Menu
 

Topic:

Wel of geen keizersnede

Liefje  schreef op: 10-08-2012 16:42:55
Ik heb de keus gekregen wat ik wil: keizersnede of niet.

Bij de eerste heb ik een keizersnede gehad puur omdat hij er bij 9 cm mee ophield. Toen hij er uit gehaald werd bleek hij ook wel erg zwaar te zijn, maar dat was niet de reden.

Nu mag ik kennelijk zelf bepalen wat ik het liefste wil en ik begin ook steeds meer te neigen naar een keizersnede.

Nu heb je daar risicos aan maar goed er zijn ook risicos van wondscheuring voor mij bij een eventuele natuurlijke bevalling.

Daarnaast het herstel, bij mijn vorige keizersnede ging dat aardig rap bij een natuurlijke bevalling gaat het meestal toch wat sneller, maar ook daar heb je geen garantie in.

Wie heeft ervaring en wat heb jij gedaan?
 
Quote
Navigatie
RE: Wel of geen keizersnede
Dani  schreef op: 10-08-2012 16:50:00
als ik de keuze kreeg ging ik voor gewone bevalling.
marissa is ook spoedkeizersnee geworden , ik zat na 21uur nog steeds op 6cm , en toen zakte haar hartslag weg.

jaimy is daar in tegen na 20uur weenstorm gewoon geboren , en dat was echt veel fijner , want ik was na deze bevalling een stuk mobieler als bij marissa.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Nimmie  schreef op: 10-08-2012 17:04:47
Ik hoop ooit een normale bevalling mee te mogen maken.
Waarom ik heb daisy helemaal niet geboren zien worden. Ik lag onder algehele narcose en heeft het mij daarna moeite gekost om te accepteren dat ze van mij was/is
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Jomi  schreef op: 10-08-2012 17:06:03
Absoluut een natuurlijke bevalling, waarom zou je kiezen voor een buikoperatie als het niet nodig is??
Vind het erg vreem dat jij zelf die keuze mag maken!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Anna28  schreef op: 10-08-2012 17:10:22
een natuurlijke!

Ik heb een spoedkeizersnee gehad van Tim na 50 uur weeen en ernstige complicaties (mijn bloeddruk viel steeds weg)
Het was afschuwelijk.
Het herstel heeft ook maanden geduurd. Één van de risico's van een grote buikoperatie is het ontwikkelen van trombose en longembolie. Ik kreeg helaas longembolie in een heftige vorm. Het was toen kantje boord.
De buikwond is 8 weken opengebleven omdat hij niet wilde genezen. Veel bloed verloren dus een erg laag hb. Duurde maanden voordat het weer rond de 7 was.
Je mag 6-8 weken niet tillen en dragen, eigenlijk ook je kind niet in een maxicosi dus.

Kortom: ik heb alleen maar negatieve ervaringen met keizersnede. Ik zou zeggen: probeer het op de natuurlijke manier. Je bent stukken sneller op de been als het goed verloopt. Als de ontsluiting niet vlot kun je altijd afspreken van te voren dat je alsnog een keizersnee krijg.

Zo raar is het trouwens niet dat je als vrouw zelf mag kiezen wat je wilt. Dat heeft meestal te maken met je geschiedenis van bevallingen. Ik mag ook kiezen als ik ooit weer moet bevallen.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Marion  schreef op: 10-08-2012 17:37:26
absoluut een normale bevalling. snap eerlijk gezegd niet dat er zo makkelijk voor een ks wordt gekozen, en uberhaupt waarom jij die keuze krijgt (niet raar naar jou bedoeld hoor)
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Miesje  schreef op: 10-08-2012 17:38:38
absoluuut een natuurlijke

ik heb 3 keizersnedes gehad en pff, had liever gewoon natuurlijk bevallen.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Anna28  schreef op: 10-08-2012 17:42:12

Quote marion:
absoluut een normale bevalling. snap eerlijk gezegd niet dat er zo makkelijk voor een ks wordt gekozen, en uberhaupt waarom jij die keuze krijgt (niet raar naar jou bedoeld hoor)



keizersnedes worden vaak geïdealiseerd. Mensen denken vaak: oh heerlijk, geen weeen, geen kind door je gaatje naar buiten persen...
Maar ze vergeten dat het een ingrijpende buikwond is met veel risico's bij de operatie.

