en die geloofde ook vrij lang in Sinterklaas, ik heb er toch zo'n lol om gehad dat zij vooraan stond bij de intocht om Sinterklaas zo'n beetje als eerste een hand te geven...... Ik geloofde immers niet meer en dan kijk je met hele andere ogen naar zo'n tafereel!!!
Ik moet er nu weer om lachen als ik er aan denk.
We hebben er ook samen nog wel eens lol om!!!!!
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Anmv3  schreef op: 29-08-2012 12:17:37
hier vertellen wij het in groep 4..vak weten veel kinderen het dan al en vind het zo sneu als ze het op school horen..op school is het in groep 5 al suprises maken en een kadootje kopen voor een klasgenootje..ja, ik zou het haar dit jaar ruim van te voren vertellen, de lol van sinterklaas blijft echt nog wel een tijdje, vooral als het weer dichterbij komt vinden kinderen die het al weten het toch nog wel een beetje spannend dat is mijn ervaring !
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Son  schreef op: 29-08-2012 12:19:09
Ik zou het ook vertellen...

Het blijft leuk, ook als ze niet geloven.
Vorig jaar was het voor het eerst pakjesavond terwijl Michelle niet geloofde.
We hadden zo'n dvd besteld (persoonlijk met namen) nou je had dat koppie moeten zien.
Die twijfel. Ooooh wat een genot. En nu heeft ze een geheim


Het is als 9 jarige wel beter om het te weten, want anders is ze straks het mikpunt van pesterijen.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Sammy  schreef op: 29-08-2012 12:19:53
Ik zou het haar wel vertellen. Ze kan het beter nu van jullie horen dan straks door klasgenootje (en die haar er misschien om uitlachen).
Wat anderen ook al aangeven, zou ik het haar nu al vertellen. Straks rond november is de 'magie' alweer te groot en wordt het alleen maar lastiger. Nu heeft ze nog even de kans om er aan te wennen en het een plekje te geven.

Mijn oudste vond het niet leuk toen we het haar vertelde, ze was verdrietig en voelde zich in de maling genomen. Maar toen het bijna sinterklaas was, voelde ze zich wel super groot en cool dat zij van het 'grote geheim' wist en haar jongere broertje nog niet!

Succes!
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Eefje  schreef op: 29-08-2012 12:22:28
Bij mijn dochter op school worden er vanaf groep 5 surprises gemaakt, en weten de kinderen dus (blijkbaar) ook dat Sint niet bestaat. Mijn dochter gaat nu naar groep 5, wordt in december 9, en begon er een ppaar maanden geleden zelf over (in de lente, out of the blue, hoe komt ze er op? ).
Dat ze het toch allemaal maar raar vond, al die Sinterklazen die er verschillend uitzien. Toen ben er ik op ingehaakt. En ze vind het zo gaaf dat ze het nu weet en haar broertje van 4 niet!!
Ik zou het toch vertellen, en dan vindt Kirsten het vast ook super dat zij het wel weet en Guus niet! Beter dan dat ze het op school hoort.
Succes!
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
_sas_  schreef op: 29-08-2012 12:22:53

Quote Nina_mv_Owen_en_Quinn:
Het doet me denken aan toen ik in groep 6 zat, wat ik nog steeds weet is dat de meester zei"We weten natuurlijk allemaal dat sinterklaas niet bestaat, dus wij maken een surprise voor elkaar." toen was er dus 1 jongetje die heel verbaasd keek en zei dat hij dat niet wist. De hele klas moest lachen, dat was heel sneu. (het was ook nog eens het jongetje wat altijd gepest werd, dus extra zielig)



Wat stom van die meester zeg... En wat ontzettend sneu voor het jongetje. Ik word er gewoon verdrietig van als ik het lees.

