Menu
 

Topic:

Kleine meisjes.... worden 2

Bettie  schreef op: 10-08-2012 22:21:09
Ik dacht dat er al eens eerder een topic over gestart was maar kan 't nergens meer terugvinden. Dus start ik nu maar een eigen topic voor Edith.

10 september wordt ons moppie al weer 2 en het kadodilemma speelt me weer eens parten. (we hebben ook een zoon van 4)

Had in gedachten om haar een loopfiets te geven (die stond nog niet in onze opslagplaats) maar nu krijgen we die van de buren die 'm over hebben.

De Duplodoos en Thomas de Treinton stromen over; ze heeft al een poppenwagen voor binnen en buiten. Vorig jaar hebben we een keukentje gegeven (die overigens al weer het huis uit is). Bij de geboorte hebben we 4 poppen gekregen waaronder een prachtige baby-born met haar. Die wil ik eerdaags eens uit de verpakking halen. Zijn ze met 2 jaar al toe aan poppenmoedertje spelen? Is het wat om bijv. een wiegje o.i.d. te geven?

Van de buren hebben we ook een prachtig poppenhuis gekregen. Alleen zijn er diverse meubeltjes van kapot en ik dacht een compleet nieuwe houten inrichting aan te schaffen. Of....is ze daar toch nog te jong voor?

En....een bedelarmbandje of -ketting....is dat al wat voor een 2-jarige?

Verder staan hier in de schuur al 2 verschillende loopauto's, een driewieler, 12 inch fiets, step en 2 bakken met zandbakspeelgoed. Binnen hebben we ook een loopauto, een houten loopfiets (4 wielen), allerhande knutselspullen (is net aangevuld doordat Geerten jarig is geweest), houten tafeltje met 2 stoeltjes, theeservies en keukenspulletjes.

Ze krijgt sowieso een houten tafelmodel kookplaatje om daar mee te gaan rommelen.

Hebben jullie nog meer tips en trucs, ideetjes of wat dan ook?
 
Quote
Navigatie
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Karinmv3  schreef op: 10-08-2012 22:27:31
Ik denk dat ik die loopfiets zo nodig zou opknappen, leuk meisjesachtig maken als ze daar van houdt en hem dan alsnog zou geven.
Of je hem nou nieuw koopt of krijgt, het blijft een leuk cadeau. Kun je van het geld wat je bespaart wat leuks gaan doen of wat kleine dingetjes erbij kopen.
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Bettie  schreef op: 10-08-2012 22:29:59
@Karinmv3 dat is wel een goed idee. De loopfiets is pas een klein jaar oud maar hun zoon fietst met 3 jaar al zonder zijwielen en wil er nu niet meer op. Ik kan dat lichte hout natuurlijk gewoon lekker roze verven. Dankjewel voor je tip.
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Marie8  schreef op: 11-08-2012 00:17:59
Persoonlijk zou ik het daar lekker bij laten. Loopfietsje hartstikke leuk...opgepimpt zeker! En keukentje met accessoires. Ook superleuk! Vooral geen overdaad, zodat ze er ook mee kan spelen. Teveel zorgt er dan weer voor dat ze niet echt aan spel toekomen vind ik altijd. Als ik dan nog wat wilde inpakken,dan ging het vaak om een eenvoudig en goedkoop badspeeltje, een belleblaas of stoepkrijt.
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Stefke  schreef op: 11-08-2012 07:43:57
Ik zou een beetje uitkijken dat je niet dingen te snel geeft.
Poppenhuis, keukentje, tweewieler-loopfiets... Alleen het keukentje is denk ik al leuk p de tweede verjaardag... Een poppenhuis had ik persoonlijk bewaard tot ze drie was, mijn zoontje van net 2 kan echt nog niks op de tweewieler-loopfiets van zijn broer, en de meubeltjes uit het poppenhuis van zijn zus... Hoe voorzichtig hij ook doet, hij kan er nog niet echt iets mee en geregeld sneuvelt er iets... Dus mijn tip: bewaar ook krijgertjes even tot ze er echt iets mee kan!

