Menu
 

Topic:

zwemlessen

Karinmv3  schreef op: 18-08-2012 15:43:35
Naomi staat ingeschreven voor zwemles en is binnenkort aan de beurt, maar het staat me zo tegen dat je niet mee mag om te kijken, behalve eens in de 2 maanden een kijkdag.
Moet dan meteen denken aan die pedo zwemleraar, pesten tijdens de les en dat soort dingen. Wil er gewoon zelf bij zijn om te weten dat het goed gaat, van het omkleden tot de les en weer terug.
Mijn moeder was ook altijd bij mijn lessen en dat gaf mij een veiliger gevoel.
Nu dus beslissen, gaan we ervoor of gaan we het haar zelf leren.
Vind het maar lastig op deze manier.
 
Quote
Navigatie
RE: zwemlessen
Mamsie  schreef op: 19-08-2012 18:56:57
Wij hebben ook gekozen voor een alternatieve manier van zwemles.
De eerste keer dat Lisa uit de les kwam met 1 badmeester en 15 kinderen wist hij niet eens wie Lisa was, en ook niet wat ze had gedaan...
Ze kreeg pfeiffer en moest gewoon elke week zwemmen of we moesten betalen.
Dat waren voor mij punten naast dat ze ook gepest werd in de les om haar er af te halen.

We zijn naar een alternatieve zwemschool gegaan een groepje met 6 kinderen en 1 badmeester en elke week bleef er 1 ouder bij om te helpen.
Dit zodat de badmeester niet alleen met de kids was, vond hij zelf ook prettiger, zo konden kids die naar de wc moesten door moeder geholpen worden.
en daarnaast zwommen we op zaterdag mee met de kinderen.
Heerlijk! en gezellig heb daar wel tegenop gezien maar achteraf was het een bijzondere tijd.

Kinderen kregen altijd een sticker en een compliment en zo werd zwemmen een feest!
Waar we erg blij mee waren, omdat Lisa een keer bijna verdronken is ( ze was al buiten bewustzijn).

Wat ik ook heel erg goed vond is dat ze veel meer aandacht besteden aan reddend zwemmen, ook al bij A.
Ook bij A moesten ze van de duikplank springen om te voelen hoe het is als je van grote hoogte in het water terecht kwam.
Werd je op een mat gelegd die opgegooid werd, daar gebeuren in het zwembad erg veel ongelukken mee, en werd geleerd hoe je met je kleren je kon redden als je in nood kwam.

Wij zijn erg blij met deze methode geweest!
 
Quote
RE: zwemlessen
M&j  schreef op: 19-08-2012 19:22:03
In ons zwembad mag je er wel bij, niet langs de rand maar vanaf de tribune kan je alles goed zien en dat is heel erg leuk. Tijdens de lessen in het water vrij maken waren er geregeld ouder mee zwem lessen, lekker spelen in het water en gekke capriolen uithalen om je kind te laten zien dat je vertrouwen kunt hebben in water. In de meeste zwembaden loopt zoveel personeel rond dat mensen weinig/geen kans hebben om narigheid uit te halen (in tegenstelling tot school) en als ouders langs de kant zitten hoeft dat geen afleiding te zijn, het kind zelf heeft het niet door maar ja, sommige ouders kunnen het niet laten constant zich met hun kind te bemoeien en dat gaat niet goed. (Heb mij er ook een keer schuldig aan gemaakt toen mijn zoon alleen maar zijn eigen spelletjes aan het spelen was )
 
Quote
Navigatie


Reageren op zwemlessen
Naam
Bericht