Dat vrouwen de keuze krijgen heeft te maken met hun geschiedenis. Ik heb een traumatische bevalling gehad waarbij ik er zelf bijna aan onderdoor ging. Heb ook 50 uur over de grond gekropen voordat er alsnog eens poedkeizersnee kwam.
In dat soort situaties mag je vaak kiezen een volgende keer. Om te voorkomen dat je weer zo'n problematische bevalling hebt. (al is iedere zwangerschap en bevalling natuurlijk anders)
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Spatje  schreef op: 10-08-2012 18:13:24
ik heb helaas geen keuze gehad en 2x een ks gehad, ik baalde als een stekker, want het voelde voor mij niet echt

veel pijn gehad beide keren, ontstoken wonden en kon pas na 6 weken zeggen dat de pijn minder werd, het is een heftige operatie waar heel licht over gedaan wordt, dus als je de kans hebt probeer dan gewoon
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Jolanda1974  schreef op: 10-08-2012 18:21:35
Ik heb geen ervaring met een keizersnede maar ik zou er niet vrijwillig voor kiezen. Medisch noodzakelijk ja dan heb je geen keus natuurlijk.
Bij mijn 2e bevalling was ik zo weer op de been. 3 uurtjes later liep al van de kraamafdeling naar neonatologie waar onze dochter moest verblijven.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Ladyd  schreef op: 10-08-2012 18:25:22

Quote Anna28:


keizersnedes worden vaak geïdealiseerd. Mensen denken vaak: oh heerlijk, geen weeen, geen kind door je gaatje naar buiten persen...



Idd. Mijn oudste is met een spoedkeizersnede geboren, maar iemand heeft het gepresteerd tegen mij te zeggen ; Oh, dan heb je het wel makkelijk gehad! '

Mijn jongste is wel via de gewone weg gekomen en als ik zou mogen kiezen dan koos ik voor de 'normale' bevalling
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Xsara  schreef op: 10-08-2012 18:28:41
ik zou ook voor een natuurlijke bevalling gaan, is zoveel sneller qua herstel. 1e natuurlijk, zo weer op de been, 2e ks en 6 weken een open wond, 3e een ks en knip maar was ook zo weer op de been, gelukkig want de kleine is na een dag thuis weer opgenomen en nu kon ik lekker zelf heen en blijven zolang ik wilde.

ik zou het dan wel fijn vinden om een geplande natuurlijke bevalling te doen door inleiding bijvoorbeeld. maar goed zelfs dan kan de natuur natuurlijk gewoon zijn gang gaan..
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Caatje  schreef op: 10-08-2012 19:38:07
Ik mocht ook kiezen bij de tweede. Onze oudste is met een ks geboren. Hij lag in een stuit en dat in combi met mijn diabetes zorgde ervoor dat het een ks werd. Dat stond helemaal gepland, maar hij kwam eerder en dus werd het een spoedkeizersnee midden in de nacht. En dat was echt geen prettige ervaring.
Bij onze tweede kreeg ik de keus; of inleiden of een keizersnee. Omdat ik diabetes heb, zou ons dochtertje met 38 weken gehaald worden. Helaas had ik nog geen indaling of wat dan ook, dus de arts legde uit dat als ik ingeleid zou worden, ik alsnog een grote kans zou hebben op een spoedkeizersnee. Dat wilde ik dus echt niet meer. Dus toen hebben we voor een geplande keizersnee gekozen. Achteraf bleek dat een erg goede keus, want het litteken (of hoe noem je zoiets) op m'n baarmoeder van de vorige keer was erg dun. Als ik gewoon was bevallen, had ik een hele grote kans op dat het open zou scheuren en dan was ik nog verder van huis geweest.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Bettie  schreef op: 10-08-2012 19:44:04
Tijdens de 1e zwangerschap had ik (vanwege diverse redenen) de keus tussen ks en natuurlijk bevallen; een keuze die ik ontzettend moeilijk vond omdat ik van toeten nog blazen wist. Aan het einde van de zwangerschap was er geen keuze meer en is het een onverwacht op korte termijn geplande ks geworden. Het herstel erna was niet prettig a.g.v. mijn reuma.

Bij de 2e zwangerschap is er helemaal geen keuzemogelijkheid geweest. Al bij de 1e echo gaf de gynaecoloog aan dat het op basis van de ervaringen bij de 1e zwangerschap een ks ging worden. Door ervaring wijs geworden, heb ik een aantal wensen aan kunnen geven en werkelijk waar......als ik ooit weer een keuze zou hebben, zou ik voor zo'n ks gaan. Natuurlijk heb je een buikwond, natuurlijk een zware operatie maar....wie garandeert dat 't tijdens een natuurlijke bevalling wel allemaal normaal verloopt én.... dat er geen complicaties komen (achteraf)?!

(jammergenoeg zal ik geen keuze meer hoeven te maken omdat er medisch gezien geen kinderen meer mogen komen)
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Dan  schreef op: 10-08-2012 21:07:49
Ik zou kiezen voor een geplande keizersnede, maar dat komt door mijn eigen ervaring. Luister naar je eigen gevoel.