@TO: hoe ontzettend jammer ook; ik zou het vertellen. En dat terwijl ik het zelf echt een traumatische mededeling vond als kind . Ik heb tranen met tuiten gehuild. Maar ja, alles beter dan het op school horen, er dan ook verdriet van hebben en ook nog eens voor schut staan. Ik zou het rustig vertellen en haar betrekken in het geheel. Ik zou ook gewoon nog naar intocht gaan. Veel kinderen die het geheim net kennen, geloven er dan toch weer even in en genieten alsnog!
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Son  schreef op: 29-08-2012 12:27:15

Quote _Sas_:
[...]

Wat stom van die meester zeg... En wat ontzettend sneu voor het jongetje. Ik word er gewoon verdrietig van als ik het lees.



idd sneu voor het jongetje, maar de schuld ligt waarschijnlijk niet bij de meester. Als je als ouder goed oplet, weet je dat er vanaf dat jaar surprises zijn...dus weet je dat er niet meer geloofd wordt in die klas, dus is het de taak van de ouders om dat voor te zijn
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
M&j  schreef op: 29-08-2012 12:34:01
Hier wordt ook vanaf groep 5 surprises gemaakt maar er zijn dan echt nog voldoende kinderen die dan nog in de sint geloven, pas vanaf groep 7 is het over.
De leerkrachten zullen echt nooit in de klas vertellen dat sinterklaas niet bestaat maar gaan gewoon mee in het verhaal.

Ik heb op een gegeven moment mijn dochter vertelt over het grote geheim van de grote mensen. De kern van het verhaal is dat sinterklaas wel bestaan heeft, vroeger en veel goede dingen deed voor kleine kinderen endat de grote mensen dat werk van hem hebben overgenomen, zodat de kleine kinderen van nu ook zo'n feest hebben.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
_sas_  schreef op: 29-08-2012 12:35:45

Quote son:
[...]

idd sneu voor het jongetje, maar de schuld ligt waarschijnlijk niet bij de meester. Als je als ouder goed oplet, weet je dat er vanaf dat jaar surprises zijn...dus weet je dat er niet meer geloofd wordt in die klas, dus is het de taak van de ouders om dat voor te zijn



Tuurlijk een taak van de ouders, maar ik vind het wel een beetje uhhh (kan even niet op het juiste woord vinden) 'niet sensitief' ofzo gebracht van de leerkracht. Zeker als het het eerste jaar surprise is. Zeg dan gewoon 'dit jaar doen wij surprise' zonder dat andere. Sowieso werd er bij op school eerst aan de ouders gevraagd of er nog kinderen geloofden. Dat vond ik ook wel een slimme zet.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Son  schreef op: 29-08-2012 12:37:03

Quote m:
Hier wordt ook vanaf groep 5 surprises gemaakt maar er zijn dan echt nog voldoende kinderen die dan nog in de sint geloven, pas vanaf groep 7 is het over.
De leerkrachten zullen echt nooit in de klas vertellen dat sinterklaas niet bestaat maar gaan gewoon mee in het verhaal.

Ik heb op een gegeven moment mijn dochter vertelt over het grote geheim van de grote mensen. De kern van het verhaal is dat sinterklaas wel bestaan heeft, vroeger en veel goede dingen deed voor kleine kinderen endat de grote mensen dat werk van hem hebben overgenomen, zodat de kleine kinderen van nu ook zo'n feest hebben.




maar dat is tegenwoordig ja...vroeger was het gewoon zo PUNT.

Hier was het ook groep 5, maar in overleg veranderd naar groep 6 omdat er te veel kinderen nog geloofden...Ik was 7 en toen was het gewoon klaar. Omdat het op school zo ging.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Monica Mv 2  schreef op: 29-08-2012 12:45:44
Thanks alvast

Kirsten word volgende maand 9 en ze heeft meiden in de klas die 10 zijn en zelfs 3 die in februari al 11 worden.

Dit jaar zijn er voor het eerst surprises op school, daar had ik idd nog niet over nagedacht.

Pffff straks eens met mijn man overleggen, ik zit zo in dubio. Ze wil ook maar alles hebben en alles wat ze dan volgende maand niet krijgt wil ze aan sinterklaas vragen. Tsja uhhhh zo werkt het niet meid.

