Menu
 

Topic:

eerste schooldag groep 3...

Grietje  schreef op: 20-08-2012 21:40:27
Vandaag was het dan zover, voor het eerst naar groep 3. Nu was het helaas een beetje een teleurstelling voor dochterlief. Omdat ze op een montessorischool zit had ik haar verteld dat ze verder ging met leren waar ze gebleven was. En mijn dochter is verder dan gemiddeld, waarschijnlijk HB. Nu moest ze toch acht keer dezelfde lijst makkelijke woordjes lezen en een makkelijk boekje pakken. Terwijl ik weet dat ze zo met groep 4 meeleest (ze leest AVI 6). Met rekenen en algemene ontwikkeling is ze ook verder dan een beginnende 3e groeper. Wat te doen? Toch maar na dag 1 de juf al aanspreken? Even aankijken? We hebben al een schoolwissel achter de rug vanwege de hoogbegaafdheid en het laatste wat ik wil is weer een gedemotiveerd kind met buikpijn.

Dat moest ik even kwijt.
 
Quote
Navigatie
RE: eerste schooldag groep 3...
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-08-2012 21:41:34
Ik zou gelijk er iets van zeggen, waarom langer afwachten? Dan kunnen ze er gelijk rekening mee houden.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Jolanda1974  schreef op: 20-08-2012 21:44:41
Als er duidelijke afspraken zijn gemaakt zou ik het zeker meteen aankaarten.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Minou  schreef op: 20-08-2012 21:50:46
Ik zou het ook zeker zeggen! Al wat je opnoemt, doet Amber nog niet en zij is ook vandaag in groep 3 gestart.

Zeggen hoor zeker deze week al, anders verveelt ze zich zo..
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Grietje  schreef op: 20-08-2012 22:11:09
Ja, ik ga het inderdaad aankaarten. En even vragen wat er precies aan overdracht is geweest tussen de onderbouwjuf en deze juf. Ik ben alleen een beetje bang om over te komen als een pushende ouder die haar kind o zo bijzonder vindt.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Minou  schreef op: 20-08-2012 22:14:39
Zet dat aan de kant hoor meis, jij weet wat ze kan. Als je niets zegt, rem je je meisje af. Denk maar aan haar en heb schijt ( sorry) aan de gedachten: ze zal me wel een pushende moeder vinden.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Suus  schreef op: 20-08-2012 22:16:23
Als vandaag de eerste dag was zou ik juf even de kans geven zelf eea te doen danwel te ontdekken. Vaak is er wel overdracht geweest maar staat die 1e week vooral in het teken van kennismaking. Je begint niet direct waar je gestopt bent voor de zomer, juf kijkt...de kinderen kijken, etc

 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Grietje  schreef op: 20-08-2012 22:17:34
Ja, dat is ook waar Suus.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Liefje  schreef op: 20-08-2012 23:17:38
Ik zou het deze week ook even wachten maar wel aan t eind van de week gewoon ff tussendoor vragen hoe ze de plannning met je dochter gaan voortzetten.

En maak je nooit druk om wat ze van je vinden t gaat om je dochter
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Grietje  schreef op: 21-08-2012 09:58:10
bedankt voor het meedenken!
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
M&j  schreef op: 21-08-2012 10:11:16
Even aankijken. Net als Suus schrijft de eerste week is vooral kennismaken met de juf, met elkaar maar ook nieuwe regels en materiaal.
Met mijn dochter heb ik het hetzelfde gehad en na de eerste week, twee weken ging ze haar eigen leerlijn volgen.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Debbel79  schreef op: 21-08-2012 10:28:15
idd zeer zeker aankijken, en niet gelijk aan de bel trekken. geef de juf ff de tijd om je meisje even te leren kennen, en vooral haar werkhouding moet ze persoonlijk even in kaart krijgen. een overdracht is een hoop op papier, maar ze moet het toch zelf ervaren.

mijn dochter hetzelfde verhaal, nora is 6, en leest avi m7! ook dit was al bekend voor ze met groep 3 starte, maar pas na een week of 2 gingen ze rustig haar niveau opvoeren.
de juf heeft een speciaal plan voor haar op maat gemaakt, maar dat kon ze pas als ze nora goed kende en haar werkhouding wist. het werkt perfect.

geef het tijd, en juf is ook maar een juf, en ze heeft meerdere kindjes in de klas die aandacht nodig hebben.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Grietje  schreef op: 29-08-2012 11:27:28
Even een kleine up-date:
We hebben gisteren een ouderavond gehad over de middenbouw. De kinderen uit groep 3 volgen de eerste maanden klassikaal leesonderwijs, waarna hun niveau getoetst wordt. Dat betekent voor mijn dochter dus meedoen met hakken en plakken van korte woordjes. Maar ze mag wel als ze klaar is met haar werkblad een boekje pakken en zelf gaan lezen. Wat ze dan doet is ondertussen stiekem met groep 4 meeluisteren. Zo kwam ze gisteren enthousiast thuis met 'fopletters'. Bleek het groep 4 stof te zijn. Nou ja, als ze zich zo voorlopig kan vermaken en ze met plezier naar school gaat, is het goed. Ik hou het even in de gaten. Ik heb de juf inmiddels wel een brief geschreven waarin staat waarom we vorig jaar van school gewisseld zijn, waar mijn dochter nu ongeveer staat en wat er gebeurt als ze niet voldoende uitdaging krijgt (stuiteren en/of buikpijn en verdrietige buien).
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Marie8  schreef op: 29-08-2012 13:31:14
Ik probeer altijd te stimuleren dat de kinderen zelf naar de juf gaan.
Ik zie niet in waarom ze haar niet mee kunnen laten doen met een klein stukje instructie, toetsen of ze dat begrijpt en als dat zo is ander werk aan kunnen bieden. Compacten dus. Lijkt mij niet zo geweldig dat ze dit zo nog maanden moet doen.
Ik zou dus wel even een gesprekje aangaan. Niet om ze op de vingers te tikken maar omdat je als ouder even een overdracht kunt doen.
 
Quote
RE: eerste schooldag groep 3...
Grietje  schreef op: 29-08-2012 13:47:47
Ja, ik zeg ook tegen N. dat ze er met de juf over kan praten. Dat doet ze ook. Maar tot nu toe krijgt ze dezelfde werkbladen als de rest. En als ze in januari citotoetsen afnemen, vraag ik me af of ze dan bij N. ook niet beter de cito van groep 4 kunnen afnemen. Want als ze op de cito van groep 3 heel hoog scoort weet je nog steeds niet wat haar nivo dan wel is. Maar tot januari zo doorgaan lijkt me niet verstandig, ik zal het gesprek wel eerder aangaan. Ik heb een belangrijk deel per brief gedaan en nu geef ik juf ook even de tijd om het op te pakken. In de brief heb ik gevraagd om over een maand een gesprekje te plannen om te bespreken hoe het gaat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op eerste schooldag groep 3...
Naam
Bericht