Onze zoon is na een zeer heftige bevalling van 40 uur, 2 uur persen en 3 pogingen met de vacuum uiteindelijk met een spoedkeizersnede geboren. Ik heb de bevalling echt als traumatisch ervaren. Wist na al die uren echt niet meer of ik van voor of achter leefde. In evaluatiegesprek vertelde gyn ook dat zij zeer blij was dat hij niet doorgeschoten was met de vacuum, anders had een van ons beide het zeer waarschijnlijk niet overleefd. Momenteel ben ik 14 weken zwanger. Dit kindje zal met een geplande keizersnede geboren worden. Het is dat ik dit van te voren weet anders zou er geen 2e zwangerschap zijn gekomen. Ik ben dus zeer blij met een geplande keizersnede en zou na mijn ervaring niet kiezen voor een natuurlijke bevalling.

Succes met je keuze!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 10-08-2012 21:21:58
Even voor de duidelijkheid ik zou er dus nooit voor kiezen om dan de weeen of pijn maar niet te voelen, dat gebeurd toch niet want ik wil een ruggeprik.

De reden waarom ik dus twijfel is om eigenlijk wat caatje zegt...de buikwand kan scheuren en dat vind ik een groot risico.

Het herstel zoals ik zeg is bij een natuurlijke bevalling meestal (maar niet perse altijd) sneller maar goed na mijn keizersnede heeft het bij mij echt geen 6 weken geduurd, 2 dagen ziekenhuis en daarnaar thuis meteen weer zelf alles gedaan, alleen de eerste week ofzo niet te zwaar tillen.

Maar ook dat geeft geen garantie voor een eventuele 2de ks.

Wat ook nog iets is is dat mijn zoon erg zwaar was en ik die er ws nooit op de normale manier had uitgekregen, ik heb ook tegen gyn gezegd vorige week zoals ik er nu in sta normaal maar als de baby weer zo groot wordt dan een ks.

Maar nu ben ik hier en op een ander forum eens gaan informeren en zit ik toch wel erg met het feit dat die wond kan openscheuren.

Dat vind ik wel een groot risico en is niet iets wat je voor die tijd kunt uitsluiten.

Daarom is het moeilijk het gaat mij erom wat het minst risicovol is voor de baby en aan beiden zitten risicos verbonden en je kunt niks uitsluiten.

Ik ga het er ook nog wel met de gyn over hebben bij volgende afspraak en dan wordt de baby ook weer helemaal opgemeten dus weet ik ook of deze normaal of voor in groei ligt.

 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Sapperdeflap  schreef op: 10-08-2012 21:42:48
De kans dat je buikwand scheurt is helemaal niet zo heel groot. Ik heb de exacte cijfers niet bij de hand, maar ik weet wel dat de kans klein is.

Daarbij komt dat je goed in de gaten wordt gehouden tijdens een natuurlijke bevalling als je al eerder een keizersnee hebt gehad. Je ligt aan een monitor en ik weet niet meer wat ze precies in de gaten houden, maar ik kan me herinneren dat ze me continu observeerden tijdens de twee natuurlijke bevallingen die ik heb gehad.

Eerlijk gezegd zou ik niet voor een keizersnee kiezen als ik jou was. Mijn eerste zwangerschap is geëindigd in een keizersnee (was medisch niet verantwoord om het natuurlijk te doen) en mijn tweede zwangerschap eindigde in een natuurlijke geboorte met een totaal ruptuur. Tegen het einde van de derde zwangerschap kreeg ik de keus tussen een keizersnee of een natuurlijke geboorte. De keus kreeg ik omdat de kans op nog een totaal ruptuur groot was en daardoor de kans op blijvende incontinentie groot was. Heel vervelend en ik heb er echt over nagedacht, maar een natuurlijke geboorte is zo veel mooier dan een keizersnee! Ik heb dan ook voor een natuurlijke bevalling gekozen en die is zonder ruptuur (dankzij de knip!) afgelopen.

Weet je, je kan tijdens een natuurlijke bevalling altijd nog een keizersnee ondergaan als het nodig is. Andersom kan dit niet!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Patricia  schreef op: 10-08-2012 21:51:31
Ik ben vaginaal bevallen en heb ook een gescheurde buikwand opgelopen. Hoe zwaar was je zoontje dan bij zijn geboorte??
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 10-08-2012 21:58:07
Wat ik even vind op internet is dat de kans bij een normale bevalling 1% is, bij inleiding bevalling 2% is en bij een weeenstorm bevalling 7% is.

En ik snap dat de kans klein is maar goed je moet er maar net bij horen en je kindje gaat dood...