Hoe hebben jullie het dan verteld, ik ben zooooo bang dat ze zo mega verdrietig zal zijn
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Son  schreef op: 29-08-2012 12:47:20
ja ik zou het eerst eens vragen...wie weet is er al een twijfel...zo niet, gewoon zeggen dat hij niet bestaat en dat jullie de kadootjes kopen.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Jen9  schreef op: 29-08-2012 12:51:41
NU vertellen, anders zit ze straks al in de sint-sferen..

Tja, mijn zoon wss erg boos op ons, omdat wij hem voorgelogen hadden.. Ik heb het hem verteld toen hij 7 was....
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Suus  schreef op: 29-08-2012 12:54:01
Ik zou het absoluut niet vertellen. N. is 8,5 en ook in groep 6 met kinderen die 1,5-2 jaar ouder zijn en afgelopen jaar waren er op de hele klas 2 die niet meer geloofden. N. Stelt wel vragen en ik denk dat ze er dit jaar wel achter komt hoe het zit... alles op zijn tijd. Geloof ook niet dat je gepest wordt als je wel geloofd, op school wordt niet gelovende kinderen vertelt dit stil te houden.

 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Dani  schreef op: 29-08-2012 12:54:39
marissa weet het grote geheim ook al...(bij marissa om de spanning te breken)
ze begon zelf , mama een paard kan toch niet op het dak??
ik er op ingehaakt met de vraag , wat denk je zelf??
zegt ze nee mama dat is een grapje toch?
ik haar gezegt hoe het zit..
maar haar wel erbij gezegt , alleen grote kinderen ontdekken dit geheim en mogen de grote kinderen NOOIT aan de kleinere zeggen die het nog zelf moeten ontdekken..
en stoer dat ze dat vind hihi

jaimy gelooft dus WEL nog hihi
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Ilja Mv 3  schreef op: 29-08-2012 12:57:49

Quote eefje:
Bij mijn dochter op school worden er vanaf groep 5 surprises gemaakt, en weten de kinderen dus (blijkbaar) ook dat Sint niet bestaat. Mijn dochter gaat nu naar groep 5, wordt in december 9, en begon er een ppaar maanden geleden zelf over (in de lente, out of the blue, hoe komt ze er op? ).
Dat ze het toch allemaal maar raar vond, al die Sinterklazen die er verschillend uitzien. Toen ben er ik op ingehaakt. En ze vind het zo gaaf dat ze het nu weet en haar broertje van 4 niet!!
Ik zou het toch vertellen, en dan vindt Kirsten het vast ook super dat zij het wel weet en Guus niet! Beter dan dat ze het op school hoort.
Succes!



Hier gaat het net zo, en ik zou dan zorgen dat ik het voor die tijd verteld heb. Zou het sneu vinden als ze het op school moest horen. Dan vertel ik het liever zelf.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Mama Van Drie  schreef op: 29-08-2012 13:02:27
Grappig dat ik dit topic lees, wij hebben een paar weken terug het onze dochter verteld, zij is in Juni 8 geworden en gaat volgende week naar groep 5.
Ze kwam eigenlijk niet echt met vragen maar ikzelf vond het wel tijd worden, ik heb echt helemaal niks met sinterklaas en altijd al een beetje moeite ermee.
Haar vriendin  wist vorig jaar al hoe het zat, mijn dochter vraagt ook altijd van alles en als ze iets wil wat ik te duur vind roept zei " O, dan vraag ik dat wel aan sinterklaas"  ja......leuk.....maar die koopt ook van mijn portemonnee haha

Mijn dochter was niet verdrietig maar eigenlijk  erg verontwaardigt......dat het allemaal bedrog was.
Wel hebben we verteld dat heel heel vroeger er dus echt een sint nicolaas was etc etc etc