Cadeautips:
Houten kinder-picknicktafel voor in de tuin
Abonnement op de pippo
Jaarkaart voor de speeltuin in de buurt
Pyjamaatje
Regenjas en laarsjes
Rugzakje
Eenvoudig prentenboek
Nep-eten
Plastic bekertjes en bordjes en mini pannetjes
Plantenspuit (is hier een succes als broer en zus met waterpistool spelen)
Spelletje (Lotto gaat hier al heel leuk als we het met zijn tweetjes spelen)
Dekbed-overtrek (omdat ze vanaf 2 onder dekbed mogen slapen)

Wat ik hier ook wel doe: kleertjes of bon oid vragen. En dan voor jarige job een kleinigheidje om uit te pakken: schep, bal, bellenblaas.

Dit jaar heeft mijn zoon maar weinig cadeautjes gekregen (hij werd ook twee. We hadden een heel groot cadeau en hebben familie en vrienden daar een bijdrage voor gevraagd). Eerlijk gezegd denk ik dat een paar kleine cadeautjes (bal, bellenblaas etc) voor hem veel beter te overzien waren dan de enorme stapel die broer en zus voor tweede verjaardag kregen!
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Chantie  schreef op: 11-08-2012 07:55:09
Mijn dochtertje is ook net 2 geworden. Ik heb een tijdje terug hier ook een topic over geopend. Ik zal hem voor je uppen. Wat hier vooral een groot succes is geweest is de k3 microfoon.
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Baby2  schreef op: 11-08-2012 08:37:28
Er zijn kleine pandora bedelarmbandjes te koop speciaal voor kinderen dus dat is in de toekomst altijd een optie!!!
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Bettie  schreef op: 11-08-2012 09:01:18
Dank jullie wel voor alle tips en ideeën. Mijn 'probleem' is ook dat ik steeds weer denk 'is ze er nog niet te jong voor'. Ik denk dat we het krijgertje poppenhuis dan maar mooi nog even op zolder laten staan.

En eerlijk=eerlijk....ik vind het zelf niet zo leuk om nu weer een keukentje te geven voor haar verjaardag omdat ze die vorig jaar al heeft gekregen. Het ligt in de bedoeling om die voor de a.s. sinterklaas aan broer en zus samen te geven. Ze hebben er best wel een poos mee gespeeld toen hij in de kamer stond maar het was een veel te slap plastic ding.

Ikzelf heb nog zitten denken aan:

broodtrommel met beker met naam voor naar de psz.
rugtas voor psz

Ik vind trouwens die regenlaarzen ook een goed idee! En dan ook een paraplu erbij; daar is ze helemaal weg van.
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Stefke  schreef op: 12-08-2012 12:48:02
Bij simply colors kun je mepal-trommels bestellen met naam en ook mooie rugzakken. Alletwee in klein en groot!
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Boterbloem  schreef op: 12-08-2012 13:29:19
Zo'n schetsblok met hele grote papieren en vingerverf erbij?

Laarsen en een paraplu is inderdaad ook een leuke, hier zijn ze gek op paraplu's!

Als je niets duurs kan vinden zou ik gewoon een paar kleine goedkope dingen zoeken. Zijn ze even blij mee.

Verder is hier little people goed bevallen, die van 4 en 6 spelen er nog mee (vanaf 1,5 jaar al). Blokken zijn ook erg leuk, houten treinspoor ook nog steeds een succes, duplo, Van die dikke nijntje stiften...
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Danna  schreef op: 12-08-2012 14:04:39
mijn dochter (werd 5) heeft gisteren van Duplo de doos creative cakes gekregen. Echt heel leuk (is net nieuw)! Een doos met duplo cupcakesbakjes, kaarsjes, slagroomtoeven ed. Leuk voor bij keukenspullen maar ook gewoon bij de duplobak. De deksel van de doos is een dienblad. Mijn 1,5 jaar oude dochter vind hem ook heel erg leuk.
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Bettie  schreef op: 13-08-2012 13:05:25
Iedereen bedankt weer voor alle tips. Er zitten hele leuke bij. We komen er vast wel uit .
 
Quote
RE: Kleine meisjes.... worden 2
Lauw  schreef op: 13-08-2012 20:20:16
Mijn meisje kreeg een keuken zo,n grote van Miele en met bijna z3 nog een succes en een quinny poppenwagen en een vsmile

Alle 3 een succes nog
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kleine meisjes.... worden 2
Naam
Bericht