En het gaat er dus niet om wat mooier is om mee te maken of hoe het herstel gaat het gaat erom wat het meest veilige is maar ik vrees dat niemand daar een antwoord op kan geven.

Ben namelijk ook al even op internet gaan speuren en daar kan ik het antwoord in ieder geval niet op vinden.

 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 10-08-2012 21:59:52
9 pondjes :d
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Sara1976  schreef op: 10-08-2012 22:03:14
stop met speuren een antwoord krijg je niet. Doe wat je gevoel je zegt. Het feit dat je mag kiezen zegt al dat er in ieder geval vertrouwen is dat een normale bevalling goed kan gaan. En idd je weet nooit hoe een bevalling gaat lopen.

Wanneer moet je je beslissing nemen? Je krijgt toch een meisje, zijn over het algemeen kleiner. Waarom stopte het bij 9cm, dat is misschien wel belangrijker om te weten. De grootte van je zoon was niet de reden zei je. Hoe groot was hij?

Ik heb zelf een normale bevalling gehad en een keizersnede. Ik ben van beide snel hersteld, al heb ik van mijn buikspieren lang last gehad. En volgens mij hou je een "strakkere" buik bij een normale bevalling.

Succes bij je keuze.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mvi  schreef op: 10-08-2012 22:15:05
keizersnede! een wondscheuring kan absoluut fataal zijn voor moeder en kind, ik heb twee ks gehad, als ik niet voor de 2e ks had gekozen was mijn wond van de 1e gegarandeerd gescheurd, mag ook absoluut geen 3 keer zwanger worden ivm litteken. ben heel blij dat ik desijds de juiste keuze heb gemaakt.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Marjolein852  schreef op: 10-08-2012 22:16:46
Ik heb zelf 3 keer een ks gehad..

De eerste wilde er echt niet uit. 42 weken en toen ingeleid. Na 2,5 dagen een spoed ks.

Bij de 2e was afgesproken dat er na 42 weken ik niet ingeleid zou worden maar direct een ks zou krijgen..

Bij de derde werd er automatisch een ks gepland; het risico wordt dan te groot..

Ik zou als advies mee willen geven om dat mee te nemen in je besluitvorming.. Nu heb je een keuze, bij een eventuele 3e niet meer....

 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Marjolein852  schreef op: 10-08-2012 22:18:25
Trouwens per ks had ik er minderl ast van.... (qua pijn dan)
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mvi  schreef op: 10-08-2012 22:20:34
groot kind klein kind, dat os niet te schatten. de dikte van het eerste litteken dt is niet in te schatten en dat is het risico dat je moet afwegen, dat is namelijk niet te meten. het gaat ok niet om het gewicht, maar het feit (zo is dat mij destijds uitgelegd) of je litteken de contractie, weeen kan doorstaan of dat het gaat scheuren wat een enorm gevaarlijk bloedverlies betelent. Ik wilde geen risico nemen met de gezondheid van mijn baby omdat dat toch een reeel gevaar is. dan maar geen natuurlijke bevalling en mss een langer herstel (zat na 2 weken trouwens alweer op de fiets naar de stad na mijn 2e ks). volg je gevoel,maar uiteindelijk in paniek naar de ok moeten is ook geen pretje.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mvi  schreef op: 10-08-2012 22:21:53

Quote marjolein852:
Trouwens per ks had ik er minderl ast van.... (qua pijn dan)



gek is dat, mijn 2 ks ging wat betreft ook veel sneller en prettiger dan de eerste
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 10-08-2012 23:05:47
Ik heb net ook weer iets gelezen en denk dat ik mijn keus al heb gemaakt, ik wil gewoon geen risico.

Daarbij is dit mijn laatste kindje hiernaar is het klaar.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Janneke01  schreef op: 10-08-2012 23:12:58
De 1ste is er uit gekomen via de normale weg en de 2de met een geplande keizersnee ( volkomen stuitligging )
En moet zeggen de keizersnee beviel mij beter, ook al is mijn dochter zonder problemen thuis geboren.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Janneke01  schreef op: 10-08-2012 23:15:28
Ho stukje tekst is weg...

En het idee alleen al om met zo'n wond te moeten bevallen, lijkt me niks.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mvi  schreef op: 11-08-2012 07:54:52

Quote Liefje:
Ik heb net ook weer iets gelezen en denk dat ik mijn keus al heb gemaakt, ik wil gewoon geen risico.

Daarbij is dit mijn laatste kindje hiernaar is het klaar.



en, wat is je keuze gworden?
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 11-08-2012 08:15:13
Geen risico, dus keizersnede
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wel of geen keizersnede
Naam
Bericht