Ik zou het dus echt vertellen als ze al naar groep 6 gaat en ook de jongste nog is, dikke kans dat veel andere kinderen het al weten, je wilt vast niet dat ze hetvia de klas hoort.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Marion  schreef op: 29-08-2012 13:05:29
tja laat of niet, dat ligt ook wel aan je kind denk ik. mijn dochter wordt in oktober ook 9, maar ze gelooft nog heilig! geen idee of wij het gaan vertellen, ze zit nu in groep 4,5, dus dat is wel anders als kirsten. ik denk dat groep 6 wel de tijd is om het te vertellen, anders horen ze het wel in de klas.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Famke  schreef op: 29-08-2012 13:08:05
Ik vind dat als je het pas later verteld,dus als ze ietsje ouder zijn dan schamen ze zich vaak dat ze zo voor de gek gehouden zijn.
Mijn dochter weet al heel lang dat hij niet bestaat,al vanaf dat ze 4 was.
Omdat ze erg bang voor en toen ze het wist was er rust.
Ze gaat nu naar groep 4 en meer dan de helft vd klas gelooft niet meer.
Je moet doen waar jij je goed bij voelt en wat het beste is voor je dochter,dat ze het van jou hoort of op school.
Mijn dochter geniet nog altijd met volle teugen bij elke intocht en sinterklaas feest,dat is er niet minder om geworden.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Marie8  schreef op: 29-08-2012 13:17:00
Wij hadden het er klassikaal over met ouders tijdens de klasse introductie van het jaar.
Bij ons doen ze in groep 5 wel surprise maar er zijn nog steeds kinderen die wel geloven. En ook kinderen die niet meer geloven. Mijn zoon is dan nog steeds 7 dus ik vind dat hij nog wel een jaartje mag geloven.
De juffen hebben de ouders verzocht van kinderen die niet meer geloven ze op het hart te drukken niks te vertellen en zelf ontkennen ze ook bij vragen.
Ze gaven wel aan dat in groep 6 het wel duidelijk is voor alle kinderen dus als je kind dan nog geloofd het wellicht beter is om te vertellen.
Ik vertel het dan volgend jaar in de zomer ofzo, juist als het helemaal niet speelt. Dan lijkt me de teleurstelling minder.
Misschien ook een idee om het eens met de juf en andere ouders te bespreken?
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Suus  schreef op: 29-08-2012 13:18:51

Waarom is het belangrijk om het zelf te vertellen ipv het horen of ontdekken van klasgenoten? Met 8-9 jaar zijn ze op een leeftijd dat ze wel meer van andere kinderen horen. Mijn dochter is weleens verteld dat sint niet bestaat, ze stelt dan vragen die ik beantwoord en daar laat ik het bij. Ze komt er wel achter als zij daar klaar voor is denk ik dan.

 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Marie8  schreef op: 29-08-2012 13:25:10
Ik denk in het geval van die van mij dat als hij het hoort tijdens iets wat hij heel spannend vindt, hij daar toch wel door van de kaart zou zijn. Hij gelooft echt nog heilig.
Plus dan kan ik hem meteen de instructie geven niks aan z'n zusje te vertellen. Hij is niet zo goed in geheimen bewaren.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Angelique  schreef op: 29-08-2012 13:33:24
ik ben het in deze dus echt eens met suus

ik word zo verdrietig van de verhalen ze moeten het nu weten want andersss

vind echt erg als er daarom gepest word enz
ik zou het gewoon laten gana niets zeggen
er komen vanzelf vraagtekens en dan kan je altijd eerlijk de vragen beantwoorden
iik zou juist bng zijn om de boeman te zijn als ik t zou vertellen

vind het heel apart dat het allemaal maar moet
mijn zoon is 4,5 en als ik zo hoor is de kans dat ie misshcien volgend jaar al niet geloofd
nou echt ik ga niet zeggen hier ze komen vanzelf en dan zal ik er niet om heen draaien maar ik laat ze het zelf ontdekken is dat over een jaar is dat jammer maar hoop echt dat ze nog langgeloven

als je het eenmaal weet blijft de spanning toch heb stiekem nogwel si amar wat als de spanning blijft altijd leuk
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op 9 jaar en nog in sint geloven
Naam
Bericht