Menu
 

Topic:

draadjesvlees

Son  schreef op: 28-08-2012 09:28:28
Wij eten vanavond lekker draadjesvlees
Zooooo lekker. Eigenlijk eet ik dat altijd met stoofperen, maar daar is het seizoen nog niet echt voor. Ik heb ze nog niet gezien..

Wat is nou lekker om bij draadjesvlees te eten  ? Ik kan niks verzinnen eigenlijk
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: draadjesvlees
Emv3  schreef op: 28-08-2012 12:03:46
ohhhhhhhhh lekkerrrrrrrrrrr!!
Ik kruid het nooit eigenlijk...lekker laten opstaan hele huis ruikt ernaar!!
ga zo maar eens boodschappen doen.
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 12:32:47
ga t zo opzetten mmmm heb extrazin door dt topic
ik blus idd ook met bijna kokend water af maar laat vlees wel in de pan
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 12:34:49
dus dat is het enige, vlees kruiden braden en 4 uur of langer laten sudderen?
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 12:42:06
liever langer maar idd zo simpel is het
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 13:01:04
dat is idd simpel, en ik maar denken dat het net zo''n gedoe was als zuurvlees , nou vanavond maar wat vlees meenemen dan
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mitch  schreef op: 28-08-2012 13:04:26
Je kan ook gewoon even naar d eblokker wandelen en daar een sudderplaatje kopen ;-)
Daar laat ik alles op sudderen, op direct vuur brand het mij hier 9 van de 10x aan.
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 13:07:30
maarre hoeveel water moet erbij, stel ik heb 4 runderlappen of whatever voor vlees, in ieder geval 4, moet het vlees onder water staan helemaal?
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mama_anja  schreef op: 28-08-2012 13:30:02
hachee maken is lekker van sudder vlees
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 13:49:51
ik doe er gewoon iets van halve liter water in dat vlees onder staat en houd het in de gaten word het te weinig ggooi ik er weer wat bij
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 14:32:46
nou dan gaan we hier deze week ook maar eens aan de draadjesvlees, in zuid-limburg niet gebruikelijk dus ben benieuwd
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 14:44:49
gemaakt van runderpoulet, ik laat het een nacht staan in water en azijn, laurier, kruidnagel, dan aanbraden en met het vocht laten sudderen, daarna stroop, peperkoek erbij en binden, man dat is een echte limburgse specialiteit, lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 
Quote
RE: draadjesvlees
Dani  schreef op: 28-08-2012 14:45:24
spat ik woon anders ook in zuid , maar ik ken het toch echt wel... krijg dat al van kleins af aan!

ik vind zuurvlees er wel iets van weghebben hoor , alleen zuurvlees is van paard , en dat eet ik niet
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 14:45:25
hier ook uitjezs enz maar is toch ook kruiden
 
Quote
RE: draadjesvlees
Lilly  schreef op: 28-08-2012 14:47:35
Idd, zeker laurier erbij, en donkerbruin bier, (liefst pied bouef) vlees laten bruinen, ajuintje aanbakken, vlees erbij (wij nemen altijd half om half varkens en rundstoofvlees) goed kruiden , water en bier erbij , en dan een uur of twee laten sudderen. Om de saus te dikken kan je er een boterham goed besmeerd met mosterd opleggen (doet mijn grootmoeder altijd maar ik dik liever met maïzena)
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 14:47:49
nou dani, jij woont voor ons echt wel een stukje hoger

hier is het echt redelijk onbekend
 
Quote
RE: draadjesvlees
Dani  schreef op: 28-08-2012 14:53:03
hoger? woon in kerkrade he hahaha
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 14:54:42
ja beetje hoger en schever dan
 
Quote
RE: draadjesvlees
Son  schreef op: 28-08-2012 14:57:04
idd laurier doen wij  er door uitje is ook lekker.
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 14:58:26
sis het is dat ik het niet kan opsturen, anders zou ik wat voor je maken, maar tis echt lekker
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 14:59:00
er zitten btw ook veel uien in
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mb2  schreef op: 28-08-2012 15:01:06
Laurier gaat er hier ook in. Wat ook lekker is twee tenen knoflook erbij wanneer je het vlees laat sudderen. Gewoon pellen en erbij, niet door de knoflookpers of gesneden.
Verder gewoon zout en peper op het vlees.
 
Quote
RE: draadjesvlees
Son  schreef op: 28-08-2012 15:04:45
ik heb het net opgezet weer, ooohhhh HONGER !!!! Het ruikt goddelijk
 
Quote
RE: draadjesvlees
Alice  schreef op: 28-08-2012 15:11:36

Quote SismvNick:
Het klinkt heel ranzig spatje




Het is echt heel lekker!
Een frietje zuurvlees.. daar kun je de meeste limburgers wel voor wakker maken hoor.
Moest je 's naar Maastricht gaan, een frietje van Reitz, met zuurvlees. Denk dat je er zeker voor terug komt
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 15:12:34
oh lekker, een flinke kwak mayo erbij in de zak mjammmmmmmmmmmm
 
Quote
RE: draadjesvlees
Son  schreef op: 28-08-2012 15:25:55
zuurvlees klinkt zo.....bedorven
 
Quote
RE: draadjesvlees
Alice  schreef op: 28-08-2012 15:28:16
Ja.. de L'empereur! Die ken ik wel!

Wel 's Balletjes in Luikse saus gegeten? Ook heerlijk! Is ook met stroop (luikse stroop of course)
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 15:38:33
nou sis echt doen, op de markt bij reitz zoals alice al zei ,weet zeker dat je het lekker vindt , jij als halve kok
 
Quote
RE: draadjesvlees
M@rion  schreef op: 28-08-2012 15:39:28

Quote mama_anja:
hachee maken is lekker van sudder vlees



hacheevlees en riblappen is ook precies hetzelfde alleen in stukjes gesneden

sis, zoals jij het maakt klinkt het meer als hachee trouwens
 
Quote
RE: draadjesvlees
Alice  schreef op: 28-08-2012 15:51:51
Het raarste wat ik gegeten heb was kameel... vond 't niet te vreten. Buffel vond ik wel erg lekker
 
Quote
RE: draadjesvlees
Moedervan5  schreef op: 28-08-2012 16:17:20
ik ben ineens weer wakker, frietje reitz. Binnenkort maar eens naar maastricht gaan en een hele emmer met zuurvlees van reitz ophalen. Ohhh zooooo lekker he. Mag je mij elke nacht wel wakker voor maken. 

Vandaag is het, aardappel puree, gehaktballen en sperzieboontjes met champignons, ui en spek met jachtsaus. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op draadjesvlees
Naam
Bericht